Blood and Bone China

Také vám někdy přijde čekání na nové díly oblíbeného seriálu k nesnesení? Jednou z možností, jak si čas ukrátit, mohou být webové série o upírech, kterých poslední dobou uspokojivě přibývá. Jejich kvalita je různá, od naprostých ztrát času až po zajímavé projekty, a právě o jednom takovém budou následující řádky.

Stoke-On-Trent je jako každé správné hororové městečko věčně utopené v kouři a mléčné mlze, není divu, že lidé v něm se často ohlíží přes rameno. Samotné prostředí jistě na odvaze nepřidává, ale oni mají navíc ke svému strachu dobrý důvod. Čas od času se tu nějaká ubohá duše ztratí beze stopy. Od úst k ústům jde šeptanda o démonech, ďáblech a upírech.

Právě zde se rozehrává podivný příběh, jehož nedobrovolným hrdinou se stane venkovský veterinář Newlyn Howell. Je krásné léto roku 1897, a když mu neznámý muž přináší osudnou zprávu o zmizení bratra, zrovna se pokouší chytit jednu malou štěkající potvoru (yorkshira jménem Bram). Jeho ne příliš milovaný bratr pravděpodobně skončil někde mrtvý a on se jej navzdory vší logice vydává hledat. Nešťastník. Naštěstí není sám, při pátrání mu pomáhá onen tajemný posel, který se představí jako lovec upírů, a také krásná a notně emancipovaná reportérka Anna.

Blood and Bone China je dvanáctidílná viktoriánská webová minisérie britského režiséra Chrise Stona. Filmování se odbývá v jeho rodném městě Stoke-On-Trent v anglickém hrabství Staffordshire a události jednotlivých dílů jsou inspirovány skutečnými místními legendami. Délka epizod se přitom různí od zhruba 5 do 11 minut. Podle Stona se zpracování tématu upírů v uplynulých letech na hony vzdálilo klasické předloze Stokera a on se rozhodl právě jí vzdát čest. Podařilo se mu zapojit do projektu mnoho místních hereckých talentů a vytvořit napínavý, hororový, ale i lehce parodizující příběh. Pokud bych měla najít nějaké přirovnání, poměrně rychle mě napadá Ospalá díra, samozřejmě mnohem komornější a s upíry.

Prozatím vyšel 7. díl, který stejně jako předchozí můžete shlédnout na Youtube anebo přímo na oficiálních stránkách projektu. Tam také najdete všechny ostatní informace, pro sledování aktuálního dění je k dispozici facebook a twitter režiséra i herců.

Oficiální stránky: Bloodandbonechina.com