Nové knihy za prosinec 2016

Poslední měsíc roku 2016 se se čtenáři loučí fantasy klasikou Příběh o Třpytivé rovině, antologií Žena se lvem, postapem Kodex apokalypsy, mangou Tokijský ghúl 2, dětskou fantasy Magisterium 3, urbankou Čtvrtý hrob pod nohama a několika dalšími fantasy romány.

 

 

Zuzana Hloušková a Františka Vrbenská (ed.): Žena se lvem
Povídky do první knihy byly vybrány tak, aby se koncepčně vázaly k titulní kartě Žena se lvem, tedy ukazovaly různé podoby vnitřní síly hrdinek i hrdinů. Editorky Zuzana „Zangadora“ Hloušková a Františka Vrbenská se dlouhodobě pohybují na scéně české fantastiky a díky svému přehledu i publikačním zkušenostem jsou zárukou dobrého vkusu. Uvidíte, že fantastika nejsou jen elfové, meče, draci a blastery!
Vydal: Fortna, 2016
Obálka: Jana Šouflová
Vazba: pevná
Počet stran: cca 350
Cena: 349 Kč
Ukázka

 

 

 

Jesus B. Vilches: Kodex Apokalypsy
V Moskvě řádí neznámý mor jako novodobý Herodes. Stejně jako kdysi v případě Mesiáše dojde i nyní k záchraně, avšak kdo bude novodobým spasitelem a proč je ho třeba? Odpovědi by mohly být nalezeny za pár let poté, roku 2038, na druhé straně oceánu, ve zpustlých ulicích Manhattanu, kde nebezpečí číhá na nebi i na zemi. Nastává Čas Prokletých. Luz, bělovlasá dívka s krvavými slzami, se bude zmítat mezi silami dobra a zla, jež se o ni přetahují ve světě, který se pomalu obrací v prach a kde není jisté, kdo je vlastně anděl a kdo démon.
Kniha obsahuje unikátní ilustrace Luise a Romula Roya.
Vydal: Fantom Print, 2016
Překlad: Richard Skolek
Vazba: pevná
344 stran / 549 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

William Morris: Příběh o Třpytivé rovině
Mladý rytíř Hallblith z rodu Ravenů vyráží na zdánlivě beznadějnou pouť za záchranou své milované snoubenky Hostage, jež byla unesena neznámo kým a neznámo kam. Nepříznivé cesty osudu ho zavedou až na mýtický ostrov, na němž leží země Třpytivé roviny, kterou též zvou zemí Nehynoucích. Na tomto místě hrdina nachází mnoho podivného a to, že zde lidé neumírají, je jen jedna ze záhad Třpytivé roviny. Porazí láska v Hallblithově srdci všechny nástrahy a svody? Nalezne svou drahou Hostage? A podaří se mu najít cestu zpět domů?
Vůbec poprvé si můžete v češtině vychutnat jeden z prvních fantasy románů. Příběh o Třpytivé rovině je často řazen mezi nejvýznamnější díla celého žánru a neměl by chybět v knihovně žádného fantasy nadšence.
William Morris položil základní kámen vysoké fantasy právě tímto příběhem. Zásadně tak ovlivnil tvorbu dalších autorů. K jeho dílu se často odkazoval zejména J. R. R. Tolkien, a román tedy lze doporučit všem milovníkům Pána prstenů.
Vydal: Černý Drak, 2016
Překlad: Marta Holbová
Vazba: brožovaná
156 stran / 199 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

 

Darynda Jonesová: Čtvrtý hrob pod nohama
Být Smrtkou je někdy vážně otrava. A protože se vyšetřovatelce Charley Davidsonové její poslední případ pořádně zamotal, vzala si volno, aby se mohla naplno věnovat sebelítosti. Když jí ale na dveře zaklepe žena, která je přesvědčená, že se ji někdo snaží zabít, musí Charley znovu vyrazit do boje… nebo se aspoň obléknout a učesat. Horší je, že sexy syn Satanův, Reyes Farrow, zmizel z Charleyina života, ale Charley není schopna na něho zapomenout.
Vydal: Beta, 2016
Překlad: Tomáš Bíla
Vazba: pevná
376 stran / 339 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

