Soutěž o Ódinovo dítě – vyhodnocení

Nakladatelství Host nám do soutěže věnovalo svou horkou novinku – Ódinovo dítě norské autorky Siri Pettersenové, se kterou jste se mohli minulý týden osobně setkat na Světu knihy v Praze. Jak soutěž dopadla a kdo se může těšit na knihu?

Pettersen_Odinovo-dite

 

Anotace:
Představ si, že ti chybí něco, co všichni ostatní mají. Něco, co dokazuje, že patříš do jejich světa. Něco tak důležitého, že bez toho nejsi nikdo. Jsi jen nákaza. Pouhý mýtus. Člověk.
Hirka se ve svých patnácti letech dozvídá, že je Ódinovo dítě — bezocasá stvůra z jiného světa. Opovrhovaná, obávaná a pronásledovaná.
Někdo si však nepřeje, aby její tajemství vyplulo napovrch, a hodlá toho docílit všemi prostředky. Hirka, jíž jde náhle o život, musí uprchnout. Existují však nebezpečnější stvoření než Ódinovy děti a Hirka není jediná, kdo prošel bránou mezi světy…
První díl úspěšné norské fantasy trilogie inspirované severskou mytologií je nejen skvěle gradovaným dobrodružstvím, ale také příběhem o touze po spravedlnosti, o nebezpečí slepé víry a právu či odhodlání vést druhé.

 

Soutěžní otázky:
1) Kdo knihu Ódinovo dítě přeložil do češtiny?
2) Jaký název nese celá trilogie (Ódinovo dítě je jejím prvním dílem)?
3) Jaké číslo stánku bude mít nakladatelství Host na víkendovém Světě knihy?

 

Správné odpovědi:
1) Jitka Jindřišková
2) Havraní kruhy
3) L210

 

Do soutěže přišlo celkem 61 odpovědí, velká většina správných.

Vylosována byla: Z. Ukušová z Květné

Blahopřejeme.