Nové knihy za září 2020

Knižní předvánoční sezóna začala už v září. Vyšly očekávané tituly známých autorů (Stephen King, Suzanne Collins, Ben Aaronovitch, Garth Nix…) i knihy českých spisovatelů (Petra Slováková, Theo Addair, Kateřina Šardická…).

Erin Morgernsternová: Bezhvězdné moře

Zachary Ezra Rawlins je naprosto obyčejný mladík, který vede poklidný studentský život ve vermontském univerzitním kampusu. Vše ale změní jediná návštěva knihovny, při které Zachary na zaprášené polici objeví zvláštní knihu. Bez dechu obrací stránku za stránkou, uchvácený osudy nešťastných milenců, sběratelů klíčů a bezejmenných akolytů, když vtom narazí na něco nečekaného – na příběh z vlastního dětství. Prapodivná kniha mu nedá spát, a tak se rozhodne odhalit její tajemství a sledovat tajuplné stopy v podobě včely, klíče a meče. Cesta plná dobrodružných zvratů ho postupně přivede na maškarní večírek v New Yorku, do tajného klubu a podzemní knihovny, ukryté hluboko pod povrchem země.
To, co Zachary objeví, ovšem není jen podzemním útočištěm knih a jejich strážců – je to domov ztracených měst a moří, milenců, kteří si pode dveřmi a napříč časem posílají láskyplné vzkazy, a dávno zapomenutých příběhů vyprávěných uctivým šepotem. Setká se s těmi, kdo tajnému archivu obětovali zrak i jazyk, ale i s těmi, kdo jej naopak chtějí zničit. Spolu s Mirabel, nebojácnou ochránkyní tohoto světa, a Dorianem, pohledným mužem, jehož věrností si nemůže být nikdo jistý, navštíví klikaté tunely, temná schodiště, přeplněné taneční sály i sladká pobřeží kouzelné říše a odhalí pravou podstatu svého údělu.
Vydalo: Argo, 2020
Překlad: Alžběta Lexová
Vazba: brožovaná
552 stran / 498 Kč
Ukázka

Stephen King: Ústav

Hodní kluci vždycky nevyhrají.
Uprostřed noci, v domě na klidné ulici na předměstí Minneapolis vetřelci zavraždí rodiče Luka Ellise a naloží ho do černého auta. Operace netrvá ani dvě minuty. Luke se probudí v Ústavu, v místnosti, která vypadá stejně jako jeho pokoj – kromě toho, že nemá žádná okna… Tak dramaticky Stephen King rozehrává psychologicky podobně děsivý příběh jako ve Žhářce, protkaný úžasnou dětskou imaginací kultovního To, příběh o výjimečně nadaném chlapci, který se pokusí zvítězit nad zlem.
Vydala: Beta, 2020
Překlad: Ivan Němeček
Vazba: vázaná
448 stran / 469 Kč
Ukázka

Kateřina Šardická: Noci běsů

Před dvanácti lety ze zapadlé vesnice v pohraničí, kde platí vlastní pravidla a lidé stále věří ve staré bohy, zmizely beze stopy čtyři děti. Teď se vrátili jako dospělí lidé. Mezi nimi i Astrid Mahlerová. Ona ani ostatní si nepamatují, kde celou dobu byli a co se jim stalo. Netuší, kde zůstal čtvrtý zmizelý – Astridin bratr Max. Během podivných zimních večerů na přelomu roku, kdy se podle pověr stírá hranice mezi světem reálným a magickým, se musí Astrid vypořádat nejen se strachem, ale i s rodinnými tajemstvími. Tuší, že za nocí, kdy pátrá po bratrovi, kráčí vesnicí stvoření, která do našeho světa nepatří? Jsou její děsivé sny jen obyčejné noční můry, nebo mají ke skutečnosti blíž, než by si kdo pomyslel?
Vydal: Fragment, 2020
Vazba: vázaná
312 stran / 349 Kč
Ukázka

Joe Hill: Na plný plyn

Mistrovská sbírka třinácti krátkých napínavých povídek, které rozebírají tematiku nikdy nekončících bojů, jež musí lidé svádět.
Součástí knihy je i povídka „Ve vysoké trávě“, jedna ze dvou povídek, které Joe Hill napsal společně se Stephenem Kingem, a která se stala základem pro děsivý celovečerní film natočený pro Netflix.
Vydala: Beta, 2020
Překlad: Adéla Bartlová
Vazba: vázaná
416 stran / 429 Kč

