Nové knihy za září 2019

V září vyšla pestrá řada knižních novinek, od fantastických antologií přes úvody do nových fantasy sérií, samozřejmě také různá pokračování i netrpělivě očekávané tituly a nová vydání již dříve vydaných knih. Nesmíme zapomenout na komiksy, a dokonce se objevila i básnická sbírka. No podívejte se sami, určitě si něco vyberete…

Michael Bronec (ed.): Legendy: Praga caput regni

Je překrásná. Legendami opředená. Je prastará. Pavučinami opředená. Je hodna lásky i obdivu, nenávisti i pohrdání. Málokdo k ní však zůstane lhostejný. Praha.
Čtrnáct příběhů vám ji předvede v rozpětí několika tisíciletí. Potkáte mladého Frantu Frantu z cyklu Dobrodruh. Ocitnete se v centru pustošivého kobercového náletu. Zjistíte, kolik kamenných lvů se vejde na špičku katedrály. Málem vás udupe záplava přemnožených golemů! Uvidíte, čemu holdují ochránci Koordinátora Kodexe za scénou. A k čemu všemu lze použít ježka v kleci. Vystraší vás pražská strašidla, nalákají antikvariáty.
Zkrátka si při téhleté procházce důkladně užijete!
Autoři: Jan Dobiáš, Jan Pohunek, Lucie Lukačovičová, Leonard Medek, Jarmila Kašparová, Pavel Fritz, Vladimír Zajíc, Františka Vrbenská, Vlado Ríša, Míla Linc, Daniel Tučka, Michael Bronec, Věra Mertlíková.
Vydaly: Straky na vrbě, 2019
Obálka a ilustrace: Tomáš Kučerovský
Vazba: vázaná
656 stran / 450 Kč

Stephen King: Povznesení

Vítejte zpět v městečku Castle Rock, kde se obyčejným lidem dějí neobyčejné věci.
Scott Carey vypadá stále stejně, a přesto neustále ztrácí na váze. A je tu pár dalších podivností, například že váží stejně v oblečení i bez něj. Kromě toho má Scott problémy i se sousedkami, lesbickým párem, jejichž pes pravidelně vykonává potřebu na jeho trávníku. Ale nejde jen o něj, celá místní komunita je vůči homosexuálnímu páru, který se ve městě snaží otevřít restauraci, zaujatá. Zrodí se nepravděpodobné spojenectví nebo v sobě lidé nedokážou objevit pochopení?
Vydal: Beta Dobrovský, 2019
Překlad: Linda Bartošková
Vazba: vázaná
144 stran / 259 Kč

George R. R. Martin: Snové písně 2

V objemné průřezové sbírce Snové písně nabízí čtenářům souhrn svých kratších prací, díky nimž poznáte i jeho nebývalý talent pro hororovou a vědecko-fantastickou tvorbu. Sbírka ve dvou svazcích odkrývá autorovu vzrušující cestu od nezkušeného spisovatele až po cenami zahrnovaného mistra. Ve druhém svazku se můžete těšit z vrcholných prací slovutného spisovatele včetně některých česky dosud nepublikovaných. Najdete zde mimo jiné skvělou hororovou novelu Proměna kůže, oblíbenou povídku Portréty dětí a dokonce i několik autorových televizních scénářů. Chybět samozřejmě nemohou ani výlety do populárních světů Divokých karet a Písně ledu a ohně. Podmanivý sborník navíc zahrnuje autorovy neocenitelné biografické komentáře, které z knihy činí neopomenutelnou volbu pro všechny Martinovy oddané čtenáře a stejně tak i pro novou generaci jeho příznivců.
Vydal: Argo, 2019
Překlad: Jan a Jana Oščádalovi, Richard Podaný
Ilustrace: Michael Kaluta
Vazba: vázaná
580 stran / 398 Kč

Kiran Millwood Hargrave: Až přejde zima

Jednoho rána Mila zjistí, že její bratr Oskar zmizel. Jen tak by rodinu neopustil, a přesto se zdá, že odešel s tajemným cizincem, který se ve vesnici objevil po setmění. Když začne zjišťovat, kam mohl jít, dozví se, že zmizeli všichni chlapci… kromě jediného – mága jménem Rune. Mila a Rune se proto vydávají na neobyčejnou cestu zasněženou divočinou ovládanou vlčími smečkami. Najdou zmizelé chlapce a přijdou na to, proč vlastně odešli?
Vydal: Fragment, 2019
Vazba: brožovaná
224 stran / 269 Kč
Ukázka

