Hrůzy v Michiganu – vlkodlačí horor českého autora (PR)

Když se na serveru HitHit objevil projekt Hrůzy v Michiganu, nakladatelství Golden Dog o něm po pravdě vůbec nic nevědělo, ale ještě v době, kdy nebylo úplně jasné, zda bude kampaň úspěšná, oslovil autor Pavel Bartáček nakladatelství s tím, jestli by po skončení crowdfundingu nechtělo jeho knihu vydat. Možnost mít vlkodlačí horor českého autora nakladatelství Golden Dog rozhodně zaujala.

Kniha Hrůzy v Michiganu je již na světě, a tak je jasné, že do portfolia nakladatelství Golden Dog skvěle zapadla. Pavel Bartáček se prezentuje jako velmi schopný autor, který dokáže pracovat jak s historickým, tak teritoriálně odlišným prostředím – děj se, jak název napovídá, odehrává v USA – ale dokáže pracovat i s postavami a příběhem, který neustále graduje, i když byste již po první části mohli mít pocit, že to horší být nemůže. Může.

Původně se jednalo o krátkou povídku pro autorova syna, nečtenáře, kterého tak chtěl přimět přečíst alespoň malý souvislý text, nacházející se mimo sociální sítě a streamovací služby. Nakonec se povedlo, syn ji obdržel v den svých patnáctých narozenin.

A proč zrovna příběh o Vlčím muži? Důvodem byl autorův dětský sen napsat knihu o vlkodlacích. Až na sklonku autorovy třetí dekády se odhodlal napsat něco víc než pár ušmudlaných stránek. Na základě kladných ohlasů byla rozšířena v novelu, a když Pavel Bartáček začal úzce spolupracovat s kreslířem Martinem Vinšem, jeho ilustrace autora hnaly do dalšího pokračování příběhu. A tady knihu máte!

Na plátně divokého a bravurně vykresleného Michiganu se rýsuje neobyčejný příběh souboje člověka s podivnými mýtickými živly. Pavel Bartáček líčí temné dobrodružství, které čerpá z útržků historek někdejších lovců a legend starousedlíků i původních indiánů. Souboj člověka s neznámými silami začíná.

Románem Hrůzy v Michiganu se otevírají dveře do silné vlčí mytologie, do mytologie, která pracuje s klasickými indiánskými legendami, ale především se jedná o osobité, poměrně drsné pojetí příběhu, který děsí už odnepaměti. Co kdyby se člověk změnil? Co kdyby už nebyl takový, jako býval? Co kdyby se v něm probudilo zvíře? Jak se pak takové zvíře dá zastavit?

Kniha Hrůzy v Michiganu je na trhu od 27. června 2022.

INFO O KNIZE:
Vydal: Golden Dog, červen 2022
Vazba: brožovaná
Počet stran: 324
Cena: 349 Kč