Suzanne Collinsová: Balada o ptácích a hadech

Hunger Games se vracejí! Poznejte minulost Coriolanuse Snowa.
Pohánějí ho ambice. Soupeření ho žene kupředu. Ale za moc se platí. Je ráno v Den sklizně, který zahajuje desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow se v Kapitolu připravuje na svou jedinou příležitost získat slávu jako trenér, jeho šance jsou však mizivé. Dostal ponižující úkol trénovat největšího outsidera, splátkyni z Dvanáctého kraje. V Aréně bude probíhat boj na život a na smrt. Mimo ni Coriolanus zahoří ke své splátkyni city… a stane před zásadním rozhodnutím: řídit se pravidly, nebo přežít?
Vydal: Fragment, 2020
Překlad: Zdík Dušek
Vazba: vázaná
504 stran / 449 Kč
Ukázka

Petra Slováková: Pán čarodějů (Střípky času 2)

Janě a Petrovi se podařilo přežít a vyhrát boj s obávaným čarodějem Mabrokem. Tím ovšem nic nevyřešili, ale naopak uvedli do pohybu neočekávané události.
V nastalém zmatku se snaží hledat si cestu jeden ke druhému, ale zjišťují, že to vůbec není snadné. Zatímco ona ho teprve poznává, on ji zná dobře. Nebo si to alespoň myslí, protože cestování časem je poněkud nevyzpytatelné. Jana zjišťuje, že žít s někým v reálném životě není takové jako v romantických představách. Obzvlášť pokud jde o mocného čaroděje, který si pravdu uzpůsobuje podle svých potřeb.
Petr plánoval nový život, ale ten není ani trochu jednoduchý — pro jednu stranu je zločinec, druhá ho považuje za zrádce. Začíná boj o moc a vládu nad Ostravou a Petrovi zbývá jediné — pokusit se zaujmout místo svého dřívějšího pána.
Vydal: Host, 2020
Vazba: brožovaná
520 stran / 399 Kč

Theo Addair: Čtyřměstí (Ve stínu oskeruše 2)

Zlomený událostmi na Výhni se Kiro stává pro Anastázii spíš přítěží. Dívka se však nevzdává, dál se rve s nepřízní osudu a tvrdohlavě se drží naděje na uzdravení. Ve snaze přežít ze dne na den oba skoro zapomněli na Terezu – ta se jim ovšem připomene stejně nečekaně jako bezohledně a tentokrát má v rukou přesvědčivé karty. Namísto putování na kraj světa požaduje jen krátkou návštěvu Čtyřměstí, a navíc přidává nabídku, jíž lze jen těžko odolat. Kiro už ale nemíní slepě hrát roli Terezina nástroje. Své činy chce vykonat vědomě a po svém. Jeho rozhodnutí ho může stát domov a odmění ho spoustou dřiny, novými přáteli i nepřáteli, mučivými pochybnostmi, a především poznáním, že dobro a zlo jsou si daleko podobnější, než by se mu líbilo.
Vydal: Laser, 2020
Vazba: brožovaná
424 stran / 359 Kč
Ukázka

Roshani Chokshiová: Zlatí vlci

Všichni o nich pochybovali. Avšak oni vstoupí do dějin.
Paříž, rok 1889. Město je na vrcholu pokroku. Světová výstava vdechla ulicím nový život, ale vytáhla na světlo i pradávná tajemství. Lovec pokladů a zámožný hoteliér Séverin Montagnet-Alarie ví o všem, co se v metropoli šustne, a proto ho také osloví mocný Babylonský řád. Séverin by jindy pro členy řádu nehnul ani prstem, jenže odměnou je poklad, o kterém se mu ani nesnilo: jeho právoplatné dědictví.
A tak v honbě za starodávným artefaktem dává dohromady skupinku nepravděpodobných odborníků: konstruktérku s nesplaceným dluhem, historika, který přišel o domov, tanečnici s temnou minulostí a svého bratra ve zbrani.
Společně se vydávají na dobrodružnou cestu do jiskřivého a nebezpečného nitra Paříže a to, co objeví, možná změní běh dějin — pokud se jim podaří zůstat dostatečně dlouho naživu.
Vydal: Host, 2020
Překlad: Alžběta Lexová
Vazba: brožovaná
384 stran / 379 Kč

