Knižní novinky: říjen 2023

V říjnu se dočkáme pokračování mnoha zahraničních knižních sérií, ale nechybí ani novinky českých autorů či série zcela nové. A kdo postrádá ve své knihovně upírskou klasiku od G. R. R. Martina, má možnost to napravit rovnou limitovaným vydáním.

Jana Maffet Šouflová: Lionet a jiné podivné případy

Osm středověkých měst, osm fantasy povídek plných magie, záhad a černého humoru.
Spolu s londýnským koronerem Lionetem vyřešíte spor mrtvých profesorů, v Canterbury rozlousknete záhadu vonícího nebožtíka, navštívíte zimní Londýn, kde právě ohledávají tělo nešťastného anděla, a ve slavném Glastonbury zjistíte, zda může kočka sežrat člověka.
Lionet si přizval i pár přátel, kteří vás vezmou do dalekého Irska či do lázeňského města Bath, kde řádí záhadný mor.
Povídková kniha volně navazuje na svět Londýnských svitků, do středověké Anglie však vnáší zábavnou hravost a větší dávku magie.
Vydá: Straky na vrbě

Martina Eretová: Případ ambiciózního démona

Když při natáčení reportáže záhadně zmizí mladá novinářka Zina, poručík David Miller, nedobrovolný specialista na nejnudnější zločiny v Praze, není tím, koho by chtěl šéf oddělení na tak mediálně sledovaný případ nasadit. Přesto je to shodou okolností právě on, komu se na místě činu zjeví slovanský démon Běs a prozradí mu těžko uvěřitelné informace: Země zanechává otisky všech svých historických epoch, a v těchto paralelních světech ožívají nejen mýtičtí bohové a víly, ale dokonce i američtí špioni rozhazující mandelinky bramborové. A poručík je údajně vyvoleným, který by měl Běsovi pomoci zachránit jeho slovanský svět. David se rozhodne démona vyslyšet, jenže místo v době slovanských hradišť se oba ocitnou v Praze padesátých let – ve městě plném šedi, uvědomělých budovatelů a agentů Státní bezpečnosti. Zatímco Běsa zatýká StB, David se konečně setkává se ztracenou reportérkou.
Když se k nim posléze připojí i postarší emeritní rakousko-uherský policista Hermann, jeden z takzvaných Hlídačů Mýtoversa, mohou se nejen společně postavit Státní bezpečnost a osvobodit Běsa, ale hlavně se dostat do světa slovanských bohů.
Jenže je nadporučík Miller opravdu vyvoleným? A co od něj Běs doopravdy chce? Není všechno nakonec trochu jinak, než se na první pohled zdá?
Vydá: Slovart

Rozálie Pražáková: Koruna strachu

Dobrodružství na stránkách knih může být skutečnější, než byste čekali.
Když Avery zemře strýček, zmizí s ním i poslední střípky dětských snů. To ale nelze říct o Twainovi, jejím bratranci a nejlepším příteli, který se těch svých drží zuby nehty. Je rozhodnutý zažít velké dobrodružství, objevit v rodinné vile něco, co jako děti přehlédli. A když se jim do rukou dostane tajemný klíč, otevřou se jim na stránkách zapomenuté knihy možnosti zasypané prachem, o kterých se jim ani nesnilo. To, co hltáte v knihách, by vás na vlastní kůži tolik neokouzlilo… Anebo ne?
Vydá: CooBoo

Alena Adrianet Heinrichová: Slovodějky

Slova mají moc!
Amáliina otce, nejvyššího slovodějce, popravili za kolaboraci. Podědila jeho moc a s ní spojené povinnosti. Pod přísným dohledem představenstva města a nové starostky musí pracovat pro ty, kteří jejího otce nechali pověsit, aby očistila rodinné jméno. Vůbec jí nepomáhá, když se k tomu všemu potýká s klavíristou Arturem, který do města přináší svěží vítr v podobě nové hudby i svůj neodolatelný šarm. Amálie ale není jedinou ženou, u níž se projevila kouzelná moc. Město se mění. Ne každému se to bude líbit…
Vydá: CooBoo

