Nové knihy za květen 2018

V květnu nakladatelství chystala žhavé novinky na veletrh Svět knihy, a to jako už každoročně znamená záplavu nových fantastických titulů, tak si snad každý něco vybere.

Alexandra Pavelková: Údolí lilií

Nečekaná bouře svede pod jednu střechu několik osob různého původu, povolání, názorů a životních cílů. Zatímco venku zuří živly, krátí si dlouhou chvíli vyprávěním příběhů, přičemž nevědomě odhalují své povahy, zklamání, motivace a cíle. Příběhy, dokonce i ty smyšlené, mají totiž sílu nořit se do nitra vypravěčovy duše, měnit lidské touhy, postoje a snad i samotnou skutečnost. Příběhy chtějí žít. Fikce se prolíná s realitou, historie se současností, a nakonec nikdo není tím, kým se zdál být na začátku. A snad právě o to příběhům šlo…
Vydal: Argo, 2018
Překlad: Alexandra Pavelková
Vazba: vázaná
239 stran / 298 Kč

Jessica Townsendová: Nikdyuš

Morrigan Crowová je prokletá. Narodila se v ten nejnešťastnější den a všichni ji obviňují, že má na svědomí každou místní pohromu. A co je horší, kvůli kletbě je odsouzena zemřít v den svých jedenáctých narozenin. Pak ale potká Jupitera Northa, podivného muže, který ji dostane do tajemného světa Nikdyuš. Aby tu Morrigan mohla zůstat v bezpečí před hrozivou kletbou, musí najít způsob, jak úspěšně absolvovat zkoušky. Objeví nakonec svůj mimořádný talent?
Vydal: Albatros, 2018
Překlad: Vladimír Medek
Vazba: vázaná
480 stran / 299 Kč
Ukázka

Ben Aaronovitch: Strom viselců

Policejní konstábl Peter Grant se po prazvláštním dobrodružství na anglickém venkově vrací do Londýna. Netrvá dlouho a v hlavním městě se opět začnou dít věci. Byť zpočátku jen nenápadně… Prostá podezřelá úmrtí obvykle nebývají doménou Rozmaru. Ani když k jednomu takovému dojde na divokém večírku v jednom z nejdražších obytných domů v londýnském centru. Jenže téhle party se účastnila i dcera lady Tyburn, jíž Peter dluží laskavost za jistou dřívější výpomoc. Během chvilky se tak ocitne v neznámém světě superboháčů a zlaté mládeže, v rezidencích s obrovskými suterény a exkluzivními bazény, na místech, kde se čile obchoduje s nebezpečnými a esoterickými materiály. Rozumný mladý policista by se držel zpátky a nevystrkoval hlavu, ale nebyl by to Peter, aby se při vyšetřování nedostal někam hodně daleko. Naskýtá se mu tak jedinečná příležitost ztratit sympatie starých přátel a vytvořit si nové nepřátele ve sféře, kde se mísí svět magie a výsostných práv. Zároveň objevuje nové spojence a dostává se závratně blízko jednomu z velkých hráčů…
Vydal: Argo, 2018
Překlad: Milan Žáček
Obálka: Kateřina Bažantová
Vazba: brožovaná
268 stran / 298 Kč
Ukázka

Alžběta Bílková: Z kouře a kamene

Neotřelá urban fantasy, která se stala vítězným rukopisem literární soutěže Hvězda inkoustu
Když se u Carys Obelové objeví jedna z nejmocnějších bytostí města Morigan a zemře jí v náruči, netuší, jak moc se její život změní. Carys se stává nástupkyní pána kouře a kamene – titulu, kterým disponuje jeden z vládců nadpřirozených bytostí Šerosvěta. Má dvě možnosti. Nechat se magickými schopnostmi zničit, nebo podstoupit obtížnou zkoušku. Rozpozná Carys své nepřátele a najde odvahu bojovat s osudem, ale i sama se sebou?
Vydal: Fragment, 2018
Vazba: vázaná
336 stran / 269 Kč
Ukázka

