Vánoční tipy Nakladatelství Crew: Dopřejte si vánoční komiksový zážitek!

Rok se s rokem sešel a Vánoce roku 2023 už jsou za dveřmi. A není nic lepšího než si ušetřit trochu práce včasným nakoupením dárků pod stromeček. Že ještě nevíte, co svým nejbližším darovat? Sáhněte po komiksu! Graficky poutavé příběhy, které jsou vhodné pro všechny věkové kategorie, jistě potěší začínající čtenáře i náročné knihomoly.

„V poslední době vede u čtenářů především japonská manga,“ říká Michaela Šerá, specialistka komunikace Nakladatelství CREW. „Jde o černobílé komiksy, které se čtou zleva doprava, odzadu dopředu. Tyto příběhy se věnují snad všem myslitelným žánrům. Z mnohých vychází i oblíbené seriály a filmy zvané anime. Mangy jsou oblíbené především díky svému zpracování emocí, hlubokému procítění problémů, lásky, přátelství a touhy po dobrodružství. S mangou určitě nesáhnete vedle!“ dodává Šerá.

KOMIKSY PRO DĚTI

Můj první komiks: Avengers: Hrdinové v akci!

Čtyři příběhy nejmocnějšího superhrdinského týmu světa! Captain America! Storm! Iron Man! Spider-Man! Wolverine! Giant-Girl! Hulk! Nejsilnější hrdinové se spojili, aby bojovali proti hrozbám, na které by síly jenom jednoho z nich nestačily. A že těch hrozeb bude!

Scénář: Jeff Parker, Kresba: Manuel Garcia, Počet stran: 96, 249 Kč

Můj první komiks: Thor a Loki: Trable na druhou

Jsou to bratři, bohové a Odinovi synové – jenže Thor a Loki spolu nevycházejí! Obzvláště proto, že Loki každou chvíli úskokem přiměje Thora k něčemu, co ho dostane do průšvihu. Jak by ale bůh hromu mohl říct ne Lokiho výzvám – například, aby se vplížil do Odinovy pokladnice?

Scénář: Mariko Tamakiová, Kresba: Gurihiru, Počet stran: 96, 269 Kč

Pokémon 1 (Red a Blue)

Slavná manga série ze světa Pokémonů! Přímo od prvních dílů vychází ta nejklasičtější pokémonská komiksové řada a s ní přichází ty nejslavnější a nejpopulárnější postavy, v čele se žlutým a elektrizujícím Pikachu! A samozřejmě, nemůžou chybět ani zlovolní Rakeťáci!

Scénář: Hidenori Kusaka, Kresba: Mato, Počet stran: 208, 249 Kč

Ježíškův tip pro dětské čtenáře

Morčata v akci

Morčata Druk a Šasí utekla ze zverimexu!
Komu se s nimi podařilo proklouznout do městské divočiny? Jak se dvojici na svobodě povede, s kým se uprchlíci seznámí a kde se nakonec zabydlí?
V obrázkovém příběhu se vše dočtete, a ještě se dozvíte, jak se ve městě mění počasí, proč by lidé neměli splachovat jídlo do záchodu nebo kdo jsou superhrdinové.
Komiksová vyprávění koneckonců morčata i jejich kamarády baví, a tak jsme jejich příhody zachytili právě v komiksech.

Scénář: Klára Smolíková, Kresba: Ester Kuchynková, 60 stran, 289 Kč

KOMIKSY PRO DOSPÍVAJÍCÍ

Bohové lžou

Nacuru Nanao je ve škole nový – a všechny holky ho ignorují. Jednoho dne však poodhalí tajemství, které skrývá jeho spolužačka Rio Suzumura.
Večerní déšť, letní slavnosti a bílá kočka Tófu…
Je léto před nástupem do šesté třídy. Tajné dobrodružství těch dvou začíná.

Scénář, kresba: Kaori Ozaki, Počet stran: 220, 249 Kč

Láska ve střihu cosplaye

Wakana Godžó je samotářský středoškolák s jasným životním cílem: stát se mistrem ve výrobě tradičních panenek Hina. Lidé jako Marin Kitagawa, třídní krasavice neustále obklopená širokým kruhem kamarádek, jsou pro Wakanu skoro jako bytosti z jiného světa. Díky náhodnému setkání se však jejich vzdálené světy nečekaně protnou. Jejich nový vzrušující život ve světě cosplaye právě začíná!