Marie V. Snyderová: Studie jedu

Vyber si: okamžitá smrt, nebo pomalá otrava? Začátek akční fantasy série.
Jelena má být popravena za vraždu, ale na poslední chvíli jí je nabídnuto nečekané omilostnění. Bude jíst ty nejlepší pokrmy, dostane komnaty přímo v paláci – ale také bude riskovat, že ji zavraždí kdokoli, kdo bude usilovat o život velitele Ixie. A tak se rozhodne stát se ochutnavačkou. Rádce Valek se však rozhodne nenechat nic náhodě a úmyslně ji otráví Motýlím prachem – jedině tak, že si u něj každý den vyzvedne dávku protijedu, odloží o nějaký čas bolestnou smrt otravou. Jako by toho nebylo málo, v jejím životě následuje jedna katastrofa za druhou. Rebelové mají v plánu zmocnit se Ixie a u Jeleny se projeví kouzelné schopnosti, které nedokáže ovládat. Její život je znovu v nebezpečí a ona si musí vybrat. Ale výsledek tentokrát vůbec není jasný…
Vydalo: CooBoo, 2020
Překlad: Magdaléna Stárková
Vazba: vázaná
408 stran / 349 Kč
Ukázka

Svetozár Olovrant: Juraj Jánošík a parní templ

Steampunkový, pardon, parokokový Juraj Jánošík je zpět! Nové dobrodružství jej zavede z Terchové až do Paříže, Haagu a Londýna. Příběh však začíná v Praze, kde je Juro svědkem vraždy českého krále Hirama I. (dříve Františka II. Antonína hraběte Šporka), ba co hůř, je z atentátu okamžitě podezřelý. A tak musí náš hrdina nejen uprchnout na svém parním kempelenu před Janem Sladkým Kozinou, ale taktéž vypátrat, kdo za podlým útokem stojí, aby očistil svoje jméno. Druhý příběh parokokové ságy tajemného Svetozára Olovranta má ještě víc páry než ten předchozí. Vy se tak spolu s Jánošíkem můžete prohodovat, prosmilnit a probojovat Evropou poloviny 18. století, která sice taková nebyla, ale úplně klidně být mohla.
Vydalo: Argo, 2020
Překlad: Richard Klíčník
Ilustrace: Mikuláš Podprocký
Vazba: vázaná
176 stran / 248 Kč

Petra Podolová: Futurum

Láska a děs v postapokalyptické Praze. Vítězná kniha třetího ročníku soutěže Hvězda inkoustu.
Rok 2120. Z Vltavy je prázdné koryto, bývalým Hlavním nádražím se prohání vlak, který nezastavuje, a ruinami Prahy zní strašidelné historky o tom, jak temné postavy s rudýma očima sbírají z ulic a hrobů těla mrtvých a odnášejí je kamsi do podzemí. Damiáš těm povídačkám nikdy nevěřil. Když se ale objeví jeho Dany, která před rokem zmizela neznámo kam, začne měnit názor. Je jiná, než bývala. Mluví o tom, že ji unesli a udělali z ní něco nelidského. Dam musí přijít té záhadě na kloub a vrátit Dany to, co jí únosci sebrali – její lidskost. I kdyby měl čelit zrůdám pekelným…
Vydal: Fragment, 2020
Vazba: vázaná
344 stran / 299 Kč
Ukázka

Robert Jackson Bennett: Čaropisci

Ve městě poháněném industrializovanou magií vypukne válka, která změní realitu. Sancie Gradová je zlodějka, a setsakra dobrá. Vloupat se do přísně střeženého skladiště v docích města Tevanne je pro ni hračka. Sancie ovšem netuší, že artefakt, který má ukrást, v sobě skrývá nepředstavitelnou moc. Dokonce by mohl vyvolat revoluci v magické technice zvané skribování — tato metoda mění vlastnosti běžných předmětů pomocí kódovaných nápisů.
Soupeřivé korporace, které tuto magii ovládají, už díky ní přeměnily Tevanne v ohromný nemilosrdný stroj na peníze. Pokud se však zmocní ukradeného artefaktu, přepíšou samotný svět tak, aby sloužil jejich záměrům. Korporace teď jdou Sancii po krku. A ve městě Tevanne není síly, která by je dokázala zastavit.
Má-li Sancie přežít — a má-li zastavit vražednou proměnu světa, k níž se schyluje —, musí shromáždit nepravděpodobné spojence, ovládnout moc artefaktu a projít svou vlastní proměnou, která ji přetvoří v cosi, o čem se jí nikdy dřív ani nesnilo.
Vydal: Host, 2020
Překlad: Milan Pohl
Vazba: vázaná
567 stran / 449 Kč
Ukázka

