Nové knihy za květen 2016 v angličtině

V květnu doputovalo na regály knihkupectví na čtyřicet nových knih z žánru paranormální fantastiky, z nichž jsme pro vás s Axií vybraly deset nejzajímavějších tipů. Nechybí přehled nových přírůstků do sérií vydávaných v českém jazyce.

 

 

Angela Addams: The Dark War

Kali Richardsová žije osamělým životem, jenž jí naplňuje jen práce: loví zločince svého vlastního druhu a předává je spravedlnosti. Nejnovější zakázka je ale něčím jiná: její kořistí je upíří čarodějnice bažící po Kalině krvi.
Tu ve velkém ztratila, na pomoc jí ale přichází Wyatt, její bývalý přítel, kterém stále patří část jejího srdce. Ani osm let však nezchladilo hněv, který v ní jejich rozchod vyvolal. A nezchladilo ani touhu, jenž mezi nimi doutná.
Wyatt jí přináší znepokojující zprávy: Kalina matka se probudila z dlouholetého komatu s proroctvím na rtech: blíží se temná válka, v níž proti sobě stanou lidé a nadpřirozené bytosti. Jen Kali jí může zabránit.
Jenže té nikdy kouzlení moc nešlo, takže bude potřebovat pomoc. Od Wyatta i od organizace, k níž se kdysi obrátila zády.

Vyšlo: 17. 5.; GR

 

 

Jenna Black: Divine Descendant

Poslední díl čtyřdílné urban fantasy série.
Co se stane, když bohyně plodnosti vyhlásí stávku? Nic moc – teda krom toho, že lidská rasa možná vyhyne.
Nikky Glassové se nikdy ani nezdálo, že by se stala manželskou poradkyní bohů. Nemá ale na výběr, zvlášť když se bláznivá bohyně v touze po pomstě svému bývalému, bohu Andersonovi, rozhodne smést lidstvo z povrchu zemského. Nikky nyní musí oba znesvářené manžele udobřit, jenže Anderson zmizel. A do toho se o slovo hlásí nový nepřítel, který baží po pomstě i krvi.

Vyšlo: 16. 5.; GR

 

 

Amanda Carlson: Struck

První díl urban fantasy série Phoebe Meadows.
Od chvíle, kdy Phoebe zasáhl ve skladišti podivný blesk, se její život obrací vzhůru nohama. Krátce po nehodě ji v metru začne obtěžovat neznámý jednoruký muž, a když dorazí domů, objeví na svém kuchyňském stole havrana a sousedka Ingrid se začne nebývale zajímat o její bezpečí. Jenže než Ingrid stačí cokoliv podniknout, Phoebe je unesena a ocitá se v jiné dimenzi. Lépe řečeno v jednom z devíti světů norské mytologie, kde přichází na to, že se z ní stala valkýra. Po krkolomném úniku ze zajetí nachází nečekaného spojence ve Fenrirovi a společně se pokouší vybojovat si cestu zpět do New Yorku. Jenže nebezpečí a překážky na ně číhají na každém kroku a je docela možné, že se Phoebe svého návratu domů nedočká, natož aby se dozvěděla celou pravdu o tom, kým vlastně je.

Vyšlo: 24. 5.; GR

 

 

Linda Grimes: All Fixed Up

Humorná dobrodružství lidské chameleonky Ciel Halliganové pokračují ve čtvrtém dílu originální urban fantasy série.
Ciel Halliganová oplývá neobvyklou schopností – dokáže absorbovat lidskou energii a vytvořit tak ze sebe dokonalou kopii jiného člověka. Nyní si její služby vyžádal známý a oslavovaný astronaut, místo něhož má Ciel oznámit novinky ohledně budoucnosti vesmírného programu… jenže fotograf dokumentující akci vidí skrze její auru. A co hůř, nejen že ví, že Ciel není tím, kým se zdá, ale také jí jde po krku.
Když je pak Cielina teta a také adaptátorka aury zavražděna a na jejím pohřbu se objeví tentýž fotograf, Ciel začne mít neblahé tušení. Brzy se smrti adaptátorů množí a Ciel se děsí toho, že někdo její přátele a rodinu systematicky likviduje – a že ona je tím hlavním cílem.

Vyšlo: 24. 5.; GR

 

 

Charlaine Harris: Night Shift

Třetí díl urban fantasy série zasazené do prostředí poklidného texaského městečka Midnight.
Život tady ale ve skutečnosti není vůbec bezproblémový, a proto když z polic v místní zastavárně začnou záhadným způsobem odlétávat zbraně, nikdo se nad tím nepozastavuje až do chvíle, kdy jsou tytéž zbraně použity k provedení drastických sebevražd přímo na hlavní městské křižovatce. Vyšetření těchto úmrtí se ujímá upír Lemuel, který zároveň při překládání jednoho tajemného textu přišel na to, co dělá z Midnight tak podivné místo. Není vůbec žádnou náhodou, že město v takové míře přitahuje čarodějky, vlkodlaky, psychopatické vrahy a vůbec podivné existence. A ti všichni se teď musí semknout a společně zabránit dalšímu krveprolévání, protože pokud se v Midnight rozpoutá peklo, město přijde o svoji pečlivě střeženou anonymitu a o to rozhodně nikdo z jeho obyvatel nestojí.

