Nové knihy za listopad 2016 v angličtině

V listopadu se na zahraničním knižním trhu urodilo na padesát nových titulů z žánru paranormální fantastiky psané v angličtině. S Axií přinášíme výběr deseti z nich a nechybí přehled novinek do sérií vydávaných v češtině.

 

C. D. Bell: Weregirl

Středoškolačka Nessa Kurlandová napíná všechny síly k tomu, aby se jí povedlo vypadnout z rodného městečka. Šanci k tomu Nesse může poskytnout výhra stipendia v přespolním běhu, kterou se jí otevře cesta na univerzitu. Tréninku proto dává všechno, ale jedno náhodné setkání s vlkem chyceným do pasti změní už navždycky celou její budoucnost. Nessa se teď musí vyrovnávat s postupnou proměnou, na jejímž konci se z ní stane opravdový vlkodlak. Ke každodenním školním problémům tak najednou přibývají další mnohem zlověstnější. Společně s tím, jak se s novou realitou snaží popasovat, si ovšem uvědomuje také to, že se sama před sebou neschová a nakonec bude muset čelit i tomu nejtemnějšímu, co se hluboko v ní skrývá.

Vyšlo: 1. 11.; GR

 

Stephanie Burgis: Congress of Secrets

Vídeňský kongres přilákal v roce 1814 do města na Dunaji diplomaty i aristokraty z celé Evropy. Úspěšně se mezi ně vmísila i lady Caroline Wyndhamová, bohatá anglická vdova s temnou minulostí. Caroline se narodila jako Karolina Voglová, dcera vídeňského tiskaře, kterou o dětství připravily nebezpečné alchymistické praktiky. Svého otce léta neviděla, ale nyní se vrací do rodného města s cílem, pokusit se ho ze všech sil zachránit. Cestu jí při tom zkříží Michael Steinhüller, někdejší otcův pomocník, ze kterého se nyní stal profesionální podvodník. Caroline nedokáže jeho šarmu odolat a přistoupí na Michaelův plán, který by měl posloužit také jejím zájmům. Jenže temné síly z Carolinina dětství se jen tak nevzdávají. Jak vysoká bude nakonec cena za její vlastní přežití?

Vyšlo: 1. 11.; GR

 

 

Jim Butcher, Kerrie L. Hughes: Shadowed Souls (antologie)

Ve sbírce temných povídek není nic jednoduché. Není jen černá a bílá, jen světlo a temnota, jen dobro a zlo…
V povídce Jima Butchera musí Molly Carpenterová, učednice Harryho Dresdena, vybral výpalné z odlehlé faeské kolonie.
V povídce Seanan McGuireové poloviční sukubu Elsie Harringtonovou unese skupina zoufalých dospívajících chlapců. Jen na „pobavení“, ale aby jim pomohla zachránit holčičku ze spárů strašidla.
V povídce Kevina J. Andersona je nejnovějším klientem zombie soukromého očka Dana Shambleho vyděšený ještěr bez oka, který je přesvědčený, že ho někdo chce mrtvého. Pravda je, že ho jen někdo chce na velmi zvláštní večeři…
Sbírka přináší příběhy z per Roba Thurmana, Tanyy Huffové, Kat Richardsonové a dalších.

Vyšlo: 1. 11.; GR

 

 

Cathy Clamp: Illicit

Neshoda mezi dvěma tlupami medvědodlaků ovlivní vztahy mezi kožoměnci po celé Evropě. Hrozí, že se o jejich existenci dozví lidé, takže nezbývá, než aby vyslanci jednotlivých klanů usedli k jednomu stolu, a to v městě Luna Lake, kde spolu všechny druhy kožoměnců žijí v harmonii.
Do města tedy zamíří diplomaté i se svými rodinami a ochrankou, a mezi nimi také vlčí agent Dalvin Adway, jenž zde objeví svou kamarádku z dětství Rachel Washingtonovou, dívku, již jako malou unesli a která se po útoku kožoměnce sama stala jednou z nich.
Jejich nově obnovené přátelství ovšem brzy projde těžkou zkouškou, když spiknutí a zrada ohrozí veškerá mírová jednání. Spory mezi medvědodlaky lze vyřešit jen soubojem. Jeho výsledek však může vést až k válce. A té je Rachel odhodlaná zabránit, i kdyby se souboje měla zúčastnit ona sama.

Vyšlo: 1. 11.; GR

 

 

Andrea Cremer: The Turncoat’s Gambit

Třetí díl YA steampunkové série The Inventor’s Secret.
Charlotte je na útěku. Impérium jí jde po krku a aby toho nebylo málo, revolucionáři by ji rádi dostali zpátky do svých řad. Jenže tomu se ona úporně brání. Spojí se proto s bandou pirátů, jen aby se alespoň na chvíli ocitla v bezpečí. Jenže situace se ukáže být ještě vážnější, než si sama myslela. Zrádce v řadách revoluce stále tahá za nitky v pozadí a klade jí do cesty nečekané překážky. Nezbývá jí tudíž nic jiného, než si jednou pro vždy ujasnit, co vlastně pro ni celá revoluce, pro kterou od malička bojovala, znamená. Charlottiny pochyby ale rozhodně nejsou důvodem k tomu, aby se už natrvalo schovávala, naopak ani na okamžik se nepřestává rvát a všemi prostředky usilovat o svobodu pro sebe i své přátele.