Tereza Kadečková: O dracích a lidech

Už je to dávno, co se svět rozpadl.
Už je to dávno, co stvůry běhaly po zemi jako svobodní lidé.
Už je to dávno, co světu vládli draci.
Ti, co přežili, chtějí klid, život, jako každý jiný. Jenže je tu Řád, který chce jen čisté a pase po měňavcích. Řád, jehož členové ani sami neví, odkud se jejich víra bere. Všichni jsou fanatici. Pouze jeden z nich chce znát pravdu. A proto musí spojit síly s tím, koho nenávidí nejvíce – s drakem.
Vydal: Golden Dog, 2020
Obálka a ilustrace: Petra Feňďová
Vazba: brožovaná
260 stran / 219 Kč
Ukázka

Garth Nix: Andělský mág

Od pádu Ystary a okamžiku, kdy se Liliath ukryla ve starém sarkofágu v chrámu svaté Margarety, uběhlo více než sto let. Přesto se nyní probouzí krásná jako dřív a její touha setkat se se svojí láskou, archandělem Palenielem, je silnější, než kdy byla. Moc dobře ví, že i když je jedním z nejsilnějších andělských mágů a její moc je obrovská, stačit to nebude. Bude potřebovat pomoc těch čtyř: medika Simeona, lovce pokladů Henriho, kadetky Agnez a malířky ikon Dorotey. Oni sami cítí, že od chvíle, kdy se prvně setkali, je cosi spojuje. Netuší však, že se mají stát figurkami ve hře, za které bude táhnout někdo jiný…
Vydal: Fragment, 2020
Překlad: Kateřina Hejnová
Vazba: brožovaná
464 stran / 399 Kč
Ukázka

Alžběta Komrsková: Dcera ztracených bohů

Vítěz ocenění Humbook Start za nejlepší text roku 2020
Arisbé nikdy nepoznala jiné místo nežli maličký ostrůvek uprostřed Archájského moře, kde se narodila. Její touha vidět svět je tak silná, že se rozhodne porušit rodinné tabu a vstoupit do Labyrintu. Jen ti, kteří jím projdou a uniknou děsivé nestvůře, která ho obývá, mají možnost nastoupit na císařskou loď a ostrov opustit. Čeká na Arisbé úžasná budoucnost v císařském městě Solu, nebo smrt ve zdech Labyrintu, kde zemřela i její vlastní matka?
Vydal: Fragment, 2020
Vazba: vázaná
272 stran / 299 Kč

Martina Wolfová: Síla tří – Návrat

Magie života i smrti, třeskot mečů a cesta za poznáním vlastního osudu – to vše a ještě více čeká na Dawn a Prescota na jejich výpravě do země Astarlynn. Obdařeni kouzelnou mocí se vydávají vstříc nebezpečí. Jakou silou to vládnou? Času je málo a střetnutí s nepřítelem se blíží. Podaří se jim porazit zrůdného čaroděje a osvobodit všechny zotročené duše?
Vydalo: Lirego, 2020
Vazba: měkká
240 stran / 269 Kč

David Mack: Půlnoční fronta

1939 – Cade Martin s rodiči opouští Velkou Británii, která právě vyhlásila válku Německu, a vrací se do rodných Spojených Států. Když je však jejich loď napadena nacistickými čaroději a rodiče umírají při jeho ochraně, Cadea jeho cesta za pomstou zavede až do Půlnoční fronty – přísně tajného válečného magického programu Spojenců – kde dostane nabídku stát se čarodějem.
Nyní ho čeká nejistý život, kdy neví, kdo ho zabije dřív – jeho nepřátelé, jeho spojenci nebo démoni, kteří mu propůjčují svou magii. Během bojů v okupované Evropě až příliš pozdě pochopí, že ho pomsta bude stát mnohem víc než jen jeho duši… a že není nic těžšího než konat dobro, když vaše moc pochází od toho nejryzejšího zla.
Vydal: Fantom Print, 2020
Překlad: Jakub Mařík
Obálka: Larry Rostant
Vazba: brožovaná
496 stran / 399 Kč
Ukázka

Crystal Smithová: Temný kvítek (Krvavá magie 2)

