Alyxandra Harveyová: Srdce v sázce

Solange Drakeová odjakživa věděla, že se má stát královnou upírů. Jako jediná upírka ženského pohlaví, která se kdy narodila a nebyla "stvořena", je ohrožovaná ze všech stran: ať už upířími ctiteli, kteří se touží podílet na pokračování jejího rodu, nebo lovci, kteří se snaží zničit ji a celou její rodinu, hnáni vidinou tučné odměny.

Když dojde k únosu, její starší bratr Nicholas a nejlepší smrtelnická kamarádka Lucy se ji snaží zachránit. Dokáže ale Lucy uchránit sama sebe před Nichoalsem, který je neodolatený jako… zkrátka jako mladý upír? A co se stane, pokud se Solange zamiluje do lovce upírů, kterí ji chrání před smrtelně nebezpečnými intrikami královského dvora?

Nechte se rodinou Drakeových zavést do utajované komunity upírů, kde mají stále svoje místo velkolepé bitvy, svádění ve stylu goth, dramata nekončících životů i temný humor.

***

Alyxandra Harveyová vystudovala tvůrčí psaní a literaturu na York univerzitě v Torontu a její poezii publikovalo už několik časopisů. Žije s manželem a třemi psy ve starobylém viktoriánském domě v kanadské provincii Ontario společně s několika duchy, kteří mají povolení k pobytu pod podmínkou, že se budou chovat slušně a společensky.

Alyxandra miluje středověké oblečení, kdysi uměla zpaměti recitovat celé Tennysonovy básnické sbírky a kdekdo ji obviňuje, že se narodila v nesprávném století. Sama je přesvědčená, že je to pravda, až na to, že si nedovede představit život bez tekoucí teplé vody, ženských práv a zmrzliny. A taky zbožňuje skořicové latté, čokoládu, tetování a knihy.

Ukázka z knihy:
„Ty nejdeš nahoru?“ zeptala jsem se Nicholase.
„Za chvilku. Jenom chci ještě něco zkusit.“ Oči měl divoké, tajuplné, nádherné. Hypnotizovaly mě.
„Přestaň,“ hlesla jsem.
„Drž se od Kierana dál,“ řekl tiše. „On je nebezpečný.“
„A ty ne?“
„To můžeme vyzkoušet.“ Zmenšil vzdálenost mezi námi na nulu.
„Co to děláš?“
„Netuším,“ přiznal.
„Myslela jsem, že tě doháním k šílenství.“
„To doháníš.“
„A teď na mě zkoušíš to svoje upíří mojo.“
„To na tebe nezabírá.“
„Tak to si musím dobře zapamatovat.“ Mluvila jsem tiše a sametově, totálně jinak, než jak jsem se na něj usmívala.
Nezavřeli jsme oči, dokonce ani když se naše rty setkaly. Ten okamžik mě docela pohltil; vrhla jsem se do něj bez jediné myšlenky. Tohle jsem ještě v životě nezažila. To by u mě mohlo vyvolat doživotní závislost.
A když si tak představím, že bysme si ještě navíc byli i sympatičtí!

Originální název:  Hearts at Stake
Nakladatelství: Jota
Překlad: Ina Leckie
Rok vydání: 2011
Počet stran: 256
Vazba: pevná
Cena: 268 Kč

Koupit knihu