Theo Addair: Na kraj světa (Ve stínu oskeruše 1)

Zatímco vesničané ohýbají hřbet na polích, ve Čtyřměstí kypí počínající průmyslová revoluce. Skryti před bdělým okem zákona uctívají synové a dcery Země svou Matku, aniž by tušili, že ta má vlastní plány.
V zapadlé záhorské vísce žije Kiro, známý též jako „ten malej čmoud vod Syvne“. Dnes ho čeká setkání, které se stane prvním krokem na dlouhé cestě. Nikdo ho k ní nenutí, snad jen pocit odpovědnosti a spletitá síť náznaků a polopravd. Ale ne lži. Protože Tereza, ať je jakákoli, přece nikdy nelže.
Vydal: Laser, 2019
Vazba: brožovaná
344 stran / 299 Kč
Ukázka

Martina Čekalová: Město duší

Dovedete si představit, že ve světě, kde vládne přetvářka a faleš, existuje společnost, v níž je zakázáno skrývat své emoce? Přísně utajený vládní experiment, jehož cílem bylo lépe pochopit lidský imunitní systém, se zvrtnul. Proto bylo postaveno město, které není na žádné mapě a řídí se jinými zákony než zbytek světa. Mé jméno je Raven a v tom městě žiju. Jsem součástí komunity, která měla zůstat utajena. Ale tenhle plán nevyšel.
Vydal: Fragment, 2019
Vazba: vázaná
328 stran / 299 Kč
Ukázka

H. P. Lovecraft: Houby z Yuggothu

Lovecraft proslul jako autor hororů a tvůrce bájného Cthulhu. Nyní se vám představí coby básník, který sepsal 36 sonetů o hrůzách i lákadlech kosmu. Krom mrazivých pocitů se však v Houbách z Yuggothu setkáte i se starými známými – Plíživým Chaosem, shoggothy či Azathothem. Vkročíte opět do Innsmouthu i Snových říší. To vše v češtině i angličtině, s předmluvou od jednoho z předních znalců Lovecraftova díla, S. T. Joshiho, a s rozborem celého cyklu básní.
„Yuggoth fhtang! Yuggoth čeká!“
Vydal: Straky na vrbě, 2019
Překlad: Tomáš Kratochvíl
Obálka a ilustrace: Martin Milan
Vazba: pevná
152 stran / 200 Kč

Sara Hollandová: Everless – Panství krve a kovu

Čas je vězení. Jen ona má klíč.
V království Sempera se platí časem. Hodiny, dny i roky jsou extrahovány z krve a pomocí magie přetavovány v kovové mince. Ty však bohatí aristokraté, jako jsou Gerlingové, neúprosně daní. Na úkor obyčejných lidí si tak zajišťují bohatství a dlouhověkost.
Jules Emberová Gerlingy nenávidí. Před lety jim spolu se svým otcem sloužili na jejich panství Everless, pak však museli kvůli tragické nehodě utéct. Teď ale otec umírá a Jules nezbývá nic jiného, než se tam vrátit a vzácný čas pro něj získat.
Návrat na Everless ji vystaví mnoha nebezpečím, a taky pokušením. Brzy se ocitne ve víru intrik, smrticích tajemství a lásky ke dvěma lidem, o nichž si myslela, že je už nikdy nespatří. To, jak se rozhodne, může změnit osud nejen jí, ale i samotnému času.
Vydal: Fragment, 2019
Vazba: vázaná
340 stran / 299 Kč
Ukázka

