Ellie Boswellová: Kouzelná truhlice (Čarodějka z Turlinghamu 4)

Na Turlinghamské akademii probíhá velká sláva. Před třemi sty lety byla při příležitosti založení školy uložena do země pamětní schránka a profesorský sbor ji právě vykopal. Nejde však otevřít, a dokonce nenese žádnou stopu poškození vlhkostí. Navíc lovkyně čarodějnic Katy cítí, že je v ní schované nějaké kouzlo.

Boswell_Kouzelna-truhliceOd minulého příběhu Čáry a tajemství se mnohé změnilo. Sophiina máma už ví, čím její dcera i manžel jsou, Katy s Ashtonem a s rodiči čaroděje neloví, a sami se musí před ostatními kolegy lovci skrývat. Dokonce se mezi čaroději roznesla informace, že Turlinghamská škola je přátelská k čarodějnickým potomkům, a na školu se hlásí nová čarodějka. Sophie je nadšená z příležitosti mít další stejně starou a nadanou dívku ve své blízkosti, ale Katy její nadšení příliš nesdílí. S příchodem nové čarodějky se začínají kamarádské vztahy mezi Sophií, Katy a spolužáky zamotávat a do všeho zmatku ještě zmizí tajemná truhlice.

Ellie Boswellová v knize Kouzelná truhlice čtenářkám přichystala další čarodějnické zmatky, které budou muset obě děvčata a jejich blízcí vyřešit. Ke známým postavám přibude pár nových a autorka prozradí více podrobností o kouzelnických mazlíčcích.

Příběh se odehrává převážně na území školy, či v přilehlém okolí. Kniha je čtivá, děj má rychlý spád, hrdinky jsou rozhodné a rodiče opět zmatení, což malým čtenářkám, které četly i předchozí knihy, určitě vadit nebude. Jako rodič nad tím však kroutím hlavou a podivuji se, jak se vůbec mohli obejít bez svých dětí.

Zákonitosti magie mi přišly také poněkud zvláštní, spoustu věcí se pomocí ní dá změnit nebo ovlivnit, ale ne ty, které se týkají samotné zápletky. Pokud rodič nebude nad knihou příliš dumat, mohl by si příběh užít i on.

Nejlepší mi zatím přišel díl první Čarodějka z Turlinghamu, kde Ellie Boswellová nastínila, kam by se postavy a její čarodějný svět mohly ubírat, ale další díly včetně posledního tyto možnosti nevyužily. Každá další kniha znamená jen další zápletku, aniž by se postavy naučily něco nového.

 

Vydalo: CooBoo, 2015
Ukázka
Koupit knihu