Únorová Pevnost dorazila na stánky (PR)

Oprašte svoje pasy a víza, tentokrát pojedeme do Wakandy, domoviny drápkatého Black Panthera. A mimochodem provází ho skvělá pověst perfektní komiksové adaptace.

Je to tak, podle prvních zahraničních reakcí se prý BLACK PANTHER od režiséra Ryana Cooglera náramně povedl. Těch superlativů je doslova lavina. A nás to samozřejmě blaží hned dvakrát, protože v nové Pevnosti je černému mstiteli zasvěceno hned šest stran.

Retrospektivně ale ještě vzpomeneme na poslední STAR WARS a představíme vám oscarové želízko od Guillerma del Tora TVÁŘ VODY.

A protože jsme v žebříčkovém čísle, nebude chybět ani FILMOVÝ, KNIŽNÍ a HERNÍ TOP TEN ZA ROK 2017.

Za seriály pak přichází mimořádně vydařený německý DARK. Stejně tak si ale víc posvítíme na věčný fenomén jménem MILITARY SCI-FI a na mistrovský, gotickým románem ovoněný STÍN VĚTRU.

Se svými povídkami přitom o čtenářskou přízeň zabojují VENDULA BRUNHOFEROVÁ a JAKUB MAŘÍK.

Připomeneme si ale také výjimečné kusy z tuzemské POSTAPO tvorby, které u nás vyšly v loňském roce, a rozloučíme se s rubrikou Petry Slovákové o STEAMPUNKOVÉM COSPLAYI. A nekončíme.

Můžeme nabídnout také rozhovor se Stanem Sakaiem, tvůrcem legendárního USAGIHO.

Míla Linc všechny zájemce uvítá do složitého malebného království HERALDIKY, zatímco Jakub Merc shrne naše pocity z nové a parádní únikovky GALACTIC PIONEERS.

No prostě další enormně řízné číslo je tu! Tak si ho užijte, protože jenom díky vám Pevnost vládne!

 

Přílohou PEVNOSTI PLUS bude tentokrát Arkádie – Procitnutí Kaie Meyera.
Překoná zakázaná láska staletou nenávist a odvěkou rivalitu dvou znepřátelených sicilských klanů? První díl mafiánské fantasy trilogie.
Alcantarové a Carnevarové – dva mafiánské klany, které proti sobě bojují po celé generace. Rosa Alcantarová přilétá na Sicílii ke své rodině, aby tam začala nový život. V letadle se seznamuje s Alessandrem Carnevarem. Jeho chladný půvab a animální elegance Rosu fascinují a zároveň zneklidňují. Rosa se učí nemilosrdné zákony mafie, ke které její rodina patří. Dozvídá se šokující pravdu, která se týká nejen Alessandra, ale i jí samotné. Neuvěřitelnou skutečnost o arkádských dynastiích, jež mají počátek ve starých antických bájích… Překoná zakázaná láska staletou nenávist?

 

Časopis Pevnost 02/2018
www.pevnost.cz
www.facebook.com/CasopisPevnost/