P. C. Castová: Bojovnice slunce

Nakladatelství Yoli vydává druhý díl Příběhů z nového světa. P. C. Castová se v Bojovnici slunce vrací do postapokalyptického magického světa, kde se země drasticky změnila, do světa plného krásy a lásky, nebezpečí i krutosti.

 

ANOTACE:
Mari z klanu Poutníků a Nik z Lesního kmene stáli ještě nedávno jako členové soupeřících klanů proti sobě. Teď však bojují bok po boku, i se svými psími kumpány, aby zachránili nejen jeden druhého, ale i svou nově vytvořenou smečku.

Lovec Thaddeus zradil vlastní lid a přispěl k jeho zhoubě způsobené lesním požárem. To mu však nestačí. Touží po vládě nad kmenem a viní Mari ze všeho zlého, co jeho kmen i jej samotného postihlo. Udělá všechno, aby získal moc, i kdyby tím měl zničit vše, co mu stojí v cestě.

V otráveném a zpustošeném městě se mezitím Mrtvý zrak stává ochotnou nádobou pro probuzeného Boha Smrti. Ten má své vlastní plány a využije kohokoli, včetně šíleného Thaddea, aby je naplnil.

 

O AUTORCE:
P. C. Castová (* 1960) je uznávanou autorkou paranormálních romancí a komerční fantastiky a zároveň středoškolskou učitelkou. Společně se svou dcerou Kristin Castovou (* 1986) vytvořily mimořádně úspěšnou sérii pro mládež o „internátu pro upíry“ nazvanou Škola noci – ta si podobně jako Stmívání Stephenie Meyerové získala spoustu čtenářů, příznivý kritický ohlas a jednotlivé díly se pravidelně dostávají do čela bestsellerových žebříčků. K hlavní sérii (vycházela mezi lety 2009–2014) připojily autorky i novely Drakova přísaha (2011), Lenobiin slib (2012), Neferetino prokletí (2013) a Kalonův pád (2014)Z vůle Luny je první díl její nové, samostatně psané série Příběhy z nového světa.

 

INFO O KNIZE:
Vydá: Yoli, prosinec 2018
Překlad: Renata Heitelová
Vazba: brožovaná
Počet stran: 592
Cena: 399 Kč