Chad Corrie: Návrat čarodějného krále
Gladiátor, jenž zaprodal svou duši pomstě. Fanatický rytíř. Trpaslík, který nedychtí po ničem jiném než získat zpátky svou čest. Čarodějka, která jen stále studuje v knihách. Tuto nesourodou skupinku najme slepý věštec, aby mu z odlehlých ruin hluboko v džungli přinesli dávno zapomenuté znalosti. Doufali, že to půjde hladce – získat, zmizet a zkasírovat odměnu. Místo toho však odhalí skryté plány dávných sil, jež hrozí přivést svět na pokraj záhuby…
Tralodren. Svět s bohatou historií, plný víry a příběhů o dobrodružstvích, z nichž tento je pouze jedním z mnoha!
Vydal: Mytago, 2016
Překlad: Jan Č. Galeta
Vazba: brožovaná
384 stran / 329 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

 

Sally Green: Napůl ztracený (Half Bad 3)
Příběh Nathana Byrda vrcholí – je to příběh o nebezpečích, která podstupujeme kvůli lásce. Sedmnáctiletý čaroděj Nathan Byrd je u konce s dechem. Zdá se, že Aliance, jejímž je významným členem, ve válce prohrává, a i když Nathan pozabíjel už spoustu nepřátel, nevypadá to, že by se tyranská vláda Rady Bílých čarodějnic v Británii chýlila ke svému konci. Nathan není o nic blíž ani svému osobnímu cíli: najít a pomstít se Annalise, dívce, kterou kdysi miloval, předtím než spáchala neodpustitelný zločin. K tomu, aby Nathan ochránil sebe i Alianci, by mu mohl pomoct mimořádně mocný amulet, ale ten se nedá jen tak lehce získat. Ani Gabrielova láska nestačí k tomu, aby Nathana ochránila před válkou a před člověkem, kterým se stal.
Závěrečný díl trilogie Half Bad není jen příběhem o čarodějích. Je to působivý a niterný pohled na podstatu dobrého a špatného, využívání a vůle k přežití.
Vydal: Yoli, 2016
Překlad: Marcela Nejedlá
Vazba: brožovaná
328 stran / 279 Kč
Koupit knihu

 

 

Cassandra Clareová, Holly Blacková: Bronzový klíč (Magisterium 3)
Třetí ročník Magisteria měl být pro Calluma a jeho přátele, které celý kouzelnický svět oslavuje jako hrdiny, procházkou růžovou zahradou. Nebezpečí však číhá na každém rohu a Call zjišťuje, že bezpečno není nikde. A už vůbec ne v podzemních tunelech magické školy, kde číhá tajemný špeh, který mu usiluje o život. Callovou jedinou šancí je vypátrat ho dřív, než se on dostane k němu. To však není vůbec jednoduché, zvlášť když se školou začínají šířit znepokojivé klepy a on nemá nejmenší tušení, komu může věřit…
Vydal: Yoli, 2016
Překlad: Pavlína Zagolová
Vazba: brožovaná
248 stran / 249 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

 

Sui Išida: Tokijský ghúl 2
Tokijský ghúl je temný a atmosférický mix hororu a mafiánky. Hrdina se má stát svačinou jedné ghúlky, jenže díky souhře okolností ghúlka umírá, on je těžce zraněný… a aby přežil, jsou mu transplantovány orgány mrtvého monstra. Najednou jeho život prudce změní, není schopný jíst normální jídlo a postupně proniká do světa, ve kterém žijí ghúlové živící se lidmi a brutální policejní organizace, které po nich jdou.
Vydá: Crew, 2016
Překlad: Anna Křivánková
Vazba: brožovaná
Typ: černobílý
210 stran / 199 Kč
Koupit komiks

 

