Nové knihy za červen 2021

Červnová nabídka knižních novinek byla velice pestrá. Na čtenáře čeká například horor Mexická gotika, sci-fi Silikonový ostrov, fantasy Koruna z čarodřeva nebo paranormální romance Hříšník a také řada knih českých autorů.

Silvia Moreno-Garciová: Mexická gotika

Gotický horor z prostředí mexické smetánky
Poté co Noemí Taboadová obdržela zmatený dopis od své nově provdané sestřenice s prosbou o záchranu, zamíří do odlehlého domu na mexickém venkově. Není si jistá, co v něm najde — manžel její sestřenice, pohledný Angličan, je cizinec a Noemí o něm tuší jen málo.
Noemí je navíc velmi nepravděpodobnou záchránkyní: její elegantní šaty a rudá rtěnka se hodí spíše pro koktejlové večírky než amatérské vyšetřování. Je však zároveň zarputilá, chytrá a má nezlomnou vůli. A nebojí se ani záhadného manžela své sestřenice, ani jeho otce, starosvětského patriarchy, kterého Noemí fascinuje; a dokonce ani domu samotného, který napadá Noemíiny sny vizemi plnými krve a zkázy.
Jejím jediným spojencem v tomto nehostinném příbytku se zdá být nejmladší syn, plachý a něžný muž, který působí, že chce Noemí pomoci, ale také by mohl skrývat temné rodinné tajemství. Protože za zdmi domu je mnoho tajemného. A Noemí, okouzlená děsivým, ale svůdným světem za zdmi, možná brzy zjistí, že tuto záhadnou usedlost není možné jen tak opustit.

Vydal: Host, 2021
Překlad: Ivana Svobodová
Vazba: vázaná
336 stran / 379 Kč

Čchen Čchiou-fan: Silikonový ostrov

Křemíkové nebe není, existuje jen peklo Silikonového ostrova.
Nekonečný déšť. Řvoucí příliv. Kyberimplantáty. Pláže pokryté kovem a medúzami. Virtuální drogy. To je Silikonový ostrov.
Silikonový ostrov ovládají tři klany. Po generace je nezpochybnitelná jejich vláda nad tunami elektronického odpadu, který se sem valí z celého světa. Zde se přetváří, transformuje, recykluje a stává se tak zdrojem nesmírného bohatství a moci pánů ostrova.
Tisíce sběračů sem nalákal příslib stálé práce a lepšího života. Nic není dál od pravdy. Nyní prohledávají dnem i nocí svět obří skládky a v hory nebezpečné toxické suti. Hledají poklad, který jim otevře cestu ven ke svobodě, daleko od jejich chmurných existencí.
Mimi žije na téhle skládce celý život. Ví, co a jak, umí se otáčet. Ale pravidla hry se změní. Status quo naruší válka gangů. Nepokoje se šíří stále rychleji. Pro pěšáka jako je Mimi je tohle šance na změnu.

Vydala: Planeta9, 2021
Překlad: Hana Do
346 stran / 449 Kč
Ukázka

Robert Ervin Howard: Král Conan

Kniha Král Conan představuje slavného barbarského válečníka stvořeného divokou fantazií texaského spisovatele Roberta E. Howarda na samém vrcholu jeho životní cesty plné krvavých bojů, troufalých činů a lásky nespočtu žen. Conan musí jako vládce nejmocnějšího království oné mytické doby zas a znovu bránit svou zemi i své postavení proti početným nepřátelům vně i uvnitř království. Bojuje proti mečům i magii, šlechtickým intrikám i pradávnému zlu s neutuchající odvahou a nezlomnou vírou v sebe sama.
Sbírka obsahuje povídky Meč s fénixem, Šarlatová citadela a román Hodina draka v revidovaném překladu Jana Kantůrka.

Vydalo: Argo, 2021
Překlad: Jan Kantůrek
Vazba: vázaná
352 stran / 398 Kč
Ukázka

Jitka Ládrová (ed.): Město králů

Velkolepé město. Pýcha starodávné říše. Odhal příběhy, které skrývá. Poznej hru mocných. Město králů ti právě teď otevírá své brány!
Neobvyklý sborník spojující osm autorů a jeden fantasy svět.
Autoři: Tomáš Pytlík, Barbora Novotná, Tereza Holubová, Jela Abasová, Lucie Braunerová, Laura Pokorná, Ivana Molnárová Dubcová, Jitka Ládrová.

