Tomi Adeyemiová: Děti pravdy a pomsty (Odkaz Orïši 2)

Nakladatelství Host vydalo fantasy román Děti pravdy a pomsty. Tomi Adeyemiová v druhém dílu série Odkaz Orïši zvyšuje obrátky a rozšiřuje mytologii světa. V živém a hlubokém příběhu plném akce a napětí opěvuje jednotu a předvádí marnost nenávisti a odplaty.“ (Publishers Weekly)

 

ANOTACE:
Zélii a Amari se podařilo zvítězit v téměř beznadějném boji a navrátit do Orïši magii. Jenže rituál byl silnější, než tušily, a znovu zažehl magické schopnosti nejen mažiů, ale i šlechticů s magickými předky.

Teď se Zélie musí pokusit sjednotit mažie v zemi, kde je nepřítel silnější než kdy dřív. A protože šlechta má na své straně vojsko a je ochotná udělat cokoli, aby si udržela vládu nad Orïšou, Zélie se pouští do boje za Amarino právo na trůn ve snaze ochránit mažie před hněvem monarchie.

Občanská válka se zdá nevyhnutelná a před Zélií a Amari stojí doposud nejtěžší úkol: musejí najít způsob, jak zemi sjednotit, jinak se jim Orïša rozpadne před očima. Jenže jak to udělat, když přestávají chápat i jedna druhou?

 

O AUTORCE:
Tomi Adeyemiová (nar. 1993) je nigerijsko-americká spisovatelka. Vystudovala anglickou literaturu na Harvardu a poté získala stipendium ke studiu západoafrické mytologie a kultury v brazilském Salvadoru. Nyní vyučuje tvůrčí psaní v kalifornském San Diegu. Její debut Děti krve a kostí (2018, česky 2018) si okamžitě získal skvělé čtenářské ohlasy a zařadil se mezi bestsellery The New York Times a práva na překlad se prodala do více než třiceti zemí. Druhý díl trilogie Odkaz Orïši, nazvaný Děti pravdy a pomsty, vyšel anglicky koncem roku 2019.

 

INFO O KNIZE:
Vydal: Host, únor 2021
Překlad: Veronika Volhejnová
Vazba: vázaná
Počet stran: 415
Cena: 399 Kč