Ilona Andrews: Curran a Derek se představují

V polovině ledna 2013 si Ilona Andrews na Twitteru stěžovala, jak je těžké postavy popisovat pořád dokola a přitom stále nově. Výsledkem jejího zamyšlení jsou následující popisy Currana a Dereka.

Curran-Twitter

 

Curran:

Musel si vyjít z Pevnosti, protože místo svých obvyklých tepláků měl na sobě džíny. Když jste se na něj podívali, ohromila vás všechna ta viditelná síla a moc. Triko mu obepínalo široká ramena a mocnou hruď. Na pažích se mu vlnily vypracované svaly. Břicho měl ploché a pevné. Vše na něm křičelo fyzickou mocí, připravenou k použití. Pohyboval se jako kočka, chodbami Pevnosti se plížil elegantně, pružně a naprosto tiše. Lev ve svém kamenném doupěti.

Kdybych ho neznala a viděla ho přicházet temnou uličkou, bála bych se ho. Ale skutečnou moc mají jeho oči. Ve chvíli, kdy se na vás zadívá šedými duhovkami, víte, že nebude tolerovat žádnou výzvu. Pokud spatříte, že mu oči zezlátly, rozlučte se se životem. Vesmír musí mýt smysl pro ironii, protože právě tento muž se do mě zamiloval. Jeho autoritu jsem vyzývala každý druhý týden.

 

Derek:

Mladý muž se zastavil ve dveřích. Pohyboval se naprosto tiše, téměř jako duch. Byl štíhlý, ale postava mu pomalu mohutněla. Hnědé vlasy měl nakrátko ostříhané a je tvář by vás přimrazila na místě. Kdysi býval pohledný, téměř krásný, ve velkých hnědých očích se ukrývala moc a při pohledu do nich by se nejedna dívka pod dvacet zasvíjela. Kdysi ho Jim posílal na sledovačky. Lidé obvykle Dereka Gaunta považovali za tupého nabíječe, ale nikdy mu nic neuniklo. Do osmnácti přežil víc hrůz, než většina lidí prožije za celý život. Byl nemilosrdný, tvrdý a disciplinovaný. A svému úkolu byl bezmezně oddán.

Pak se stalo několik hrozných věcí a Derekova tvář pozbyla své nevinnosti. Kosti byly stále, jak mají být, ale do jemných rysů se vepsalo prožité trauma a zničilo i poslední zbytky jakékoli jemnosti. Nyní měl vzezření muže, který si svou cestu probojoval příliš mnoha potyčkami, než aby se to dalo spočítat. V hnědých očích měl tvrdý a vzdálený pohled, a když se rozhodl, že vám neprojeví ani tu nejmenší špetku přátelství, ztratily výraz úplně. Takový pohled mívají váleční veteráni. Říkal, že nejste lidskou bytostí. Že jste jen předmětem, který je potřeba odstranit.

Jejich pohled mi dělal starosti. Derek byl můj přítel. V době, kdy se proti mně otočila zády celá Smečka, on zůstal při mně. Ale humor a jiskra, které dělaly Derekem toho, kým byl, každým dnem matněly a mizely. Pokud zmizí úplně, bude Derek ztracen. Já to už znám. A je zatraceně těžké se z té temné kobky vyhrabat zpátky na světlo.

 

Zdroj: ilona-andrews.com