Keri Arthur: Polibek hříchu

Australanka Riley Jenson, pracující pro Direktorium jiných ras, pokračuje v pátrání po tajemném protivníkovi, který tvoří klony i nebezpečné křížence. Přeci jen zájem jeho organizace o její osobu se zdá být nepřiměřeně vysoký. Pokud ji nemohou dostat živou, tak její mrtvola pro laboratorní pokusy bude stačit. Naštěstí na odhalování spiknutí není sama.

Arthur_Polibek_hrichuRiley se opět nachází na svém oblíbeném místě – ve vražedném průšvihu. Vzbudila se kdesi v areálu dobře hlídané laboratoře. Trpí výpadky paměti a hlídači ji chtějí živou, nebo mrtvou. Naštěstí má jako směska upíra a vlkodlaka pár es v rukávu a přílišným pacifismem netrpí. Z laboratoře se jí podaří prchnout společně s přitažlivým a tajemným Kadem, který je úžasný hřebec. Doslova. Kožoměnec, jenž se proměňuje v koně. Sice mají nepřítele za patami, ale Rileyin šéf Jack a její bratr Rhoan rozhodně nezahálejí.

„Jak jsou rychlí?“
„Hodně.“
„Takže když začneme utíkat, chytí nás?“
„Jo.“
„Tím nám odpadá jedna možnost.“
Pohlédla jsem na něj. „Máš zbraň?“
Zavrtěl hlavou. „Do klubu jsem ji nemohl vzít a pak už se mi nechtělo.“
„Ty jsi lempl. Co kdyby se mě někdo pokusil unést?“ (str. 126)

Polibek hříchu navazuje na zápletku z Volání úplňku, kde Direktorium zjistilo existenci nebezpečných klonů a nepřirozeně zrozených kříženců. Riley a jejím kolegům se podařilo přistřihnout organizaci pár chapadélek, ale tahle rozpínavá chobotnice si pečlivě chrání hlavu, a pokud musí, tak se svižně a neočekávaně zbavuje nepotřebných a rizikových končetin. Jejich zájem o Riley trvá a před Direktoriem jsou o dva tři kroky napřed, ale Jack Parnell a jeho tým jejich náskok pomalu snižují.

Riley se se situací, kdy neví, komu pořádně věřit, smiřuje docela dobře. Kolem sebe si nechává pár osob, kterým se dá důvěřovat, ale to jí nebrání, aby si vášnivě užívala i s několika více či méně náhodnými známostmi. Samozřejmě nechybí ani pár starých milenců, o jejíchž plánech s Riley by se dalo pochybovat. Kade je víc než roztomilý hřebec a na scéně se ukazuje i upír Quinn.

Polibek hříchu pokračuje ve strhujícím tempu prvního dílu. Čtenář nemá šanci si vydechnout ani popřemýšlet o činech jednotlivých postav, protože se na stránkách neustále něco děje. Ať se to týká soukromého nebo pracovního života Riley.

Snad jediným nedostatkem druhého dílu série Riley Jenson je skutečnost, že stále nedošlo k dopadení hlavního padoucha, ale to neznamená, že se k němu Direktorium nepřiblížilo. Vypadá to, že k závěrečnému zúčtování dojde ve třetím dílu s názvem Smyslné zlo. Nezbývá než doufat, že i z tohohle dobrodružství vyjde sympatická zrzavá dhampírka relativně vcelku.

Ukázka

Vydal: FantomPrint, 2013

Koupit knihu