Tui T. Sutherlandová: Skryté království (Ohnivá křídla 3)

Prostřednictvím dráčat osudu jsme poznali, jak to chodí u bahnoletů, nebeletů a mořeletů. Známe příběh Hliňáka a Tsunami a víme, jak se Spáry míru dostaly k jejich vejcím. Skryté království je příběhem Zářeniným. O dešťoletce, která ani není součástí věštby, jež slibuje konec války mezi dračími kmeny.

Dráčata Hliňák, Tsunami, Zářena, Slunéčka a Hvězdoplav se vylíhla v jeskyni, kam jejich vejce ukryly Spáry míru. Uskupení draků, co by rádo ukončilo válku, si tak chtělo pojistit vyplnění věštby, jež vyřkl mocný nocilet. Spáry se však nechovaly k dráčatům vlídně a dráčata se po dlouhých letech věznění a přípravách na svůj úkol rozhodla z jeskyně uprchnout. Od té doby jsou pořád na útěku. Znovu zajatá bojovala v aréně s jinými draky pro pobavení královen a po dalším útěku vyřešila vraždy dětí královny Korály. Také poznala dvě ze tří následnic trůnu pískoletů a hodlají poznat i tu třetí. Pak by mohla rozhodnout, která z nich se má stát královnou, a snad i ukončit válku mezi znepřátelenými kmeny. Jenže každá z následnic se je snaží znovu získat pro sebe a dráčatům jsou jejich spojenci neustále v patách. Jako dobrý úkryt se jim nabízí blízký deštný prales, ve kterém mají svůj domov dešťoleti.

Zářena se setkání s dešťolety obává, ač by ráda zjistila o svém druhu více informací a nalezla pomoc pro zraněného Bláníka, který s nimi uprchl od mořeletů. Má strach, že jsou takoví, jak se o nich povídá, a rozhodně taková být nechce. O dešťoletech se přece ví, že jsou líní …

Tui T. Sutherlandová (*1978) je venezuelsko-americká spisovatelka, která často píše pod pseudonymy Heather Williams a Erin Hunter podle toho, jaké sérii knih se zrovna věnuje. Jméno Tui dostala do vínku od své matky původem z Nového Zélandu, kde žije pták stejného jména.

Třetí kniha Ohnivých křídel neztrácí nic na své čtivosti a dráčata opět čekají nesnáze, záhady a jejich odhalování. Poznáte další kousek historie a krajů světadílu Pyrhie, jak to mezi draky funguje a jak si v rozhádaném světě draků stojí dešťoleti.

Jak si dráčata osudu poradí, zda si najdou další přátele a spojence a zda se setkají s třetí princeznou pískoletů, si budete už muset přečíst sami. Pokud se vám předchozí dva příběhy (Dračí věštba a Dědička trůnu) zamlouvaly, Skryté království si nemůžete nechat ujít. Čtvrtá kniha Temné království již u nás tento rok vyšla a moc se na ni těším.

Ukázka

Vydal: Fragment, 2018
Překlad: Zdík Dušek
Vazba: vázaná
Počet stran: 304
Cena: 329 Kč