Vydaly: Straky na vrbě, 2021
Obálka a ilustrace: Roland Havran
Vazba: brožovaná
384 stran / 290 Kč

Petra Martišková: Tajemství obsidiánu

Sedmnáctiletá Anna žije se svým poněkud podivínským dědečkem vcelku normální život. Právě vstupuje do závěrečného ročníku střední školy a jediné, po čem touží, je zdárně udělat maturitu. O temném světě, jehož je řízením osudu součástí, nemá nejmenší tušení, dokud se jí na zádech neobjeví podivné znamení.
Damien pochází ze starého královského rodu démonů a ani trošku se mu nelíbí otcův příkaz – má předstírat, že je středoškolským studentem, aby našel nebezpečného zaklínače. Dosud nezasvěcený nepřítel zatím nemá o svém osudu tušení a jako jediný dokáže démony zabít. Navíc se prý ukrývá mezi studenty prestižní školy v Praze. Damien ho touží rychle najít, zlikvidovat a zmizet. Věci se však zkomplikují. Dokáže se postavit své rodině i zažitým tradicím? A tuší vůbec, kdo je ta dívka, do které se zamiloval?
Tajemství obsidiánu je první díl plánované young adult fantasy trilogie zkušené české autorky.

Vydalo: CooBoo, 2021
Ilustrace: Dorota Magdalena Bylica
Vazba: vázaná
288 stran / 299 Kč
Ukázka

Martin Paytok: Prokletí pro všechny

Link měl celkem nadějný plán, jak se vyhnout kriminálu i hlavě zločinecké organizace, jíž visí peníze ze zpackané loupeže. Jediná chyba byla, že se ho pokoušel uskutečnit v tomhle městě.
Ve městě, kde se na něj kromě té zločinecky organizované hlavy celá třese taky sběratelka prokletých předmětů, mluvící maňásek s maďarským občanstvím a policisté křivější než skolióza.
Ve městě, kde mrtvé věci obvykle netrpí nijak výraznou tendencí mrtvými zůstat a se kterým se pojí přesně o jednu strašidelnou legendu víc, než potřebuje.
A tahle by – stejně jako všechny ostatní – klidně mohla být pravdivá.
A zrovna se musí týkat chlápka, co rád věší lidi na kandelábry, a tašky plné sekáčků na maso…

Vydala: Epocha, 2021
Ilustrace: Anna Voříšková
Vazba: brožovaná
296 stran / 249 Kč
Ukázka

Kristýna Sládečková: Mexabo

Humorné sci-fi, ve kterém se partička zdiskreditovaných vědců náhodou dostane do daleké galaxie. Nečeká je však žádná pohodová návštěva, ale pořádné drama. Dva Češi, Fin, Švéd a Španěl se sejdou na vesmírné stanici, aby zkoumali červí díru. Ale hned první objev je průšvih. Když pak nešťastná pětice opravdu objeví novou galaxii, nikoho to nezajímá. Přijímají proto pozvání mimozemské civilizace a na planetu Mexabo se vydávají na vlastní pěst. Jenže vše je jinak, než očekávali. Ještěže se jim dostane pomoci od citlivého robota Mí2718, který umí zazpívat všechny písně od Enriqua Iglesiase.

Vydala: Pointa, 2021
Vazba: brožovaná
176 stran / 299 Kč

Jakub Hussar: 0 Tu 2

0 TU je historickým životopisem pojednávajícím o strastiplné cestě kultury Talů na odlehlý skládkosvět Coraab a jeho následné kolonizaci. Ústřední postavou knihy je ctihodná Tal Kusa-Gammah, první z dlouhé linie coraabských Pánů Těžby, která se na sklonku života svěřuje čtenáři se svým pohnutým osudem. Díky jejímu autentickému svědectví dnes můžeme nahlédnout na události počátku coraabského letopočtu očima ženy, která se svými odvážnými činy navždy zapsala do historie.
Obsáhlý debutový román Jakuba Hussara je jednou z nejambicióznějších českých science fiction poslední dekády. Tvorbě svého fiktivního vesmíru se Jakub věnuje více než dvacet let a kniha, stejně jako dříve úspěšná karetní online hra ze stejného světa, plně dosvědčuje neuvěřitelnou propracovanost tohoto vesmíru i autorův poutavý smysl pro detail.

