Knižní novinky: červen 2017

Po bohatém květnu se zdá, že nás v červnu čeká knižní půst, i tak se však několik zajímavých nových titulů na knižních pultech objeví.

 

Gena Showalterová: Alenka v říši zombií
Nezastaví se, dokud nepošle každou chodící mrtvolu zpátky do hrobu. Navěky.
Kdyby někdo řekl Alence Bellové, že se jí v jednom úderu srdce změní život, vysmála by se mu. Aby se z jejího šťastného života stala tragédie? Ale no tak. Jenže to je přesně to, co se stalo a trvalo to přesně jeden úder srdce. Jedno mrknutí, jeden nádech, jedna sekunda… a všechno, co znala a milovala, bylo pryč.
Její otec měl pravdu. Příšery existují.
Aby pomstila svou rodinu, musí se naučit bojovat s nemrtvými. A aby přežila, musí začít věřit největšímu rebelovi ze všech – Coleovi Hollandovi. Ale i Cole skrývá tajemství, a jestli si Alenka nebude dávat pozor, může se ukázat, že tahle tajemství jsou nebezpečnější než samotné zombie.
Vydá: Fragment

 

 

 

Peter McLean: Drake
Zábavná a vtipná urban fantasy z Londýna: nájemný vrah a téměř padlý anděl hledají vykoupení, v cestě jim však stojí síly zla…
Seznamte se s Donem Drakem, opravdu velmi zadluženým nájemným vrahem, který umí vyvolávat démony. Svou práci nemá rád. Raději by popíjel v baru a od vražd i nadpřirozena dal ruce pryč. Jenže dluží peníze nesprávnému člověku — tedy nesprávnému démonu, samému šéfovi londýnského démonického podsvětí. Rozhodne se proto přijmout poslední zakázku, ale všechno se pokazí a Drake omylem zabije nevinné dítě. Teď se skutečně ocitá na černé listině. Jeho jedinými přáteli zůstávají arcidémon uvězněný ve starobylém artefaktu a téměř padlý anděl Trixie. Naneštěstí pro Drakea se poblíž nachází i Lucifer… Má‑li Drake najít odpuštění a klid, bude muset bojovat.
Vydá: Host

 

 

 

 

Jiří Pavlovský: Poslední stadium (Kladivo na čaroděje 12)
Magie umírá.
Veškeré způsoby, jak ji zachránit, přišly vniveč. Teď už zbývá jen jedna možnost. Spolehlivá, snadná a jistá. Bohužel však obnáší vyhlazení téměř celého lidstva. Ovšem – co by člověk pro trochu magie neudělal…
Parta Felixe Jonáše však má své – krajní – meze, a tohle je už přece jen kapku přes čáru. A tak se, jak jinak, ocitne v přední linii konfliktu přímo globálního. Stojí mezi všemocnými mágy a zhmotněním všepožírající smrti.
Finální díl první sezóny příběhů ze světa městské fantasy. Nastává Poslední stadium Kladiva na čaroděje!
Vydá: Epocha

 

 

 

 

Amy Alward: Královské turné (Deník alchymistky 2)
Poté, co vyhrála v Divokém honu a zachránila život následnici trůnu princezně Evelyn, je Sam Kemiová na roztrhání. Kvůli všem televizním rozhovorům, práci v rodinném obchodě s lektvary a přípravám na účast v Evelynině světovém turné Sam stále nenašla čas na skutečné rande se Zainem, svým novým přítelem a bývalým sokem. A hned tak ho ani nenajde. Někdo si pohrál s myslí Samina dědečka a ukradl jeho vzpomínky, které by mohly obsahovat stopu vedoucí k dávno zmizelému deníku Saminy prababičky. V tom by se měl nacházet recept na živou vodu, nejmocnější lektvar ze všech, pro který by mnozí zabíjeli.
Vydá: Talpress

 

 

 

Christopher Moore: Použité duše
Charlie Asher je vetešník, lehce neurotický betasamec, otec a také obchodník se smrtí. A nyní navíc zmatený jako všichni ostatní. V San Francisku se totiž záhadně ztrácejí duše zemřelých. Někdo – nebo něco – je krade a nikdo neví, co se s nimi děje. Zdá se, že to nějak souvisí s oranžovým mostem…
Parta nesourodých hrdinů se rozhodne záležitosti přijít na kloub. Kromě Charlieho k nim patří další obchodník se smrtí Mátomil Svěží, vysloužilý policista Alfons Rivera, bláznivý vládce San Franciska se svými pekelnými psisky Bummerem a Lazarem, bývalá gotička Lily či poradce z linky pro sebevrahy Severo.
Volné pokračování humorné fantasy Špinavá práce o smolaři Charliem a jeho povedené dceři Sophii.
Vydá: XYZ