Nové knihy za listopad 2016

V záplavě recenzí a ukázek jsem nějak pozapomněla na shrnutí toho, jaké nové knihy vyšly v listopadu, a to jich přitom nebylo málo – spousta osvědčených sérií i zcela nových románů. Tak tady to máte a můžete ještě na poslední chvíli vybírat dárky pod stromeček.

 

hamilton_anita18_flirt

 

Laurell K. Hamiltonová: Flirt (Anita Blake 18)
„I strach? Mohou zombie cítit strach?“ Přikývla jsem: „Ano…“ „To je dokonalé. Takže uděláte to?“ „Skutečně chcete na svého zesnulého muže použít sekeru?“ Přikývla a její tvář byla velmi vážná a sebejistá. Její oči se leskly a šeď se nyní zdála dokonce ještě tmavší, jako oblaka před bouří. „Ach ano, chci. Rozsekám toho parchanta na kusy, zatímco on bude prosit, abych přestala.“
Když se v kanceláři Anity Blakeové sejdou krátce po sobě dva podivní klienti, jsou jejich příběhy jen slabou předzvěstí toho, do jakých hlubin šílenství může někoho zavést smrt nejbližších. Zejména ty, kteří nevěří jejím ujištěním, že z hrobu se nikdy nevrátí jejich milovaný, ale zombie. A pokud mají dotyční nešťastníci takřka neomezené prostředky a naopak nulové morální zábrany, je na problémy zaděláno.
A tak Anita náhle zjistí, že z nezávazného flirtování v restauraci se stala smrtelně nebezpečná hra. Dvěma lvodlaky, kteří v jejím nitru probudí dosud číhající nebezpečnou šelmu, to jen začíná. V sázce jsou její milovaní – a je jedině správné, že o životech všech se rozhodne na hřbitově. Na hřbitově, kde procitne něco, co mělo zůstat navěky v hrobě…
Vydal: Epocha, 2016
Překlad: Dominika Moulíková
Obálka: Jakub Jíra
Vazba: pevná
144 stran / 149 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

stoker_dracula_2016

 

Bram Stoker: Dracula
Předobraz hraběte Draculy našel Bram Stoker v historické postavě vojvody Vlada z 15. století, udatného, avšak velmi nelítostného bojovníka, jehož krvavé skutky se staly natolik pověstnými, že podle lidového podání byl prý „spolčen s ďáblem“. A proto vystupuje i románová postava Draculy jako zosobněné zlo, upír, který se živí lidskou krví a rozsévá neštěstí všude, kde se objeví. Proti němu bojuje pouze hrstka ušlechtilých lidí, v čele s holandským vědcem Van Helsingem. Od roku 1897, kdy byl Dracula poprvé vydán, si toto dílo anglické literatury našlo čestné místo v žánru světového hororu, k jehož základním dílům se právem řadí..
Vydal: Naše vojsko, 2016
Překlad: J. F. Khun
Vazba: pevná
480 stran / 399 Kč
Koupit knihu

 

perry_resident5_nemesis

 

S. D. Perry: Nemesis (Resident Evil 5)
Zombie. Zmutovaná zvířata. Biologické zbraně a chirurgicky vylepšená monstra. Tajné laboratoře a rozsáhlá spiknutí. Zdálo se to nemožné, jenže Jill Valentineová a členové jejího týmu S. T. A. R. S. viděli na vlastní oči, když korporace Umbrella proměnila Raccoon City v jeviště nejzákeřnějších genetických experimentů, jaké kdy byly provedeny. Po všem, čím si Valentineová prošla, je připravena jednou provždy tu izolovanou horskou komunitu opustit. Jenže Umbrella s Raccoon City ještě neskončila. Stále existuje příliš mnoho důkazů o jejích neetických a nemorálních výzkumech. Musí je získat zpátky nebo je zničit – a to rychle –, než bude jejich původ vystopován zpátky k Umbrelle. A protože se městem jako stepní požár šíří mutagenní virus Williama Birkina, je třeba sáhnout po drastických opatřeních. Pod rouškou noci vstoupily do města týmy žoldáků, ale také něco jiného – pojistka Umbrelly: vylepšená verze jejích zabijáckých mašin třídy Tyran, smrtící stvůra s krycím jménem Nemesis, která vyrazila na lov. A Jill Valentineová je její kořistí.
Vydal: Fantom Print, 2016
Překlad: Kateřina Niklová
Vazba: brožovaná
256 stran / 269 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

bracken_pasazerka

 

