Mallory Delancey Carmichael – čarodějka z Chicaga

Literární Chicago americké spisovatelky Chloe Neill obývá spousta nadpřirozených bytostí. Velice proslulá je místní komunita upírů, ale najde se v něm i jedna čarodějnice. Mallory Delancey Carmichael velice rychle zjišťuje, že život s magií není ani lehký, ani snadný a rozhodně ne nudný. 

Mallory je Meritina dlouholetá kamarádka a spolubydlící z dob, kdy Caroline Evelyn Merit ještě nebyla upírkou a Ochránkyní Domu Cadoganů. Mallory u sebe měla Merit v podnájmu v domě z hnědého pískovce ve Wicker Parku, který zdědila po své pratetě Rose. Ta si ji k sobě vzala po smrti Malloryiných rodičů a vychovávala ji, než před pár lety zemřela. Teta Rose dělala čest svému jménu, protože domek zaplnila množstvím květovaných dek, prostírání a tapet s růžemi.

Mallory si našla práci v reklamní agentuře McGettrick-Combs. Předtím studovala na Northwestern College. Její kreativní povaze odpovídá i její vzhled. Sice je klasicky krásná modrooká blondýna se slušným poprsím, ale vlasy si barví na ledově modrou. A závidí Merit její sexy dlouhé nohy. Rozhodně není systematická puntičkářka. Spíš naopak.

Když se zupírovatělá Merit dostane po své nedobrovolné proměně poprvé domů, stojí Mallory na verandě v pyžamu s opičkami. Zajímá se o nadpřirozeno a miluje Star Trek: The Next Generation. S chutí by si s Merit její úděl vyměnila, protože by si opravdu užívala nadpřirozeného života. Tohle přání se jí svým způsobem vyplní, když v ní při návštěvě Cadoganského Domu, kam doprovází Merit, místní upíři rozpoznají čarodějku.

Jednou nechybělo moc a dala otci své kamarádky pěstí do nosu. Škoda, že se jí to nepovedlo. Není zrovna odvázaná z Ethana, mistra Domu Cadoganů, a proto ho v soukromých dívčích rozpravách s Merit překřtila na Darth Sullivana. Do vztahu mezi Merit a Ethanem později zasáhla velice významně a pro Chicago to měla velice výrazné následky.

Chloe Neill si jako Mallory přestavuje herečku Rosamund Pike.

 

 „Máš magii.“
 Mallory zamrkala. „Jak prosím?“
 Ethan jemně přejel po jejích vlasech a ona ucukla. „Ach,“ řekl a kývl. „A já se divil.“
 „Divil čemu?“ zeptala jsem se.
 „Kdo sem přivlekl tu magii,“ řekl Malik tak lhostejně, jako bychom se bavili o počasí. Mallory si dala ruce v bok. „Co jste sakra zač? A když jsme u toho, já ten termín používám volně.“
 Luc kývl hlavou k Mallory, ale díval se na Ethana. „Je možné, že o tom neví?“
 „Neví co?“ zeptala jsem se, stále víc podrážděná. „O co tady sakra jde?“ (Holky někdy koušou, str. 42 – 43)

 

Randila s Markem Perkinsem, ale později se dala dohromady s čarodějem Catcherem Bellem, který byl nejdřív jejím učitelem magie.  Až příliš dobře na vlastní kůži zjistila, že magie umí být dost hnusnou záležitostí. Řád ji v tom nechal se pěkně topit, aby měla šanci na její ovládnutí, a dostala místo levné pracovní síly pro Severoamerickou centrální smečku kožoměnců. V jejich vyhlášené putyce nejčastěji myje nádobí a provozovatelka se ji snaží mateřsky vykrmit i vychovat.