Vydalo: Argo, 2021
Vazba: vázaná
344 stran / 448 Kč

Caroline O‘Donoghue: Všechny skryté dary

Maeve najde ve škole balíček podivných tarotových karet a s nadšením se pustí do studia vykládání budoucnosti. Když začne číst z karet svým spolužákům, bere to zpočátku jako zábavnou hru. Spolužáci jsou jejím uměním nadšení a ve škole se o ničem jiném nemluví. Pak si ale Maevina bývalá kamarádka Lily vytáhne znepokojivou kartu s názvem Hospodářka, která by v balíčku být neměla. Maeve odmítne Lily prozradit, co karta znamená, a děvčata se kvůli tomu pohádají. Jejich vášnivý spor skončí Maeviným nepromyšleným prohlášením, že by byla nejraději, kdyby Lily zmizela. V pondělí však Lily skutečně nepřijde do školy, a když se na ni Maeve zeptá, dozví se, že se po ní slehla zem…

Vydalo: Yoli, 2021
Překlad: Magdaléna Farnesi
Vazba: brožovaná
376 stran / 359 Kč
Ukázka

Tad Williams: Koruna z čarodřeva II

Před třiceti lety byla armáda Inelukiho, Krále bouří, rozprášena a on sám zahuben. Ve Východním Ardu zavládl mír pod vládou Simona Bělokadeřného, pomocníka z kuchyně, z něhož se stal král, a Miriamele, jediného potomka krále Eliáše. Nyní však na jejich vládu doléhá stáří. Simon přišel o své sny, staří spojenci umírají a všude se to hemží zradou a úklady. Jejich syn a dědic Jan Jošua je už léta mrtvý a jejich vnuk Morgan žije jako rozmařilec. Všechny ale čeká cesta vykoupení a objevů, která vede stále chmurnějším světem. A na zamrzlém severu v horské pevnosti Nakkize se z hlubokého, dlouhého spánku probouzí nornská královna a Inelukiho spojenkyně, aby sdělila svým poddaným, že lidé musejí být zničeni. Že její čarodějové přivedou z říše smrti mocného démona a její válečníci budou ve světě hledat krev živého draka… A konečně jí bude patřit nejmocnější artefakt ze všech – koruna z čarodřeva. Koruna z čarodřeva je román plný lidí, obrů, draků, trollů, Sithů i Nornů. Je velkolepá a rozmáchlá a Tad Williams v ní opět dokazuje, kdo je největším žijícím autorem epické fantasy.

Vydal: Laser, 2021
Překlad: Dana Krejčová
Vazba: vázaná
472 stran / 499 Kč

Lee Bacon: Poslední člověk

Lidé jsou zakázaný druh a světu vládnou roboti. Ale co když se najednou objeví dívka, která potřebuje pomoc?
Zemi ovládají roboti. Jsou inteligentní, mírumilovní, praktičtí, zodpovědní, předvídatelní – modrá planeta se nemohla dostat do lepších rukou. A to jen díky tomu, že roboti v pravý čas odstranili lidi. Ano, ony tvory, kterým sice nelze upřít pár dobrých vlastností (vyvinuli přece roboty), ale jinak se starali jen o válčení, znečišťování životního prostředí a zkrášlování svých nehtů. Bez lidí je světu prostě mnohem lépe.
To mají ve svých elektronických mozcích zakódováno i XR_935, Ceeron_909 a SkD_988, dokud jednoho dne náhodou nenarazí na člověka. Lidské mládě s označením Emma, které je podle všeho poslední svého druhu. Přesto se odhodlaně vydává na cestu za tajemným cílem, a XR & spol. podniknou po boku lidské dívky nejnepředvídatelnější dobrodružství svého robotického života.
Lee Bacon zve mladé i dospělé čtenáře na výpravu do budoucnosti, která by se klidně mohla stát realitou. Napadlo vás někdy, co si o nás lidech myslí náš robotický vysavač nebo dron? Nečekejte žádnou pochmurnou ani přetechnizovanou sci-fi. Poslední člověk kypí životem, humorem a vírou, že lidé a roboti přece jen mají co dát jedni druhým.

Vydala: Jota, 2021
Překlad: Jan Kozák
Vazba: pevná
293 stran / 348 Kč

Rebecca Rossová: Sestry ve zbrani a písni

Evadne se nemůže dočkat, až uvidí svoji sestru Halcyon. Po osmi letech služby v královnině armádě má přijet domů a celá vesnice netrpělivě očekává její návrat. Když se Halcyon objeví dřív, než bylo v plánu, Evadne okamžitě pochopí, že něco je špatně. Dozvídá se, že sestra byla obviněna z vraždy a je na útěku.
V procesu, který následuje, je Halcolyn odsouzena k patnácti rokům nucených prací. Evadne udělá cokoliv, aby sestru zprostila viny, a tak nabídne, že část trestu odslouží za ni. Když na nucené práce společně nastupují, netuší, že budou čelit mnohem horším ranám osudu, než je neustálá hrozba smrti.