Vyšlo: 3. 5.; GR

 

 

Kat Howard: Roses and Rot

Když Imogen vyrůstala, četla spoustu pohádkových příběhů o matkách, které zemřely a zanechaly své děti na pospas zlým macechám. Jako dítě si vždy představovala, jaké by to bylo, kdyby její matka náhle zemřela, protože si nedovedla přestavit, že by výchova macechy mohla být horší než to, co každodenně musela protrpět ona sama. Jako dospělým se Imogen a její sestře Marin konečně povedlo uniknout z dosahu kruté mateřské péče a společně zakotvit v prestižní umělecké škole, kde si začaly plnit vlastní sny. Imogen se vždy chtěla stát spisovatelkou a Marin toužila po tom být tanečnicí. Brzy ale přicházejí na to, že ve škole jde o víc, než se na první pohled zdá. Prožívat tady svůj šťastný konec pro ně nakonec nebude vůbec jednoduché, všechno totiž vyžaduje oběť, ať již se jedná o umění nebo o lásku.

Vyšlo: 17. 5.; GR

 

 

Kristi Charish: The Voodoo Killings

První díl urban fantasy série Kincaid Strange.
Kincaid rozhodně nepatří k typickým voodoo královnám. Pro pořádek je jí teprve sedmadvacet a bydlí v deštivém Seattlu. A k tomu je na mizině. Oživování zombie totiž patří ve Spojených státech k protizákonným činnostem, a Kincaid se proto musí živit jak se dá – třeba pořádáním seancí pro univerzitní studenty, kteří dají cokoliv za kytarovou lekci od přízraku místního legendárního grunge rockera Nata Cadeho. Ale teprve když se před barem v sousedství objeví zbloudilá zombie bez jakýchkoliv vzpomínek na vlastní smrt a oživení, přichází Kincaid na to, v jak velkém maléru se ocitla. Někdo se rozhodl zaútočit na zdejší paranormální komunitu, policie od všeho dává ruce pryč a co čert nechtěl, Kincaid se do případu rychle zaplétá a zůstává jen otázkou času, než se i ona sama stane cílem smrtících útoků.

Vyšlo: 10. 5.; GR

 

 

Sherrilyn Kenyon: Invision

Myslíte, že máte složitý a zmatečný život? Nick Gautier se narodil, aby přinesl světu zkázu… Život není zrovna snadný, když jste dědicem vládce démonů.
Nick ale nechce mít se svým osudem nic společného a spíš se vidí na vysoké. Nikdo nebude tomuhle tvrdohlavému cajunovi říkat, kým a čím má být. Nebo jak žít jeho život.
Ani samy Sudičky. Jenže když se spolu se svým týmem starodávných bohů a démonů zmocnili prastarého artefaktu, díky němuž vidí do budoucnosti, musí bojovat s démony mnohem nebezpečnějšími a zrádnějšími než kdy dřív. Do toho se vrací jeho zarytý arcinepřítel, odhodlaný zabrat jeho post nositele armagedonu. I kdyby to znamenalo zabít Nicka a ugrilovat všechny jeho milované…

Vyšlo: 3. 5.; GR

 

Martin Seay: The Mirror Thief

Benátští skláři představili v šestnáctém století světu jeden z nejúžasnějších vynálezů vůbec – slavná zrcadla. Po stovky let se těšila nebývalé oblibě mocných a byla předmětem opatrné fascinace. Reflektoval jejich obraz jednoduše naši realitu nebo odhaloval mnohem víc? Také proto se tajemství jejich výroby stalo nejednou cílem špionáže a výrobci zrcadel nesměli pod hrozbou smrti opouštět svoje dílny ani ostrov, kde je tvořili. Jeden muž, ale přišel s odvážným plánem, který by mu mohl umožnit obejít přísné nařízení a přelstít slavný benátský Koncil deseti. Mezitím ve dvou jiných Benátkách – ve Venice Beach v Kalifornii kolem roku 1958 a v kasínu v Las Vegas zhruba v naší době, přicházejí další dva troufalí hráči s podobně nebezpečnými plány, jak vyzrát na systém a odnést si s sebou velká tajemství.

Vyšlo: 10. 5.; GR

 

 

Ruth Vincent: Elixir

Mabily „Mab“ Jonesová má něco přes dvacet, je velice vzdělaná a nezaměstnaná Newyorčanka, která se snaží přežít jako neplacená stážistka v kanceláři soukromého vyšetřovatele. Je tomu ale opravdu tak? Kdysi mocná víla, nyní královnou víl uvězněná v lidské podobě je Mab přinucena postavit se čelem své minulosti.
Obadiah Savage pašuje vílí elixír lidským zákazníkům, kteří by rádi vyzkoušeli magické pitivo. Jenže když se Mab a Obadian stanou hlavními podezřelými zločinu, který nespáchali, jediný způsob, jak dokázat svou nevinu, je vrátit se do světa víl.
Věci, které tam Mab zjistí, ji ale staví před nesnadné rozhodnutí: stojí osud světa víl za zničení životů lidí, které si zamilovala?

Vyšlo: 3. 5.; GR

 

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury (A Court of Thorns and Roses #2) … chystá k vydání CooBoo
  • Dan Wells: Over Your Dead Body (John Cleaver #5) … vydává BB art
  • Melissa de la Cruz: Return to the Isle of the Lost (Descendants #2) … vydává Egmont
  • Melinda Salisbury: The Sleeping Prince (The Sin Eater’s Daughter #2) … vydává Fragment