Lucie Ortega: Soumrak Edenu

Temná fantasy od autorky hitu Světla nad močálem
Dva tisíce let po odchodu andělů je Eden sužován úpadkem, jehož příčina zůstává neznámá. Pravověrní z něj viní Heretiky a jejich zapovězenou magii, a napětí mezi oběma skupinami nebezpečně stoupá. Chrámová tanečnice Ada Efron žije posledních sedm let jako Pravověrná. Tají své heretické kořeny a snaží se zapomenout na to, že kdysi přísahala pomstu vrahovi svých rodičů. Když je však její identita prozrazena a její nový život se ocitne v troskách, Ada ví, že přišel čas odplaty. Dokáže zjistit, co se přesně stalo o Noci velké očisty, kdy její rodiče zemřeli? Stihne vraha najít, než v Edenu vypukne válka? A pokud ho najde, bude dost silná, aby ho porazila?
Vydá: Fragment

Kristýna Sněgoňová: Na konci vesmíru (Legie 9)

Tak daleko jako tentokrát se posádka Vzdorující ještě nikdy nevypravila – mimo území enlilů, churitů a dalších velkých civilizací. Starý spojenec má však problém, a když o něco požádá vědec z prastaré rasy, po jejíž technologii pase váš největší nepřítel, neváháte ani chvíli. Obzvlášť pokud se na vás obrátí jako na svou jedinou naději.
Jenže tentokrát by se možná chvíle váhání vyplatila, protože tahle cesta vede k tajemstvím, která lidem otevřou naprosto nové obzory. A s nimi i nečekané hrůzy. Ale bez toho by to snad ani nebylo ono.
Zatímco se Legie připravuje na osvobození Země, kapitán Moravec a jeho posádka se musí vydat až na samotný konec vesmíru.
Vydá: Epocha

George R. R. Martin: Sen Ockerwee

Sen Ockerwee je fascinující upíří příběh zasazený do doby a prostředí, které známe z tvorby Marka Twaina – na starou Mississippi, jejíž vody brázdí veliké a hrdé kolesové parníky. Navíc to není jen mistrně vystavěný a napínavý příběh o souboji se zlem, ale také dokonalá ukázka spisovatelské virtuozity. Martin tu téměř marnotratně do jediné knížky zasadil celou řadu bravurně vytvořených postav, jako jsou kapitán Abner Marsh nebo Mrzout Billy Tipton, postav, na které se po dočtení knihy rozhodně nezapomíná. Putují po kalných a mlhami zahalených vodách Mississippi až do míst tak děsivých, že strach o život je tam tou nejmenší z jejich starostí…
Vydá: Argo

Chris Bunch, Allan Cole: Vulkán

Vulkán je průmyslový svět. Staletý, ovládaný Firmou, odporný jako hřích a necitelný jako smrt. Na Vulkánu existují jenom dva druhy lidí – spokojení a drsní. Sten je drsný.
Když jeho rodina zahyne při záhadné nehodě, Sten se vzbouří, skryje se v nekonečných kovových labyrintech Vulkánu a jde Firmě po krku. Je to ale marný boj. Nikdo se nemůže vzepřít Firmě a čekat, že přežije. Sten ale není jenom tak někdo.
Od továren na Vulkánu až po intriky na imperiálním dvoře, Galaxie se brzy ocitne tváří v tvář tomu nejlepšímu bojovníkovi. Sten se naučil přežít, a nyní chce víc. Udělá všechno pro to, aby se stal pánem svého osudu.
Vydá: Triton

Alan Moore: Iluminace

Ve své vůbec první sbírce povídek zahrnující čtyřicet let tvorby představuje Alan Moore, legendární autor celé řady kultovních děl jako Strážci, Z pekla, Liga výjimečných, V jako vendeta, devět příběhů plných zázraků a podivností, z nichž každý nás zavede hlouběji do fantastických zákoutí reality. Čeká vás devět brilantních textů přeložených devíti skvělými překladateli, kteří patří mezi ty nejlepší ve svém oboru.
Vydá: Argo

