Beseda Anny Šochové o knize Až sroste kámen

Ve čtvrtek 8. 11. bude spisovatelka Anna Šochová vyprávět o démonickém vládci Valašska, upírech, záhadách při tvorbě knihy a o tom, jak skutečný může být život literárních hrdinů. Myslíte, že krvesajů bylo příliš, že nelze přijít s ničím novým a Drákula patří do veteše? Ukrutně se mýlíte! Autorka ve svém novém románu Až sroste kámen (vydává elektronicky nakladatelství Palmknihy) přetavila upírsko-drákulí fenomén naprosto unikátně a soudobě.

Beseda se koná 8.11. v klubu Obce spisovatelů v pražské Železné ulici č. 18, zahájení v 17.30 hodin.

Tu a tam se autoři a čtenáři českých blogů setkali s Julkou, novou komentátorkou svého textu, další nahlédli na blog Julie Mazákové, pražské studentky z Tachova – http://holkajulka.wordpress.com/. Žila celkem klidně do chvíle, než se začaly dít „úžasné věci“. Nejdřív se rozhodla užít si a zachytit co nejvíc chvil, strávených s babičkou. Jenže právě tady potkala „divnýho chlapa“, tajemného cizince, který hledá vzácnou rodinnou památku. Jeho obdiv k historické postavě rumunských dějin je naprosto nekritický, ale doslova fascinuje Juliina přítele. Možná jste Julii potkali na facebooku, kde má několik desítek přátel už dnes.

Můžete se s ní na webu setkávat dál, provázet ji starostmi a radostmi kolem pátrání v historii i v rodinných propletencích. A můžete tomu všemu porozumět ještě líp, když si přečtete knihu Až sroste kámen.

Rozumíte správně: hojně navštěvovaný a komentovaný blog ani sdílení Juliiných trampot nejsou u konce, protože kniha se odehrává právě teď, od července až k údajnému letošnímu konci světa. Každému čtenáři je dána možnost přijít se svou glosou, komentářem, otázkou a stát se tím součástí veřejného a stále živého kousku knihy. Nejen to, vždyť celý projekt je tak originální, že se čtenáři podílejí na unikátu doslova světovém…

Anna Šochová: Až sroste kámen
Anotace:
Za tiché červnové noci roku 2012 procházejí místností mlčenlivé přízraky. Co když si všimnou, že o nich stará žena ví? Jeden si sedí na její posteli… Jak souvisejí těžké sny a noční vidiny s pražskou studentkou Julkou? Kdo je záhadný Barbořin Pán, kterého kdysi potkala v rumunském lese? Proč plavovlasou Julku pronásleduje podivný milovník historie se specifickým smyslem pro černý humor? Ona ani její přítel nedokážou odolat zvědavosti. Julka pomáhá pátrat po starém šperku, spojeném se členem dávného rytířského Dračího řádu císaře Zikmunda. Kdysi existovalo Dračí srdce, jehož dvě poloviny bloudí českou a rumunskou historií až k českým krajanům a význačným šlechtickým rodům. Až se prý obě poloviny najdou, mohou srůst a potom se začnou dít věci. Vidina mocného kouzla inspiruje lidi různě. Od originálního scénáře počítačové hry až ke střelbě a zabíjení. Julka zhruba od července glosuje dění kolem sebe na blogu, chodí na FB a objevuje se v diskuzích. Možná ji také znáte, možná se objevila v diskuzi vedle vás. Baví se, dohaduje s Markem a klábosí s kamarádkami, protože je to všechno skutečné, včetně kouzel Dračího srdce. Možná ale ten kámen sroste jako znamení konce našeho dnešního světa.

E-book vydaly Palmknihy s.r.o.