Sam Hawkeová: Město lží

Poprvé mě strýc otrávil, když mi bylo sedm…“
Jovan navenek působí jako tichý, nenápadný mladík, který se od ostatních liší jen celoživotním přátelstvím s kancléřovým okouzlujícím, lehkomyslným následníkem. Ve skutečnosti je však mistrem jedů a bylin, vycvičeným ochutnávačem, který má za úkol chránit vládnoucí rodinu. I jeho sestra Kalina za maskou vyrovnanosti a klidu ukrývá život plný lží a tajemství — z nichž některá nezná dokonce ani sám Jovan.
Když kancléř nečekaně podlehne neznámému jedu a hlavní město se ocitne v obležení, musejí Jovan s Kalinou vytáhnout do boje proti neznámému nepříteli a zachránit nejen následníka, ale také celé město a zemi. Postupně však zjišťují, že společnost, do níž se narodili a v níž vyrůstali, má dvě tváře a vedle krásy a civilizovanosti vládne jejich světu také tyranie a zrada.
Nebezpečí číhá na každém kroku a starodávní duchové země se probouzejí… a velmi se zlobí.
Vydal: Host, 2019
Překlad: Alžběta Lexová
Vazba: vázaná
583 stran / 399 Kč
Ukázka

Christopher Paolini: Poutník, čarodějnice a červ (Příběhy z Algaësie 1)

Poutník a prokleté dítě. Kouzla a magie. A samozřejmě draci… Vítejte zpátky ve světě Alagaësie.
Už je to rok, co Eragon opustil Alagaësii, aby vyhledal vhodný domov k založení nové generace Dračích jezdců. Teď se potýká s nekonečnou záplavou úkolů: výstavbou velké pevnosti, dohadováním s dodavateli zásob, hlídáním dračích vajec, jednáním s bojovnými urgaly a povýšenými elfy. Vytržení z každodenní rutiny však nabídne vidění Eldunarí, nečekaná návštěva a také vzrušující urgalská pověst, jež mnohé změní…
Potěšte se jedinečnou fantazií Christophera Paoliniho v nové sbírce příběhů ze světa světoznámé série Odkaz Dračích jezdců. Kniha obsahuje tři nové příběhy z Alagaësie doplněné o historky z Eragonova života. Nechybí výňatek z pamětí čarodějnice a věštkyně Angely od samotné Angely Paoliniové… živoucí předlohy této nezapomenutelné postavy.
Vydal: Fragment, 2019
Vazba: vázaná
224 stran / 349 Kč

Jennifer Donnellyová: Nevlastní sestra

V hlavní roli Popelčina zlá sestra. Slavná pohádka jinak v prvním dílu fantasy série.
Isabelle by měla být navždy šťastná – princovu lásku má na dosah ruky. Až na to, že ona není ta krasavice, která na plese ztratila střevíček. Je tuctovou nevlastní sestrou, která si usekla prsty na noze, aby se do botky vešla. Když princ odhalí její podvod, s hanbou ji vyžene. Isabelle se ale nevzdá a neskloní hlavu před světem vážícím si pouze krásy. Naopak. Rozhodne se všem ukázat, že je v ní mnohem víc, než si všichni myslí!
Vydal: CooBoo, 2019
Překlad: Adéla Špínová
Vazba: vázaná
376 stran / 299 Kč
Ukázka

N. K. Jemisinová: Brána z obelisků (Zlomená země 2)

Takhle vypadá konec světa… ten poslední.
Období konců je čím dál temnější a na civilizaci se snáší dlouhá, chladná noc. Alabastr Desetiprstenář — šílenec, ničitel světa, spasitel — se vrátil a má za úkol vycvičit svou následovnici Essun a tím jednou provždy zpečetit osud Tišiny. Její ztracená dcera Nassun zatím kdesi daleko sbírá síly. Rozhodnutí, k nimž směřuje, budou mít zničující následky. A záhadné obelisky mezitím odhalují dávná tajemství.
Tišina je hradba stojící proti proudu tradic, jiskřička naděje dávno pohřbená pod houstnoucím popelem. A nepadne.
Vydal: Host, 2019
Překlad: Roman Tilcer
Vazba: vázaná
384 stran / 379 Kč
Ukázka

Jay Kristoff: Boží hrob (Nikdynoc 2)