Život princezny Aurélie se obrátil vzhůru nohama. Z království, které chtěla zachránit, zbyly jen ruiny. Její snoubenec zahynul při ztroskotání lodi, a bratr, který se měl stát v jejich rodné zemi králem, musí čelit odporu ze strany Tribunálu. Když během korunovační noci dojde k převratu, Aurélie je nucena uprchnout. Nepřátelé jsou všude kolem, a aby zachránila sebe a svou rodinu pustí se do sebevražedného boje. Najde v nejtemnějších chvílích jiskřičku naděje? Pomůže jí láska, kterou považovala za ztracenou?
Vydal: Fragment, 2020
Překlad: Pavla Kubešová
Vazba: vázaná
344 stran / 369 Kč

Tanya Stewnerová: Poselství deště (Alea, dívka moře 5)

Alea zná konečně pravdu – její matka Nelani žije. Doufá, že by od ní mohla získat důležité informace o mořských lidech, ale také o Anthee – Aleině dvojčeti. Posádka Alfa cru tedy dělá všechno proto, aby se s ní setkala co nejdříve. Plavbu jim stále komplikuje doktor Orion, ale i nejistota. Na čí straně je doopravdy princ Vodních panen Cassaras a jaká další tajemství ještě skrývá? Pátý díl velkolepého příběhu o Alee – dívce moře.
Vydal: Fragment, 2020
Překlad: Lucie Simonová
Ilustrace: Claudia Carls
Vazba: vázaná
440 stran / 349 Kč

Ben Aaronovitch: Stín nad Trevírem

První případ, který se neodehrává v Londýně a který neřeší Peter Grant. Svižné dobrodružství, které si v ničem nezadá s eskapádami slavné partičky z Rozmaru a anglických říčních božstev. Tajnosti tentokrát obestírají řeku Moselu a jihoněmecké město Trevír, proslavené vínem a starověkými Římany. Právě zde je na vinici nalezena mrtvola muže pokrytého plísní. Místní policie s něčím takovým nemá zkušenosti, kolem případu se navíc vznáší aura nadpřirozena, a proto je na scénu pozván vyšetřovatel Tobias Winter, německá obdoba Petera Granta, který s pomocí trevírské policistky Vanessy Sommerové záhy odhalí propojení oběti se skupinkou místních mužů a čímsi, co město a jeho okolí prorůstá už pěkně dlouhou dobu. Případ se větví a nejde v něm pouze o plíseň a vraždu, nýbrž i o vlákna minulosti, sahající do dávné historie Trevíru.
Knižní řada Řeky Londýna se vydává do Německa!
Vydalo: Argo, 2020
Překlad: Milan Žáček
Vazba: brožovaná
192 stran / 248 Kč

Taran Matharu: Vyvolený

Cade se s partou teenagerů ocitá v podivném světě. Ti, co přežili první útok, se s vypětím všech sil dostanou přes poušť do pevnosti, kde je technologicky vysoce vyspělý dron identifikuje jako „soutěžící“. Když zjistí, že mají svést bitvu s armádou zubatých příšer, pokusí se o útěk. Dron je však neodbytně pronásleduje na každém kroku a na jeho displeji neúprosně ubývají vteřiny do zahájení kvalifikačního kola.
Vydal: Alpress, 2020
Překlad: Jan Mrlík
Vazba: pevná
288 stran / 299 Kč

John Morressy: Kedrigern a kouzelná hůlka

Trampoty mistra protikouzel a odeklínadel Kedrigerna začnou v okamžiku, kdy Hamarak objeví kouzelný meč Panstygii, Matku temnot a Princezna si vezme do hlavy, že nejvhodnějším dárkem k výročí svatby nejsou pletené návleky na křídla, ale kouzelná hůlka.
Od hledání druhořadého čaroděje se Kedrigern a Princezna dostanou až k pátrání po stopách tři sta let staré kletby, jejíž znění už všichni dávno zapomněli a která jediná může proměnit nepřemožitelnou zbraň zpátky v krásnou princeznu Luisu.
Vydal: Polaris, 2020
Překlad: Petr Caha
Vazba: brožovaná
252 stran / 299 Kč