 

William King: Oceán hrůzy/ Zrození temnoty
Vyděšení ubožáci, kteří jako jediní přežili vypálení vesnice, pošlou Kormaka s jednotkou královských vojáků po stopě piráta známého pod jménem Kraken. Pronásledování je zavede přes trosky prokletého města do tajné pirátské pevnosti Krvavý přístav a nakonec vyvrcholí krvavým bojem hluboko pod hladinou oceánu, protože Kraken je čaroděj disponující nesmírnou mocí a má v úmyslu probudit nejstrašnějšího démona z dávných dob. Od časů, kdy zmizel pán Stínu Vorkhul a zanechal po sobě jen děsivé legendy o své úžasné moci, uplynula tisíciletí. Nyní se znovu objeví v přísně střežených kryptách pod palácem krále císaře Aemona. Kormakovi, který je pouhou náhodou zrovna na Aemonově dvoře, nezbývá než vyřešit záhadu jeho zmrtvýchvstání a učinit přítrž jeho běsnění dřív, než získá moc k rozvrácení celého království.
Šestý a sedmý příběh ságy o Kormakovi.
Vydal: Polaris, 2016
Překlad: Josef Hořejší
Vazba: brožovaná
336 stran / 309 Kč
Koupit knihu

 

 

 

Jessica Khoury: Zakázané přání
Když Aladin objeví kouzelnou lampu, džinka Zahra se zjeví ve světě, který neviděla stovky let – světě, kde jsou zapovězena kouzla a samotná existence Zahry je nebezpečná. Aby přežila, musí se s pomocí prastaré magie skrývat, dokud její nový pán nevysloví svá tři přání. Jakmile se však naskytne příležitost vysvobodit se, Zahra se musí rozhodnout: je její svoboda důležitější než její láska?
Vzrušující příběh o zradě, zapovězené lásce a nebezpečné magii.
Vydal: Marmer Media, 2016
Překlad: Dana Krejčová
Vazba: brožovaná
302 stran / 329 Kč

 

 

 

Mark E. Pocha (ed.): Zombie apokalypsa
Antologie povídek v českém a slovenském jazyce.
Sú mŕtvi, sú hladní a idú po vás! 15 známych českých a slovenských autorov zhromaždilo svojich živých mŕtvych v poviedkach odohrávajúcich sa vo fantazijných svetoch i v realite, ktorá môže byť desivejšia než ten najhrôzostrašnejší výmysel. Ilustrované majstrami ako: Martin Cuco Luciak, Erika Kubíčková, Nikola Danišová, Jakub Šimjak, Michal Řezníček, František Guderna, Filip Bandurčin. Pri výrobe knihy nebolo ublížené žiadnej zombii.
Autoři: Jaroslav Mostecký, Tereza Matoušková, Mark E. Pocha, Petra Slováková, Honza Vojtíšek, Ivan Kučera, Janko Iša, Petra Machová, Martin Paytok, Katarina Soyka, Leona Štiblariková, Marek WSlabej, Lucia lackovičová, Martin Stručovský.
Vydal: Hydra, 2016
Obálka: Martin Cuco Luciak
Vazba: brožovaná
448 stran / 391 Kč

 

 

 

Jan Lukavec: Bytosti na pomezí
Víly, upíři, vlkodlaci, draci, trpaslíci, andělé, zombie, jednorožci, medúzy, elfové, obři a další tvorové. Kni­ha nabízí napínavé výpravy za bytostmi, které leží na pomezí svě­ta lidského, božského a zvířecího, ale hlavně do světa lidské představivosti.
Jan Lukavec nechce literaturu o bytostech na pomezí hodnotit podle předem vytyčené ideologie. Bere ji vážně. Svým exkurzem do folkloristiky, literární vědy a komparatistiky navíc bude jistě nápomocen orientovat se v této zajímavé a komplikované oblasti.
Vydal: Pulchra, 2016
Vazba: pevná
288 stran / 298 Kč
Koupit knihu