Scénář, kresba: Šin’iči Fukuda, Počet stran: 208, 249 Kč

Zaklínač: Rónin

V novém světě inspirovaném japonským historickým obdobím Edo čelí Geralt obtížným morálním rozhodnutím a střetne se v boji s různými duchy zvanými jókai, démony zvanými oni a jinými tvory z japonských mýtů. Každé setkání je vodítkem v jeho zoufalém pátrání po tajemném přízraku sněžné ženy zvané juki onna, která je klíčem k osobě, kterou se Geralt snaží nalézt. Ovšem hledání nebude vůbec snadné…

Scénář: Rafal Jaki, Kresba: Hataya, Počet stran: 120, 389 Kč

Ježíškův tip pro dospívající čtenáře

Supro: Hrdinové na dluh

Co byste udělali proto, abyste se stali superhrdiny? Ve světě Supro™ nemusíte za superschopnost zaplatit pádem do radioaktivního odpadu, traumatickou ztrátou rodiny ani přiletět z jiné planety. Stačí… zaplatit. Nemáte na to? Nevadí! Náš asistenční program nabízí celou škálu výhodných půjček!
O superhrdinském životě sní i Ida, o to víc, že už jednu šanci promarnila. Její přítelkyně Evelína mezitím po boku svého dvojčete Thea sklízí slávu a úspěch. Jejich životy by snad ani nemohly být rozdílnější. Když se začnou kupit podivné náhody, které Idu málem stojí život, nechce se jí věřit, že by šlo o součást promyšleného plánu. Kdo by vydělal na odstranění někoho tak nepodstatného, tak ne-suprového, jako je ona?
Supro™: Hrdinové na dluh je satirický pohled na svět superhrdinů, který spojuje společenskou kritiku s romantickým dramatem a napínavým thrillerem. Za tímto skvělým dílem z žánru young adult stojí osvědčení tvůrci Štěpánka Jislová (Bez vlasů, Milada Horáková), Viktor Svoboda (Rychlé šípy a jejich úžasná nová dobrodružství) a Martina Fischmeister (La Loba).

Scénář: Štěpánka Jislová, Kresba: Viktor Svoboda, Barvy: Martina Fischmeister, 160 stran, 449 Kč

JAPONSKÁ MANGA

Kaidžú č. 8, díl 1

Když přijde na obří nestvůry, žádná země s nimi nemá tak bohaté zkušenosti jako Japonsko. Jejich útoky, které narušují život běžných lidí, jsou zde takřka na denním pořádku.

Kafka Hibino chtěl kdysi vstoupit do Japonských obranných sil a bojovat s nestvůrami. Dnes však místo toho odklízí jejich pozůstatky jako člen speciální úklidové čety. Když dostane druhou šanci splnit si svůj dávný sen, osud před něj postaví další překážku: po útoku nestvůr Kafka zjistí, že se sám stal jednou z nich. Od Obranných sil, které mají na starosti likvidací nestvůr, si brzy vyslouží speciální kódové označení – „nestvůra č. 8“.

Scénář, kresba: Naoja Macumoto, Počet stran: 212, 249 Kč

Sakamoto Days 1

Obtloustlý pan Sakamoto je na pohled pouhopouhým vedoucím skromné samoobsluhy na předměstí Tokia, ale ve skutečnosti býval legendárním zabijákem, před kterým se třáslo celé podsvětí! Co si však počne, když se jeho minulost začne ozývat – ochrání Sakamoto svou rodinu a bezstarostný každodenní život před přicházejícím nebezpečím? Začíná nová manga plna humoru a akce!

Scénář a kresba: Júto Suzuki, 196 stran, 249 Kč

Tvá dubnová lež 1

Kósei Arima je od útlého dětství uznávaným klavírním virtuosem, ale po smrti své matky ztratí schopnost hrát na klavír a uzavře se do monotónního světa, ve kterém není místo pro hudbu ani opravdovou radost. Jednoho dne se však setkává s pozoruhodnou houslistkou Kaori Mijazono – a najednou se mu do života vracejí barvy…