Henrik Fexeus: Ztracení

Napínavá urban fantasy odehrávající se hluboko pod ulicemi dnešního Stockholmu.
Když Ky omylem prorazí kladivem zeď ve svém pokoji, objeví za stěnou něco, co nikdy objevit neměla. Něco, co její život změní jednou provždy. Adam, který žije v jiné části města, mezitím pozoruje, jak se mu okolní svět začíná sám od sebe přetvářet před očima, a neví, co si o tom má myslet. Zbláznil se snad? Anebo si z něj prostě někdo střílí?
Adama na každém kroku sleduje jakési stříbrné auto. A taky nějací podivíni s kapucemi staženými hluboko do obličeje. Mladík se na útěku před svými pronásledovateli dostane do podzemních tunelů, v nichž se sice nedá dýchat, ale zato se v nich dá rychle ztratit.
Cesty Adama a Ky se propletou v klaustrofobickém dobrodružství, které je oba přinutí pochybovat o tom, co je pravda a co skutečnost. Co když je svět kolem nás, ten, který tak dobře známe, opravdu jen iluze?
Vydal: Host, 2018
Překlad: Romana Švachová
Vazba: brožovaná
335 stran / 329 Kč
Ukázka

Jana Rečková: Misteri

Město je svět. Nebo aspoň vše, co z něj jeho obyvatelé znají. Vědí, že mimo domy a bezpečí se pohybují divné, pokřivené bytosti. Vědí, jak se udržet v bezpečí. Ovšem jsou i lidé, kteří vyrážejí na výpravy, zabezpečují informace i všemožné výhody. Říká se jim valkeři a jsou jiní. Jenže i oni pouze přežívají. A někdy dost krátce. Ale ve stínech se kromě nich pohybují i tajemní misteri – ti, kteří chtějí dát vše opět do pořádku. Odstranit mutace, vyléčit zemi i duši města. Několik odvážných se rozhodne následovat jejich příkladu, a tak začíná cesta za odhalením všech tajemství Města. Napínavý román nekorunované královny české fantastiky je plný záhad, ale nakonec i odpovědí. Je to příběh o mutacích, klonech, umělých inteligencích i bozích. Ale především je to příběh o lidech a jejich srdcích, která se nikdy nevzdají svých snů ani pravých citů.
Vydal: Epocha, 2018
Obálka: Žaneta Kortusová
Vazba: brožovaná
520 stran / 359 Kč
Ukázka

Victoria Schwabová: Temný duet (Divoká píseň 2)

Kate Harkerová se nebojí tmy. Je to dívka, která loví příšery. A jde jí to víc než dobře. August Flynn je příšera, která se nikdy nemůže stát člověkem, i když po tom sebevíc touží. Je nestvůrou, která má v téhle hře zahrát svou roli. A zahraje ji – za jakoukoli cenu. Téměř šest měsíců poté, co se Kate a August poprvé potkali, se válka mezi monstry a lidmi stala realitou. August se stal vůdcem ve Verity, i když po této pozici nikdy netoužil, a Kate se živí jako lovkyně nestvůr v Prosperity. Ale pak se najednou ze stínů vynoří nová příšera, která se živí chaosem a oživuje vnitřní démony lidí, a Kate se musí vrátit do hlavního města, aby čelila monstru, které si myslela, že zabila, a démonovi ve svém nitru.
Vydal: CooBoo, 2018
Překlad: Magdaléna Starková
Vazba: vázaná
384 stran / 349 Kč
Ukázka

