Saturday Night Magazine – rozhovor s Ninou Dobrev

Saturday Night Magazine: Přiznáváme se, byli jsme nakaženi upírským šílenstvím a The Vampire Diaries na CW se stalo naší nejnovější tesákůplnou posledlostí. Stali jsme se závislými na milostném trojúhelníku Elena – Stefan – Damon kvůli jejich  mladické úzkosti i krvesajícímu půvabu. Přidejte k tomu sexy upírku Katherine a už se nemůžeme dočkat, co se stane v nové sérii, která bude mít premiéru v září. Setkali jsme se se seriálovou hvězdou Ninou Dobrev, abychom zjistili, co nás čeká.

SNM: Co vás původně přivedlo k seriálu a k postavě Eleny?
ND: Pamatuji si, jak jsem to četla a přitahoval mě fakt, že byla průměrná holka, zničená různými způsoby, a pak jsem to víc zkoumala a zjistila, že pravděpodobně budu muset hrát i Katherine, která je úplně jiná. Tohle je jedna z nejvzácnějších, nejvíc cool příležitostí v televizi, hrát dva lidi najednou.

SNM: Co nám můžete říct o Katherine, která se vrátila zpět ve finále první série?
ND: Jediné, co vám opravdu můžu říct, je, že je zpět, a když bych vám řekla něco víc, musela bych vás zabít nebo kousnout nebo něco takového. Ale ano, je zpátky, a umíte si asi představit, že když je znovu v akci, tak události naberou spád. Je to zábava, sledovat, co udělá, protože ona je tak spontánní a šílená, ale já tápu stejně v temnotě jako vy, protože nám neřeknou nic dopředu.

SNM: Koho je větší zábava hrát – Elenu nebo Katherine?
ND: Myslím, že jako cokoli v životě, co je vám upíráno nebo k čemu se často nedostanete, tak si to užíváte víc než cokoli jiného, protože je to jako provinilá slast. Takže kdykoli hraji Katherine, protože to dělám zřídka, tak si to strašně moc užívám.

SNM: Myslíte si, že by Damon a Elena mohli někdy mít dobrý, zdravý vztah?
ND: „Damon“ a „zdravý“ v jedné větě? To je legrační! Já nevím, myslím, že způsob, jakým série skončila, nenaznačuje, že Damon a Elena jsou téma na pořadu dne, protože mu na ní až tak nezáleží. On si vybral Katherine. Tuší, že je zamilovaný do Eleny, ale Elena to tak necítí. Ona v něm vidí kamaráda. Vnímá ho jako bratra svého kluka a občas jako osinu v zadku. Ale jejich přátelství a chemie mezi nimi narůstá.

SNM: Kdyby to bylo na vás, kterého bratra byste si vybrala?
ND: Určitě bych si vybrala toho druhého bratra – nebo možná jejich kombinaci. Myslím, že obě postavy mají různé kvality, které jsou velmi lákavé, takže záleží na každém, co si vybere. Kdybyste je zkombinovali, byl by z nich perfektní muž, protože Stefan je oddaný, sladký, ochranitelský a milující, a Damon je spontánní, bláznivý, zábavný a vzrušující. Každá žena si musí najít kluka, který ji uchvátí, a Damon a Stefan uchvacují každý jinou část Eleny.

SNM: Jaké je natáčení v Atlantě?
ND: Líbí se mi to, opravdu líbí. Na počátku chvíli trvalo, než jsem si zvykla, protože jako každé město, musíte tomu dát čas, než ho prozkoumáte. Ale když jsme si zvykli, našla jsem spoustu skvělých restaurací a úžasná jídla a opravdu milé, zábavné lidi. Je to tak jiné než New York a LA a jiná velká města. Máme příležitost chovat se jako průměrní lidi a chodit do restaurací a do kina a nebrat se přitom moc vážně.