Scénář, kresba: Naoši Arakawa, Počet stran: 228, 249 Kč

Ježíškův tip pro milovníky mangy

Kočičí deníky

Koťata jsou sice proslulá svou solidností a blahodárným účinkem na nervy, nicméně mistr hororové mangy Džundži Itó o tom ví svoje. Jeho autobiograficky laděné příběhy o soužití s kocourky jménem Jon a Mú odkrývají strašlivou pravdu – chovat kočky může být nejen o rozum, ale také vysloveně strašidelné…

Scénář, kresba: Džundži Itó, Počet stran: 132, 349 Kč

KOMIKSY PRO DOSPĚLÉ

Lazarus 1: Rodina

Svět nyní nerozdělují politické nebo zeměpisné hranice, nýbrž ty finanční. Bohatství znamená moc, a touto mocí nyní disponuje pouze několik RODIN.
O těch pár lidí, kteří své vládnoucí rodině slouží, je postaráno. Všichni ostatní jsou chamraď. V těch nejmocnějších rodinách je vždy jedna osoba, která dostane to nejlepší: výcvik, technologie a veškeré výhody plynoucí z vědeckého výzkumu. Této osobě se říká meč a štít rodiny, ochránce, Lazarus. Lazarus rodiny Carlyleových se jmenuje Forever.
Toto je začátek jejího příběhu.

Scénář: Greg Rucka, Kresba: Michael Lark, Brian Level, Stefano Gaudiano, 104 stran, 349 Kč

Sunstone – Milost! 1

Po měsících zmatků, nezachycených signálů a zármutku spojily Ally s Lisou láska a BDSM. Příběh jejich společného života právě začíná, ale části širšího příběhu ještě nebyly odvyprávěny – až do teď. Přichází Alan a Anne, jedni z nejdůležitějších lidí Allyina a Lisina života. Zažívají rozkvět vlastní lásky a touhy, a jejich minulost ovlivňuje nejen jejich nové vztahy, ale rovněž základy celé komunity přátel a milenců.

Tímto dalším pokračováním oblíbené série SUNSTONE od autora bestsellerů New York Times, scenáristy a výtvarníka STJEPANA ŠEJIĆE (Aquaman, Death Vigil) začíná nová sága, plná humoru a srdcebolu: MILOST!

Scénář, kresba: Stjepan Šejić, Počet stran: 200, 499 Kč

Wika

Titanie dala přednost vévodovi Claymoru Grimmovi, zaútočil na Castelgrimm a vévodu zabil. Oberonova vojska rozsévala zkázu. Malá Wika musela před krveprolitím uniknout, zbavit se vílích křídel a ukrývat se, dokud nedospěje, aby se mohla zkusit pomstít. I víla bez křídel zůstává vílou a její magické schopnosti se nezmenší. Kdo zvítězí? Bude silnější Oberonova zběsilost, anebo touha mladé víly po odplatě?

Scénář: Thomas Day, Olivier Ledroit, Kresba: Olivier Ledroit, Počet stran: 228, 799 Kč

Ježíškův tip dospělým čtenářům

V horách šílenství 1 a 2

25. ledna 1931: expediční tým dorazí do tábořiště v Antarktidě… kde najde tamní posádku mužů a tažných psů mrtvou. Těla jsou rozházena všude kolem, některá jsou zohavena, jiná podivným a chladnokrevným způsobem rozčtvrcena. Několik lidí je nezvěstných. Ještě děsivější pohled se však naskýtá na hvězdicovitou hromadu sněhu poblíž. Pod jejími pěti cípy se totiž nachází hrob – a to, co v něm leží, není člověk!

Román V horách šílenství je cestou do nitra Lovecraftova mýtu – do hlubokých jeskyní, a ještě hlubších propastí času na nehostinném kontinentu, kde je uchována tajná historie naší planety. Od svého prvního vydání v dnes již kultovním časopise pulpové éry Astounding Stories ovlivnil tento příběh rozvoj hororu i science fiction po celém světě.

Japonský scenárista a kreslíř Gó Tanabe jej věrně a s velkou úctou k předloze adaptoval do podoby mangy, kde svou kresbou a celkovým stylem připomíná spíše západní komiks, a může proto také dobře posloužit jako „vstupní brána“ pro ty, kteří se s japonským komiksem teprve seznamují.

