Knižní novinky: březen 2014

V březnu kromě řady pokračování (Tygrův osud, Mezi nebem a zemí, Lovci monster, Kladivo na čaroděje, Harry Dresden) čekají čtenáře i série nové – z CooBoo steampunková Etiketa a špionáž, z Joty duchařský příběh Ve stínu černých ptáků, z Ikaru první díl paranormální série Milenec snů, z Albatrosu hororové povídky Svědkyně temnot a z Fantom Printu Heitzův horor Děti Jidášovy.

Houck_Tygruv_osud

 

Coleen Houcková: Tygrův osud
Kelsey a její tygři splnili už tři úkoly bohyně Durgy a zbývá jim naplnit jen poslední, závěrečné proroctví, aby konečně zlomili kletbu. Jejich další pouť vede na Andamanské ostrovy, kde mají získat poslední Duržin dar – ohnivý bič – a s ním pak cestovat napříč časem, aby se pokusili porazit Lokeše, který je teď silnější a mocnější než kdy dřív. Na cestě je čeká spousta nebezpečí, bolestivých ztrát, ale také rozhodnutí, která mohou zásadně ovlivnit nejen splnění jejich úkolu, ale také osud každého z nich…
Vydá: CooBoo

 

 

Carriger_Etiketa

 

Gail Carrigerová: Etiketa & špionáž (Trochu jiný penzionát 1)
Čtrnáctiletá Sofronie dává svojí mamince pořádně zabrat. Víc než správné vychování ji zajímá rozebírání hodinek a šplhání po stromech a její rodina nemůže než doufat, že nikdy nikdo neuvidí, jak dělá pukrle. Paní Temminicková zoufale touží, aby se z její dcery stala pravá dáma. Proto Sofronii zapíše do Penzionátu mademoiselle Geraldiny pro kvalitní přípravu mladých dívek. Ale Sofronie si brzy uvědomí, že to není tak docela škola, v kterou by její matka doufala. Tenhle penzionát je… tak trochu jiný. Dívky se tu sice učí tanci, jak se správně šatit a etiketě povšechně, ale zároveň i jak se vypořádat se smrtí, jak rozptýlit a odvést pozornost, a hlavně té opravdové špionáži – samozřejmě při zachování nejvybranějších mravů. Sofronie a její přítelkyně čeká vskutku strhující první rok!
Vydá: CooBoo; únor

 

Kade_Mezi-nebem3

 

Stacey Kade: Čekání na zázrak (Mezi nebem a zemí 3)
Alona Dareová přebývá už přes měsíc v těle Lily „Ally“ Turnerové. Lilyino tělo není tak atraktivní, jako to její, a navíc se jí nedaří hrát sestru a dceru lidí, které skoro nezná. Trápí ji i to, že Will – na kterém jí záleží víc, než by chtěla – si přeje, aby se vrátila skutečná Lily. Stane se zázrak, Alona bude opět volná a Lily zůstane naživu? S pomocí duchařského média Malachiáše Velkolepého možná mají šanci na úspěch, ale odhalování pravdy se nelíbí tajemnému duchovi, který se před ničím nezastaví. I kdyby měl Alonu zničit…
Vydá: Fragment

 

 

 

Charles Gilman: Horror School – Šílený profesor
Na téhle základní škole se dějí divné věci. Ze šatních skříněk vyskakují krysy. Žáci se záhadně ztrácejí. Školní knihovna je bludištěm tajných chodeb. A učitel biologie se chová velice, velice zvláštně.
Robert Arthur věděl, že přestoupit na jinou školu nebude nic jednoduchého, ale tohle je na pováženou! S pomocí nových, poněkud neobvyklých kamarádů zjišťuje, že se toho ve škole děje víc, než je na první pohled patrné. Dokáže ta tajemství odhalit dřív, než bude pozdě?
Vydá: Fragment

 

 

 