Vydal: Fragment, 2021
Překlad: Lucie Schürerová
Vazba: brožovaná
400 stran / 369 Kč
Ukázka

J. R. Ward: Hříšník (Bratrstvo černé dýky 18)

Syn drží před Bratrstvem černé dýky v tajnosti svou vedlejší profesi žoldáka. Když přijme další zakázku, nejenže se jeho kroky zkříží s novým nepřítelem upíří rasy, ale také s míšenkou, které hrozí smrt během proměny. Jo Earlyová nemá zdání, jaká je její skutečná přirozenost, a když se ze tmy vynoří záhadný muž, je na vážkách mezi vzájemnou erotickou přitažlivostí a pocitem, že se děje něco moc špatného.
Osud vybral Butche O’Neala do role Dhestroyera, toho, kdo naplní proroctví, jež předvídá konec Omegy. Jak válka s Vyhlazovací společností vrcholí, Butch nalézá nečekaného spojence v Synovi. Ale může mu věřit – nebo představuje válečník se špatnou minulostí smrtelně nebezpečnou komplikaci?
Čas dochází, Jo se ocitá v boji a musí nastoupit po boku Syna a Bratrstva proti opravdovému zlu. Zvítězí nakonec pravá láska… nebo se proroctví od začátku mýlilo?

Vydal: Baronet, 2021
Překlad: Jana Pacnerová
Vazba: vázaná
480 stran / 479 Kč
Ukázka

Calliope Glassová: Addamsova rodina – Knihovnička Wednesday Addamsové

Bojíte se rádi? Wednesday Addamsová vám ukáže ty nejděsivější knížky všech dob!
Knihovnička Wednesday Addamsové představuje nezbytnou příručku pro každého gotika i fanouška Addamsovy rodiny. Upozorňuje na nejdůležitější romány, básně, divadelní hry a filmy v žánru gotiky za posledních pět století. Těžko by se našel někdo, kdo by nikdy neslyšel o Draculovi nebo Bídnících, ale zasvěcené komentáře Wednesday Addamsové pomohou ukázat, že například i zdánlivě nudná učebnicová „klasika“ v podobě románů sester Brontëových má své kouzlo – temné kouzlo. A co teprve Srdce temnoty, Šarlatové písmeno nebo Otrantský zámek! Nikdy jste o nich neslyšeli? Knihovnička Wednesday Addamsové vás přesvědčí, že tajuplný svět nadpřirozena v rozličných podobách, které je nutné znát, prosakuje na povrch celé zeměkoule. Temná klasika, kterou možná nezná ani vaše učitelka češtiny, je zdrojem inspirace a klíčem k pochopení jednání výstředně zasmušilé Wednesday Addamsové a její rodiny.

Vydala: Jota, 2021
Překlad: Petra Andělová
Vazba: pevná
208 stran / 348 Kč

Andrzej Pilipiuk: Ztracená (Sestřenky 4)

Na aukci uměleckých děl a starých tisků se setkávají tři neobyčejné ženy. Každá z nich touží jen po jediné věci – kopii staré mapy severního Atlantiku z devatenáctého století, nakreslené na pergamenu. K čemu může vést plánek Frislandu, namalovaný na kozí kůži? Ve skutečnosti nikdo neví, zda vysněný ostrov opravdu existuje, a pokud ano – jaká v sobě skrývá nebezpečí.

Vydal: Laser, 2021
Překlad: Robert Pilch
Vazba: brožovaná
320 stran / 379 Kč

Vladimír Šlechta: Hraničář

Přes hraničářskou osadu zvanou Chawyna procházejí komanda dobrodruhů, aby v bažinatém Orcigardu bojovala s orky a drancovala rozvaliny starých chrámů. Moc Temného mága se zdá být nezlomitelná, vyskytují se však názory, že jeho vláda nad Orcigardem už brzy skončí.
V těchto nelehkých časech žije Jonni, obyčejný kluk z Chawyny. Bojuje s orky i s bandity, hledá své místo v hraničářské komunitě. Stává se svědkem i aktérem okamžiků, které změní „staré“ Pohraničí k nepoznání.
Kniha Hraničář navazuje na romány Krvavé Pohraničí a Šílený les.

