Květnová Pevnost ukazuje, že fantastika je VĚTŠÍ než VELKÁ! (PR)

No vážně, jen si to vezměte: finále Hry o trůny! Finále Avengers! A do toho všechno a všechny zadupe nová Godzilla!

 

Ano, vrací se populární japonské kaiju, a s těmi je na světě líp. A jsme si jistí, že ani tentokrát nepůjde ve vzájemných půtkách nové GODZILLY, Mothry, Rodana a Kinga Ghidoraha úplně o příběh, ale především o jednu ohromující a spektakulární rvačku titánů. V případě nového monster blockbusteru však nežádáme víc. Zpětně se nicméně podíváme na zoubek i SHAZAMovi a s pomocí seriálů také nahlédneme do bran UMBRELLA ACADEMY.

Mimochodem pokud jste si po druhé epizodě poslední sezony Hry o trůny ještě více zamilovali postavu Podricka, přinášíme vám exkluzivní rozhovor s jeho představitelem DANIELEM PORTMANEM, se kterým jsme se potkali na bratislavské AnimeShow. A parádních interview bude v nové Pevnosti víc.

Pohovořili jsme s TADEM WILLIAMSEM, protože zrovna vychází SRDCE ZTRACENÉHO z cyklu Jasný osten, Žal a Trn (a protože se těšíme na jeho pražskou návštěvu na Světě knihy!).

Stejně tak si ale na nás udělal chvilku také PAVEL KORNĚV, který přivezl do Česka nový román TAM, KDE JE TEPLO.

A k tomu si ze světa stránek knih představíme také skvělé novinky z světa DragonLance STOPA ČERNÉHO DRAKA a STÍN PLAMENE, ovane nás LEDOVÝ DECH od DIANY GABALDONOVÉ, připomeneme si LETOPISY RODU SHANNARA.

Povídkami přispěli PETRA SLOVÁKOVÁ s MONIKOU SLÍVOU DVOŘÁKOVOU.

A navíc si povíme, co všechno nabídne Pevnost na letošním SVĚTĚ KNIHY.

Nelení ale ani PEVNOSTCON, který nabídne rozhovory s kapelami EUPHORICA a FIVE LEAF CLOVER.

A zatímco o chlapském braku promluví profík JIŘÍ PAVLOVSKÝ a svoje vizionářské oko na čtenáře vyvalí ALEJANDRO JODOROWSKY, náš milovaný dějezpytec Míla Linc všechny seznámí s legendárním cestovatelem AFANASIJE NIKITINEM.

A to zdaleka není všechno! Pevnost vládne a již se těší, až se s vámi potká nad knihami i muzikou! Případně nad programem Prima Cool!

 

Tentokrát najdete v Pevnosti PLUS jako přílohu komiks Doctor WHO (dva díly rozhozené do Pevností půl na půl).

 

Časopis Pevnost 2019/5

www.pevnost.cz

www.facebook.com/CasopisPevnost/