Nové knihy za říjen 2019

Předvánoční sezóna začala a knižní pulty se na podzim opět prohýbají pod záplavou nových knih. V říjnu čtenáři mohli zavítat do magických vod domácích (Zřídla, Mízožravci, Pouto stínu, Organická oprátka, Ve stínu magie…) i zahraničních (Pád Gondolinu, Šedí bastardi, Spasitel, Kirke, Zjizvený král, Avatar…) Vybrali jste si?

Kristýna Sněgoňová: Zřídla

Pod našima nohama se nachází spousta věcí: třeba vodovody, plynovody, optické kabely, metro, teda v Brně samozřejmě ne, ale můžete tam narazit na magická zřídla – ukryté zásobníky prastaré energie. Jejich strážcem se může stát každý, kdo má moc a dokáže se na zřídla napojit. Klidně to můžete být holka z knihovny, divný chlápek od vedle nebo nenápadný uklízeč z nádraží. Moc zřídla se dá využít všelijak – třeba pro větší sílu, štěstí, lásku nebo tvoření úžasných věcí. Jenže teď mizí jedno zřídlo za druhým a je jasné, že za tím stojí někdo ze strážců. A může to být kdokoliv. Stahují se mraky a přichází válka o tenčící se zdroje magické energie.
Vítejte v magickém světě, který by klidně mohl být tím naším.
Vydal: Epocha, 2019
Obálka: Wayne Miller, Lukáš Tuma
Vazba: brožovaná
400 stran / 299 Kč
Ukázka

John R. R. Tolkien: Pád Gondolinu

Čtenáři Hobita a Pána prstenů vědí, že J. R. R. Tolkien zasadil tyto příběhy do propracovaného světa, jehož kořeny sahají do mnohem hlubší minulosti. Některé příběhy z dávnověku jeho světa známe díky úsilí Christophera Tolkiena, který otcovy příběhy rekonstruuje z rukopisných verzí. Po Silmarillionu, Nedokončených příbězích a Húrinových dětech tak nyní přichází Pád Gondolinu, pojedávající o boji dvou nesmiřitelných mocností: Morgotha, který je vtělením zla, a Ulma, Pána vod, který je druhým nejmocnějším z božských Valar.
Morgoth usiluje o zničení města Gondolin, jež vystavěli Noldor, elfové, kteří se vzepřeli bohům a opustili bájný Valinor. Jeho úhlavním nepřítelem je Turgon, vládce Gondolinu, který je před Morghothem ukryt mocí kouzel. Ulmo své záměry prosazuje skrze Tuora, kterého dovede do Gondolinu, kde Tuor dosáhne významného postavení, ožení se s Turgonovou dcerou a zplodí s ní syna Eärendila. Když se v Gondolinu najde zrádce a Morgoth město najde a zničí, Tuorovi i s rodinou se podaří uprchnout; jeho potomkové pak účinkují v pozdějších obdobích tolkienovské mytologie – například jeho vnuk Elrond, kterého známe z bojů o Prsten.
Vydalo: Argo, 2019
Překlad: Stanislava Pošustová-Menšíková
Vazba: vázaná
208 stran / 298 Kč
Ukázka

Suzanne Rogerson: Zarua – ztracené město

Čarodějova učně Paddrena trápí podivné vize, ve kterých se objevuje město na pokraji vyhlazení. Když za tajemných okolností zemře jeho mistr a Řád čarodějů odmítne jeho smrt vyšetřovat, Paddren se zaváže, že s pomocí svých přátel vraha odhalí.
Pátrání je zavede na strastiplnou cestu plnou nájemných zabijáků, sekt a nestvůr stvořených krvavou magií. Ale Paddrena nic nezastaví. Vize, které ho spojují se vzpomínkami dávno mrtvého čaroděje, jsou klíčem k rozluštění mnoha hádanek. A on je hodlá vyřešit.
Zjistí, proč bylo město Zarua opuštěno? Zachrání svůj lid před temnotou, která se ze zapomenutého města začíná šířit?
Vydal: Fragment, 2019
Překlad: Zdík Dušek
Vazba: vázaná
520 stran / 399 Kč
Ukázka