SNM: Býváte všichni spolu i mimo natáčení?
ND: Mysleli byste se, že už budeme mít jeden druhého po krk, ale ne! Všichni jsou tak milí a sladcí, vzájemně se o sebe staráme. Nemůžeme se dočkat, až budeme zpátky v Atlantě a začneme znovu natáčet.

SNM: Máte čas vůbec zajet domů do Kanady, navštívit rodinu?
ND: Byla jsem nedávno v Torontu a strávila čas s mámou a bráchou. Nemůžu tam jezdit tak často, jak bych chtěla, kvůli svému pracovnímu rozvrhu, ale když jsem s nimi, je to moc fajn. Jsem si s mámou opravdu blízká, takže mi chybí, ale ona hodně cestuje. Navštěvuje mě v Atlantě, takže ji vidím častěji.

SNM: Jak se seriál stával stále populárnější, měla jste nějaké zvláštní setkání s fanoušky?
ND: Jasně, měla jsem jich spoustu! Jednou jsem byla s mámou na józe a nějaká dívka za mnou přišla, když jsem byla napůl nahá v šatně, a ptala se mě na seriál a chtěla autogram a společnou fotku, zatímco jsem tam seděla, jak říkám, napůl nahá!

SNM: Zaslechli jsme, že milujete kávu a čokoládu – máte nějaké obzvlášť oblíbené?
ND: Jestli budeme mluvit o kávě, tak musíme mluvit o Starbucks a Coffee Been! Hodně to měním, mám ráda chai latte a karamelové macchiato a dvojité čokoládové frappucino se šlehačkou… čím sladší, tím lepší! Když mám chai, tak dirty chai latte s čokoládovým espressem v něm. To mám opravdu ráda. Co se týče čokolády, tak mou nejoblíbenější je lava cake. Horké, žhavé lava cake!

SNM: Co si myslíte o celém upírském šílenství? Sledujete seriál True Blood nebo ságu Stmívání?
ND: Víme o sobě a vzájemně se podporujeme, mám mezi nimi řadu přátel. Zrovna před pár dny jsem dokončila natáčení filmu s Kellanem Lutzem. Upíři jsou žhavé zboží. Jsou sexy a záhadní a nebezpeční.

SNM: Můžeme v další sérii očekávat vlkodlaky? Můžete něco naznačit?
ND: Nemůžu vám o tom říct. Možná, možná ne, nedovolí mi o tom mluvit. Promiňte.

SNM: Když nenatáčíte, jak trávíte volný čas?
ND: Upřímně, kdykoli mám volno, tak spím. Zklidním se a zpomalím. Jsem velice tichá osoba, protože zbytek mého života uhání vysokou rychlostí a je samé vzrušení. Proto ráda relaxuji.

SNM: Jsou v LA nějaká místa, která máte obzvlášť ráda?
ND: Ráda trávím čas v Santa Monice. Když to jde, jsem ráda u vody. Mám ráda 25 Degrees, mají nejlepší burgery a taky 8 Oz! Chodím nakupovat na Melrose. Když můžu, tak jdu v neděli na bleší trh na Melrose.

SNM: Zmínila jste film natáčený s Kellan Lutzem, The Killing Game, co nám o něm můžete říct?
ND: Zaujalo mne to z důvodu, že jsem vždycky chtěla hrát v akčním filmu. Taky jsem chtěla hrát někoho staršího. Hraju mladou dvacetiletou holku, se kterou se Kellan ožení. Jsem jeho žena! To byla legrace. Jsem taky těhotná, musela jsem mít bříško.

SNM: Co děláte ráda v sobotu v noci, když nepracujete?
ND: Dvě věci: Buď jdu ven na úžasnou večeři a jen si užívám skvělé jídlo a pak se dívám na film nebo se poflakuju, nebo si vyjdu ven s holkama a jdeme do baru. Mám ráda intimní atmosféru, kde si můžete opravdu popovídat se svými přáteli a fajn lidmi.

Zdroj: www.snmag.com
Autor: Jillian Gordon
Překlad: Renča