 

Alexandra Brackenová: Pasažérka
Ztratila vše, co znala a milovala… Etta se proto vydává do neznámé země, kde se seznámí s Nicholasem, který uniká z dosahu mocného rodu v Koloniích. Navíc jí začnou pronásledovat agenti usilující o její život. Etta tak zjistí, že zdědila zvláštní schopnosti, o kterých nikdy neslyšela. Aby ochránila své tajemství i svůj život, bude muset cestovat nejen mnoho mil od domova, ale i do minulosti… Nepřátelské rody se ale nevzdávají a chtějí její moc!
Vydal: CooBoo, 2016
Překlad: Magdalena Stárková
Vazba: vázaná
408 stran / 329 Kč
Ukázka

 

 

 

Laird Barron: Okultace a jiné povídky
Laird Barron je jedním z nejvýraznějších hlasů současného hororu a sbírka Okultace se již dnes řadí mezi základní díla temné fantastiky 21. století. V devateru povídek se běžní lidé záhadnými způsoby dostávají do křížku se silami hladového, chaotického kosmu. Na pozadí velkolepých přírodních scenerií či naopak v stísněném soukromí omšelých pokojů svádějí boj s přízračnými entitami, které se je snaží bytostně rozklížit a získat na svou stranu. Barron je duchovně spřízněný s Lovecraftem, ale hovoří veskrze moderním jazykem a černé hlubiny bytí v současném světě, jeho vztahy, posedlosti a krutosti prozkoumává s takovou lehkostí, neohrožeností, smyslem pro detail a spisovatelskou bravurou, že je činí o dost přístupnější, než je tomu v případě jeho slavného předchůdce.
Povídku „Hotel Broadsword“ už známe z prvního svazku námi vydaných Černých křídel Cthulhu, dalším výrazným textem je novela „Mysterium tremendum“, která získala Cenu Shirley Jacksonové (jako ostatně celá tato sbírka). Nikterak však za nimi nezaostávají ani ostatní příspěvky, jež tvoří kompaktní makabrózní celek bez jediného slabého kusu.
Vydal: Laser-books, 2016
Překlad: Milan Žáček
Vazba: pevná
320 stran / 339 Kč
Koupit knihu

 

vojtisek_sto-hororu

 

 

Honza Vojtíšek (ed.): Sto hororů ve sto slovech
Sbírka hororových příběhů. Jedenáct lidí (Devět samostatných autorů: Adela Blažek Hrivnáková, Roman Bílek, Martin Štefko, Mark E. Pocha, Diuk, Jiří Šedý, Kristina Haidingerová, Honza Vojtíšek, Josef Blažek a jedna autorská dvojice: Petr Boček a Miloslav Zubík) sepsalo sto hororových příběhů. Sto záchvěvů strachu, z nichž každý je nacpaný do pouhé stovky slov! Jejich tvůrci totiž počítají s tím, že je tak přečtete dřív, než vám dojde, jaké hrozné chyby se tím dopouštíte. No, a pak už bude pozdě – svými zuby a drápy budou zaseklé do vašeho podvědomí, odkud vás budou strašit… už navždy.
Vydal: Netopejr, 2016
Obálka: Tomáš Melich
Vazba: brožovaná
152 stran / 149 Kč
Ukázka

 

maas_kralovna-stinu

 

Sarah J. Maasová: Královna stínů
Ztratila všechny, které milovala. Celaena Sardothien se vrací zpátky do říše a jediné, po čem touží, je pomsta. Brzy si ovšem uvědomí, že ve hře je mnohem víc – musí osvobodit prince Doriana, kterého pomocí magie ovládá král ze skleněného hradu. Musí zjistit příčinu královy moci! Ale hlavně nesmí zklamat svůj lid, který do ní vložil veškeré naděje.
Vydal: CooBoo, 2016
Překlad: Ivana Svobodová
Vazba: brožovaná
656 stran / 299 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

grey_feralove2_cerny-roj

 