Michaela Ella Hajduková: Draculova žena

Kdo byla druhá manželka Vlada III. zvaného Dracula a kdo byl on sám? Jaké bylo jejich manželství? Byl Dracula upír, krutovládce, psychopat či sadista? Nebo jen velmi složitý muž, žijící v kruté době?
Karolína je psycholožka, která jezdí každý rok na nějakou zajímavou a neobvyklou dovolenou s partou svých přátel. Když ale její přítelkyně Saša přijde s nápadem, že by mohli jet do Rumunska, pocítí Karolína okamžitě odpor. Nakonec se nechá přesvědčit, a tak se celá parta, vyzbrojená i kůly, růženci a česnekem, vydá na hrad proslulého hraběte Draculy. Všichni se dobře baví, jen Karolína pociťuje zvláštní úzkost. A pak jednoho večera narazí v lese poblíž hradu Poenari na smečku vlků a v panice se před nimi ukryje v opuštěném hradu. Nebo snad není tak opuštěný? Svým příchodem spustí Karolína něco, co už se nedá zastavit, a pozná osud uherské šlechtičny Ilony Szilágyiové, kterou provdali za krutého vládce Valašska. Karolína tak dostane odpovědi, které nechtěla znát, na otázky, jež nekladla.
Takže kdo byl Dracula? Nebo snad ještě stále je?
Vydal: Baronet, 2019
Překlad: Miluše Krejčová
Vazba: vázaná
296 stran / 299 Kč
Ukázka

Petr Boček: Mízožravci

Martin Novák se vrací do rodného města uložit urnu s babiččiným popelem. Opravdu přináší smrt svým blízkým? Anebo za tím vězí něco jiného? Má s tím snad něco společného tajemný spolek Ochránci Háje, který se vine historií města jako jedovatý had? Proč Martinovy vzpomínky na dětství díky tomu temnější, než by měly být? Vždyť už tenkrát umírali lidé…
Vydal: Golden Dog, 2019
Vazba: brožovaná
294 stran / 249 Kč
Ukázka/recenze

April Genevieve Tucholkeová: Milosrdné přízraky

Zkušení válečníci zabíjejí hlučně. My jsme tiché. A právě tak se loví příšery.
Frey touží po životě, o kterém se budou vyprávět ságy a skládat písně. Jenže je členkou nechvalně proslulé starodávné ženské skupiny, která přežila vzestup i pád království.
Členky skupiny jsou obchodnice se smrtí, odsouzené k tomu, aby křižovaly Vorskem a za bídnou odměnu zabíjely staré nebo nemocné lidi. Jejich metody jsou tiché, ba dokonce milosrdné, ale kamkoli je jejich putování zavede, tam jejich dýky vyvolávají napětí.
Frey a její přítelkyně — Ovie, Runa a Juniper — už jsou kupčením se smrtí unavené a sní o lepším životě. Takže když Frey zaslechne, že na severu řádí bestie, uvědomí si, že likvidace příšery jim skýtá šanci na slávu a bohatství. Cena za to ale není malá. Skupina dívek se během putování bude muset vyrovnat se samotářskými čarodějnicemi a čelit bezohledné Kruté královně z Červené bažiny.
Vydal: Host, 2019
Překlad: Adéla Bartlová
Vazba: brožovaná
327 stran / 339 Kč

Mike Mignola, Roy Thomas: Drákula

První vydání komiksové adaptace kultovního filmu Drákula Francise Forda Coppoly vyšlo již v roce 1992, tedy současně s premiérou filmu.
Původní filmový scénář, převyprávěný legendárním Royem Thomasem a v té době vycházející hvězdou – Mikem Mignolou (který se na filmu podílel jako jeden z výtvarníků), se dočkal nadšeného přijetí veřejností. Neustále rostoucí věhlas tohoto zpracování byl ještě umocněn tím, že po dlouhou dobu nebyl vydán žádný dotisk.
Tento komiks je tedy jedinou možností, jak vidět Coppolovo pojetí Drákuly v jeho pravděpodobně nejpůvodnější podobě, a zároveň také možností se seznámit s posledním velkým projektem Mikea Mignoly před stvořením Hellboye.
Vydalo: ComicsCentrum, 2019
Překlad: Alexandra Niklíčková
Typ komiksu: barevný
Vazba: vázaná
144 stran / 599 Kč
Ukázka