Vydal: Brokilon, 2021
Obálka: Tomáš Flak
Vazba: brožovaná
330 stran / 268 Kč
Ukázka

Magdalena Hai: Podivuhodný dům slečny Zvířené

Dvanáct opic a zamilovaný duch španělského matadora uvnitř domu a bengálští tygři na zahradě. Podivuhodný dům slečny Zvířené má všechno, až na lidi. Žádní nejsou ani na fotografiích. Je tu jen slečna. Kam se všichni poděli? A proč jsou v domě tři dětské pokoje?
Jednoho dne se na prahu toho zvláštního domu objeví zvědavý, ušmudlaný hošík, který odmítá odejít, dokud nenajde svou ztracenou Odvahu. Ke slečnině velké nelibosti vzápětí dorazí i dvě sestry a než se naděje, domem se jí kromě opic prohánějí i tři veselé děti a otvírají dveře, které možná měly zůstat zavřené…
Knížka o odvaze, chybování a sebepřijetí.

Vydal: Bambook, 2021
Ilustrace: Teemu Juhani
Překlad: Ema C. Stašová
Vazba: pevná
184 stran / 249 Kč

Tania Del Rio, Will Staehle: Warren XIII. a prokleté třináctiny

Vzhůru na palubu, dálky volají! Ale klidně můžete zůstat v pohodlí svého pokoje. Velkolepý hotel Warren se totiž stejně čile dokáže pohybovat po lese i plout po vodě. A tak se jeho majitel, mladičký Warren XIII., rozhodně oslavit třinácté narozeniny právě uprostřed modravého oceánu. Jenže namísto večírku se spoustou zajímavých hostů ubytovací podnik ztroskotá na tajemném ostrově. A věrného chapadlovitého kamaráda Črtíka unesou! V závěrečném díle této jedinečné série Warren pozná, co to je pořádná námořní výprava. A kromě nám již známých kumpánů se setká nejen s hordou pirátů, ale i s mořskou čarodějnicí nebo s mluvící škeblí. Vítejte na vlnách dobrodružství, plavčíci.

Vydala: Paseka, 2021
Překlad: Barbora Punge Puchalská
240 stran / 399 Kč

Cinda Williams Chima: Síla smrti (Sedmiříší v troskách 4)

SEDMIŘÍŠÍ zachvátil chaos, o nadvládu se tam bijí tři znepřátelené ARMÁDY. Mladá královna z rodu Šedých vlčic bojuje o svůj TRŮN. Pomáhá ji podivuhodná směsice NEZAPADAJÍCÍCH, které spojuje jeden cíl: porazit nemilosrdnou CÍSAŘOVNU z východu.
Tajemství jsou vyzrazena, dávné zrady odhaleny a přátelství i pokrevní pouta jsou podrobena zkoušce. Poslední díl série Sedmiříší v troskách pádí k dechberoucímu závěru.

Vydal: Slovart, 2021
Překlad: Zuzana Halamíčková
Vazba: měkká
528 stran / 369 Kč

Klára Břicháčková: Smrkovec

Hluboko pod zemí spí obři. Vylíhl se tu i opravdu velmi malý obr, který je velký jako smrková šiška, a tak mu začali říkat Smrkovec. Ze samé neposednosti se mu podaří probudit ze spánku obří stařešiny, kteří mu stihnou vyprávět o pradávné Obří říši a pak opět usnou. Smrkovec si vyslechne, že v Obří říši uvnitř neznámé sopky se nelenošilo, dávní obrové běhali po světě, honili dinosaury, přesouvali celé hory nebo udupávali údolí. Jenže pak přišla doba ledová a obrům najednou naše země nestačila. Všechno už znali, a tak začali s lenošením. Takhle to ale Smrkovec nenechá a rozhodne se, že se vypraví na cestu. Podaří se mu prokousat až na zemský povrch a nestačí žasnout nad tou krásou. Brzy narazí na mravence Miloše, který se stane jeho věrným kamarádem, a společně pátrají po Obří říši. Překonají všemožné nástrahy a opravdu najdou bájnou říši, nebo už dávno zmizela? Akvarelový příběh vtáhne děti i jejich rodiče do svébytného světa roztodivných tvorů. Ukazuje jim, že i ti nejmenší mohou překonat opravdu velké nástrahy, pokud mají dostatek odvahy, vtipu a svého kámoše Miloše po boku. Poetika Smrkovce dá vzpomenout na díla Františka Skály, snímek Kuky se vrací nebo hry studia Amanita Design. Ale především svou autorku představuje jako obří talent českého komiksu.

