Sui Išida: Tokijský ghúl

Vážně láska prochází žaludkem? První díl série mang o tokijských ghúlech z dílny Sui Išidy.

Isida_Tokijsky-ghul-1Policie vede vyšetřování vražedných útoků ghúlů, kteří v noci řádí v tokijských ulicích. Problém je, že ghúlové splynou s lidmi velmi snadno. Vysokoškolákovi Kenu Kanekimu se líbí Rize, dívka z kavárny. Je krásná a čte stejné knihy jako on. Když si konečně vyjdou, stane se pohroma.

Ken je tichý, čtenářský typ. Po útoku ghúla se nedokáže vyrovnat s nastalou situací. Bohužel se z něho stane sebelítostivý, občas ufňukaný Ken po zbytek příběhu. Přetvařuje se před Hidem, svým nejlepším a také jediným kamarádem, který do příběhu vnáší odlehčení s trochou humoru. Tóka pracuje v kavárně a je to ghúlka. Chová se ke Kenovi ukřivděně, není na něj moc příjemná. Vypadá to, že nemá ráda lidi. Zápornou postavou je ghúl Nišiki, který se ukrýval v Kenově okolí.

Příběh se odehrává v prostředí současného Tokia, v jehož ulicích se pohybují ghúlové. Děj čtenář sleduje z Kenova pohledu. Páteř mangy tvoří dialogy, naopak popisným textem autor šetřil. Písmo je dobře čitelné a fonty vhodně vybrané. Přestože postavy většinou mluví vážně, používají hovorový jazyk.

Ilustrace jsou černobílé a skvěle podtrhují hororovou atmosféru. Postavy od sebe čtenář snadno rozezná. Ghúlové mají strašidelně vykreslené oči a parádní drápy. Sui Išida své kresby detailně propracoval.

Tokijský ghúl je fantasy manga, kterou proletíte velmi rychle. Na začátku se příběh rozvine a pak se zbytkem stránek veze. Hororový charakter mangy je umocněn kresbami. Rozhodně ji nedoporučuji dětským čtenářům, protože to sem tam bylo dost krvavé.

Galerie obrázků

Vydal: CREW, 2016

Koupit mangu