Knižní novinky: listopad 2018

V listopadu očekávejte na knižních pultech fantasy novinky především pro děti a mládež (Dračí strážce, Karmínové pouto, Krutý princ…), kromě toho se však můžete těšit například na hororovou sbírku Může se to stát i vám nebo komiks Hvězdný prach od Neila Gaimana.

Robin Hobb: Dračí strážce (Kroniky Deštné divočiny 1)

Uběhlo příliš mnoho času od doby, kdy mocná dračice Tintaglia pomohla lidu z kupeckých měst odrazit vpád nepřátel. Pod tíhou práce a výdajů na péči o nelétavé draky, kteří se vylíhli slabí a zdeformovaní, mezitím kupci zapomněli na své sliby. Proto je nařízeno draky přemístit do jejich bájné pravlasti, jejíž lokalita je uzamčená hluboko uvnitř mlhavých dračích vzpomínek.
Thymara, nevzdělané děvče z lesa, a Alise, nemilovaná žena zámožného kupce, se ocitají v nesourodé skupině, pověřené úkolem doprovodit draky do jejich nového domova. Čeká je mimořádná odysea bez příslibu návratu, během níž draci i jejich ošetřovatelé zažijí kromě četných lekcí spoustu útrap a zrad, ale také radostí a dobrodružství, které předčí jejich nejdivočejší představy.
Vydá: Fragment

Charles Soule: Věštcův rok

Bestsellerový komiksový autor Charles Soule přichází s chytrým a barvitým příběhem o Newyorčanovi, který se jednoho rána probudí se schopností předpovídat budoucnost. Původně bezstarostný baskytarista Will se tak stane nejmocnějším mužem na světě a skrytý za přezdívkou Věštec začne svá proroctví publikovat na zabezpečeném webu. Kromě toho, že mu globální korporace nabízejí miliony za exkluzivní přístup k jeho informacím, si také nadělá mnoho vlivných nepřátel na nejvyšších místech. Proti Věštcovi jsou nasazeni nejšpičkovější hackeři a lovci lidí, zatímco on má jen pár přátel, jimž může doopravdy věřit. Věštcův rok, románový debut o moci a víře, je jako zběsilá jízda, kde nelze vůbec odhadnout, co se stane dál.
Vydá: Laser

Rosamund Hodgeová: Karmínové pouto

Rachelle vždycky bývala obyčejnou vesnickou dívkou. Teta ji učila, jak se stát lesodějkou, aby mohla svou vesnici chránit před temnotou Velkého hvozdu. Při cestách z tetiny chalupy domů se však v lese často zatoulala pryč od bezpečné stezky a pátrala mezi stromy po způsobu, jak zachránit svět před věčnou temnotou.
Po jednom osudovém setkání je Rachelle postavena před příšernou volbu – zabít a zachránit si vlastní život, nebo zemřít? O tři roky později už se Rachelle odevzdala říši a bojuje s lesními monstry, aby vykoupila svou duši. Když jí král přikáže, aby strážila jeho syna Armanda, muže, kterého nesnáší snad nejvíc v celém království, rozhodne se ho Rachelle přinutit, aby jí pomohl s jejím plánem na záchranu všech. Podaří se jim najít legendární meče z pověstí a zabránit tomu, aby na svět padla věčná noc?
Vydá: CooBoo

Kristina Haidingerová, Honza Vojtíšek (eds.): Může se to stát i vám

„Může se to stát i vám“ aneb horory ze života
Třináctka česko-slovenských autorů a autorek extrémní literatury udeřila podruhé. A nebála se přitvrdit. V zatuchlých sklepeních či potem a krví páchnoucích bytech vašich sousedů rozehrála morbidní divadlo, v němž místa se špatnou pověstí, kostlivci z minulosti nebo duše zemřelých jsou pouhými kulisami. Hlavními aktéry se stávají samotní lidé, jejichž slabosti a posedlosti brzy dostihnou i vás…
Vydá: Netopejr

Holly Blacková: Krutý princ

Vítejte ve světě, kterému vládnou nelítostné víly!
Jude bylo sedm, když jí zabili rodiče a unesli i s jejími sestrami na proradný dvůr víl. O deset let později ale netouží po ničem jiném než patřit mezi víly. A to i přes to, že je smrtelná. Většina víl lidmi pohrdá, nejvíce princ Cardan, nejmladší a nejpodlejší syn krále. Aby Jude získala vysněné místo u dvora, musí se princi postavit. Zaplete se však do intrik, a když hrozí, že násilí zničí slavný dvůr, rozhodne se pro pochybné spojenectví, které ji může stát život.
Vydá: CooBoo