Jack McDevitt: Deepsix

Maleiva III. byla považována za galaktickou raritu, exoplanetu, která může hostit život. Její čas se však rychle krátí, protože do planetárního systému vtrhl zbloudilý plynný obr a jeho dráha má smrtící kolizní kurz se světem, kterému nyní říkají Deepsix. Planeta zanedlouho navždy zmizí.
Priscilla „Hutch“ Hutchinsová, pilotka nadsvětelníku patřícího Akademii vědy a techniky, je jediným kvalifikovaným odborníkem v okruhu několika světelných let od Deepsix. Do katastrofy zbývají necelé tři týdny, a v této krátké lhůtě sestoupí s malým vědeckým týmem na povrch, aby získali jakékoli poznatky o životních formách a ztracených civilizacích této k smrti odsouzené planety.
Čím hlouběji pod povrch tohoto podivného a složitého světa Hutch a její tým pronikají, tím více odhalují hádanky uvnitř hádanek, a překvapivé objevy vedou jen k dalším a zapeklitějším otázkám.
Pak nečekaně zasáhne zemětřesení a zničí jedinou možnost úniku z povrchu planety. Vědci i turisté, kteří se dostavili shlédnout velkolepý zánik Deepsix, bezmocně přihlížejí, zatímco Hutch a její lidé zkouší přežít na nepřátelské planetě a nepropadnout šílenství.
Čas zbývající do nevyhnutelné apokalypsy neúprosně odtikává a oni musejí najít způsob, jak se dostat pryč, než se Deepsix jako oblázek propadne do bezbřehých hlubin běsnícího plynného obra.
Vydá: Planeta9

J. R. R. Tolkien: Nedokončené příběhy

Nedokončené příběhy jsou důležitým pramenem poznání světa Tolkienových knih – obsahují množství důležitých poznatků, které se mu podařilo o Středozemi odhalit, i příběhů, které se ve třech věcích odehrály. Rozvíjejí a doplňují svět, který čtenář zná ze Silmarillionu i Pána prstenů, odhalují mnohé nejasnosti a opětovně dokládají fascinující propracovanost tolkienovské mytologie.
Vydá: Argo

Daniel Abraham: Věk popela

Monumentální epická fantasy trilogie od veleúspěšného a kritikou oceňovaného spisovatele Daniela Abrahama, spoluautora Expanze, která se odehrává v průběhu jediného rušného roku na území obřího města na pokraji zkázy. Kitamar je střediskem obchodu a bohatství, prastaré město s dlouhou, krvavou minulostí, v němž žijí své životy a příběhy nesčetné tisíce lidí. Tohle je ten Alísin… Když bezvýznamné zlodějce z chudinských brlohů Hřebenice zavraždí bratra, rozhodne se zjistit, kdo ho zabil a proč. Ale čím víc toho zjišťuje o něm, tím víc se dozvídá sama o sobě. A pravdy, které odhaluje, jsou nebezpečnější než nože. Na konci cesty, kterou si Alís zvolí, provázané s intrikami sahajícími až ke kořenům Kitamaru, kde tajnosti těch nejposlednějších mohou někdy svrhnout i trůn, bude mít moc všechno změnit.
Vydá: Laser

Edo van Belkom: Vlčí smečka

Je schopnost proměňovat se ve vlka dar nebo prokletí? Sourozenci Noble, Argus, Harlan a Tora nejsou obyčejní teenageři. Mají tajemství, které musí bedlivě střežit: umí se proměňovat ve vlky. Jednoho dne je však jejich schopnost prozrazena a Toru unese vědec odhodlaný odhalit světu její nadpřirozené schopnosti. Bratři by udělali cokoliv, aby sestru zachránili. I kdyby to znamenalo posunout své nadání na úroveň, před kterou je rodiče vždy důrazně varovali…
Vydá: CPress

Danielle L. Jensen: Mostní království – Princezna klamu

Dvě věci ví princezna Lara naprosto jistě. Zaprvé, že král Aren je její úhlavní nepřítel. A zadruhé, že to bude ona, kdo ho srazí na kolena. Proto ochotně přistoupí na dohodnutý sňatek, který má znepřáteleným královstvím přinést mír. Lara ale mír na srdci nemá. Naopak je odhodlaná udělat cokoli, aby Arenovo království oslabila zevnitř a spolu s ním přinesla zkázu i samotnému králi. Čím víc se však dozvídá o svém novém domově a o válce o most, jež v bouřemi zmítaném světě zuří, tím víc začíná pochybovat o tom, jestli sama stojí na straně dobra, nebo patří k těm zlým. A když se její city k Arenovi promění z ledové nenávisti v prudkou vášeň, ocitne se Lara před nelehkou volbou. Které království zachrání… a které zničí?
Vydá: Laser

