Mladá dáma – mír lze vykoupit jen smrtí (PR)

V den pohádkové svatby s krásným princem je Elodie obětována drakovi. Bude potřebovat všechen důvtip, aby v jeskynním bludišti unikla ze spárů jisté smrti a pomstila se všem, kdo ji zradili.


Nakladatelství COSMOPOLIS, součást Nakladatelského domu GRADA, připravuje ve své edici new adult román Mladá dáma, jehož filmová verze měla premiéru 8. 3. 2024 na Netflixu. V hlavní roli Millie Bobby Brownová, kterou můžete znát z filmu Enola Holmesová, ze dvou posledních filmů s Godzillou a ze seriálu Stranger Things.

Román je výsledkem unikátní spolupráce filmařského týmu Netflixu, v čele s autorem scénáře Danem Mazeau, a bestsellerové autorky New York Times Evelyn Skye.

ANOTACE:
Elodie nikdy nesnila o palácích a přepychu. Jako dědička chudého vévodství moc dobře ví, co to znamená hlad a bída. Když ji ale požádá o ruku okouzlující princ bohatého ostrovního státu Aurea, bez váhání přijme. Vždyť sňatek s Henrym znamená, že její lid už nikdy nebude trpět!

Za pohádkovou nabídkou se však ukrývá tajemství. Temné, zubaté tajemství. Aurea totiž sdílí ostrov s drakem – krvežíznivou bestií, která si výměnou za svoji přízeň žádá krev. Královskou krev.

Elodie je ihned po honosné svatbě obětována netvorovi. Bude potřebovat veškerý svůj důvtip, aby v jeskynním bludišti unikla ze spárů jisté smrti a pomstila se všem, kdo ji zradili.

INFO O KNIZE:
Vydá: Cosmopolis, duben 2024
Počet stran: 344
Vazba: měkká s klopami
Cena: 449 Kč

UKÁZKA:
Horou se rozléhal zvuk něčeho v pohybu – něčeho plazícího se.

Elodie ztuhla.

„Haló?“ zašeptala, nejistá, jestli chce opravdu přitáhnout pozornost zdroje toho zvuku. Rozhodně to neznělo jako skupina rytířů v brnění.

To přece nemohl být…

„Vo drae oniserru rokzif. Mirvu rokzif.“ Ten hlas byl hluboký a chraplavý, připomínal uhelný kouř, když se oheň příliš rozpálí.

Elodie vykulila oči a stáhla se pár kroků zpátky do tunelu. Přitiskla se ke skále a pohybovala se tak pomalu a tiše, jak jí to jen hrůza dovolovala. Protože to byl hlas. Rozhodně to byl hlas. Mluvil ale jazykem, který neznala.

Draci nejsou skuteční, připomínala si.