Jacob Grey: Černý roj útočí (Feralové 2)
Ze stínů se vynořil nový padouch. A hledá Kráka…
Zlověstný Mistr Snovač byl poražen a Blackstone zachráněn. Nová hrozba však na sebe nenechá dlouho čekat. Blackstone chce ovládnout Matka much, která už od časů Temného léta v tichosti vyčkávala, až nadejde její čas. A teď hledá Kráka. Vraní feral má totiž něco, po čem ona touží — něco, co ona potřebuje.
Krák věří, že s kamarádkou Lydií a oddanými vránami po boku dokáže sebe i své město ochránit. Aby ale porazil mocnou muší feralku, která se nezastaví před ničím, bude Krák potřebovat víc než vrány a pomoc přítelkyně…
Vydal: Host, 2016
Překlad: Denisa Streublová
Vazba: pevná
248 stran / 279 Kč
Koupit knihu

 

 

stewner_alea2_barevne-vody

 

Tanya Stewnerová: Barevné vody (Alea – dívka moře 2)
Dobrodružství, výjimečné přátelství a tajemství ukryté v hlubinách moře! Alea už konečně ví, proč se celý život cítila tak jiná. Je mořská panna, stejně jako její matka, která před jedenácti lety zmizela neznámo kam. Matčino záhadné zmizení není jediná věc, která Aleu trápí. Proč je podmořský svět jako bez života? Měl by být plný ryb a hýřit barvami! A žije na zemi víc lidí, jako je ona, nebo je jediná, poslední?
Také Lennox nepřestává přemýšlet nad tím, zda je i on mořským člověkem. Je možné, že by zvláštní přitažlivost, kterou k sobě s Aleou cítí, mohla být důkazem? Alea a její přátelé z Alfa cru vyráží k tajemstvím opředenému jezeru Loch Ness. Najdou tam odpovědi na svoje nelehké otázky, nebo je čeká zklamání?
Vydal: Fragment, 2016
Překlad: Lucie Simonová
Vazba: pevná
304 stran / 299 Kč
Koupit knihu

 

holder_kraska3_ohen

 

 

Nancy Holder: Oheň na moři (Kráska a zvíře 3)
Vincent a Catherine se po prožitých strastech rozhodnou oslavit svůj sňatek romantickým útěkem z města, daleko od pracovního vypětí, rodiny a všeho ostatního, co by jim mohlo překážet v tom, aby si naplno užili jeden druhého. Žádné mobilní telefony, zbraně, bestie – jen oni dva.
Když však během jejich poklidné výletní plavby dojde ke zločinu, není úniku a vše kolem Vincenta a Cat opět pohltí chaos. Dokážou zneškodnit hrozbu dřív, než neznámý pachatel potopí celou loď?
Třetí samostatný román Nancy Holder z prostředí seriálu Kráska a zvíře, který potěší všechny příznivce romantických a zároveň napínavých příběhů.
Vydal: Baronet, 2016
Překlad: Ondřej Marek
Vazba: vázaná
304 stran / 329 Kč
Ukázka

 

ward_bestie

 

J. R. Ward: Bestie (Bratrstvo černé dýky 14)
Rhage a Mary se vracejí v novém románu o Bratrstvu černé dýky, sérii „tak populární, až by se dnes asi nenašel čtenář, který o ní ještě neslyšel“ (USA Today).
V Bratrstvu černé dýky už nic není, jak bývalo. Poté, co se podařilo vyhnout válce s Temnými, se spojenecké vazby posunuly a vznikly hranice. Zabijáci Vyhlazovací společnosti jsou silní jako nikdy, kořistí z lidských slabostí, aby získávali další peníze, další zbraně, další moc. Zatímco se však Bratrstvo připravuje k frontálnímu útoku, jeden jeho člen svádí boj sám se sebou…
Rhage, bratr s největší chutí k jídlu, ale taky s největším srdcem, by měl vést naprosto ideální život – nebo aspoň naprosto spokojený. Má po boku Mary, svou milovanou shellan, a jeho králi i bratrům se daří. Jenže Rhage nechápe – a neovládá – paniku a nejistotu, které ho pronásledují…
A to ho děsí – stejně jako chvíle, kdy není se svou ženou. Poté, co v boji utrpí smrtelné zranění, musí Rhage přehodnotit své priority – a řešení otřese jeho světem… i světem Mary. Jenže Mary se ubírá vlastní cestou, která je buď sblíží, nebo způsobí roztržku, ze které se žádný z nich nevzpamatuje…
Vydá: Baronet, 2016
Překlad: Jana Pacnerová
Vazba: pevná
560 stran / 449 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

kaufman_illuminae

 

 