Anthony Ryan: Vyvrhel

Alwyn se narodil uprostřed občanské války v království Albermaine a vyrostl mezi zbojníky. Pálí mu to a naučil se zručně zacházet s nožem, uprostřed hlubokého lesa se cítí svobodný a mezi lapky má to, co nikdy neměl — přátele a rodinu. Zrada však obrátí jeho život naruby a udá mu úplně nový směr, plný krve a pomsty, a Alwyn nakonec narukuje do královské armády.
Bojuje pod velením šlechtičny Evadine Courlain, kterou pronásledují vidění démonické apokalypsy. Aby se Alwyn mohl pomstít, musí přežít válku a smrtící intriky urozených. Do pohybu se však dávají temné síly, lidské i nadpřirozené, a snaží se Evadinin vzestup překazit. A Alwyn se musí rozhodnout — stane se válečníkem, nebo navždy zůstane psancem?
Vydá: Host

Adam Oyebanji: Den obratu

Uplynulo přes sto let od chvíle, kdy se tři generační kosmické lodě vydaly ze Země ovládané umělou inteligencí za novým životem na vzdálené planetě obíhající kolem Tau Ceti. Nyní se blíží Den obratu, kdy plavidla zahájí brzdný manévr a dlouho očekávaný sestup k vysněnému domovu. Ravi McLeaod pochází ze spodních palub lodi Archimédes a po absolvování důstojnického kurzu se má stát prvním zástupcem své rodiny, který ve společenské hierarchii mezihvězdného plavidla dokáže vystoupat na vyšší příčky. Během rutinní technické inspekce je však Ravi svědkem nevysvětlitelné scény: ve volném vesmíru se vznáší mladá žena bez skafandru a usmívá se na něj. Nikdo jiný ji však nespatří. Protože se dívka v jeho vizích objevuje stále častěji, Ravi stojí před zásadní volbou: buď rodině zajistí místo mezi elitními členy posádky Archimédesu, nebo všechno ohrozí tím, že se pokusí rozluštit tajemství vznášející se mladé ženy. S pomocí sestřenice Boz a jejího nezákonně postaveného technického zařízení s umělou inteligencí Ravi musí odhalit zdroj podivných přeludů a odhalit pravdu o odletu své lodi ze Země dřív, než přijde Den obratu a změní všechno, co se o životě prozatím dozvěděli.
Vydá: Laser

Alex Aster: Storočí

Vítejte na Storočí. Jednou za sto let se na souostroví Světlozory konají smrtelně nebezpečné hry. Vládci šesti říší jsou pozváni, aby proti sobě bojovali a dostali tak šanci zlomit kletbu, která po staletí sužuje jejich kraj. Každou z říší sužuje jiné, zcela jedinečné prokletí. Každý z vladařů něco skrývá. A každá kletba je zlomyslně krutá. Aby je mohli zlomit, musí jeden z vladařů zemřít. Isla je mladou vládkyní. Aby přežila, bude muset podvádět, lhát a zradit. I když jí cestu zkomplikuje láska…
Vydá: Yoli

Luke Dumas: Historie děsu

Grayson Hale, nejslavnější skotský vrah historie, je známý spíše pod jiným jménem: jako Ďáblův advokát. Když se pětadvacetiletý americký postgraduální student přiznal k vraždě svého spolužáka Liama Stewarta a tvrdil, že jej k činu přiměl ďábel, okamžitě na sebe strhl veškerou pozornost. Po letech je však Hale ve vězení nalezen oběšený ve své cele a policisté objeví rukopis, který slibuje odpovědi na otázku, jež celý národ pronásleduje jako stín: byl Hale šílenec, nebo celou tu dobu říkal pravdu?
Vydá: Laser

Gregory A. Douglas: Hnízdo

Byla to obyčejná skládka na klidném ostrově nedaleko Cape Cod. Nikoho ani ve snu nenapadlo, že jsou zde ideální podmínky pro bujení, že je to teplé, páchnoucí a vlhké lůno s takovým množstvím potravy, aby se vše, co se plazí, plíží a skrývá, dosyta nažralo. Stačila změna chemikálie na hubení škůdců a obrovští zmutovaní švábi začali opouštět své hnízdo… a hledat lidské maso.
Vydá: Golden Dog