Mats Strandberg: Trajekt

Vítejte na palubě Baltic Charisma.
Dvanáct set natěšených pasažérů se vydává na plavbu mezi Švédskem a Finskem. Jenže na palubě lodi číhá zlo. Trajekt se uprostřed noci ocitne v naprosté izolaci od okolního světa. Není kam utéct. Není jak se spojit s pevninou. A nikdo neví, komu může důvěřovat.
Mats Strandberg míchá prvky sociálního realismu a nadpřirozena. V Trajektu nás podrobně seznámí s personálem i cestujícími. Se starou paní toužící po dobrodružství. Se zapomenutým zpěvákem šlágrů, který pořádá karaoke. S bývalým zaměstnancem lodi, který se vrátil, aby zde podivným způsobem požádal svou vyvolenou o ruku. S ostrahou dohlížející na každodenní chaos na palubě nebo s dvanáctiletými bratranci, kteří bývali nejlepší kamarádi, než mezi ně vrazilo klín rodinné tajemství.
Vztahy jsou podrobeny zkoušce. Z obyčejných lidí se stávají hrdinové z donucení. Události této noci mohou probudit i to nejhorší, co v nich dřímá.
Vydal: Host, 2018
Překlad: Helena Matochová
Vazba: vázaná
460 stran / 369 Kč
Ukázka

Sarah J. Maasová: Věž úsvitu

Chaol byl vždy věrný svému vládci. To se ale změnilo, když byl skleněný zámek zničen a král Adarlanu se ho pokusil zabít. Chaol sice přežil, ale utrpěl těžká zranění. Jeho jedinou nadějí jsou léčitelé v Atice, pevnosti na Jižním kontinentu. S blížící se válkou se do potíží dostanou i Dorian a Aelin. Aby přežili, musí Chaol přemluvit krále Jižního kontinentu, aby se do války zapojil na té správné straně. Avšak to, co odhalí v Atice, je mnohem důležitější.
Vydal: CooBoo, 2018
Překlad: Ivana Svobodová
Vazba: brožovaná
664 stran / 349 Kč
Ukázka

Vladimír Šlechta: Zima v Thonnierice (z cyklu Krvavé pohraničí)

Thornel měl původně namířeno k elfům. Nechal se však přesvědčit, aby strávil ještě jednu zimu v Thonnierice a pracoval pro mladého krále. Myslel si – a sám to také řekl – že jedna zima v Thonnierice ho nezabije. Neměl však ponětí, jak těžké to bude.
Město je vystaveno útokům neznámých záškodníků a Thornel se musí vydat po jejich stopách. Hledá svědky, vyptává se, pátrá v ulicích i ve starých dokumentech. Musí se stát detektivem ve světě, ve kterém nebylo detektivní řemeslo dosud vynalezeno.
Zima v Thonnierice je samostatná kniha a zároveň volné pokračování románu Kukaččí mláďata.
Vydal: Brokilon, 2018
Obálka: Tomáš Flak
Vazba: brožovaná
360 stran / 298 Kč

David Šenk: Poslední z Aporveru

Dny Aporveru jsou sečteny! Temnoty pohlcují vše živé. Jen ten, kdo uvěří v dobro, může Aporver zachránit. Smrt nevinného člověka proměnila pohádkový svět Aporveru v peklo.
Temnoty a jejich ďábelští přisluhovači pohlcují vše živé a naděje na záchranu je čím dál tím menší.
Odvážní Obránci se však rozhodli Temnotám postavit. Včele s Ryblim se vydávají hledat Ecidil – bájný zdroj života. Přežijí cestu plnou překážek a nástrah? Vysloví to správné přání, které má moc zachránit celý svět?
Vydal: Fragment, 2018
Obálka: Ondřej Mašek
Vazba: vázaná
128 stran / 199 Kč

