Nové knihy za únor 2016

Únor byl mezi knižními novinkami ve znamení pokračování. V Sanctu se vrátili kamarádi z románu Asylum, v Podzemí se snaží zastavit Umbrellu, v Říši divů řeší Zrcadlení, Zaklínač si musí poradit s Liščími dětmi, Zakázaná hra dospěla k Infernu. A nesmíme zapomenout na Deadpoola, jenž čelí Drákulově výzvě.

 

Roux_Sanctum

 

Madeleine Rouxová: Sanctum
Tři kamarádi, talentovaní a tak trochu netradičně pro vzdělání zapálení středoškoláci aspirující na univerzitní studium, Dan, Abby a Jordan, které známe z knihy Asylum, se snaží zapomenout na to, co prožili na letní přípravce v New Hampshire College. Hrůzné zážitky je pronásledují ve snech i v každodenním životě, ač si nepřejí nic víc než zapomenout. Leč neúspěšně. Někdo (či něco?) je kontaktuje (příznačně prostřednictvím moderních technologií, ale i „staromódní“ poštou) a dává najevo, že „ještě není konec“. Danovi se do rukou dostává část fotografie, která vytvoří jeden celek s bizarními černobílými snímky, které již dříve dostali Jordan a Abby. Jordan vyluští význam čísel na rubu fotografie – jedná se o souřadnice míst v Camfordu, městečku, v němž sídlí kampus NHC. A je jasné, co musí následovat! Trojice přátel se vrací na známá místa, aby odhalili tajemství, které, jak doufají, je jednou provždy osvobodí od minulosti. Odlupují jednotlivé vrstvy záhady jako cibuli (a občas je to skutečně i k pláči!), aby zjistili… Ale to už je na čtenářích.
Napínavé pokračování knihy Asylum vás zavede na známá místa, ale ukáže je v novém světle. Vyprávění je opět ozvláštněno dobovými fotografiemi, které pomáhají navodit atmosféru, kdy se tři přátelé pohybují na tenké hranici mezi minulostí a současností, genialitou a šílenstvím.
Vydal: Jota; 2016
Překlad: Bronislava Grygová
Vazba: pevná
336 stran / 368 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

Perry_Resident4_podzemi

 

S. D. Perry: Podzemí (Resident Evil 4)
Leon Kennedy, Claire Redfieldová, Rebecca Chambersová a jejich společníci se rozhodnou vzepřít se vzrůstající moci Umbrelly, tajemné megakorporace, která vytváří děsivé biologické zbraně, a najít klíč, který by jim umožnil zastavit Umbrellu jednou provždy.
Jak se dotyční blíží k odhalení pravdy o konspiraci, odhodlají se vloupat do rozlehlé podzemní laboratoře v poušti v naději, že tam objeví způsob, jak překazit další zvrhlé experimenty.
Přitom se budou muset postavit nejnovější živé zbrani, kterou korporace vytvořila…
Vydal: Fantom Print, 2016
Překlad: Kateřina Niklová
Vazba: brožovaná
256 stran / 249 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

Howard_ZrcadleniA. G. Howardová: Zrcadlení
Po zdrcující bitvě na školním plese přijala Alyssa své divé šílenství a rozhodla se bojovat za oba světy, které miluje – za svět lidí i za Říši divů. I když to znamená, že musí vyzvat Červenou na závěrečný souboj plný podvodů a intrik. A protože je králičí díra, jediná cesta do Říše divů, zasypaná, musí Alyssa projít zrcadlovým světem do Kdekolijinde, prostoru obydleného mutanty a podsvětnickými vyvrheli.
V třetím díle ságy Šepotání se Alyssa a její otec vydávají do srdce magické země a chaosu, aby našli Alyssinu matku, její rytíře a napravili vše, co se stihlo pokazit. Společně se Zachem a Morfeem musí zachránit Říši divů a odvrátit rozklad i zkázu, jež se zrcadlí v každém zrcadle na světě. Ale pokud uspějí a přežijí, opravdu je všechny čeká šťastný konec?
Vydal: CooBoo, 2016
Překlad: Magdaléna Stárková
Vazba: vázaná
432 stran / 299 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

Tobin_zaklinac-Lisci-deti

 

Joe Querio a Paul Tobin: Zaklínač 2 – Liščí děti
Geralt na své pouti zavítá na palubu lodi plné bláznů, odpadlíků a zločinců – a někteří z nich jsou ještě nebezpečnější, než by se na první pohled zdálo. Jeden z nich dokonce skrývá ohavné tajemství, které by mohlo na posádku i cestující přivolat nesmiřitelnou pomstu pověstné matky liščice…
Na akčně-hororovém příběhu zasazeném do světa úspěšné herní série Zaklínač spolupracoval scenárista a držitel Eisnerovy ceny Paul Tobin s vycházející ilustrátorskou hvězdou Joem Queriem. Ať už jste Geraltův skalní fanoušek nebo se s jeho příběhy setkáváte poprvé, rozhodně neváhejte!
Vydal: Crew, 2016
Překlad: Martin D. Antonín
Vazba: brožovaná
Typ komiksu: barevný
136 stran / 329 Kč
Koupit komiks

 

 

Smith_Zakazana-hra_inferno

 

