Laurell K. Hamiltonová: Cirkus prokletých

Právě vychází třetí díl kultovní série Anita Blakeová, lovkyně upírů – Cirkus prokletých ve zcela novém provedení.  Do St. Louis přijíždí cizí vyšší upír, mezi nemrtvými začíná bitva o území a Anita se ocitá v jejím středu. Jean-Claude, upíří Vládce města, ji chce pro sebe – jenže jeho nepřátelé mají jiné plány.

„Od časů Scarlett O´Harové jedna z nejvíce fascinujících smyšlených hrdinek, a navíc mnohem více zábavná, než většina ostatních.“ – Publisher Weekly

„Odvážná, smysluplná žena, která nemá strach z ničeho, co jí nadpřirozený svět hází pod nohy.“ – Library Journal

Anita Blakeová, hrdinka jedné z nejslavnějších paranormálních upírských romancí, pracuje jako nekromantka v St. Louis. V jejím světě vedle lidí žijí svobodně i další bytosti – vlkodlaci, zombie nebo třeba upíři. Právě od nich si Anita vysloužila přezdívku Popravčí, protože kromě oživování mrtvých se živí i lovem a likvidací zdivočelých krvesajů. Anitina dobrodružství hraničící s paranormální detektivkou jsou protkány erotikou a vztahovými peripetiemi, které Popravčí řeší s nejednou nadpřirozenou bytostí. Ve světě Laurell K. Hamiltonové, kde každá vteřina může být tou poslední, se do popředí dostává spíše animální přitažlivost a pudová primitivnost. Anita není žádná náctiletá naivka, která v rohu vzdychá po svém vyvoleném, ale sebevědomá a silná žena, která si umí jít za svým – i v otázkách vztahů.

Anotace:
Do St. Louis přijíždí cizí vyšší upír, mezi nemrtvými začíná bitva o území a Anita se ocitá v jejím středu. Jean-Claude, upíří Vládce města, ji chce pro sebe – jenže jeho nepřátelé mají jiné plány. A aby to všechno bylo ještě horší, v ohrožení je i Anitino srdce, když poznává zatraceně pohledného středoškolského učitele biologie Richarda Zeemana. Oba jsou jen lidé, kteří uvízli v křížové palbě – nebo to si alespoň Anita myslí.
Když se na scéně objeví upír Alejandro a nárokuje si Anitu Blakeovou, odbornici na stvoření noci, jako svoji lidskou služebnici, mezi nemrtvými vypukne válka a život lovkyně upírů je v sázce.

Originální název: Circus of the Damned
Nakladatel: Epocha
Překlad: Lucie Lukačovičová
Obálka: Dorothea Bylica
Rok vydání: 2011
Formát: hardback, 135×200 mm
Počet stran: 288
Cena: 259 Kč

Koupit knihu