Chad Corrie: Návrat čarodějného krále

„Jeden z nejlepších románů, které jsem kdy držel v rukou. Tajemné zajímavé postavy … zákeřní záporáci, bitvy, mocná magie… napínavé boje, zrady na různých úrovních, a akce… “
–Down from the Soapbox (Německo)

Vítejte na Tralodrenu!

Tralodren je domovem klasických akčních fantasy příběhů, které jsou rozvíjeny skrze povídky, novely, na sebe navazující romány, komiksy a grafické romány. Hlavní myšlenkou Tralodrenu je, aby měl transmediální charakter a umožnil co největšímu množství příběhů zakořenit a rozvinout se ve všech možných podobách, které se nabízejí.

Ačkoliv ve fantasy existují prvky, které prostě nemohou být jen tak opominuty: boj dobra a zla, hrdinové a padouši, magie a víra, Tralodren se snaží představit svět založený na hlubších základech, takový, jehož země a národy vytváří dojem „skutečného světa“. Toho je částečně docíleno důrazem na vnitřní problémy postav. Historie Tralodrenu není jen sérií válek a výčtem říší. Je zejména střetem ideálů a hodnot, víry a rozumu. Je ozvěnou naší vlastní minulosti a přítomnosti.

Tralodren vzešel ze známých principů tradiční klasické fantasy, avšak představuje její rozvinutou verzi, ve které žádný hrdina není dokonalý a aby něco udělal pro dobro věci, musí zápolit nejen s výzvami, které se mu staví do cesty, ale také sám se sebou.

Tralodren je velmi rozlehlý, s mnoha fazetami, které čekají na prozkoumání. Více o něm zde: tralodren.mytago.cz

Web autora: www.chadcorrie.com

corrie_navrat-carodejnehoANOTACE:
Gladiátor, jenž zaprodal svou duši pomstě. Fanatický rytíř. Trpaslík, který nedychtí po ničem jiném než získat zpátky svou čest. Čarodějka, která jen stále studuje v knihách. Tuto nesourodou skupinku najme slepý věštec, aby mu z odlehlých ruin hluboko v džungli přinesli dávno zapomenuté znalosti.
Doufali, že to půjde hladce – získat, zmizet a zkasírovat odměnu. Místo toho však odhalí skryté plány dávných sil, jež hrozí přivést svět na pokraj záhuby…

INFO O KNIZE:
Autor: Chad Corrie
Vydá: Mytago, prosinec 2016
Formát: 160 x 110 mm
Vazba: brožovaná
Překlad: Jan Č. Galeta
Obálka: Victor Manuel Leza Moreno
Počet stran: 384
Cena: 329 Kč

Knihu lze objednat zde: www.fantasyobchod.cz

Současně vychází také jako e-book: www.fantasyobchod.cz/navrat-carodejneho-krale-ebook

UKÁZKA:

„Zajímavé,“ Cadrithova slova působila stejně suše jako jeho kostnaté tělo a obnošený švestkový hábit zakrytý šedým pláštěm s kapucí. Po levici mu, vždy připravena v dosahu, spočívala hůl: častým používáním ohlazený dřevěný dřík zakončený dětskou lebkou. Cadrith teď však upíral svou pozornost na temeno jiné lebky. Tato se fialově blyštila, sevřená v obří ruce vytesané z obsidiánu pár kroků od trůnu. Po stranách a zepředu ji pokrývaly malé stříbrně žhnoucí runy a její pohled mířil do vzdáleného rohu místnosti, takže do prázdných důlků Cadrith neviděl. Právě skrze tuto lebku před chvílí pozoroval, jak se Valan vypořádal
s hobgobliny.

„No, jakpak tě jen nejlíp využít…“ Cadrith se opět usadil na trůn z leštěného červeného kamene a mžoural po malé a zanedbané místnosti. Kromě trůnu a lebky v ní nebylo skoro nic, snad jen osamělá truhla stojící u protější stěny, kde ji Cadrith mohl mít neustále pod dohledem.

Jediným oknem se dovnitř dral soumrak a s ním přicházející stíny. Občasný závan větru zavlnil tapiseriemi, ale stoletími sešlé okolí Cadrithovi vůbec neleželo na mysli. Když se probudil ze spánku delšího, než původně plánoval, a poprvé vstoupil do této opuštěné tvrze, jen málo se podivoval tomu, jak to tu vypadá. A i ta trocha zájmu byla bezvýznamná vedle jeho touhy po návratu na Tralodren.