Olivie Blake: Atlasův paradox

Atlasův paradox je dlouho očekávaným pokračováním bestselleru New York Times z pera Olivie Blakeové, Atlasovy šestky – nepochybně s ještě větší dávkou touhy, zrady, chaosu a nožů v zádech.
Šesti mágům se naskytla životní příležitost.
Pět je nyní členy Společnosti.
Mají na výběr ze dvou cest.
Všichni musí zvolit stranu.
Spojenectví projdou zkouškou, srdce budou zlomena, a Alexandrijská společnost odhalí svou pravou tvář: že je tajnou společností s mocí změnit svět, a vede ji člověk, jehož plán na změnu známého světa je už v chodu.
Vydá: Laser

Andrea Stewartová: Císařovna kostí

Císař je mrtvý. Ať žije císařovna.
Lin Sukaj konečně usedla na tvrdě vybojovaný trůn, jenže tím její trable zdaleka nekončí. Lid jí nedůvěřuje. Politická spojenectví se jí drolí pod rukama. Guvernéři se k ní obracejí zády a na severovýchodě říše se shromažďuje armáda konstruktů, jejichž vůdkyně se vydává za jedinou právoplatnou dědičku císařství a chce Lin sesadit.
Atmosféra houstne, ostrovy se dál potápějí a do toho Lin dýchá za krk Jovis, bývalý pašerák, nyní kapitán císařské stráže, který tvrdě kritizuje každý její krok. A jako by to nestačilo, na scénu se vrací bájná a mocná Alanga, která chce napravit dávné křivdy. Alangaňané tvrdí, že přicházejí v míru, a Lin potřebuje jejich pomoc, aby porazila rebely a nastolila pořádek…
Ale může jim věřit? Může věřit vůbec někomu?
Vydá: Host

Chloe Gong: Naše bouřlivé konce

Šanghaj hoří – a jejich srdce taky.
Píše se rok 1927 a Šanghaj se ocitá na pokraji revoluce. Juliette obětovala svůj vztah s Romou, aby ho uchránila před krevní mstou, a teď se vydává na válečnou stezku. Roma si pořád myslí, že Juliette může za smrt jeho nejlepšího přítele, a je odhodlaný se pomstít. Dokáže zabít dívku, kterou stejnou měrou miluje i nenávidí? Pak se ale ve městě objeví nová hrozba a Roma s Juliette musí odložit své rozbroje. Jejich příběh se blíží k nejistému konci, jedno je však nepochybné: bude skutečně bouřlivý.
Vydá: CooBoo

Megan E. O’Keefeová: Pád do chaosu

Druhý díl space opery plné vesmírných bitev, galaktické politiky a nevyzpytatelné AI
Sanda s Tomasem pustili na svobodu nejnebezpečnější inteligentní loď ve vesmíru a teď jim jde o život. Sanda netuší, komu může věřit, ale jedno ví jistě — pokud se nechce stát loutkou mocných, musí přijít na kloub tajemství souřadnic ukrytých ve své lebce.
Cesta k nim je však oříšek, který ona sama nerozlouskne. Záhadné místo se nachází za takzvanou mrtvou bránou — Casimirovou bránou vedoucí do bezvýznamné soustavy, kterou Prima zase uzavřela, protože ji neuznala hodnou kolonizace. Sanda potřebuje loď, posádku, informace a hlavně přátele. S těmi se pouští do dobrodružství plného lásky a nenávisti, života a smrti, kamarádství a zrady, prastarých tajemství a vysokooktanové akce.
Vydá: Host

Karen Lynch: Útočiště

Sara musela opustit všechno, co znala, aby své milované udržela v bezpečí. Brzy ale zjišťuje, že nový svět se tomu jejímu ani trochu nepodobá, a že si své místo mezi Mohiry bude muset těžce vydobýt. Týdny plynou a Sara se snaží dostat pod kontrolu svoje proměnlivé schopnosti a zároveň udržet v tajnosti svůj unikátní původ. Kdesi v pozadí se navíc stále vznáší stín upířího Pána, který udělá cokoli, aby ji našel. Sara se ocitá na cestě, která odkrývá její skutečné silné stránky a probouzí v ní také část, o jejíž existenci dosud neměla ponětí. Navazuje nová přátelství, poznává krásu i bolest první lásky a ztrátu tak hlubokou, že by ji mohla nakonec zlomit. A zjišťuje, že jediné místo, kde měla být v bezpečí, možná nakonec není útočištěm, za jaké jej považovala.
Vydá: Yoli