Rick Riordan: Hádův chrám (Bohové Olympu 4)
Čas se krátí… Bránu Smrti, tajemný průchod mezi světem živých a mrtvých ovládla Gaia se svými pomocníky. Zástupy nestvůr proudí na zem a chystají se převzít vládu nad světem. Přijdou Percy a jeho přátelé na to, jak bránu uzavřít? Dokáží se vrátit z hlubin Tartaru, nejtemnější části podsvětí, kterému vládne bůh mrtvých Hádes? Nebude to jednoduché! Řečtí a římští bohové nedokáží svým dětem pomoci a k Táboru polokrevných se blíží armáda římských polobohů, aby ho zničila. Sedm statečných hrdinů z proroctví musí znovu nasadit své životy za záchranu bohů, lidstva a celé civilizace.
Vydá: Fragment

 

 

Winters_Ve-stinu-cernych-ptaku

Cat Wintersová: Ve stínu černých ptáků
V roce 1918 si v kalifornském San Diegu vybírají svou daň smrtící chřipka a první světová válka. Šestnáctiletá Mary Shelley Blacková, pojmenovaná po slavné autorce románu o Frankensteinovi, dívka s přírodovědným nadáním, která se ocitla bez rodičů, odjíždí ke své tetě z Portlandu v Oregonu do San Diega.
Zděšeně sleduje, jak se zde zoufalí pozůstalí hrnou na seance a k fotografům duchů, kde hledají útěchu. Jedním z takových fotografů je i bratr jejího milého Stephena Emberse Julius, jehož Mary Shelley považuje za podvodníka.
Po Stephenově smrti na válečné frontě ve Francii se Mary Shelley vystaví v bouři bleskům, je zasažena a nakrátko umírá. Když se vrátí mezi živé, má zvláštní schopnost – cítit chuť emocí. Stephenův duch se k ní v noci vrací a prosí ji o pomoc – nemůže odpočívat v pokoji, protože ho mučí tajemní obrovští černí ptáci.
Uvěří Mary Shelley v existenci duchů? A podaří se jí odhalit důvod Stephenova utrpení a pomoci mu?
Vydá: Jota

 

Marik_Kladivo6_Drsne_sny


Jakub Mařík: Drsné sny
(Kladivo na čaroděje 6)
Policie je jedna z mnoha organizací, kterým se tým Felixe Jonáše zásadně vyhýbá, ale co jsou zásady v porovnání s tučným honorářem?
Policista zavražděný kolegou, jemuž najednou přeskočilo, je však jen špičkou ledovce, pod kterým spí něco prastarého, co skrze své sny brnká na struny potlačovaného vzteku. Do Prahy přijel nevítaný host, a až se konečně probudí, bude se chtít bavit. A spíše než na schovávanou si bude chtít zahrát na genocidu.
Vydá: Epocha

 

 

Kenyon_Milenec-snu

 

Sherrilyn Kenyonová: Milenec snů
Julian Makedonský byl neohrožený spartský generál, jenž v boji nikdy nepoznal porážku. Z nejvyššího vrcholu slávy však padl až na dno lidského utrpení a stal se otrokem lásky. Statný muž, který vždy přitahoval pohledy opačného pohlaví, si totiž už nevybírá – ženy si vybírají jeho a on jim přináší rozkoš a uspokojení, Odevzdaně plní své povinnosti milence a už nedoufá, že by mohl kletbu, jež na něj byla uvržena, nějak prolomit. Jiskřička naděje mu svitne v podobě lásky, v kterou už nedoufal a kterou vlastně ani nikdy nepoznal. Grace Alexanderová v něm totiž nevidí jen pouhého otroka… Dokáže velká láska zlomit staletou kletbu? Jedno ze základních děl žánru paranormální romance poprvé v českém překladu.
Vydá: Ikar

 

 

Butcher_V-poslednim-tazeni

 

