The Vampire Diaries 5

Zítra večer startuje na americké stanici CW už pátá řada oblíbeného seriálu The Vampire Diaries (Upíří deníky). Shrnující trailer z ComicConu můžete najít zde, ale stanice CW samozřejmě vypustila i krátká proma k páté řadě a jeden pěkný poster. V současnosti také běží první řada seriálu každý podvečer na NovaCinema.
tvd_season5_poster
V závěru čtvrté řady Upířích deníků se svět v Mystic Falls převrátil vzhůru nohama, když se krásná Elena Gilbertová musela postavit své nejhorší noční můře – stala se z ní upírka. Zatímco se Elena učila kontrolovat své nově nabyté schopnosti, sílu a nezvladatelnou touhu po krvi, k Damonovi a Stefanovi se dostala informace, že by mohl existovat lék na vampýrismus. Při hledání léku se Elena spolu s bratry Salvatory, Jeremym, Bonnie a Caroline dostali do konfrontace s pradávným nesmrtelným Silasem, který byl pohřben spolu s lékem před více než 2000 lety. Elena však nebyla jediná upírka, která toužila stát se znovu člověkem. Otázka, kdo se léku zmocní, byla vyřešena až v dech beroucím závěru čtvrté řady, který provázela na jednu stranu neočekávaná radost, na stranu druhou nevyslovitelný smutek, ale také vyznání lásky.
V páté řadě některé postavy odchází studovat na univerzitu, nově vyléčení upíři se snaží přežít jako lidé a vyjde najevo šokující tajemství rodiny Salvatorů.

Zdroj: cwtv.com