Scénář: H. P. Lovecraft, Gó Tanabe, Kresba: Gó Tanabe, Počet stran: 296 a 336, 2x 499 Kč

KOMIKSY ZE SVĚTA SUPERHRDINŮ

Joker 1

Arkhamův ústav byl napaden a oči všech se automaticky stočí k Jokerovi. Záhadný mecenáš najme bývalého komisaře gothamské policie Jima Gordona, aby dopadl… a pravděpodobně zabil… klaunského prince zločinu!

Ale s Jokerem není nic tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. To, co Gordon zjistí a co mu Joker ukáže… změní jednou provždy jeho pohled na svět. A navíc není jediný, kdo chce Jokera najít…

Hvězdný tým tvůrců, který má na svědomí sérii Batman: Their Dark Designs, James Tynion IV a Guillem March, vám přináší další knihu, jejíž součástí je i flashback do Roku Jedna, jenž vznikl ve spolupráci s Matthewem Rosenbergem (Legends of the Dark Knight) a Francescem Francavillou (Batman: Černé zrcadlo).

Scénář: James Tynion IV, Matthew Rosenberg, Kresba: Francesco Francavilla, Quillem March, Počet stran: 148, 399 Kč

Flashpoint (Legendy DC)

BARRY ALLEN JE HRDINA. Chrání nevinné a bojuje proti zlu jako Flash – nejrychlejší muž světa. Jenže nyní se ocitá ve světě, který nezná. V tomto světě Wonder Woman a Aquaman pohroužili miliony obyvatel do temnoty války, žádný člověk se tady nestal Green Lanternem, Batman má na rukou stejně tolik krve jako jeho protivníci, nikdo tady nikdy neslyšel o Supermanovi…

…a nejrychlejší muž světa je tady jenom obyčejným člověkem.

Série FLASHPOINT, kterou vytvořili Geoff Johns (NEJTEMNĚJŠÍ NOC) a Andy Kubert (BATMAN), patří mezi nezapomenutelné události, a stala se předlohou celovečerního filmu Flash (2023)!

Scénář: Geoff Johns, Kresba: Andy Kubert, Počet stran: 176, 599 Kč

Batman – Špatný den: Penguin / Riddler

PENGUIN. Král gothamského podsvětí přišel o všechno. Je z něj zlomený a osamělý člověk, bez přátel i bez ranařů. Za všechny své zbývající peníze si může dovolit koupit už jen pistoli s jedním jediným nábojem. Pomocí něj si může prostřelit hlavu… nebo se pokusit získat všechno zase zpátky. S jedním nábojem proti celému Gothamu.

RIDDLER. Byl to jen obyčejný chlápek. Za bílého dne šel po ulici domů, ale nedošel. Bez jediného slova ho zastřelil Riddler a pak se usmál do nejbližší bezpečnostní kamery. Zdánlivě nesmyslný zločin, ale Riddler nedělá nikdy nic jen tak bezdůvodně. Začíná výslech, souboj mezi Batmanem a Riddlerem, který má odhalit motiv téhle vraždy. Co vlastně Riddler plánuje?

Scénář: Tom King, John Ridley, Kresba: Guiseppe Camuncoli, Mitch Gerads, Počet stran: 148, 399 Kč

Ježíškův superhrdinský tip

Tajná invaze (Legendy Marvel)

Dobyvačná mimozemská rasa známá jako Skrullové strávila desítky let infiltrací našeho světa. Využívají své schopnosti měnit podobu, aby pronikli do nejvyšších pater vlády, armády… a dokonce i do komunity superhrdinů. Schopnosti Skrullů se vzpírají jakémukoli technologickému i mystickému odhalení. Bratr se obrací proti bratrovi a hrdina proti hrdinovi, protože Skrullové využívají svého mocenského postavení a schopnosti vyvolat zmatek k masivní ofenzívě s cílem dobýt Zemi! Děje se to už léta, v tichosti. Nyní se však tajná invaze projeví v plné síle!

Obsahuje sešity Tajná invaze č. 1–8, které napsal Brian Michael Bendis (Ultimate Spider-Man) a nakreslil Leinil Yu (Wolverine).

Scénář: Brian Michael Bendis, Kresba: Leinil Francis Yu, Počet stran: 256, 799 Kč

Doufáme, že jsme vám tímto výběrem pomohli ve vánočním nakupování a že vaši blízcí budou s komiksovými dárky pod stromečkem spokojení.

Všechny komiksy můžete pohodlně nakoupit na www.obchod.crew.cz, a to dokonce se slevou!