Andy Weir, Sarah Andersenová: Mezi světy

Co se stane Alence, když se vrátí z Říše divů? Wendy ze Země Nezemě? A Dorothy ze země Oz?
A co, když se spojí bestsellerový autor Marťana s autorkou úspěšných komiksů Sarah´s Scribbles?
Potkaly na Cheshire Crossing – na internátní škole, kde se holky jako ony učí, jak se vyrovnat se svými nadpřirozenými zkušenostmi a ovládnout magickou schopnost cestovat mezi světy. Ale tohle trio teenagerek má potíže s autoritami a rozhodně není ochotné jen tak potichu sedět ve třídě. To raději přeskakují ze světa do světa a zanechávají za sebou pořádný chaos. Třeba tím, že neúmyslně seznámí Zlou čarodějnici ze Západu s kapitánem Hookem, z čehož se vyklube smrtící duo zamilovaných superzloduchů. Aby je zastavily, musí zapojit veškeré své síly… a sestavit tým nepravděpodobných spojenců z nejrůznějších magických světů.
Vydalo: CooBoo, 2020
Překlad: Romana Bičíková, Zuzana Bičíková
Ilustrace: Sarah Andersenová
128 stran / 299 Kč

 

Joe Benitez: Lady Mechanika 4

Lady Mechanika se vrací již počtvrté, protože její popularita stoupá nejen v jejím steampunkovém světě, ale též mezi jejími českými fanoušky. Jenže nezmění se teď úplně všechno, když je Lady Mechanika podezřelá z vraždění vědců se společnou minulostí? Všichni inženýři Blackpoolových závodů jsou v ohrožení života. A mezi nimi také pan Lewis! Úchvatné vizuální zpracování a napínavý děj nechybí ani v nejnovější knize o ženě s mechanickými prvky, která vyřeší každý zapeklitý případ kromě tajemství vlastního původu, jež zůstává prozatím skryto v nějaké temné laboratoři…
Vydalo: Argo, 2020
Překlad: Richard Klíčník
Vazba: vázaná
192 stran / 698 Kč

Kentaró Miura: Berserk 2

Guts nikdy nemá nouzi o protivníky – dokonce ani o takové, kteří se vracejí z mrtvých! Proti Černému šermíři totiž tentokrát stojí aristokrat s ďábelskými schopnostmi a vlastní armádou. A aby bylo hůř, Gutsův elfí společník Puk je zajat a skončí v rukou tajemné dívky, která nesmí opustit svůj pokoj…
Vydal: CREW, 2020
Překlad: Anna Křivánková
Vazba: brožovaná
Tisk: černobílý
235 stran / 249 Kč

Nobuaki Kanazawa, Hitori Renda: Královská hra 4

Královská hra už jednou proběhla?! K Nobuakimu, zaplavenému smutkem a pocitem bezmoci, se dostane zpráva o vesnici Jonaki, ve které kdysi proběhla Královská hra! Přišlo při ní o život 18 z 32 žáků 1. B. Je tahle zpráva nadějí, nebo jen začátkem dalších tragických událostí?
Vydal: CREW, 2020
Překlad: Eliška Nováková
Vazba: brožovaná
Tisk: černobílý
164 stran / 199 Kč

Mike Mignola, Christopher Golden: Baltimore 7 – Prázdné hroby

Lord Baltimore a jeho souputníci pohřbívají padlé přátele a přitom se ve vzpomínkách vracejí do své neklidné minulosti. Podaří se jim odhalit původ děsivé Rudé čarodějky dříve, než probudí Rudého krále – jenž je zodpovědný za veškeré zlo světa?
Vydalo: Comics Centrum, 2020
Překlad: Alexandra Niklíčková
Vazba: vázaná
Typ komiksu: barevný
144 stran / 599 Kč

Cullen Bunn, Tyler Crook: Pochmurný kraj 6 – Hájení

Když se na Emu s prosbou o pomoc obrátí jeden z místních běsů, vede následné pátrání až k překvapivému zjištění, že se proti ní možná obrátila i jedna z jejích nejlepších přítelkyň. Ema si uvědomí, že zatímco se snažila zamezit hrozbám přicházejícím z vnějšího světa, začal dost možná mnohem větší problém klíčit přímo v jejím rodném kraji.
Obsahuje sešity č. 21–24 jižanské gotické pohádky Pochmurný kraj od scenáristy série The Sixth Gun Cullena Bunna s překrásnou a strašidelnou kresbou od výtvarníka Tylera Crooka.
Vydalo: Comics Centrum, 2020
Překlad: Alexandra Niklíčková
Vazba: vázaná
Typ komiksu: barevný
128 stran / 599 Kč