Orli Zuravicky: Šťastná až navěky – Dušičky

Ani duchové se nevyhnou lásce a protivným spolužačkám
Lucy je první den v nové škole a doslova a do písmene se snaží najít pevnou půdu pod nohama. Coby zbrusu nový duch je víceméně průhledná a není schopná normálně stát ani sedět. Navíc má na sobě nemožný baletní úbor, v němž přešla na druhou stranu. Když se ale ukáže, že v novém prostředí jako průvodce vyfasovala toho nejhezčího kluka (taky ducha), hned se všechno zdá lepší. Ačkoliv se Lucy ještě nestačila rozkoukat, jedno ví jistě – dostala druhou šanci a nenechá si ji nikým zkazit. Bude šťastná až navěky
Vydá: CPress

Tui T. Sutherlandová: Skryté království (Ohnivá křídla 3)

Kdo unáší mírumilovné dešťolety a proč? Třetí díl dračí ságy, která dobyla svět.
Zářenu vždycky rozčilovalo, když slyšela říkat: „Je líný jako dešťolet.“ Ona je také dešťoletka a líná rozhodně není! Když spolu s ostatními dráčaty doletí nad deštný les, s údivem zjistí, že koruny stromů jsou plné poklidných dešťoletů. Celý den pospávají a proto si ani nevšimli, že někdo unáší členy jejich kmene. Zářena a ostatní dráčata jsou rozhodnuti ztracené dešťolety najít. A to i za cenu toho, že zavlečou mírumilovné království do války.
Vydá: Fragment

Rick Riordan: Apollónův pád – Zrádný labyrint

Apollónovo strastiplné putování pokračuje!
Kdysi mocný bůh Apollón, nyní ale puberťák jménem Lester Papadopoulos, pokračuje v napravování svých chyb. A Zeus mu dává co proto. Poslal ho osvobodit pět pradávných zdrojů proroctví z moci tří ďábelských římských imperátorů. Navíc dopustil, že si ho zotročila paličatá polobožská holka jménem Meg!
S pomocí přátel se Apollónovi povedlo přežít první dvě martyria. Teď ale musí s Meg vstoupit do zrádného labyrintu a najít třetího imperátora, který je přímo zosobněním vraždy, mučení, šílenství a výstřednosti. Vyhnaného olympského boha čeká ten nejbídnější, nejtrapnější a nejstrašnější týden za jeho více než čtyři tisíce let dlouhý život!
Vydá: Fragment

Tanya Stewnerová: Síla přílivu (Alea, dívka moře 4)

Dobrodružství, výjimečné přátelství a tajemství ukryté v hlubinách moře!
Posádka Alfa Cru prchá před krutým doktorem Orionem. Alea zná jeho děsivé tajemství a ví, že ji nenechá jen tak jít. Cestu jim však komplikuje nejen on, ale i únik ropy do moře.
Podaří se jim společně s Rytíři oceánů zabránit ekologické katastrofě? Setká se konečně Alea se svojí matkou a dalšími mořskými dětmi?
Čtvrtý díl velkolepého příběhu o Alee – dívce moře.
Vydá: Fragment

Steven Lochran: Město nikdy nekončící noci (Paladero 2)

V Jezdcích z Říše Hromů musel Joss čelit čarodějnicím, krvežíznivým monstrům, a dokonce vlastním druhům Zavázaným Mečem, aby dokázal, že je hoden stát se paladerem. Nyní jsou Joss a jeho druhové připraveni zahájit první fázi výcviku. Avšak dříve, než na něj stihnou dorazit, napadnou jejich město hroziví piráti, kteří unesou velkou část obyvatel včetně Jossova nejlepšího přítele Edgara, a pak se po nich slehne zem. Joss nemá jinou možnost než navázat spojenectví s lodními kapitány, stvořeními moře a dávnověkými bytostmi z hlubin, aby svého přítele učedníka zachránil – riskuje však přitom paladerský výcvik, který ho stál už tolik práce. V sázce je ale ještě víc, než tuší. Záchranná mise přivede Josse k setkání s vlastní tragickou minulostí a záhadnou postavou, kterou už dávno považoval za mrtvou.
Vydá: CPress

Kai Meyer: Kniha krve (Stránky světa 3)