Vilém Koubek: Organická oprátka

Ve světě zdevastovaném konfliktem mezi lidmi a stroji je jedinou jistotou smrt. Alespoň si to tedy myslel veterán Rust, a proto se stal hrobařem. Jeho poklidné zakopávání mrtvol se však desítky let po válce začne komplikovat: z tajemných skrýší totiž vylézají mechanické noční můry, které kdysi přivedly lidstvo na pokraj vyhubení. Jsou to stvoření tak strašlivá, že se jim osady, které se dobrovolně vzdaly technologie, nemají šanci ubránit.
Rust by sice obyvatele své vesnice ochránit dovedl, oni jej však namísto žádosti o pomoc v panice oběsí a zahrabou do vlastnoručně vykopaného hrobu. Svým bláhovým činem si nejenže podepíšou rozsudek smrti, ale také funebráka odsoudí k vražednému zmrtvýchvstání, při kterém se mu do cesty připletou dávné kulty, robotické hrůzy, láska i šílená strojová božstva.
Vydal: Host, 2019
Vazba: brožovaná
317 stran / 329 Kč

Leigh Bardugo: Zjizvený král

Zkroť své démony – nebo jim dej to, co chtějí! Dlouho očekáváná novinka od autorky bestselleru Šest vran.
Na oslabených hranicích Ravky se shromažďují nepřátelé. Král Nikolaj Lantsov by měl dokázat nemožné – naplnit prázdné pokladnice, získat spojence a zastavit zkázu, která zemi hrozí. V jeho nitru však den ode dne sílí démon, který může zničit vše, co už mladý panovník vybudoval. Nikolaj a větrostrůjkyně Zoja se proto vydávají na riskantní cestu. Podaří se jim najít lék na královu tajemnou chorobu? Pokud ne, hrozí, že Ravka padne.
Vydal: Fragment, 2019
Překlad: Dana Chodilová
Vazba: vázaná
424 stran / 399 Kč
Ukázka

Boris Hokr, Leoš Kyša (eds.): Ve stínu magie

Magie je bezvadná věc. Můžete si přičarovat štěstí, zdraví nebo sukubu, která vám bude po vůli. Ale taky se všechno může v jednom okamžiku zvrhnout a vy proti sobě poštvete síly, které jsou tak staré a temné, že vás mohou přivést k šílenství. Magie tvoří základ fantasy kánonu, ale tahle sbírka vám ukáže, že i tak tradiční téma vás v mnohém dokáže ještě zatraceně překvapit.
Antologie dua Hokr – Kyša si prorazily cestu k tisícům čtenářů a ukázaly jim kouzlo české fantastiky. Ve stínu magie jejich představení nové generace českých autorů završuje a vy prostě chcete být u toho.
Vydala: Epocha, 2019
Vazba: vázaná
632 stran / 565 Kč
Ukázka

Nicki Thornton: Hotel Poslední naděje

Seth pracuje jako pomocná síla v kuchyni odlehlého hotelu Poslední naděje, který vlastní nepříjemní manželé Bunnovi. Sethovou jedinou spřízněnou duší na tomto místě je jeho kočka Černostínka. Poklidné dny pominou ve chvíli, kdy do hotelu zavítá zvláštní setkání kouzelníků. Jeden z nich, Dr. Thallomius, je při slavnostní večeři otráven dezertem. A protože tento chod připravoval Seth, stává se hlavním podezřelým. Podaří se mu očistit své jméno a najít vraha, i když proti němu stojí temné magické síly?
Vydal: CPress, 2019
Překlad: Markéta Glanzová
Ilustrace: Matt Saunders
Vazba: brožovaná
336 stran / 299 Kč

Petra Machová: Pouto stínu (Dračí město 2)