Co mě nezabije, ať se začne bát.
Mia se stala Čepelí Rudé církve, avšak kvůli vyřizování krvavých záležitostí má k zabití konzula Scaevy a kardinála Duoma pořád daleko. Když zjistí, že se oba osobně zúčastní velkých her v Božím hrobě, neváhá a stane se členkou gladiátorských kolegií, aby mohla využít příležitosti a skoncovat s nimi. Mezi zdmi kolegia se rodí spiknutí a počet mrtvých narůstá. Mia navíc odhaluje tajemství, které by mohlo změnit celý její svět.
Vydal: CooBoo, 2019
Překlad: Adéla Rufferová
Vazba: vázaná
528 stran / 399 Kč
Ukázka

Bex Hoganová: Zmije (Ostrovy bouře a utrpení 1)

Sedmnáctiletá Marianne se jednoho dne má stát Zmijí, ochránkyní Dvanácti ostrovů. Ale úřadující Zmije jí stojí v cestě. Zkažený muž bez špetky slitování se plaví po mořích na své válečné lodi, beztrestně zabíjí a za sebou nechává jen bolest a utrpení.
Je jedním z nejnebezpečnějších lidí v celém oceánu… a je také Mariannin otec.
Narodila se, aby chránila ostrovy. Může za ně ale bojovat, když by to znamenalo, že ztratí svou rodinu, domov, chlapce, kterého miluje – a možná i vlastní život?
Statečná hrdinka. Nemožné rozhodnutí. Epická fantasy trilogie na divokých vlnách.
Vydal: CooBoo, 2019
Překlad: Petra Miketová
Vazba: vázaná
328 stran / 299 Kč
Ukázka

Klára Kubíčková: Kde zní zpěv krkavců

Pročpak je výchovný ústav pro nepřizpůsobivé mladé dámy na tak odlehlém místě?
Pohár trpělivosti Elfrydina bohatého otce přetekl a po mnoha marných snahách vychovat z ní slušnou mladou dámu ji poslal do výchovného ústavu pro nepřizpůsobivé dívky na Krkavčím vrchu. Elfryd cítí, že po své zemřelé matce, jíž všichni nazývali čarodějnicí, zdědila schopnosti, které jen tak někdo nemá. Budou však stačit na to, aby překonala nástrahy přísného ústavního řádu? A co když tu není jediná, kdo dokáže čarovat?
Vydal: Fragment, 2019
Vazba: vázaná
224 stran / 229 Kč

Marina a Sergej Djačenko: Rituál

Může se princezna zamilovat do draka? Knižní předloha k filmu Legenda o drakovi.
Během královské slavnosti přilétl strašlivý drak a unesl princeznu na svůj hrad. Její život se rázem změnil. Jediné, co teď s jistotou ví, je skutečnost, že má sehrát roli v prastarém Rituálu. Světlým bodem jejího života v zajetí jsou návštěvy záhadného mladíka jménem Arman. Jak se na opuštěný ostrov dostal a co je vlastně zač? Když na to přijde, je už příliš pozdě… Láska k dračímu princi je totiž hořká a velmi nebezpečná.
Vydal: Fragment, 2019
Vazba: vázaná
296 stran / 329 Kč

Peter Bunzl: Mechanické srdce

Výstřely z paropušek, výbuchy vzducholodí i pokradmé cvakání neznámých strojů – to vše se ozývá v knize Mechanické srdce, napínavém světovém bestselleru pro děti a mládež, který je přeložen již do 13 jazyků.
Lily, dcera slavného vynálezce, se ocitá ve smrtelném nebezpečí. Její otec se po pádu vzducholodi pohřešuje a ji pronásledují zuřivci se zrcadlovýma očima. Co po Lily tito hybridi – napůl muži, napůl stroje – můžou chtít? Na pomoc jí přicházejí Robert, syn hodináře, a Malkin, mechanický lišák. Brzy jsou všichni vtaženi do hrozivého nebezpečí na zemi i ve vzduchu. Lily zjišťuje, že ti, které považovala za nejbližší svému srdci, jí srdce mohou také zlomit. Co je onen otazníky opředený Srdceklíč? Podaří se jí ho s Robertem vypátrat a rozluštit tajemství perpetua mobile? Postavy sympatické tak, že jim budete držet palce ze všech sil, se vyvíjejí, a aby porazily nepřátele, musejí nejprve překonat vlastní strachy. Ve steampunkovém dobrodružství z viktoriánské Anglie se mísí zabití, zmatení a záhady. Kniha rozbuší všechna srdce – lidská i mechanická.
Vydal: Svojtka, 2019
Překlad: Romana Bičíková, Zuzana Bičíková
Vazba: brožovaná
384 stran / 249 Kč
Ukázka

