Nové knihy za prosinec 2018

I v posledním měsíci roku 2018 se urodilo ještě několik knih z žánru fantastiky. Kterépak to jsou?

 

Kristýna Sněgoňová: Krev pro rusalku

Rusalky, žínky, meluzíny, říkejte jim, jak chcete, protože co si budeme vykládat, většinou se stejně živí jako šlapky. Stačí zaplatit a víla se vám promění, v koho si přejete. Má to ale malý háček – platí se krví. Pro dohled nad vílami je tu speciální policejní oddělení a lidé v něm vědí, že když děláte s vílama, vždycky se něco podělá. A Dominiku Stolbenkovi se teď život podělal víc, než by si kdy dokázal představit. Navíc se v řece objevila mrtvá víla a její smrt má vyšetřit právě on. Vítejte ve špinavém světě vílích bordelů, krve, staré magie a tajemství, která se nezastavitelně derou na povrch.
Vydal: Epocha, 2018
Obálka: Žaneta Kortusová
Vazba: brožovaná
464 stran / 349 Kč
Ukázka

 

Kateřina Hurtová: A v ní stín

Kdo by se nechtěl stát legendou? Třeba Lilit. Druhorozené princezny se sice trůn netýká, přesto musí čelit dvorským intrikám, úkladům o život i vrtochům šílené matky.
Když Lilit uprchne se svým milým ze země a narodí se jí děti, zdá se, že konečně našla štěstí. Ale osud jí chystá jednu krutou ránu za druhou – a žádná z nich není náhoda. Za jejím utrpením stojí dávná legenda o ženě vládnoucí smrti. Lilit se vydává na cestu, na níž se musí střetnout nejen s prastarou hrozbou, usilující o zkázu světa, ale také porazit stín dřímající hluboko v ní.
Suverénní český románový debut, který se vám zaryje pod kůži.
Vydal: Gorgona, 2018
Obálka: Hải Hoàng Trần Sơn
Ilustrace: Petra Saibová
222 stran / 285 Kč
Ukázka

 

P. C. Castová: Bojovnice slunce

Mari z klanu Poutníků a Nik z Lesního kmene stáli ještě nedávno jako členové soupeřících klanů proti sobě. Teď však bojují bok po boku, i se svými psími kumpány, aby zachránili nejen jeden druhého, ale i svou nově vytvořenou smečku.
Lovec Thaddeus zradil vlastní lid a přispěl k jeho zhoubě způsobené lesním požárem. To mu však nestačí. Touží po vládě nad kmenem a viní Mari ze všeho zlého, co jeho kmen i jej samotného postihlo. Udělá všechno, aby získal moc, i kdyby tím měl zničit vše, co mu stojí v cestě.
V otráveném a zpustošeném městě se mezitím Mrtvý zrak stává ochotnou nádobou pro probuzeného Boha Smrti. Ten má své vlastní plány a využije kohokoli, včetně šíleného Thaddea, aby je naplnil.
P. C. Castová se v Bojovnici slunce vrací do postapokalyptického magického světa, kde se země drasticky změnila, do světa plného krásy a lásky, nebezpečí i krutosti.
Vydal: Yoli, 2018
Překlad: Renata Heitelová
Vazba: brožovaná
592 stran / 399 Kč
Ukázka

 

Hana Clerien Hozová: Smrtonošův slib

Město Tarn´Ut se stále hlouběji propadá do tenat korupce. Luka Mortifer, královský protektor, je tomu nucen přihlížet, stejně jako stále hrubějšímu zneužívání diablů, rasy, ke které náleží i on sám.
Ve snaze dodržet slib, který dal před dvěma lety jednomu z nich, Luka rozehrává riskantní hru, která může přinést diablům vytouženou svobodu nebo uvrhnout celé království v chaos. Vše vychází podle plánu až do chvíle, kdy do hry nečekaně vstupuje nový hráč…
Vydal: Klub Julese Vernea – Poutník, 2018
Vazba: brožovaná
288 stran / 280 Kč

 

Hubertus Rufledt, Helge Vogt: Alisik 2 – Zima

Napínavý i romantický komiks o gotické lolitě pokračuje, přesně ve stylu Tima Burtona. Na hřbitov dopadají první sněhové vločky. A živé i mrtvé čekají další velká nebezpečí. A Alisik možná i její první velká posmrtná láska.
Vydal: Crew, 2018
Překlad: Petr Jan Vinš
Vazba: vázaná
112 stran / 249 Kč

 

Richard Wagner, P. Craig Russell: Prsten Nibelungův

Prestižní cenou Willa Eisnera ověnčené zpracování cyklu oper Richarda Wagnera Prsten Nibelungův předkládá čtenářům v atraktivní podobě grafického románu jeden z nejslavnějších eposů evropské kultury.
Staňte se svědky dávných úkladů mohutných obrů proti samotným bohům, kteří ve snaze odvrátit svůj pád nemilosrdně intrikaří proti zamilovanému páru. Ve jménu lásky, zlata a mocného prstenu umírají i ti nejudatnější hrdinové.
Kniha je vrcholným dílem uznávaného výtvarníka a scenáristy P. Craiga Russella. Kromě samotného příběhu nabízí také informace o vzniku celého díla, autorovy poznámky k výtvarnému zpracování a dosud nepublikované skici. Pokud si kdy nějaké dílo zasloužilo označení „epické“, a to v původním i novodobém slova smyslu, pak je to právě toto.
Vydal: Comics Centrum, 2018
Překlad: Alexandra Niklíčková
Vazba: vázaná
Typ komiksu: barevný
448 stran / 899 Kč
Ukázka / recenze

John Grant, Joe Dever: Stíny nad řádem Kai

Pouze národ Sommerlunďanů vzdoruje armádě temnoty a podmanění Magnamundu. V čele zoufalého odboje stojí řád Kai a jeho spojenci, čarodějové Bratrstva Křišťálové hvězdy. Vzpurný čaroděj Vonotar však zradí Bratrstvo a ze vzdoru spojí své síly s Temným pánem Zagarnou. Společně ničí vše, co se jim postaví do cesty, a rozpoutají nejzuřivější invazi, jaké byl kdy Sommerlund svědkem.
Vydal: Mytago, 2018
Překlad: Alena Švomová
Obálka: Ondřej Hanzlík
Vazba: vázaná
224 stran / 289 Kč
Ukázka

Amanda Stevensová: Hříšník (Hřbitovní královna 5)

Amelia Grayová je povoláním restaurátorka opuštěných hřbitovů, ale poslední dobou se její vnímavost vůči nadpřirozeným jevům začíná nečekaně rozvíjet. Zpočátku jen viděla duchy, pak začala provázet mrtvé na onen svět, ale nyní má za úkol pátrat po ztracených duších. Jinak jí totiž mrtví nedají pokoj. Na hřbitově Sedm bran Amelia objeví v klecovém hrobě tělo mladé ženy – a jejího vraha může odhalit jedině ona. Ráda by důvěřovala pohlednému detektivu Kendrickovi, který je rovněž nadán schopností vidět duchy. Ale má pocit, že s jejími myšlenkami kdosi manipuluje. Kde jsou vlastně hranice reality? A kdy se známý člověk promění v démona?
Vydal: Ikar, 2018
Překlad Věra Klásková
Vazba: pevná
344 stran / 349 Kč