Jana podstoupí výcvik v hlubinách oceánu, aby se stala bojovnicí Tajemných. Ale ne všechno jde podle plánu. Ještě se nevzpamatovala z bitvy o Zarnu a její zvířecí já zmizelo. Nahradil ho strach a noční můry. Všechno se jí rozpadá pod rukama — přátelství, láska i životní cíl.
Ani Lianea to nemá lehké. Věděla, že ji minulost jednou dostihne. Bude mít sílu s ní bojovat? A bude vůbec chtít?
Jana a její přátelé zjistí, že nic není černobílé a že existují ještě děsivější stvůry než bestie.
A dračí bohové pořád mlčí.
Vydal: Host, 2019
Vazba: vázaná
543 stran / 379 Kč

Anca Sturmová: Magický expres

Tajemný příběh o lásce, přátelství a hledání důvěry v sebe sama
Noc co noc sedává třináctiletá Flinn na opuštěném nádraží, odkud před dvěma lety beze stopy zmizel její nevlastní bratr Jonte. Zůstala jí po něm jediná vzpomínka – pohlednice s podivnými verši, kterým nerozumí, a obrázkem starého vlaku, jejž ale nikdo kromě ní na pohlednici nevidí. Když pak jednoho dne přesně tento vlak vjede do stanice, nevěří svým očím. Hned do něj bez rozmyslu naskočí, aniž by tušila, že se právě střemhlav vrhla do největšího dobrodružství svého života. Jde totiž o magickou internátní školu na kolejích!
Vydal: Fragment, 2019
Překlad: Barbora Špundová
Vazba: vázaná
352 stran / 299 Kč

Johnatan French: Šedí bastardi

Žij v sedle. Zemři na divočákovi.
Taková je víra poloorků obývajících zemi Lot. Patří k bratrstvům známým jako kopyta; tito bývalí otroci střeží svůj neutěšený kraj na hřbetech obřích divokých prasat, speciálně šlechtěných k boji. Jsou tím jediným, co stojí mezi dekadentním srdcem ušlechtilého Hispartského království a divokými tlupami čistokrevných orků.
Šakal střeží svůj kraj spolu s Šedými bastardy, jedním z osmi kopyt, která přežila kruté obléhání Lotu. Protože je mladý, prohnaný a velice ctižádostivý, navrhuje sesadit tyranského zakladatele Bastardů, válečníka zvaného Claymaster. Šakalův nebezpečný pokus o puč podpoří Kaňour, zuřivý kříženec s větším množstvím orkské než lidské krve, a Nádherná, jediná jezdkyně ze všech kopyt.
Když kvůli příchodu cizího čaroděje vyjde podlá zrada najevo, Šakalovy plány končí ve zmatku a nejistotě. On sám se ocitá v sedle se zajatou elfskou dívkou, jejíž přítomnost začne narušovat jeho spojenectví. S blížícím se anarchickým krvavým rituálem Měsíce zrádců se Šakal musí rozhodnout, komu zůstane věrný, a najít si své místo ve světě, který odměňuje jen zlomyslné.
Vydal: Host, 2019
Překlad: Hana Vrábelová
Vazba: vázaná
461 stran / 399 Kč
Ukázka

Lene Kaaberbolová: Znamení čarodějky

Dině a její matce, paní Studu, se podařilo uniknout ze spárů zlovolného vládce Drakana. Ale ne na dlouho. Obě padnou do nastražené léčky, a i když se je Dinin bratr Davin snaží pomstít, selže. Dinu unese Drakanův bratranec Valdracu a přinutí ji používat schopnost Studu k jeho zvráceným účelům a udržení moci. Jediný, kdo může toto zlo zastavit, je Davin. Dokáže využít druhou šanci, sestru najít a vysvobodit ze zajetí?
Vydal: Fragment, 2019
Překlad: Markéta Kliková
Vazba: vázaná
284 stran / 269 Kč

