Soutěž o Krvavé koleno – vyhodnocení

Nakladatelství Epocha nám věnovalo do soutěže hororový urban fantasy román Krvavé koleno, pátý příběh lovkyně upírů Anity Blakové od Laurell K. Hamiltonové. Soutěž včera skončila. Kdo si smlsne na Krvavém kolenu?

 

Anotace:
Jason na mě jenom hleděl. Jeho šelma mu číhala těsně za očima, jako vlna ženoucí se k pobřeží.
„Pokud začneš obrůstat srstí, nebudu čekat, abych zjistila, jestli blafuješ,“ varovala jsem ho. Larry klečel jednou nohou na stoličce, pistoli stále hezky a klidně zamířenou. Doufala jsem, že z té stoličky nespadne a nepostřelí Jasona omylem. Pokud ho mám střelit, chci, aby to bylo úmyslně.

V pátém díle má lovkyně upírů Anita Blakeová práce nad hlavu. Musí vyřešit dva úkoly, při nichž i ona sama začne přemýšlet o tom, zda nejsou nad její síly: probudit celý hřbitov více než dvě stě let starých mrtvol a zjistit, co se stalo třem mladíkům z Missouri zavražděným způsobem, který ještě nikdy předtím neviděla.

Napínaný příběh plný boje nejen mezi právem a zákonem na jedné straně a nejrůznějšími bytostmi využívajícími nadpřirozených schopností k prosazení vlastních zájmů na straně druhé, ale i zápasů o moc mezi dvěma klany upírů.

 

Soutěžní otázky:
1. Kolik románů ze série Anita Blaková doposud nakladatelství Epocha vydalo?
2. V kterém díle se objevil vlkodlak Jason poprvé?
3. Jaký je název knihy Krvavé koleno v originále?

 

Správné odpovědi:
1. 16 (díly 1-5 a 8-18)
2. Kavárna šílenců
3. Bloody Bones

 

Do soutěže přišlo celkem 20 odpovědí, z toho 5 správných.

Vylosována byla: M. Kuklovská z Nětčic.

Blahopřejeme.