Within Temptation: Hydra

Počátkem 2014 roku se opět probudila tříhlavá nestvůra jménem Hydra. Naštěstí se tak stalo pouze na albu skupiny Within Temptation. Mají ale tak epické písně, aby se mohli srovnávat s něčím takovým?

Within_Temptation-HydraPrvní písní na albu je rychlá Let Us Burn. Osobně bych ji raději přehodil s druhou písničkou Dangerous s hostujícím Howardem Jonesem. Oba songy sou energické a povedené, ale Dangerous je o kousek povedenější a energetičtější.

Z toho všeho ale nakonec vypluje pomalejší And We Run. Opět na nás mimo hlasu Sharon útočí i host, tentokrát to je Xzibit. Pořád se prodíráme mezi těmi povědenějšími songy.

Temný úvod ohlásí Paradise (What About Us?). Po pár prvních vteřinách máme šanci slyšet i dalšího hosta. Tentokrát to je zpěvačka Tarja, jedna z bývalých členek skupiny Nightwish. Sharon i finská královna metalu se výborně doplňují, snad tohle není první i poslední spolupráce.

Každé album ale musí někdy přinést něco slabšího, tady bych za takovou věc označil Edge of the World. Pomalá písnička má sice atmosféru, ale celý nápad se jako by zasekl v polovině.

Následující Silver Moonlight naštěstí celé album zase vrátí kvalitou o jeden stupínek výše. Covered by Roses se svému předchůdci nepodobá téměř v ničem. Píseň je rychlejší a velmi povedená. Chybí ji ale jisté kouzlo zapamatovatelnosti.

Dog Days sice dobře začíná, ale její příběh přebije jen jeden pocit, a to že už jsme to někde slyšeli. Pomalejší písnička je povedená, ale nikoli originální.

Tell Me Why je o poznání lepší než její předchůdce. Song nemůžu přirovnat k ničemu, co jsem zatím slyšel. Jeden z adeptů na budoucí singl.

Bohužel má tato Hydra zatím jen deset hlav, a tak přichází závěrečná  Whole World is Watching. Tohle už bohužel nezachrání ani Dave Pirner. Hydra posledním tónem povedené písně končí.

Within Temptation ukázali, co v nich ještě stále je, a vytvořili velmi pestré CD.

Tracklist:
01. Let Us Burn
02. Dangerous
03. And We Run
04. Paradise (What About Us?)
05. Edge of The World
06. Silver Moonlight
07. Covered by Roses
08. Dog Days
09. Tell Me Why
10. Whole World Is Watching