J. R. Ward: Spasitel (Bratrstvo černé dýky 17)

V celých dějinách Bratrstva černé dýky, kam až paměť sahá, byl z jeho řad vyloučen jen jeden jediný muž – ale Murhderovo šílenství nedávalo bratrům jinou možnost. Pronásledován vidinami ženy, kterou nedokázal zachránit, se Murhder přesto vrací do Caldwellu, aby napravil to, co ho zničilo. Není však připraven na to, čemu musí čelit, aby dosáhl svého vykoupení.
Doktorka Sarah Watkinsová, vědecká pracovnice v oblasti biovýzkumu, se snaží překonat ztrátu svého kolegy a snoubence. Když FBI začne vyšetřovat jeho smrt, vzbudí to v Sarah zájem o to, co se vlastně stalo, a brzy zjistí děsivou pravdu: její firma provádí tajné nelidské experimenty a muž, o němž se domnívala, že ho zná a miluje, se na tom mučení podílel.
Osudy Murhdera a Sarah se nezvratně propojí, vzplane mezi nimi touha. Můžou si však vybudovat i budoucnost, která překlene propast mezi dvěma živočišnými druhy? A když se ve válce proti upírům objeví nový nepřítel, vrátí se Murhder ke svým bratrům – nebo se navěky uchýlí ke své samotářské existenci?
Vydal: Baronet, 2019
Překlad: Jana Pacnerová
Vazba: vázaná
472 stran / 399 Kč
Ukázka

James Cameron, Sherri L. Smithová: Avatar 1 – Tsu’tejův příběh

Ve chvíli, kdy se Tsu’tej poprvé setká s Nebešťanem Jakem Sullym, se jeho život od základu změní. Prožijte opět události světově proslulého filmu, tentokrát však z pohledu Tsu’teje, bojovníka kmene Omatikaja a Jakeova úhlavního soka v lásce.
Příběh se vzájemně prolíná s dějem filmu Avatar a obsahuje události ve filmu Jamese Camerona pouze naznačené.
Kniha obsahuje bonusovou povídku, popisující, jak se z Jakea Sullyho stal Torukä Maktoju!
Vydalo: ComicsCentrum, 2019
Kresba: Jan Duursemová
Překlad: Alexandra Niklíčková
Vazba: vázaná
Typ: barevný
144 stran / 599 Kč
Ukázka

Josiah Bancroft: Cesta do Babylonu

Pokud chce Thomas Senlin zachránit svou ženu, musí se z tichého knihomola proměnit v muže činu.
Vznešená a prastará babylonská věž je nejúžasnější div světa, sestávající z nesčetných prstencových říší naskládaných na sebe jako vrstvy svatebního dortu. Je světem géniů a tyranů, vzducholodí a parních strojů, neobyčejných zvířat i záhadných vynálezů.
A je to také letovisko, kde chce strávit líbánky ředitel malé venkovské školy Thomas Senlin se svou ženou Maryou. Krátce po příjezdu však Thomas manželku ve víru turistů, starousedlíků a podvodníků ztratí. Ve snaze ji najít se vydává na hrdinskou pouť, během které musí překonat řadu nástrah — zradu, pokus o vraždu i namířené hlavně létající pevnosti.
Vydal: Host, 2019
Překlad: Aleš Drobek
Vazba: vázaná
431 stran / 399 Kč
Ukázka

Liz Braswell: Co kdyby… Starý jako čas sám

Belle je spoustu věcí: chytrá, vynalézavá, neklidná. Touží nadobro uniknout z chudého provinčního městečka. Chce objevovat svět navzdory otcově neochotě opustit jejich malý domek – co kdyby se Bellina matka náhodou vrátila? Pak se Belle stane zajatkyní hrozivého a zlostného Zvířete a všechny ostatní starosti musí odsunout stranou.
Když se Belle dotkne na hradě Zvířete očarované růže, zaplaví jí mysl zvláštní vidiny – obrazy matky, o které si myslela, že ji už nikdy nespatří. Ještě podivnější však je, že v těch vidinách není matka nikým jiným než krásnou čarodějkou, která zakleje Zvíře, hrad i všechny jeho obyvatele. Vyděšená a zmatená Belle nyní musí spolu se Zvířetem odhalit temné tajemství jejich rodin, které trvá už jedenadvacet let.
Vydal: Egmont, 2019
Překlad: Petra Babuláková
Vazba: brožovaná
408 stran / 349 Kč