L. J. Smith: Zakázaná hra 3 – Inferno
„Jestli je chceš zpátky, vydej se na hon za pokladem. Ale nezapomeň: Jestli prohraješ, cena bude vysoká!“
To byla poslední slova, která Julian pronesl předtím, než zmizel s Tomem a Zachem ve Světě stínů.
Jenny a její přátelé musí vstoupit na území nepřítele a tam ho zničit. Vybaveni kouzelnými runami míří k bráně, za kterou je může čekat utrpení, nebo dokonce smrt.
Zakázaná Hra se chýlí ke konci, cesta do pekel se otevírá…
Vydal: Fragment, 2016
Překlad: Zdík Dušek
Vazba: brožovaná
224 stran / 229 Kč
Koupit knihu

 

 

Turcany_Khaar-vzdorujici

 

Roman Turčany: Khaar vzdorující
Khaar je velitelem té nejelitnější jednotky království – obávaných Jestřábů. Jeho odvaha a síla jsou legendární, láska k mladé princezně dojemná a věrnost zemi neochvějná. Proto musí zemřít. Protože spiklenci chtějí celou zemi ponořit do stínu a přivést její obyvatele na oltář temných bohů.
Ovšem zbavit se Khaara není tak jednoduché. Tam, kde ostatní umírají a ztrácejí naději, Khaar se teprve probouzí. Protože i on v sobě má prastaré zlo; Bestii, která si žádá krvavé oběti nevinných a před kterou se budou muset sklonit barbarští Seveřané i civilizovaní zrádci. Jim všem – a také řadě bestií a démonů – se Khaar hrdě postaví. Jenže dost možná bude právě jeho vítězství znamenat větší temnotu než smrt…
S Khaarem přichází do české fantasy nový svěží vítr – nebo také krvavá bouře, protože Khaar nezná kompromisy a nezná ani slitování. Jeho nepřátelé možná slouží zlu, ale ani oni nejsou připravení na ničivou sílu, kterou vypustili do světa.
Vydal: Fantom Print, 2016
Vazba: brožovaná
304 stran / 269 Kč
Ukázka

 

 

Obálka-final.indd

 

Gerry Duggan, Brian Posehn: DEADOOL: DRÁKULOVA VÝZVA
Příběh o chlapci, který potkal ďáblici – tak, jak ho umí odvyprávět jen pošahaní tvůrci Deadpoola!
Je to stmívání svobodného života Wadea Wilsona. Ale v tomhle upírském příběhu se třpytí jenom dialogy.
Drákula si vybral nevěstu: sukubí královnu nemrtvých. Jeho sňatek s ní má ukončit eóny konfliktů a přivést svět monster pod jeho nadvládu. Má to ale jeden háček: k nalezení své nevěsty si najal Deadpoola. A náš starý neposeda Wade se pustí do vykopávání Drákulovy dlouho zakopané vyvolené jako psychotická verze Indiany Jonese. Tentokrát jde o všechno i jen o něco a občas i o úplné prdlajs. Jak se Deadpoolovi pod nohy pletou teleportující se zabijáci, řecké legendy a lovec upírů Blade, začíná být jasné, že ne každý je nesvatému manželskému svazku nakloněn. A když se pak Deadpool s nastávající nevěstou setká, rozklepou se kolena i jemu. A co teprve, až narazí na Nočního vlkodlaka a nejdoslovněji pojatou Fatální čtyřku všech dob. Když se pak rozpoutá obludná bitva monster, na stole zůstane ležet jediná otázka – jak daleko Wade zajde, aby svůj úkol splnil?
Vydal: Crew, 2016
Překlad: Darek Šmíd
Vazba: brožovaná
Typ komiksu: barevný
Recenze
Koupit komiks

 

 

Segel_Nocni-mury

 

Jason Segel, Kirsten Miller: Noční můry!
Dobrou noc, Charlie! Ale na spánek zapomeň… Za zavřenými víčky číhá strach! Charlie Laird, žák sedmé třídy z malého městečka jménem Cypřišový Potok, se už tři měsíce pořádně nevyspal. Sotva začne dřímat, ocitne se v divném světě, kde se to hemží čarodějnicemi, skřety, hady, upíry, prostě veškerými hrůzami, jaké si lidská fantazie dokáže vymyslet. Straší tu i klauni nebo huňatí bílí králíčci! Ale jedna noční můra je ze všech nejhorší – ta, se kterou se musí Charlie vypořádat, jinak se z říše zlých snů už nikdy nedostane a navíc přivede do záhuby své kamarády, rodinu a celé město…
Vydal: XYZ, 2016
Překlad: Dana Chodilová
Ilustrace: Karl Kwasny
Vazba: vázaná
376 stran / 299 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

Brezina-Tajemstvi-strasidelneho-zamku

 

Thomas C. Brezina: Všechna moje strašidla – Tajemství strašidelného zámku
Max je na první pohled obyčejný desetiletý kluk, který to nemá snadné. Ve škole se mu spolužáci posmívají, že je srab, a starší sestra Dodo mu dělá ze života peklo. To vše se změní, když se čirou náhodou seznámí s tajemnými obyvateli opuštěné pouťové atrakce. Ve zchátralém strašidelném zámku totiž bydlí opravdová strašidla! Skrývají se před nebezpečnou Karlou Čmuchalovou, která je chce vyslídit a pochytat do své show. Max se s nimi skamarádí a stanou se z nich skvělí přátelé. Jenže atrakce se má bourat. Je třeba vymyslet záchrannou akci!
Vydal: Fragment 2016
Ilustrace: Pablo Tambuscio
Vazba: vázaná
200 stran / 279 Kč
Koupit knihu