HumbookFest 2018

Letos na podzim proběhne již třetí ročník nejen knižního festivalu HumbookFest. Nejstylovější literární festival představí oblíbené zahraniční i české autory young adult knih, nabídne setkání s blogery, youtubery či překladateli, workshopy, kurz tvůrčího psaní, make-up art nebo cosplay.

 

Na to všechno a mnohem více se můžete těšit už v sobotu 6. října. HumbookFest letos proběhne v prostorech Kongresového centra v Praze. A pozor! Vstupenky jsou již v prodeji!

Vstupenky na HumbookFest zakoupíte v síti Ticketstream.

Letos se na festivalu představí tři zahraniční hvězdy – Sara Raasch, Claudia Gray a Estelle Maskame. Z českých autorů jsme pozvali Kovyho, Dominiku Gawliczkovou, Petru Stehlíkovou a Pavla Bareše. HumbookStartem je Petra Machová. Kromě besed a autogramiád chystáme i workshopy, cosplay, make-up art, program s booktubery a mnoho dalšího.

 

PROGRAM:

► Hlavní sál
9:30
OPENING
Otevíráme! Přijď včas, vyhni se frontám a obhlídni, kde tě co čeká. Přivítá tě moderátorka Tereza Tobiášová. V případě, že máš zakoupenou vstupenku s Humbook dárkem, nezapomeň si ho vyzvednout u vstupu.

10:30–12:00
ESTELLE MASKAME
Estelle Maskame s psaním začala už ve třinácti letech. V šestnácti dokončila svou první trilogii. Její knihy jsou plné romantiky – věří ona sama v lásku na první pohled?

12:15–13:45
CLAUDIA GRAY
Věděli jste, že kromě úspěšné YA série Ohnivák píše Claudia Gray také knihy z univerza Star Wars? Na kterou stranu síly by se přidala?

14:00–15:30
SARA RAASCH
Sara Raasch už odmala snila o tom, že chce být spisovatelkou. A už od prvního ročníku HumbookFestu snila také o tom, že na něma jednou bude vystupovat. Díky úspěchu její trilogie Sníh nebo popel se jí teď tenhle sen plní…

15:45–16:15
THIS OR THAT?
Speciální knižní anketa s Claudií Gray, Sarou Raasch a Estelle Maskame. Daly by si raději cestu kolem světa nebo let na Měsíc? A která z nich by šla raději na čaj s Kloboučníkem a která na druhou snídani s Bilbem Pytlíkem?

16:30–17:30
S KOVYM O VŠEM
Patříte mezi ty, kdo si už přečetli Kovyho knihu O všem? A máte pocit, že už o tomhle úspěšném youtuberovi víte všechno? Omyl! Kovy toho má na srdci ještě spoustu a překvapí nejen ty, kteří ho pravidelně sledují, ale i ty, komu jeho jméno zas tak moc neříká.

 

► Vedlejší sál
10:30–11:00
#HUMBOOKSTART PETRA MACHOVÁ
Je mladá, je talentovaná a vychází jí první kniha pod hlavičkou #HumbookStart. Přijď si popovídat s Petrou Machovou o jejím debutu Dračí město. Doporučuje 10 z 10 ambasadorů HumbookFestu.

11:15–12:15
DYSTOPIE – JEŠTĚ FIKCE NEBO UŽ REALITA?
Co v současném světě nejvíc děsí spisovatele Pavla Bareše a Petru Stehlíkovou? Jsou jim jeho hrozby inspirací pro tvorbu? A co na to odbornice na dystopie Katka Stupková?

12:30–13:30
TVŮRČÍ PSANÍ OD A DO ZET
Chcete se naučit psát příběhy a nevíte jak začít a kde čerpat inspiraci? Pavel Renčín má na svém kontě hned několik úspěšných knih a prozradí vám svoje tipy.

13:45–14:45
VELKÁ CESTA MALÉ MOTORKÁŘKY
Co všechno se může pokazit, když se vydáte napříč Jižní Amerikou na motorce a jste drobná blondýnka? Všechno! 🙂 Přesvědčí vás o tom cestovatelka Dominika Gawliczková.

15:00–16:00
JAK DĚLAT ÚSPĚŠNÝ BOOKTUBE
Baví tě booktube? Chceš své o své oblíbené (nebo naopak neoblíbené) čtení podělit s celým světem? Jak se stát booktuberem ti prozradí Míša z Radši knihu, Klára z Klářiných knih a Molly v knize.

16:15–17:00
KOSTÝMOVÁ HRA ANEB VŠE O COSPLAY
Jak je nákladné stát se madam Prýtovou, Darth Waderem nebo Matkou draků? Co obnáší být pravým cosplayerem? A kdo přišel na HumbookFest v tom nejvychytanějším kostýmu? Dozvíte se na besedě o cosplay a vyhlášení soutěže o nej festivalový kostým.

 

► Chill-out Terasy
16:30–18:30
AUTOGRAMIÁDA ZAHRANIČNÍCH AUTOREK
V každé pořádné knihovně nesmí chybět kniha s podpisem a věnováním. Přijď si pro autogramy Sary Raasch, Claudie Gray a Estelle Maskame. Vstup pouze pro držitele VIP vstupenek. Od každé autorky si můžete vzít maximálně 2 knihy.

 

► Workshopový sál 1
10:30–13:30
FANDOM DÍLNA
Přijď si na workshop s cosplayery z ThroneCone a Potterfan vyrobit čarostrom, dračí vejce nebo sádrové figurky z Harryho Pottera.

14:00–17:00
HUMBOOK DÍLNA
Blok, deníček, diář…? #HUMBLOK, kreativní zápisník by Humbook je všechno! Přijď omrknout, jak ho naplnit skvělým obsahem a rovnou taky vyhrát. A když jsme u těch papírů, vytvoř si i originální knižní záložku se Sharys.

 

► Workshopový sál 2
10:30–12:00
STORKI: CHAT FICTION PŘICHÁZÍ
Víš, že tvůj telefon může být plný napínavých, romantických i děsivých příběhů a že je můžeš psát i ty? Objev chat fiction! Do tajů nové appky Storki tě zasvětí Bára Votavová.

12:30–15:30
HUMBOOK MAKE-UP ART
Možná se tak narodila, možná je to fikce. Vyzkoušej make-up knižních hvězd! Začínáme dvacetiminutovou ukázkovou lekcí a pak se můžeš nechat zdarma nalíčit.

16:00–17:00
PŘEKLADATELSKÉ OŘÍŠKY
Překladatel je důležitým pojítkem mezi autorem a čtenářem. S čím vším se při práci potýkali překladatelé knih Sary Raasch a Claudie Gray? Jak by při překládání řešili konkrétní problémy? Na co si při práci dávají pozor? To se dozvíš na workshopu Překladatelské oříšky, kde si můžeš vyzkoušet, zač je toho loket. Tedy… zač je toho překlad.

 

► Chill-out foyer 1. patro – celý den
CHILL ZÓNA A ZÁTIŠÍ S JÍDLEM
Zátiší s mísou ovoce, zátiší s hrnkem kávy… Ano, to všechno si můžeš vyfotit, ale hlavně taky vychutnat ve food zónách ve foyer v prvním i druhém patře. Napekla a navařila Zátiší Group.

► Chill-out foyer 2. patro – celý den
Fotozóna, Čajovna Loyd, Humbook stánek s knihami a další stánky.

Další informace najdete na webu humbookfest.cz a FB stránce události.