George R. R. Martin: Snové písně

George R. R. Martin je nejvýznamnějším autorem moderní podoby žánru fantasy a jedním z nejnadanějších vypravěčů současnosti. V objemné průřezové sbírce Snové písně nabízí čtenářům souhrn svých kratších prací, jenž ve dvou svazcích odkrývá autorovu vzrušující cestu od mladého spisovatele až po cenami zahrnovaného mistra.
V prvním svazku se můžete těšit z raných prací George R. R. Martina včetně některých dosud nikdy nepublikovaných povídek, ale i z Hugem, Nebulou či Cenou Brama Stokera odměněných povídek a v neposlední řadě rovněž z novely Ledový drak, jejíž samostatné ilustrované vydání se stalo stále vyhledávaným bestsellerem mezi dětem určenými tituly. Okouzlující sborník zahrnuje rovněž autorovy obsáhlé komentáře, které z knihy dělají skvělou volbu pro Martinovy oddané čtenáře i pro novou generaci jeho příznivců.
Vydal: Argo, 2018
Překlad: Jana a Jan Oščádalovi, Richard Podaný
Obálka: Lenka Šimečková
Vazba: vázaná
580 stran / 398 Kč
Ukázka

Františka Vrbenská, Zuzana Hloušková (eds.): Žena s labutí

Kniha obsahuje 13 povídek, reprezentujících žánrovou pestrost literární fantastiky (klasická/historická/městská/humoristická/fantasy, sci-fi, alternativní historie, postapo, aj.). Povídky byly vybrány do čtvrté knihy tak, aby se koncepčně vázaly k titulní kartě Žena s labutí, tedy aby ukazovaly schopnost hrdinek a hrdinů ctít především lásku, harmonii a krásu.
Předmluvu napsal Martin Králik a doslov Silvie „draky“ Šustrová.
Knihu doprovází sada originálních 13 výkladových karet, vytvořených podle jednotlivých povídek a podoby autorek. Velikost karet je 11 x 7 cm.
Vydal: Fortna, 2018
Obálka: Jana Šouflová
Vazba: pevná
352 stran / 300 Kč
Ukázka

Hubertus Rufledt, Helge Vogt: Alisik 1 – Podzim

Jedné noci se Alisik probudí na hřbitově. Snaží se utéct, ale rychle zjistí, že ji nikdo nevidí, nikdo se jí nemůže dotknout a nikdo jí nedokáže pomoct. To proto, že Alisik je mrtvá. A co hůř, uvězněná mezi dvěma světy, mezi nebem a peklem, čekající na svůj rozsudek.
Ale bude to ještě mnohem horší.
Vydal: Crew, 2018
Překlad: Petr Jan Vinš
Vazba: pevná
Typ komiksu: barevný
112 stran / 279 Kč

Bill Willingham, Matthew Sturges, Mak Buckingham: MÝTY 13: VELKÝ MYTICKÝ CROSSOVER

Než dojde na další zlomové události, odpočiňme si u monumentálního crossoveru, ve kterém se vrací neblaze proslulý podrazák Jack. Seznámíme se tu s vesmírem literárních postav ovládaných Vypravečem, který může Mýty zničit jediným škrtnutím pera. Jack musí opustit svou vlastní řadu a varovat ostatní pohádkové bytosti… přičemž jsou mu v patách nebezpečné (a sexy) Knihovnice!
Vydal: Crew, 2018
Překlad: Ľudovít Plata
Vazba: brožovaná
Typ komiksu: barevný
232 stran / 599 Kč

Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 3

Na Čise čeká opět spousta práce. Nejenže se musí vypořádat s vražednou chimérou, ale také s trápením soužícím její novou přítelkyni Redcurrant a jejího milého Joela Garlanda. A když to všechno stihne, možná zbude i trochu času na výlet…
Vydal: Crew, 2018
Překlad: Anna Křivánková
Vazba: brožovaná
Typ komiksu: černobílá manga
188 stran / 199 Kč

Marjorie M. Liu, Sana Takeda: Netvora 1 – Probuzení

Příběh se odehrává v roce 1900, v matriarchální Asii. Ve světě, kde se steampunk míchá s magií a monstry. V tomhle světě se mladá dívka vyrovná s válečným traumatem a navazuje psychické spojení s bytostí obří síly. Spojení, které z nich obou udělá terč lidských i nelidských sil.
Vydal: Crew, 2018
Překlad: Filip Škába
Vazba: brožovaná
Typ komiksu: barevný
192 stran / 499 Kč