Ellie Boswell

Ellie Boswell, autorka série Čarodějka z Turlinghamu, kterou česky vydává nakladatelství CooBoo od roku 2013, patří svým „skoro světovým původem“ mezi velice zajímavé spisovatelky. Čím může své fanoušky překvapit?

Ellie-BoswellEllie Boswell, vlastním jménem Leila Rasheed, se narodila v roce 1978. Vyrostla v Libyi a po rodičích je z části Angličanka a z části Bangladéšanka. Ve třinácti se přestěhovala do Británie. V mládí byla na výletě u příbuzných v Bangladéši a během jedněch letních prázdnin navštívila otce v Malajsii, kde zrovna pracoval. Je vdaná za dánského saxofonistu, který vytváří divnou a úžasnou muziku. Spolu mají syna narozeného v roce 2012. V současnosti žije Ellie Boswell v Birminghamu.

Dva roky navštěvovala internátní školu. Později získala dva magisterské tituly, v dětské literatuře a poté i v tvůrčím psaní, které v současné době vyučuje. Kromě toho mentoruje i spisovatele tvořící knížky pro děti a mládež. Vyzkoušela si práci v hospůdkách a malých lahůdkářstvích, prodávala knihy pro Waterstone v Bruselu a dělala administrativu pro národní dětskou literární charitu.

Bojí se létání a žraloků, ale nikoliv létajících žraloků, kteří neexistují. Tedy opravdu doufá, že neexistují. Není zdatný plavec a ve svém věku překvapivě nedokáže řídit auto, takže všude cestuje pěšky, autobusem nebo vlakem. Jedním z jejích oblíbených míst je jižní Itálie, kde strávila nějaký čas u příbuzných. Chtěla být archeoložkou jako Indiana Jones, ale bohužel jí to nevyšlo. Její oblíbenou knížkou je The Owl Service od Alana Garnera.

Pokud si Ellie zrovna nečte nebo nepíše, tak miluje procházky u moře a snění o dalších románech. Její prvotinou byla Chips, Beans and Limousines, která postoupila do užší nominace na Wigan Explore Book Award. Jednou, když její kočka Gally honila po zahradě veverku, tak Elliina neteř prohlásila, že Gally vypadá jako čarodějnická kočka. A další námět byl na světě.

Tvorba jako Ellie Boswell:

Boswellova_Carodejka_TurlinghamČarodějka z Turlinghamu
1. Čarodějka z Turlinghamu (The Witch Of Turlingham Academy, 2012; česky CooBoo, 2013)
2. Magie v utajení (Undercover Magic, 2012; č. CooBoo, 2014)
3. Čáry a tajemství (Secrets and Sorcery, 2012; č. CooBoo, 2014)
4. Kouzelná truhlice (A Box of Tricks, 2013; č. CooBoo, 2015)
5. Spellbound (2013)

Tvorba jako Leila Rasheed

Fantastic Diary of Bathsheba Clarice De Trop!
1. Chips, Beans and Limousines (2008)
2. Doughnuts, Dreams and Drama Queens (2009)
3. Socks, Shocks and Secrets (2008)

At Somerton
1. Secrets & Sapphires (2013)
2. Diamonds & Deceit (2014)
3. Emeralds & Ashes (2015)

Samostatné romány:
– The World Turned Upside Down (2010)

Zdroj: Fantasticfiction.co.uk, stránky autorky, rozhovor č. 1 a č. 2