Vyšlo: 15. 11.; GR

 

 

Faith Hunter: Curse on the Land

Druhý díl urban fantasy série ze světa Jane Yellowrockové přináší příběh ženy, jejíž moc vychází z hlubin země…
Než Nell Ingramová potkala Jane Yellowrockovou, neměla, na koho jiného se spolehnout. Nyní ale má celý nový vyšetřující tým, který ji podrží – přestože být součástí týmu specializujícího se na vyšetřování nadpřirozených jevů přináší samo o sobě víc než dost nebezpečí.
Po výcviku se Nell vrací domů, do lesů, aby našla nemocnou a neklidnou půdu. Tato nemoc se šíří. S pomocí týmu a pod vedením agenta Ricka LaFleura se Nell snaží vyřešit případ. Nic ji ale nedokáže připravit na zlo, které na ni čeká – na bytost živící se smrtí samotnou…

Vyšlo: 1. 11.; GR

 

 

Suzanne Johnson: Belle Chasse

Pátý díl urban fantasy série o ochráncích New Orleans.
Nadpřirozený svět stojí na pokraji války. Na trůnu Faerie nikdo nesedí, princové spolu bojují o moc. Nemrtvý pirát Jean Lafitte buduje vlastní armádu a DJ se ukrývá před trestem smrti. Je čas vybrat si strany. Přátelé se stávají nepřáteli, nepřátelé se stávají spojenci a někoho čeká jen smrt. DJ a její přátelé to brzy zjistí na vlastní kůži: někdy ani ta největší oběť nestačí…

Vyšlo: 8. 11.; GR

 

 

 

Sarah Raughley: Fate of Flames

První díl YA série Effigies.
Fantomové, děsivé příšery z nočních můr, začali před lety terorizovat svět. V tu samou dobu se však objevily také čtyři dívky nadané unikátními schopnostmi kontrolovat přírodní živly. Začaly si říkat Effigie a předsevzaly si chránit nevinné před řáděním fantomů. Smrt jedné z nich automaticky znamená, že na její místo nastoupí někdo nový. Maia byla od malička tichá, samotářská dívka, kterou by nikdy nenapadlo, že se jí něco takového může týkat. Proto když se nečekaně stane Effigií ovládající oheň, snaží se ze všech sil z nových povinností vyvléknout. Jenže s příchodem záhadného Saula, který umí ovládat fantomy, nezbude Maie nic jiného, než překonat obavy a pokusit se přimět ostatní dívky, aby s ní spolupracovaly. Saul se totiž ukáže být mnohem nebezpečnějším protivníkem, než se na první pohled zdálo.

Vyšlo: 22. 11.; GR

 

 

Tara Sim: Timekeeper

První díl YA fantasy série Timekeeper.
Viktoriánský svět Dannyho Harta je kontrolován věžními hodinami. Mají takovou moc, že jejich poškození nebo zničení může natrvalo narušit nebo i zastavit běh času. Sedmnáctiletý Danny tohle všechno ví až moc dobře. Jeho otec zůstává uvězněn v jednom „zastaveném“ městě už tři roky. Danny měl od malička hodinářský talent a nyní dokáže nejen dávat strojky zpátky do pořádku, ale také opravovat poškozený čas. Jeho posedlost plány na záchranu otce však dělá starosti jeho nadřízeným, kteří ho raději odklidí do městečka Enfieldu. Osamělý Danny se tady zamiluje do svého tajemného pomocníka, a když série bombových útoků hrozí poškodit čas také v Enfieldu, pokusí se za každou cenu zabránit hrozící katastrofě. Kromě otce totiž už nechce v životě ztratit vůbec nikoho.

Vyšlo: 8. 11.; GR

 

 

Danica Winter: Once a Gypsy

První díl nové paranormální romantické série zasazené do Irska.
I pro jasnovidku není budoucnost vždy zcela jistá.
Helena vždy měla pocit, že do rodiny irských cestovatelů nepatří. Nejen že se nechce vdát a místo toho chce studovat na univerzitě. Helena má navíc dar vidět do budoucnosti.
Graham je v irském Adare správcem panství, jež se na první pohled zdá idylické, skrývá však temná tajemství, a navzdory svým nadpřirozeným schopnostem není Graham schopen problémy adarského sídla vyřešit sám. Zoufalý se tedy obrátí o pomoc na Helenu, jejíž schopnosti jsou větší, než si sama dokáže představit…

Vyšlo: 1. 11.; GR

 

 

Pokračování sérií vydávaných v ČR

  • Erika Johansen: The Fate of the Tearling (The Queen of the Tearling #3) … vydává YOLI
  • Anne Rice: Prince Lestat and the Realms of Atlantis (The Vampire Chronicles #12) … vydává naposledy Práh (předchozí díl)
  • Cassandra Clare a další: Tales from the Shadowhunter Academy (souborné vydání) … vydává YOLI