Gege Akutami: Prokleté lůno (Jujutsu Kaisen – Prokleté války 2)

Júdži Itadori a jeho spolužáci z prvního ročníku zaklínačské střední školy byli vysláni zachránit přeživší z institutu, kde se zhmotnilo prokleté lůno. Bohužel dorazili příliš pozdě, protože z lůna se mezitím vyvinul prokletý duch zvláštní třídy, na kterého nestačí. Júdži nakonec neměl jinou možnost než dovolit spoluobyvateli svého těla Rjómenu Sukunovi, aby mu pomohl se s prokletým duchem vypořádat.

Nikdy nejezte prokleté artefakty jakékoliv třídy, ani když jsou to prsty mocného Sukuny. Júdži Itadori tohle považoval svého času za dobře řešení, ale ve výsledku se stal poloviční kletbou a podělil se se Sukunou o svoje tělo, které už tehdy mělo lepší fyzickou kondici než obyčejný člověk. Zaklínači bojující proti kletbám uvažovali, že ho popraví, ale zachránil ho učitel Satoru Gódžó ze zaklínačské střední školy, který mu zajistil přijetí do prvního ročníku. Jeho spolužáky jsou Megumi Fušiguro a Nobara Kugisaki a společně byli vysláni provést evakuaci před prokletým lůnem.

Druhý díl mangy Jujutsu Kaisen – Prokleté války od Gege Akutami navazuje tam, kde první díl série skončil. Téhle části dominuje pohled Sukuny respektive Júdžiho Itadoriho, ale velmi brzy se vyprávění ujímají jiné postavy. Jednou z nových postav je asistent ředitele zaklínačské střední, školní lékařka Šóko Ieiri nebo několik studentů z vyššího ročníku. Ovšem nejvíc zábavy v tomhle díle si užije Satoru Gódžo, který předvede své neuvěřitelné zaklínačské schopnosti. Zároveň ani protivníci zaklínačů nezahálejí a osnují své zlotřilé plány.

Manga Jujutsu Kaisen se stále rozjíždí a pozvolna představuje nové postavy. Nastiňuje i plány démonických protivníků, ale zároveň dopřává čas mladým zaklínačům, aby kromě likvidace prokletých artefaktů řešili i typické problémy středoškoláků. Jako třeba školní rivalitu nebo rodinné trampoty. Zatím to vypadá, že fanoušci série se mají na co těšit, a nezbývá než doufat, že manga dostojí nebo ještě lépe překoná očekávání.

Vydala: Crew, 2022
Překlad: Matyáš Anton
Vazba: brožovaná
Tisk: černobílý
Počet stran: 196
Cena: 229 Kč