Joelle Charbonneau: Rozdělené království (Prokletý trůn 2)

Zkoušky ctnostného následnictví skončily. Princezna Carys je mrtvá a na trůn usedl princ Andreas. Jeho sen o vládě se stal skutečností. Ale stálo to za to? Cítí silné výčitky za to, co udělal, navíc obliba jeho sestry mezi lidmi stále roste. Kdyby tušil, že Carys navzdory všeobecnému přesvědčení přežila! Skrývá se v divočině a s tím, jak postupně sílí, roste i její odvaha vrátit se zpět do Větrného paláce a vypořádat se s bratrovou zradou…
Vydal: Fragment, 2019
Vazba: vázaná
272 stran / 329 Kč

Kim Foresterová: Hněv pegasů (Kroniky Kavalonu 1)

Národy Kavalonu kdysi vedly nekonečné boje. Nyní už několik staletí panuje mezi kentaury, pegasy, jednorožci, kelpiemi a lidmi křehké příměří. Válka skončila, spolu s ní ale i přátelství, které mezi národy kdysi panovalo.
Kentauři se povyšují nad ostatní, protože věří, že jsou lepší než oni. Ve skutečnosti však skrývají děsivé tajemství. Kelpie viní kentaury, že je zahnali do moře, a z jednorožců se stali krutí otrokáři. Pegasové, kterým je připisována vina za rozpoutání války, se uchýlili do dobrovolného vyhnanství v horách.
Nyní se však Kavalonem šíří zlé předtuchy. Objevil se nový nepřítel a země je v ohrožení. Dokáže čtveřice mladých hrdinů – dva lidé, kentaur a pegas – rozhádané národy spojit? Pokud se jim to nepovede, Kavalon navždy padne.
Vydal: Fragment, 2019
Vazba: vázaná
280 stran / 249 Kč

Vic Jamesová: Padlé město (Temné nadání 2)

Za svobodu a vědění se platí cena nejvyšší. Kdo ale bude platit účty? Druhý díl dystopické trilogie z dekadentní Anglie ovládané Mocnými.
Plán Hadleyových zůstat během nucených prací spolu utržil značné trhliny. Luke je ve vězení za vraždu, kterou nespáchal. Abi utekla, aby ho osvobodila a prokázala jeho nevinu dřív, než ho magie zničí. Silyen Jardin se snaží ovládnout prastaré magické schopnosti, zatímco jeho rodina intrikuje a pokouší se zvládnout rostoucí nepokoje. Ulice Londýna začíná barvit krev, nastávají temné časy. Svoboda a vědění mají velkou cenu. Kdo ale bude splácet účty?
Vydal: Fragment, 2019
Vazba: vázaná
380 stran / 369 Kč

Élodie Tirel: Luna – Prokleté město

Luna je mladičká stříbrná elfka, která vyrůstala ve smečce vlků. Když nepřátelští bojovníci, temní elfové, pobijí její adoptivní rodinu, objeví v sobě dříve netušenou schopnost ovládat tajemnou energii. Luně se tak podaří utéct z nebezpečí a ukryje se u svého učitele, který jí poodhalí podivné okolnosti jejího narození. Při hledání své skutečné rodiny se setkává s temným elfem Darkanem a jejich životy se osudově propletou…
Vydal: CPress, 2019
Vazba: vázaná
240 stran / 269 Kč

Kendare Blake: Jeden temný trůn (Temné koruny 2)

Bitva o korunu začala. Která ze tří sester zvítězí?
Kdysi nejslabší Katharina je teď silnější než kdy dřív. Arsinoe odhalila tajemství svého daru a získala tak velkou výhodu. Dokáže jej však použít tak, aby si toho nikdo nevšiml? Mirabella, všemi považovaná za jistou vítězku a budoucí královnu, musí čelit zákeřným útokům, které se neustále stupňují. Dokáže ubránit sebe a své nebližší?
Tři kandidátky na královnu Fennbirnu čeká další část cesty. Budou na ní čelit té nejsmrtelnější překážce – jedna druhé.
Vydal: Fragment, 2019
Vazba: vázaná
472 stran / 399 Kč