Amie Kaufman & Jay Kristoff: Illuminae
Píše se rok 2575 a dvě znepřátelené korporace jsou ve válce kvůli planetě, která je stěží něčím víc než obřím kusem kamene pokrytým ledem. Obyvatele o útoku nikdo nevaroval, nikomu na nich nezáleží. Kady je nucená spojit se s bývalým přítelem Ezrou a pod nepřátelskou palbou se snaží dostat k evakuační lodi, která oba dostane do bezpečí. Jenže po celé planetě se šíří zmutovaná epidemie. Úniková flotila se snadno může stát pastí a jejich hrobem.
Vydal: CooBoo, 2016
Překlad: Richard Podaný
Vazba: pevná
608 stran / 369 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

spring_lovci-duchu

 

 

Neil Spring: Lovci duchů
Vítejte na Borley Rectory nejstrašidelnějším sídle v Anglii. Píše se rok 1926 a Sarah Grey získala novou práci – stala se osobní asistentkou Harryho Pricea, nechvalně známého londýnského lovce duchů, který zasvětil svůj život tomu, aby odhalil pravdu o mnoha anglických ,,falešných lovcích“ a nikdy neustane, dokud případ nevyřeší a podvodníky neodhalí.
Vydal: Omega, 2016
Vazba: vázaná
448 stran / 329 Kč
Ukázka

 

 

 

 

Georgie Adamsová, Emily Bolamová: Tři malí upíři
Verča, Viky a Vincek pořádají halloweenský večírek. Pozvali všechny kamarády, jen na hraběte Kunu ze Strašidelného zámku zapomněli. Ten si samozřejmě takovou nehoráznost nenechá líbit a rozhodne se tři malé upíry pěkně vytrestat. Jak tohle dopadne?
Vydal: BBart, 2016
Překlad: Michaela Krýslová
Vazba: vázaná
80 stran / 249 Kč

 

 

 

rinehart_zracenekralovstvi

 

J. D. Rinehart: Ztracené království (Koruna tří 2)
Trůn, který byl trojčatům předurčen, se zdá být stále vzdálenější…
Vzkříšený král Brutan se svou armádou nemrtvých ovládá město Idilliam. Elodie s Tarlanem se snaží sestavit vlastní vojsko a najít způsob, jak zachránit svého bratra Galfa, který zůstal ve městě uvězněn. Anebo nezůstal?
Galf objevil chodbu spojující Idilliam se ztraceným královstvím Celestis. Tam se setkává se svou matkou, kterou nikdy nepoznal. Ale ona si na něj nevzpomíná. Zapomene i Galf v podivném království na ty, které má rád?
Mezitím se Tarlan a čaroděj Melchior vydávají na cestu za obnovou kouzelníkovy moci; Elodii s armádou nechávají na stráži. Dívka je však zrazena a zajata Lordem Vicerinem, který se ji chystá využít k naplnění vlastních zájmů.
Tarlan, Elodie a Galf budou muset vynaložit všechny své síly a schopnosti, aby vůbec přežili.
Vydá: Host, 2016
Překlad: Romana Bičíková
Vazba: pevná
384 stran / 299 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

Miroslav Žamboch: Město mrtvých I. (JFK 37)
Johnu F. Kovářovi nedává spát záhada propojených světů, které dosud navštívil. Jeho společník Durand buduje obchodní impérium a bývalý agent chce v budoucnu sílu velké společnosti využít. Je proto třeba ji zabezpečit proti útokům zvenčí. Do cesty se však staví první překážky. Kdo je muž, který se snaží Kováře zabít i na prahu vlastní smrti? Jak je možné, že disponuje nadlidskou silou a odolností?
Existují však i další, potenciálně smrtelně nebezpečné komplikace. Slabost pro Anette Johnovi zůstává, je krásná, zatraceně přitažlivá a současně manželka jiného muže – Kovářova nejspolehlivějšího spolupracovníka, válečníka par excellence, Williama Hornbulla.
… a kdesi na východě povstávají běsové. Asi…
Vydal: Triton, 2016
Obálka: Petr Vyoral
Vazba: brožovaná
136 stran / 179 Kč
Koupit knihu

 

nowak_vretezech

 