John Gwynne: Hlad bohů (Krvopřísežní 2)

Pokračování oceňované seversky laděné fantasy série Krvopřísežní
Bájná dračí bohyně Lik-Rifa byla osvobozena ze svého věčného vězení. Nyní osnuje nový věk krve a dobyvačných tažení. Orka pokračuje v pátrání po svém zmizelém synovi, Krvopřísežní se v zoufalém závodě o záchranu jedné své členky ženou na jih — a Varg podniká první kroky za pomstou.
Elva slíbila, že splní krevní přísahu a zachrání zajatce ze spárů Lik-Rify a jejích drakorozených následovníků, nejprve ale musí přesvědčit Líté bijce, aby ji následovali.
Ani Krvopřísežní a Lítí bijci však nemohou dračí bohyni čelit sami. Jejich naděje spočívá v šílených spisech spoutaného boha. V knize zakázaných kouzel, s níž dokážou vzkřísit vlčího boha Úlfriho… a vyvolat bitvu, která otřese základy země.
Vydá: Host

Holly Blacková: Ukradený dědic

Elfhame je zpátky – vraťte se do světa podlých víl!
Od Hadí bitvy uběhlo už osm let. Na ledovém severu si lady Nora ze dvora Ostrých zubů znovu přivlastnila citadelu Ledová jehla, ve které pomocí prastaré relikvie vytváří vražedná sněhová monstra. Její dcera Suren uprchla do lidského světa, minulost ji však dostihne a nezachrání ji nikdo jiný než princ Doubek, dědic Elfhame. Ten dospěl v okouzlujícího muže a právě teď je na nebezpečné misi. Přidá se k němu Suren? Pokud ano, bude muset obrnit své srdce. A postavit se hrůzám, na něž chtěla navždy zapomenout…
Vydá: CooBoo

Robert Jackson Bennett: Klíčotepci (Záhutí 3)

Strhující finále trilogie Záhutí uzavírá příběh oceňovaných románů Čaropisci a Světatvůrci.
Sancie, Klef a Berenika už čelili mnoha zákeřným nebezpečím. Tentokrát však nestojí proti baronům loupeživých korporací ani proti nesmrtelnému hierofantovi, nýbrž proti entitě, jejíž vědomí zabírá polovinu světa — entitě používající skribovací magii nejen k upravování neživých předmětů, ale též k ovládání lidských myslí.
Aby s ní vůbec dokázali bojovat, pomocí skribovací technologie přeměnili sebe i své spojence v armádu, jakou lidstvo ještě nevidělo. Společnými silami osvobodili hrstku vazalů nepřítele, a dokonce porazili několik jeho strašlivých strojů schopných měnit realitu.
Nepřítel však pokračuje v nelítostném tažení za svým hlavním cílem: prastarými, dávno ztracenými dveřmi do jádra veškerého stvoření. Sancie a její přátelé mají poslední možnost tohoto neporazitelného protivníka zastavit. Chtějí-li získat alespoň malou šanci na vítězství, musejí přinést větší oběť než kdy dřív.
Vydá: Host

Cassandra Clare: Řetěz z trnů (Poslední hodina 3)

Kordélie Carstairsová ztratila vše, na čem jí záleželo. Během několika málo týdnů byl zavražděn její otec, plány stát se parabátai s nejlepší kamarádkou Lucií byly rozmetány na prach a manželství s Jamesem Herondalem se jí rozpadlo před očima. Navíc je připoutána k pramáti všech démonů Lilith, která ji připravuje o schopnosti lovkyně stínů. Po útěku do Paříže s Matthewem Fairchildem Kordélie doufá, že v bouřlivém nočním životě velkoměsta na všechno zapomene. Z domova však přicházejí šokující zprávy: Londýn je znovu ohrožen knížetem pekel Belialem a Tatiana Blackthornová unikla z Nedobytné pevnosti.
Pokud chtějí Kordélie a její přátelé Zbojníci zachránit své město, budou muset sebrat veškerou odvahu, spolknout svou hrdost a znovu si začít navzájem důvěřovat. Jestliže selžou, mohou přijít o všechno – včetně duše. Epické finále série uzavírá trilogii o londýnských lovcích stínů Poslední hodina.
Vydá: Slovart