Emily Boldová: Rebelka noci (Stříbrné perutě 2)

Lehké jako pírko, a přitom dech beroucí napětí: velkolepé finále dilogie z žánru romantické fantasy!
Thorn už se proměnila z normální dívky v mocnou polobytost – míšence člověka a Stříbrných perutí. Její ohnivě rudé perutě svědčí o zradě, které se v očích klanu kdysi dopustil její otec. Proto se na lov Thorn vydává nejen náčelník klanu, ale také jeho syn Lucien, kterému Thorn darovala své srdce, a současně přitom zlomila to jeho. Thorn uprchne do pověstmi opředeného Glastonbury, aby nabrala ztracené síly. Když se pak ocitne v ohrožení její rodina, musí v sobě Thorn probudit dědictví světla, aby jednou provždy dotáhla do zdárného konce tisíc let starou rebelii!
Vydal: CPress, 2019
Vazba: brožovaná
360 stran / 349 Kč
Ukázka

Kiersten Whiteová: Žár (Dobyvatelská sága 3)

Po strašlivém utrpení při obléhání Konstantinopole je Radu povolán zpět k sultánu Mehmedovi. Ten je mocnější a silnější než kdykoli dřív, ale také nesmírně osamělý. Znamená to, že je konečně přístupnější? A stojí o to ještě vůbec Radu?
Lada stále sní o tom, že vytvoří spravedlivější Valašsko, ale aby se jí to podařilo, musí zemi osvobodit zpod osmanského vazalství. A tak Mehmedovi i svému bratrovi pošle vzkaz, který se nedá ignorovat. A dva muži jejího života nemají na výběr. A pouze zničením všech, které milují, mohou tito tři vytvořit nový lepší svět.
Vydal: CooBoo, 2019
Překlad: Hana Netušilová, Kristýna Vyhlídková
Vazba: brožovaná
344 stran / 349 Kč
Ukázka

Philip Reeve: Pekelné vynálezy (Kroniky hladového města 3)

Třetí díl Kronik hladových měst se odehrává šestnáct let poté, co se Tom s Hester usadili v Anchorage, kde se jim narodila dcera Wren. Wren však poklidný život na jednom z mála bezpečných míst ve světě pustošeném válkou nudí natolik, že se nechá zlákat vidinou dobrodružství a z Anchorage odjede. Na cestách padne do rukou otrokářů, zjistí, jak se žije v Brightonu ovládaném primátorem Pennyroyalem a jaké to je, ocitnout se uprostřed útoku Zelené bouře. Útok vede Stopařka Fangová pátrající po tajuplné Plechové knize, jež má údajně obsahovat kód k sestrojení ničivé zbraně. Podaří se Stopařce knihu získat? Kdo zachrání Wren ze zničeného Brightonu?
Vydal: Mladá Fronta, 2019
Překlad: Olga Bártová
Vazba: pevná
328 stran / 349 Kč

Luke Pearson: Hilda a král hory

Dobrodruzi, dobrodružkyně, dobrodružčata, nelezte na skálu, co je hodně špičatá. Mohl by to totiž ve skutečnosti být troll nebo starý obr… Budiž vám varováním i nový příběh s Hildou, kterou jsme opustili v momentě, kdy sama přestala být člověkem. Netroufáme si prozrazovat víc než to, že vás čeká magické dobrodružství, které ovlivní budoucnost celého města Trolberg. V dalších rolích vystupují Hildina maminka, liškoloušek Větvík nebo velitel hlídky, která chrání město před trolly.
Přestože je přirovnávána k Muminkům nebo filmům Hajaa Mijazakiho, je Hilda dokonale svá. Nejprve uchvátila čtenářky a čtenáře komiksů a poté vznikly úspěšný animovaný seriál od Netflixu i samostatná knižní série.
Vydal: Paseka, 2019
Překlad: Martina Knápková
Vazba: vázaná
76 stran / 299 Kč