Jenny Nowak: V řetězech
Už devětkrát jste provázeli legendárního knížete Vlada na jeho vášnivé, kruté, podivuhodné cestě staletími… Už devět zastavení měla tato pouť do minulosti, kterou si čtenáři sami nazvali „transylvánskou ságou“. Devět volně spojených příběhů, které můžete číst každý zvlášť, na přeskáčku, nebo za sebou, po proudu času…
A teď tedy přichází desátý, završující díl románové řady. Na rozdíl od těch předešlých ale není prostým pokračováním Vladových osudů. Je to most, který se obloukem klene daleko do mlhavé hlubiny věků, tam, kde to všechno vzalo svůj počátek. Ponořte se do časů dácko-římských válek. Římané s sebou v řetězech vedou strašlivou živou-neživou zbraň… Krvavá historie začíná. Staletí běží a světem táhne Bič Boží – Attila. A všechny ty horké rudé pramínky se opět stékají do Rumunska, kde už se píše rok 1431 po Kristu a vladař očekává narození dědice. I Stín čeká…
Vydal: Netopejr, 2016
Vazba: vázaná
392 stran / 299 Kč
Ukázka / recenze
Koupit knihu

 

 

Lada Jánská: Dryáda
Ve volném pokračování knihy Kelt, se osudy obou hlavních hrdinů Kláry a Kierana opět protínají.
Přestože o to Klára nestála, je z ní bílá čarodějka, ale božský původ není zárukou šťastného konce. Pomohla sice Kieranovi zlomit tisíciletou kletbu, ale v životě je jenom máloco takové, jak se zdá a Kieran rozhodně není rytířem na bílém koni. Přestože se snaží ovládnout, balancuje nad propastí zla a jeho temné já ho stále pronásleduje. Démoni dávných keltských nocí, které Klára spolu s ním probudila k životu, teď ohrožují nejen jeho, ale i ji a vše, na čem jí záleží.
Škola, práce v muzeu a objevování vlastní magické moci, ji sice plně zaměstnávají, ale tak, jak se střídají roční období, temná a světlá část roku, legendy světa Keltů nutí Kláru jednat a kruh se uzavírá. Tolik bytostí ze zásvětí by ji chtělo vlastnit a ovládat. Přijme svůj osud a postaví se zlu v jeho nejničivější podobě? Najde v sobě sílu nad ním zvítězit… zvítězit sama nad sebou?
Vydal: Netopejr, 2016
Obálka: Dorothea Bylica
Vazba: pevná
306 stran / 299 Kč
Koupit knihu

 

dittrich_elementum

 

Jiří Dittrich: Elementum
Největším problémem Alexandra Summerse byla blížící se maturita. Nebo aspoň do doby, než se mu život obrátil naruby. Vše začne příchodem neznámého cizince. Alex se dozví, že je potomkem jedné z nejstarších, dávno zaniklých civilizací, jež vládla nejen politickou, ale také magickou mocí. Přesněji všemi silami přírody. Tato civilizace ale ve skutečnosti nezmizela. Už po tisíce let se skrývá mimo zraky lidstva a nyní se nachází ve velké krizi.
Alex je nucen chopit se svých povinností a nově objevenou říši ochránit. Jenže s tajemstvím jeho minulosti odhalí i zdrcující pravdu o vlastní rodině. Jeho rodiče jsou už dávno mrtví a úhlavním nepřítelem se stává jeho vlastní bratr, kterého musí porazit. A porážka znamená konec všeho…
Vydal: Epocha, 2016
Vazba: brožovaná
520 stran / 299 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

golden_warcraft_prvni-stret

 

Christie Golden: Warcraft – První střet
Azeroth se ocitá ve válce, když na něj magickým portálem vtrhnou krvelační nájezdníci – orkská Horda, která utíká ze svého chřadnoucího domova Draenoru a chystá se obsadit nový svět a zotročit jeho obyvatele. Lidé se ale nemíní vzdát bez boje a orkské sekery a vlčí jezdci se brzy poměří se stormwindskými meči, trpasličími pistolemi a dalaranskou magií.
Temná síla, která zničila Draenor, však pronikla i do nového světa a nedokáží ji zastavit žádné bitvy, ale pouze spolupráce čtyř hrdinů z obou stran fronty. Orkský náčelník, opovrhovaná míšenka, zahořklý rytíř a zneuctěný mág musejí spojit síly a postavit se samotnému Gul‘danovi, zlověstnému vůdci Hordy. Pokud ho nedokáží porazit, Azeroth a všechny jeho obyvatele, staré i nové, čeká pomalá smrt…
Vydal: Fantom Print, 2016
Překlad: Jakub Mařík, Tomáš Kratochvíl, Zuzana Komprdová
Vazba: brožovaná
304 stran / 289 Kč
Ukázka
Koupit knihu