Vydala: Paseka, 2021
Vazba: vázaná
80 stran / 299 Kč
Ukázka

Kojoharu Gotóge: Zabiják démonů 2

Při závěrečné zkoušce pro přijetí do protidémonských jednotek Tandžiró stanul před obřím netvorem, proti kterému zužitkoval vše, co ho Urokodaki naučil. Bude to ale stačit? Po návratu už na něj sice čeká Nezuko, Tandžiró si ale klidu dlouho neužije. Je totiž povolán do nedalekého města, kde noc co noc záhadně mizí další a další dívky…

Vydala: CREW, 2021
Překlad: Petr Kabelka, Eliška Kabelková Vítová
Vazba: brožovaná
Tisk: černobílý
196 stran / 199 Kč

Kamome Širahama: Ateliér špičatých klobouků 4

Před mladými učedníky stojí další děsivá zkouška – Rytířova věrnost. A tentokrát na to budou sami. Všichni jsou dobře připraveni, ale celé se to zvrtne, když se objeví Klobouky s krempou. Učednická zkouška se náhle změní ve hru o přežití nejen pro malé kouzelníky, ale i jejich mistry. Najdou odvahu bojovat sami za sebe, pokořit labyrint a čelit zakázané magii? Sledujte další příběh ze světa, jenž se může změnit jediným tahem štětce!

Vydala: CREW, 2021
Překlad: Michala Kropáčková
Vazba: brožovaná
Tisk: černobílý
196 stran / 199 Kč

Marjorie Liu, Sana Takeda: Netvora 4 – Vyvolená

Nová válka mezi lidmi a arkaniky získává reálné obrysy. Trhlina v obloze ukázala ničivý potenciál odedávna uvězněných monster. A všechno se točí kolem Maiky Půlvlčice. – Ve čtvrtém svazku Netvory, obsahujícím sešity 19 až 24, se Maika víc než kdy dřív přibližuje odpovědím, po kterých tak dlouho pátrá – ale cena odpovědí není malá. Její přátelé a spojenci odhalují svá dosud skrytá tajemství a skutečnou loajalitu. Maika je vydaná na milost charizmatickému a demagogickému lordu Doktorovi, jehož spojení s Maikou a Zinnem sahá hlouběji, než si kdokoliv dokázal představit.

Vydala: CREW, 2021
Překlad: Filip Škába
Vazba: brožovaná
Tisk: barevný
176 stran / 479 Kč

 

Pat Mills, Olivier Ledroit: Requiem, upíří rytíř 3

Bývalý nacista Heinrich, nyní schizofrenní upír Requiem, bojuje s perverzní sestrou Satanicou z kláštera Sester krve i s kapitánem Salemem z hygienických inkvizičních jednotek. Převtělený Aleister Crowley s Klubem pekelného ohně dál připravuje puč proti Draculovi. A zatímco politické napětí mezi Draconií, Dystopií a feministickými pirátskými divoženkami (vedenými transvestitním J. Edgarem Hooverem) houstne, v experimentálních laboratořích Věže krve se rodí hrůzný Franken-Einstein…

Vydala: CREW, 2021
Překlad: Štěpán Kopřiva
Vazba: vázaná
Tisk: barevný
184 stran / 599 Kč

Alejandro Jodorowsky, Jérémy: Rytíři z Heliopole 2 – Dílo v červené, dílo ve žluté

„RYTÍŘI Z HELIOPOLE! JSME POSLEDNÍ NADĚJÍ LIDSTVA, JAK UNIKNOUT ZÁHUBĚ. ČEKAJÍ NÁS CELÁ STALETÍ PRÁCE!“
Série scenáristy Alejandra Jodorowského a kreslíře Jérémyho dospěla do své druhé poloviny a k závěru. Od dob francouzské revoluce a napoleonských válek se přesouváme blíž k naší současnosti – a zápas tajné alchymické sekty o lepší a lidštější svět rozhodně nekončí ani neslábne. Čeká nás nejedno překvapující odhalení o postavách, které známe z prvního svazku, jejich minulosti a pohnutkách – a k tomu ještě překvapivější setkání s novými hrdiny!
Vydala: CREW, 2021
Překlad: Richard Podaný
Vazba: vázaná
Tisk: barevný
112 stran / 399 Kč