S. T. Joshi (ed.): Černá křídla Cthulhu 4

Již čtvrtá kniha oceňované antologie, která představuje ty nejlepší moderní lovecraftovské povídky. S. T. Joshi, největší žijící odborník na Lovecrafta a jeho dílo, opět namíchal delirický koktejl starých mistrů, vycházejících hvězd i jmen spojených doposud s hororovým undergroundem. Skvělé čtení pro fanoušky díla H. P. Lovecrafta, vesmírné hrůzy i moderního hororu.
Vydal: Laser, 2019
Překlad: Milan Žáček
Vazba: vázaná
352 stran / 399 Kč

Sandra Regnierová: Panovo znamení – Magická brána

Volné pokračování oblíbené trilogie Panův tajemný odkaz.
Když Allison v podzemí Edinburghu nevědomky otevře tajemnou bránu, způsobí tím neuvěřitelný chaos. Sama nechápe, co se vlastně stalo. A když se jí pak pověsí na paty Finn, hezoun, který o sobě tvrdí, že je elfí strážce, má co dělat, aby všechno ustála. Jak má, sakra, bránu zavřít, když netuší, jak ji otevřela? Je možné, že ten domýšlivý hejsek, který, pravda, má něco do sebe, je skutečný elf?
Vydal: Fragment, 2019
Překlad: Vladana Hallová
Vazba: vázaná
224 stran / 299 Kč

Madeline Miller: Kirke

V paláci boha slunce Helia, nejmocnějšího z Titánů, se narodí dcera. Malou Kirku všichni považují za nedochůdče – nevládne na první pohled zřejmou mocí jako její otec ani zlomyslnou krásou jako její matka. Teprve když se pokusí zahnat samotu mezi smrtelníky, zjistí, že přece jen dostala do vínku jisté nadání – čarodějnou moc, jež jí dovoluje měnit sokyně v příšery a postavit se samotným bohům.
Román Kirke skvěle vykreslenými postavami, podmanivým jazykem a stránkami plnými napětí nabízí mistrovsky zpracovaný příběh o rivalitě mezi příbuznými, palácových intrikách, lásce a ztrátě a přináší svědectví o nezdolné ženské síle ve světě ovládaném muži.
Vydal: Slovart, 2019
Překlad: Eva Maršíková
Vazba: pevná
376 stran / 399 Kč
Ukázka

Kat Shepherdová: Strašidla na hlídání – Půlnoční královna

Hlídání děti se někdy pořádně zvrtne. Nová série pro holky, které se nebojí!
Rebecca je pořádně vyděšená. Od té strašlivé bouřky totiž není s Kylem něco v pořádku. Chlapec, kterého chodí hlídat, se začal chovat divně, na zdech jeho pokoje se objevují otisky rukou a kolem postýlky se kradou tajemné stíny. Spolu se svými kamarádkami brzo zjistí, že pravého Kylea se zmocnila Půlnoční královna a nahradila ho jedním ze svých poskoků. Pokud ho holky chtějí zachránit, musí se vydat na děsivou cestu do lesů a vládkyni duchů přelstít.
Vydal: Fragment, 2019
Překlad: Kateřina Hejnová
Vazba: vázaná
208 stran / 249 Kč

R. M. Romerová: Loutkář z Krakova

Příběh pro čtenáře knih Chlapec v pruhovaném pyžamu, Zlodějka knih či Spočítej hvězdy v sobě spojuje fantasy a lidové motivy s událostmi druhé světové války a působivě vykresluje sílu lásky a nezdolné odhodlání přežít i v té nejtemnější době. V knize se originálně protnou dva světy: kouzelná říše panenek a reálný, nacisty okupovaný Krakov. Když do země panenek vtrhnou obrovské, kruté krysy, panenku Karolínu odnese tajemný vítr do jednoho krakovského hračkářství. Osaměle žijícího, uzavřeného Cyrila s pohnutou minulostí překvapí, že Karolína mluví, a ti dva se brzy spřátelí, dokonce se seznámí s Josefem, židovským houslistou, a jeho dcerou Renou. Jejich společné štěstí ale nemá dlouhého trvání. Polsko se stane kořistí Německa a Josef s Renou musejí odejít do ghetta. Karolína a Cyril neváhají využít svých neobyčejných schopností a riskovat životy, jen aby přátele zachránili.
Vydal: Argo, 2019
Překlad: Klára a Dominika Křesťanová
Vazba: vázaná
288 stran / 298 Kč
Ukázka