Margaret Rogersonová: Tajemství domu Thornů

Doprovodná novela k fantasy bestselleru Kouzla rodu Thornů
Elisabeth si zvyká na nový život s kouzelníkem Nathanielem Thornem. S návratem jejich démonického společníka Silase ale přibývá i zvědavých novinářů. K tomu se na panství rodu Thornů začne dít cosi podivného: strážci zničehonic uvězní všechny obyvatele uvnitř. Kde se nachází zdroj magie, která je poblouznila? Odhalit ho nebude snadné – dům je plný tajemství a Elisabeth myslí jen na Nathanielovy polibky. A protože sídlo vyžaduje za svou poslušnost určitou cenu, jejich vztah projde zatím největší zkouškou…
Vydá: Fragment

Christopher Paolini: Fraktální šum

Strhující román z univerza bestsellerové série Spát v moři hvězd
Píše se 25. července roku 2234: Posádka lodi Adamura objevuje Anomálii. Na zdánlivě neobydlené planetě Talos VII se nachází kruhová jáma o průměru 50 kilometrů. Její pravidelný tvar není dílem náhody. Kdo ji vyhloubil a proč? Po tom pátrá malý tým výzkumníků. Pro některé z nich je mise životním snem, pro jiné nesmyslným rizikem a pro další zoufalým pokusem najít v chladném a lhostejném vesmíru smysl. Každý krok k tajemné propasti je náročnější než ten předešlý. A v jejich stopách jdou duchové minulosti.
Vydá: Fragment

Rick Riordan: Pohár bohů (Percy Jackson 6)

Dlouho očekávané pokračování bestsellerové série Percy Jackson
Dostat se na vysokou? To je úkol hodný samotného poloboha! Percy Jackson už několikrát zachránil svět a teď doufá, že prožije normální maturitní ročník. Bohové s ním ale ještě neskončili. Percy bude muset splnit tři úkoly, aby z Olympu získal tři potřebná doporučení na vysokou školu. Prvním úkolem je pomoct Diovu číšníkovi získat zpět jeho pohár dříve, než se dostane do nesprávných rukou. Podaří se Percymu, Groverovi a Annabeth najít ho včas?
Vydá: Fragment

Moviezone.cz – Encyklopedie hororového filmu

Ucelený přehled filmů a tvůrců, kteří objevili nové dimenze děsu
Nabruste dranžíráky i sekerky, nastartujte motorovky… ať může koupel ve falešné filmové krvi konečně začít! Ve vůbec první encyklopedii hororových filmů od českých renomovaných autorů z okruhu filmového webu Moviezone.cz na vás čekají snímky, které divákům ukázaly hrůzu z těch nejrůznějších úhlů a posunuly dimenze strachu do nevídaných výšin. Poznejte milníky hororové kinematografie, kultovní klasiky, béčka a vyložené přešlapy, ale i mrazivé okolnosti, které natáčení často doprovázely. Sérioví vrazi, šílení klauni, pomstychtiví duchové i nenasytné zombie – ti všichni už se nemůžou dočkat, až se vám dostanou do hlavy.
Vydá: XYZ

H. P. Lovecraft, Gó Tanabe: V horách šílenství 2

Dyer a Danforth z výzkumného týmu Miskatonické univerzity proletí malým letadlem neznámým antarktickým pohořím a přistanou, aby prozkoumali obrovské kyklopské cizí město, které se nachází za ním. Zde konečně odhalí ohavné tajemství veškerého života na Zemi… Ale podaří se jim uniknout z těchto nejzazších slují na dně světa a zachovat si dostatek zdravého rozumu, aby mohli varovat lidstvo…? Japonský scenárista a kreslíř Gó Tanabe v tomto druhém svazku své komiksové adaptace románu V horách šílenství uzavírá nervy drásající vyprávění, jež se na poli science fiction a hororu stalo klasikou a právem vyneslo autora předlohy, H. P. Lovecrafta, mezi mistry žánru.
Vydá: CREW