Amanda Stevensová: Návštěvnice

Amelia Grayová je restaurátorkou opuštěných hřbitovů, ale poslední dobou začíná věřit, že jejím skutečným životním úkolem je dešifrovat tajemství mrtvých.
Nakladatelství Ikar vydává čtvrtý díl série Hřbitovní královna.

ANOTACE:
Amelia Grayová je restaurátorkou opuštěných hřbitovů, ale poslední dobou začíná věřit, že jejím skutečným životním úkolem je dešifrovat tajemství mrtvých. A legenda praví, že hádankou, kterou se zatím nikomu nepodařilo rozluštit, je Krollův hřbitov. Už přes půl století se odpověď skrývá v podivných nápisech a složitých rytinách na náhrobcích. Následovníci Ezry Krolla ani po desítkách let neodpočívají v pokoji a čekají, až je osvobodí někdo dostatečně silný a chytrý – a zdá se, že mrtví i živí sem volají právě Amelii. Každé vodítko, jehož se drží, každá nápověda, kterou rozluští, ji přivádějí stále blíž k vrahovi i k osudu, který ohrožuje jak její zdravý rozum, tak budoucnost po boku její lásky, detektiva Johna Devlina.

 

AUTORKA:
Amanda Stevensová vyrostla v podhůří Ozarských hor, v kraji plném legend a duchařských pověstí. Dětská fascinace tajemnem postupně přerostla v celoživotní spisovatelskou posedlost, o čemž svědčí na padesát jejích titulů s prvky nadpřirozena.
Mezi nejoceňovanější patří temné thrillery The Dollmaker nebo The Whispering Room, opravdovým bestsellerem se však stala až její série o „hřbitovní královně“ Amelii Grayové, jejíž první tři díly pod názvy Okřídlená duše (The Restorer, 2011), Království (The Kingdom, 2012) a Prorok (The Prophet, 2012) vydal Knižní klub v předchozích letech.

 

INFO O KNIZE:
Vydá: Ikar, srpen 2018
Překlad: Věra Klásková
Vazba: pevná
352 stran / 349 Kč