Barbora Žampachová: Prokletý sníh

Jaké zlo ukrývá bělostný sníh?
Život otrokyně Tary nestál ani za zlámanou grešli. Proto nedokáže pochopit, proč ji pomocí kouzel přenesli do jiné země, kde má najednou cenu zlata. Považují ji za klíč k poražení nestvůr, které sužují království pokaždé, když napadne sníh. Jediný, kdo útok krvelačných běsů zatím přežil, je králův bratr Corann. Spolu s ním se proto vydává tam, kam si chodí pro radu jen opravdoví zoufalci – k tajemným čarodějkám zvaným Tkadleny. Pomohou jim rozplést vlákna děsivé záhady? Přijdou na to, kdo vzkřísil prastarou magii a ovládá zákeřné nestvůry?
Vydal: Fragment, 2019
Vazba: vázaná
304 stran / 299 Kč

Rick Riordan: Percy Jackson – Zloděj blesku (ilustrované vydání)

Bohatě ilustrované vydání světoznámého bestselleru! Jmenuji se Percy Jackson. Do teď jsem si myslel, že jsem obyčejný kluk, kterého čeká vyhazov ze školy. Zjistil jsem ale, že můj otec je bůh z Olympu. Moje učitelka se proměnila v krvavou příšeru a kamarád je Satyr. Všichni na mě mají spadeno a podezřívají mě z krádeže blesku, zbraně mocného boha Dia. Musím dokázat svou nevinu a najít ukradený blesk a s ním i zloděje. Pomůžeš mi? Bude to ale nebezpečné, tak neříkej, že jsem tě nevaroval!
Vydal: Fragment, 2019
Překlad: Dana Chodilová
Ilustrace: John Rocco
Vazba: vázaná
240 stran / 499 Kč

Hubertus Rufledt, Helge Vogt: Alisik 4 – Smrt

Nádherně malovaný příběh o lásce a smrti (ne nutně v tomto pořadí) dobíhá svého velkolepého zakončení. Bizarní, legrační, romantický i hororový příběh vrcholí. Jak? To už si budete muset přečíst tuhle knihu.
Vydal: Crew, 2019
Překlad: Martin D. Antonín
Vazba: vázaná
92 stran / 249 Kč

Jeff VanderMeer: Kniha divů

Kniha divů je nevídaný úkaz. Za poměrně krátkou dobu své existence si vydobyla neskutečné renomé a stala se biblí začínajících i pokročilejších spisovatelů. Nabízí komplexní pohled a rady týkající se stylu, struktury a metodologie tvůrčího psaní,doplněné komentáři od slavných a úspěšných autorů ze světa fantastiky i mimo něj.
Ať už chcete zasadit svoje dílo do rodného města, fantastické říše nebo vzdálené budoucnosti, tato novátorská a podmanivá příručka je pro vás to pravé. Dozvíte se,jakou používat metodiku a jak získat motivaci ke psaní. Získáte cenné rady jak strukturovat příběh, mistrně vystavět zápletku či rozvinout děj. Naučíte se budovat charakteristiku postav a tvořit své nové, zcela originální literární světy. Cenné rady přináší nejen autor knihy, ale i mnozí z nejskvělejších spisovatelů současnosti:
George R. R. Martin, Lev Grossman, Neil Gaiman, Catherynne M. Valenteová, Karen Joy Fowlerová, Ursula K. Le Guinová, Theo Ellsworth, Kim Stanley Robinson, Peter Straub, Joe Abercrombie
Kniha divů je nabitá více než třemi sty původních maleb, kreseb, ilustrací a vizuálních autorských úkolů, které rozvinou vaši imaginaci a kreativitu. V dodatcích pak přináší celou řadu užitečných praktických cvičení pro začínající i zkušenější autory.
Vydal: Fragment, 2019
Překlad: Richard Podaný
Vazba: brožovaná
384 stran / 499 Kč
Recenze