Jim Butcher: V posledním tažení (Harry Dresden 7)
Harry Dresden závodí s časem. Musí za každou cenu a velmi rychle najít a získat tajemné Slovo Kemmlerovo, které po něm požaduje smrtelně nebezpečná upírka Černého dvora a jeho letitá sokyně. V sázce je pověst Karrin Murphyové, velitelky Oddělení pro zvláštní vyšetřování a Harryho dobré přítelkyně. Aby toho nebylo málo, do hry o Slovo Kemmlerovo se přidává také šest nelítostných nekromancerů. Pokud je Harry Dresden nezastaví, povstanou v Chicagu o halloweenské noci mrtví.
Vydá: Triton

 

 

Svedkyne_temnot

 

Mike Ashley (ed.): Svědkyně temnot
Objevná antologie strašidelných povídek, psaných ženami, seznamuje čtenáře s povětšinou opomíjenými anglosaskými autorkami, jež však napsaly příběhy, které patří k tomu nejlepšímu v tomto žánru. Ženy jako „svědkyně“ temných hnutí mysli, drobných každodenních „zločinů“, ženy jako chladnokrevné pozorovatelky triumfů i zkázy mužů, jejich poklesků a slabostí, jsou v mnoha ohledech skvělými vypravěčkami, svou citovostí doslova předurčenými pro šerosvit na pomezí nadpřirozena. Druhým důvodem, proč povídky viktoriánských autorek dodnes fascinují čtenáře, je potlačovaná síla vášně, erotické touhy, ale i rozhodnosti, s níž se ženy staví na roveň mužům a soupeří s nimi, tedy stěží napodobitelné ingredience, jež jsou přítomny v každém z těchto příběhů.
Vydá: Albatrosmedia – Plus

 

 

Larry Correia: Lovci monster – Legie
Las Vegas – město hříchů a také pořadatel První výroční mezinárodní konference profesionálních lovců monster. Sjeli se sem borci z celého světa a bohužel i pár ze Států, bez kterých bych se obešel. PT Konzultanti – Pěstitelé Tykví, Perverzní Tanečníci nebo tak něco – lovcům dělají jen ostudu.
Měl to bejt příjemnej tejden strávenej v luxusním hotelu, dokud nám všem jistá vládní agentura, proti který je ÚPKM jen parta skautíků, neudělala nabídku, která se neodmítá.
Jedno monstrum, hromada peněz, kdo by odolal. Ale pak se z monstra vyklubal pozůstatek z Rozhodujícího týdne, nejnebezpečnějšího armádního programu z druhý světový, v Las Vegas se otevřelo peklo a osud mi znovu důrazně připomněl, že být Vyvoleným je vážně na prd.
Jmenuju se Owen Zastava Pitt, Lovec monster, bojovej účetní a Vyvolenej ve válce o osud vesmíru a tentokrát na to nejsem sám. Dneska tu mám stovky lovců monster z celýho světa. Dneska mám svou vlastní legii.
„Rozhodující tejden je dávná historie. Byl to válečnej zbraňovej program, kterej se podělal.“
„Proč se mu říká Rozhodující týden?“
„Protože tehdy se Projekt Manhattan rozhodl, že bude pokračovat s atomovkama a nechá démony na pokoji… Atomovky jsou mnohem bezpečnější.“
Vydá: Fantom Print

 

 

Heitz_Deti-Jidasovy

 

 

Markus Heitz: Děti Jidášovy
Lipsko 2007: Je dobrou duší nemocnice. Pomáhá zde těm, kteří by neměli být ve své poslední hodině sami. Každý, kdo vidí mladou ženu bdít nad ložem umírajícího, ji určitě považuje za anděla. Neboť nikdo netuší, kým ve skutečnosti je. Nebo čím…
Vydá: Fantom Print

 

 

Snaiberk_Upiri_zezlo

 

Monika Šnaiberková: Upíří žezlo
Když Sáru napadne upír, dívka zjistí, že je součástí legendy o záhadném upířím žezle, které dává svému držiteli obrovskou sílu a moc. A právě po něm touží Jorik, vůdce zlých upírů. Sára ho má k žezlu dovést. Jorik a Sára se do sebe zamilují – tím jako by začal souboj zla a dobra. Bude Sára tak silná, aby dobro uhájila? Co všechno bude muset obětovat?
Vydá: Alpress