China Miéville: Město & město

Když je v pozoruhodném a dekadentním městě Beszel kdesi na okraji Evropy nalezeno tělo zavražděné ženy, vypadá to jako všední případ pro inspektora Tyadora Borlúa z Oddělení těžkých zločinů. Ale jakmile se Borlú pustí do pátrání, důkazy začínají napovídat, že je na stopě konspiraci mnohem podivnější a nebezpečnější, než si jen dokázal představit. Brzy se v ohrožení ocitne nejen on, ale i jeho rodina. Borlú musí navštívit jedinou pozemskou metropoli a jeho cesta vede skrze krajně neobvyklé hraniční pásmo. Jde o putování stejně tak duševní jako fyzické, o posun ve vnímání, vidění neviděného. Cílem je sousední bohaté a prosperující město Ul Qoma, s nímž Beszel již dlouho soupeří. Město a město je detektivním příběhem s odstíny Franze Kafky, P. K. Dicka, Raymonda Chandlera a románu 1984.
Vydal: Laser, 2019
Překlad: Milan Žáček
Vazba: pevná
368 stran / 379 Kč

Jakub Ćwiek: Lhář Loki (omnibus)

Je jen jeden Bůh. Tedy byl, než odešel a dodnes nikdo neví, kam se poděl. Než ale nadobro zmizel, dal lidem představivost, svobodnou vůli a sílu víry. Lidstvo těch darů využilo a stvořilo si nové bohy, polobohy, titány a další bytosti, které se usídlily na zemi a zavedly nový řád.
Andělé potřebují spolupracovníka, jehož nesvazuje Desatero a přísná křesťanská pravidla a zákony. Někoho, kdo jim pomůže vyhrávat v bojích, které na zemi probíhají, a bez potíží se neztratí jak mezi mytologickými bytostmi, tak ve společnosti současných lidí.
Volba archandělů padne na Lokiho, boha ohně a lží z panteonu Ásů. Spolupráce začala slibně, ale copak někoho takového lze delší dobu držet na krátkém vodítku?
Souborné vydání čtyř svazků Lokiho příběhů.
Dosud nikdy nevydaná povídka „Pravda mezi oči“, napsaná speciálně pro tuto knihu.
Vydal: Triton, 2019
Překlad: Robert Pilch
Vazba: vázaná
760 stran / 599 Kč

Pat Mills, Olivier Ledroit: Requiem – Upíří rytíř 2

Velké vydání nádherně malované komiksové série!
Tři díly v jedné knize!
Heinrich je v pekle. Musí si zvyknout na nový způsob života, na nový svět… a na to, že jeho životní láska, dívka Rebecca je nejenže také v pekle, ale ještě k tomu na opačné straně, mezi jeho zavilými nepřáteli. Heinrich, nyní Requiem, je odhodlaný získat ji zpátky… i kdyby měl zničit všechno a všechny.
Vydal: Crew, 2019
Překlad: Štěpán Kopřiva
Vazba: vázaná
184 stran / 599 Kč

Sui Išida: Tokijský ghúl: re 2

Haise Sasaki má za úkol udělat z nezvladatelných členů Q týmu elitní protighúlí jednotku. Ale neukousli si příliš velké sousto, když si vzali za úkol vyšetřit tajemnou organizaci jménem Aogiri? A dokáže být Haise dobrým vůdcem, když ho ustavičně hrozí dostihnout jeho zapomenutá minulost?
Vydal: Crew, 2019
Překlad: Anna Křivánková
Vazba: brožovaná
224 stran / 199 Kč

 

Mike Mignola, Christopher Golden: Baltimore 5: Apoštol a čarodějnice

Lord Baltimore se pouští po stopách Rudého krále, který má na svědomí upírskou nákazu. Poté, co Baltimore zachrání mladou ženu před jejím nemrtvým manželem, vydává se spolu s dalšími upírobijci pronásledovat démonického zplozence jisté čarodějnice. Druhý příběh pak vypráví o děsivém konci soudce Duviće.
Vydal: ComicsCentrum, 2019
Překlad: Alexandra Niklíčková
Vazba: pevná
Typ komiksu: barevný
144 stran / 599 Kč