Svět bibliomantů je ohrožen novým děsivým nebezpečím. Jedno refugium za druhým je pohlcováno neznámou silou. Furia se obává, že je jediná, kdo může zastavit zničení světa – a že za to nejspíš bude muset zaplatit pořádně vysokou cenu. A potřebuje pomoc… Protože jestli se brzy nedostane z podivného mezisvěta, kam byla uvržena, nejspíš nezbyde žádný svět, kam by se mohla vrátit.
Vydá: CooBoo

Alice Broadway: Jiskra (INK 2)

Leora je v šoku: zpochybňuje všechno, co kdy věděla o sobě i své rodině, a všechny ve svém okolí podezřívá. Dokáže se svým původem někdy zapadnout mezi ostatní? Ve snaze najít odpovědi na nespočet otázek, které jí víří hlavou, se vydává na cestu za svou tajemnou kmotrou. Najde tam klid, bezpečí a útěchu, anebo se ocitne v jámě lvové? Nová kniha autorky, jejíž kniha INK – Tajemství kůže se stala světovou literární senzací, krok za krokem odhaluje tajemství Leořiny rodiny i celého společenství, ve kterém se vám každý zásadní životní moment dostane doslova pod kůži – jako tetování.
Vydá: Moba

Ondrej Trepáč: Conan – Tři klíče k Asambale

Volné pokračování knihy Conan: Acheronská dýka.
Conan a jeho přitelkyně Dareena musejí prchnout z Erúku. Hned poté se vydají do dalekých Himeliánských hor, aby zastavili čaroděje Rahmazoola, který se s pomocí knihy kouzel snaží získat neomezenou moc.
Cestou se k nim připojí turánský princ Yimazil, který se chce pomstít za smrt svých druhů. Jenomže to ještě Conan netuší, že tentokrát bude protivník nad jeho síly…
Vydá: Brokilon

Andrew Zurcher: Dvanáct nocí

Jejich táta večer pracuje jako obvykle dlouho do noci… příliš dlouho, takže mámě dojde trpělivost, naloží obě dcery do auta a vydá se ho sama vyzvednout na univerzi¬tu v Cambridgi, kde je její manžel zaměstnaný. Když tam dorazí, zjišťují, že tam nikdo ani nezná jeho jméno. Kay je zmatená – její máma potichu pláče, není naštvaná ani se nevzteká. A ještě podivnější je kartička se záhadným nápisem, kterou najde ve své posteli na polštáři. V noci ji vzbudí dva hlasy. Patří Willovi a Phillipovi. Nejsou to lidé. Vůbec by je neměla slyšet. Ale slyší je…
Vydá: CooBoo

John Flanagan: Klan Rudé lišky (Hraničárův učeň 13)

Přichází čas nové generace hraničářů, která nyní musí převzít odpovědnost a chránit Araluenské království.
Maddie úspěšně ukončila třetí rok svého hraničářského výcviku a je povolána zpět na hrad Araluen. Jednotvárný život na hradě ji však ubíjí, cítí se v něm jako ve vězení a touží z něj uniknout.
V okolí se začínají šířit zvěsti, že království hrozí nové nebezpečí. Tajemný klan Rudé lišky, skupina rozvracečů v liščích maskách, útočí na královskou rodinu a zpochybňuje nástupnictví princezny Kasandry a její dcery Maddie na araluenský trůn. Podaří se Rudým liškám odstranit Kasandru a Maddie a uchvátit trůn pro sebe?
Vydá: Egmont

Neil Gaiman, Charles Vess: Hvězdný prach

Tristan Thorn vyráží za zeď, za kterou se nesmí, aby našel spadlou hvězdu… a najde přitom něco úplně jiného. Nádherně zpracovaná verze Gaimanova románu Hvězdný prach – úžasné ilustrovaná slavným Charlesem Vessem!
Vydá: Crew

Marjorie Liu, Sana Takeda: Netvora 2 – Krev

Z komiksové série Monstress se stal obrovský hit, získala nominaci na Eisnera a především spoustu nadšených čtenářů. A s každým dalším sešitem si řada přibírá další! Ale její hrdinové to tak jednoduché nemají. Putují do Thyrie najít odpovědi na záhady minulosti… ale místo nich objevují jen další děsivou hrozbu.
Vydá: Crew

Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 5

Láska je sice mocná čarodějka, ale někdy také mocný zabiják. Stařík Joel z růžové zahrady umírá a upíří víla Redcurrant ví, že má na jeho neutěšeném stavu svůj podíl. Dokáže jim Čise pomoci v těžké chvíli?
Vydá: Crew