Bratrstvo krve Františka Kotlety dostane komiksovou podobu (PR)

HUSTEJ NÁŘEZ, první kniha série Bratrstvo krve od Františka Kotlety, vyšla v roce 2010. Od té doby se prodalo přes dvacet tisíc výtisků a zájem nových čtenářů neklesá – Nakladatelství Epocha ji znovu a znovu dotiskuje. Nyní se dokonce dočká své komiksové podoby, kterou formou crowdfundingu na webu www.hustejkomiks.cz podpořilo během dvou týdnů už na osm stovek čtenářů! 

Komiks vyjde letos na Vánoce. Objeví se i v knihkupectvích, ale přednostně jej dostanou právě ti, kdo jeho vydání podpořili na webu.

„Byl to obrovský nápor na administrativu, ale šlo o úžasnou práci se skvělými lidmi. S myšlenkou vydání komiksu podle Bratrstva krve jsme si pohrávali delší dobu, ale dosud jsme komiks nedělali. Proto jsme oslovili čtenáře formou crowdfundingu a reakce byla naprosto fantastická. Vydáme tak nejen Hustej nářez, ale postupně formou komiksu zpracujeme celou Kotletovu dnes už kultovní trilogii,“ uvedl Zdeněk Pobuda z Nakladatelství Epocha.

Základní hranicí pro vydání komiksu bylo stanoveno množství 800 kusů. Horní hranice je, samozřejmě, neomezená. Akce na webu www.hustejkomiks.cz poběží ještě další měsíc – ukončena bude až 30. června 2018. Do té doby mohou komiks podpořit a objednat si svůj vlastní výtisk se slevou oproti pozdější prodejní ceně v knihkupectvích i další čtenáři. Zároveň si mohou v rámci akce vybrat na webu i některou z odměn, jako jsou trička, plakáty nebo střelecký souboj s Františkem Kotletou.

Kreslířkou a scenáristkou komiksu ve spolupráci s autorem původní předlohy je ilustrátorka Jana Kilianová, která se dosud věnovala nejen komiksům, ale ilustrovala i řadu knih, počítačových a deskových her. Komiksové podobě Bratrstva krve tedy vdechne nový život svým originálním přístupem. Je jasné, že to bude H(h)ustej nářez!

O trilogii Bratrstvo krve
Dávné legendy, které o nich kolovaly v různých civilizacích, nelhaly. Možná, že kdysi byli lidmi, ale změnili se. Změnili se natolik, že jako lidé už jenom vypadají. Říkají si Bratrstvo krve. Vyvolení, kteří se živí lidskou krví. Nikdy se však k sobě nechovali jako bratři. Desítky klanů spolu po tisíciletí bojovaly o moc a vládu nad lidmi, jejich územím a říšemi, jež vznikaly a zanikaly podle toho, jak ve své skryté válce vítězily jednotlivé klany. Dlouho se považovali za nejmocnější bytosti na světě. Jenže svět, který znali, byl jen malou součástí vesmíru. Z jeho nekonečných dálek se vynořili Kartani, jimž se jejich vlastní svět zdál malý, a kteří se rozhodli ovládnout planetu Zemi a její obyvatele zotročit. Invaze se cizincům podařila. Měli vyspělou techniku a zbraně, které ty lidské stonásobně předčily. Jenže svět, který ovládli, už své vládce měl. A ti se, na rozdíl od lidí, tak lehce podrobit nenechali…

Trilogie Bratrstvo krve vycházela v letech 2010-2013 a tvoří ji romány Hustej nářez, Fakt hustej nářez a Mega hustej nářez. Výhodně si je můžete zakoupit na www.epocha.cz, všechny díly jsou k dispozici rovněž v elektronické podobě a Hustej nářez vyšel i jako audiokniha.

 

O autorech
František Kotleta
Rodák z Bruntálu, spisovatel, trestanec, podnikatel, jesenický Mauglí a řezník, muž s pestrou minulostí a jeden z nejúspěšnějších autorů nejen fantastiky, ale české literatury obecně. Autor trilogie Bratrstvo krve, románů Vlci, Lovci, Příliš dlouhá swingers party, Velké problémy v Malém Vietnamu, dilogie Perunova krev, trilogie Spad (Spad, Poločas rozpadu, Rázová vlna). Jeho knihy bourají žebříčky bestsellerů mixem akce, hlášek, násilí, strhujícího děje a sexu. Tady nebudete přemýšlet, tady se budete bavit. Díky velkému zájmu jsou všechny jeho knihy pravidelně dotiskovány a knihy Hustej nářez, Spad a Poločas rozpadu si můžete pořídit i v audiopodobě!

Jana Kilianová
Excentrická kreativní bytost se sklony ke všudypřítomnosti a neschopnosti říkat ne. Od roku 2013 se živí jako ilustrátor a grafik na volné noze a kreslí pro časopisy, festivaly, knížky i počítačové a deskové hry. Komiksy si kreslila do šuplíku už od malička a v nitru své duše dobře věděla, že díky nim jednou bude bohatá a slavná. Kdyby se měla shrnout v jedné větě, citovala by legendární Jolandino moudro: „Hodně vysoko míříš.“

Info o knize:
Hustej nářez – komiks
Autoři: František Kotleta a Jana Kilianová
Obálku a grafickou úpravu navrhla Jana Kilianová
Formát: 168 x 258 mm
Vydání: první
Vydá: Nakladatelství Epocha, 2018
www.hustejkomiks.cz

 

O Nakladatelství Epocha
Nakladatelství Epocha se zaměřuje především na literaturu faktu a historii, velký prostor je však věnován i beletrii a titulům v žánrech fantasy, sci-fi a horor. V historicky laděných edicích dominují Polozapomenuté války, Magnetka a Traumata války, v literatuře faktu pak Victima, odborné tituly přináší edice Erudica. Více informací se dozvíte na www.epocha.cz či http://www.facebook.com/nakladatelstvi.epocha. Většina produkce Nakladatelství Epocha je dostupná rovněž ve formě e-knih.