Srpnová Pevnost nabízí rozhovor s Františkem Kotletou a představí Sebevražedný oddíl (PR)

Undergroundová kotletovská kráska na obalu srpnové Pevnosti káže revoluci a je připravena toho prozradit mnohem víc. Listujte a čtěte, nebudete litovat!

Nejnovější počin Františka Kotlety, UNDERGROUND: REVOLUCE, vás potěší a dojme stejně jako rozhovor s neotesaným bruntálským autorem. Slabší povahy možná i trochu vyděsí, ale to není váš případ.

Co na to nový SEBEVRAŽEDNÝ ODDÍL? Dali jsme těm magorům šest stránek a věříme, že jejich další film bude stát za to. Však to jistí Idris Elba.

K renesanci krvavých slasherů oproti tomu vyzývá solidní horor ULICE STRACHU. A ze světa knih k nám dorazil na slovíčko Tad Williams, protože si již brzy budeme moci nasadit jeho KORUNU Z ČARODŘEVA 2.

Povídkami pak do nového čísla přispěli Miroslav Pech a naše redakční literární naděje Josef Horký.

Pomalu ke konci pak spěje populární fantasy sága Jindřicha Rohlíka, které už dnes familiárně přezdíváme SKELDAL – vyšel nový díl! A stejně tak na pulty knihkupectví míří i dvě nové knihy ze světa STAR WARS, romány POKREVNÍ LINIE a SVĚTLO RYTÍŘŮ JEDI.

Ze světa mangy pomrkává melancholická slečna HARUHI SUZAMIJA, zatímco komiksu vládnou Artuš alias KRÁL, JENŽ BYL A BUDE, metalácký DOOMBOY, démonická lolitka ZVRÁCENÁ a RYTÍŘI Z HELIOPOLE 2.

Z historie se vám představí moudrý středověký blázen NASSREDIN HODŽA a jeden z nejbizarnějších českých politiků, kolaborující kněz JOSEF PLOJHAR.

A tentokrát se nám značně rozrostla i GeekZóna: Petra Slováková a její přátelé manuál pro dobrodruhy VE STYLU STEAMPUNKU, zavzpomínáme na FESTIVAL FANTAZIE 2021, na COMIC-CON PRAGUE 2021 budete moci navštívit značně neobvyklou cestovní kancelář FUTURECITY a z Hlasu fandomu vám kynou KROTITELÉ DRAKŮ a DRAČÍ HLÍDKA, vstupující do dalších etap své hrdinské existence.

A to zdaleka není vše. Pojďte si počíst, nenechte se přemlouvat, nová Pevnost je zase ve všech ohledech fantastická!!! 😊 #casopispevnost #pevnostvladne

 

Příloha Pevnosti:
Maurizio de Giovanni: Den Zesnulých
Čtyři roční doby komisaře Ricciardiho. Zima, jaro, léto a podzim v životě osamělého vyšetřovatele.
Dobová propaganda ráda tvrdívala, že na prahu třicátých let minulého století se v Evropě umíralo méně. Luigi Alfredo Ricciardi, muž bez klobouku a komisař mobilní jednotky veřejné bezpečnosti v Neapoli, by s tímto tvrzením ovšem rozhodně nesouhlasil. Už od dětství vídá duše mrtvých, jejichž neklid z náhlé a často kruté smrti jim zabraňuje odejít na onen svět, a tak je pro něj utrpení obyčejných lidí nespadajících do žádných statistik mnohem osobnější záležitostí. Tragédie se dějí denně, ale pouze ti movitější občané budí společenský rozruch. Spravedlnost si však zaslouží všichni, alespoň tak to Ricciardi vždycky cítil. Za svou policejní praxi si navíc už několikrát ověřil, že psychologie je v jeho branži mnohem podstatnější než schopnost rozeznat druh hornin v otiscích bot na místě činu.

 

Časopis Pevnost 8/2021
www.pevnost.cz