Nové knihy za březen 2018

Knižní novinky se v březnu nesly především ve znamení různých pokračování rozjetých sérií (Baltimore, Démonský cyklus, Griša…), z novinek nabídlo Argo fantasy pro mládež Dívka, která upíjela měsíc a Baronet román Fandom o mladých filmových fanoušcích.

Mike Mignola, Christopher Golden: Prokleté zvony (Baltimore 2)

Kroky zavádějí lorda Baltimora do malého rakouského městečka sužovaného řáděním ďáblem posedlých upířích jeptišek z nedalekého kláštera, do jejichž čela se postavil samozvaný černokněžník. Ten pro uskutečnění svých světovládných záměrů potřebuje oživit jistou mocnou čarodějku. A právě za tím účelem ukrývá ve stínech klášterních kobek toho, jehož jednonohý mstitel lord Baltimore tak divoce pronásleduje!
Vydal: Comics Centrum, 2018
Kresba: Ben Stenbeck
Překlad: Jan Kantůrek
Typ komisku: barevný
Vazba: vázaná
144 stran / 599 Kč
Ukázka

Kelly Barnhillová: Dívka, která upíjela měsíc

Každý rok obětují lidé v Protektorátu jedno novorozeně čarodějnici žijící v hlubokých lesích. Odnepaměti slýchali, že jen tak ochrání město před jejími zlými čáry. Jenže čarodějnice Xan není krutá. Naopak, o opuštěné dítě se postará, nakrmí je výživnou hvězdnou září a najde mu novou, milující rodinu na druhé straně lesa. Ale jednou dá novorozené holčičce omylem napít svitu měsíce. V její krvi začne kolovat magie. Xan se rozhodne děvčátko vychovat sama, pojmenuje je Luna a jeho kouzelné schopnosti zapečetí do doby, než bude Luně třináct a zmoudří. Jenže jak se blíží dívčiny třinácté narozeniny, kouzla začínají vyplouvat na povrch. Nad lesem se shlukují obrovská hejna hrozivých ptáků, pod zemským povrchem se probouzí sopka a kolem obchází žena s tygřím srdcem. A z Protektorátu míří k lesu muž odhodlaný Xanu zabít. Brzy bude muset Luna bránit ty, kdo dosud chránili ji. A postavit se skutečnému zlu.
Vydal: Argo, 2018
Překlad: Barbora Punge Puchalská
Vazba: pevná
336 stran / 298 Kč
Ukázka

S. D. Perry: Nultá hodina (Resident Evil 7)

Tým Bravo jednotky S.T.A.R.S. je poslán vyšetřit sérii bestiálních vražd, k nimž došlo v Raccoon City. Cestou na místo činu se však helikoptéra s týmem zřítí. Pád všichni přežijí a na cestě k záchraně narazí na havarovaný vojenský džíp. V něm najdou zohavené mrtvoly – a tím jejich noční můra právě začíná. Tým Bravo brzy zjistí, jaké zlo se rozrůstá všude okolo a Rebecca Chambersová, nováček v týmu, začne uvažovat, do čeho se to vlastně namočila…
Vydal: Fantom Print, 2018
Překlad: Kateřina Niklová
Vazba: brožovaná
256 stran / 279 Kč
Ukázka

Kladivo na čaroděje – O krok před peklem

Svět Kladiva na čaroděje skrývá nepřeberné množství příběhů plných akce, napětí, černého humoru, magie, démonů, zombií a jiného sajrajtu. Ty nejlepší jsme shromáždili ve sbírce, na níž se kromě autorů jednotlivých dílů podíleli i další známé tváře české fantastiky a najdete v ní také vítěznou povídku literární soutěže „Napiš si své Kladivo“. Čeká na vás pořádná nálož v podobě třinácti akčních a zábavných dobrodružství naší netradiční čtyřky hrdinů!
Autoři: Martin D. Antonín, Dušan D. Fabian, Jan Hlávka, Jana Jůzlová, Markéta Klobasová, Štěpán Kopřiva, Jakub Mařík, Ondřej S. Nečas, Jiří Pavlovský, Darek Šmíd, Martin Paytok
Vydal: Epocha, 2018
Obálka: Lubomír Kupčík
Vazba: pevná
488 stran / 399 Kč

Daniel Abraham: Tyranův zákon (Mince a dýka 3)

Kola války nelze zastavit.
Tyran Geder Palliako vede svůj národ do války, ale všechna vítězství vedou jen k dalším konfliktům a zasévají semínka budoucí porážky. Jen pozůstalí po popraveném zrádci mohou přinést naději.
Prohnaná Cithrin bei Sarcour se snaží posílit své postavení u Medejské banky, ale v trezorech plných zlata se skrývá také nejedna dýka a pohár s jedem. A ve stínech na druhé straně světa se pohybuje kapitán Marcus. Kdysi srazil na kolena krále, nyní bude muset čelit prastaré, nenasytné bohyni.
Vydal: Laser, 2018
Překlad: Daniela Orlando
Vazba: vázaná
400 stran / 379 Kč

Sara Raaschová: Led nebo oheň

Zimní království bylo osvobozeno, ale krušné chvilky ještě nekončí. Aby Meira ochránila svůj lid, dovolí Cordellu kopat v zimních dolech. Tam ale najdou něco mocného a nebezpečného – magickou propast. Theron chce využít tento nález k poražení zla, ale Meira se bojí, co s sebou taková síla může přinést. Když se na zemi posledně objevilo tolik magie, povstal velký Rozklad. Proto nechce nechat nic náhodě a klidně se postaví i Theronovi. Ale nevystaví i tak své lidi nebezpečí? Boje o moc sílí. Theron touží po magii, Mather bojuje za svobodu a Meira se začíná ptát sama sebe, jestli bojuje jen za Zimu, nebo za celý svět.
Vydal: CooBoo, 2018
Překlad: Zdeněk Uherčík
Vazba: pevná
320 stran / 299 Kč
Ukázka

Peter V. Brett: Jádro (Démonský cyklus 5)

Od nepaměti se noční temnotou plíží krvelační démoni lovící lidi. Bezpečných míst k životu je stále méně a zdá se, jakoby pronásledovanému lidstvu už nezbývala žádná naděje. Pak povstali dva bojovníci, blízcí si jako bratři, dokud je nerozdělila trpká zrada.
Arlen Sedlák – Tetovaný, od hlavy po paty pokrytý chranami, které mu umožňují bojovat s démony tváří v tvář – a vítězit.
Jardir, vyzbrojený mocnými magickými zbraněmi z dávnověku. Prohlásil se Osvoboditelem, který má podle proroctví sjednotit lidstvo a vést ho k vítězství v šaraku ka – konečné válce proti démonům. Aby lidstvo mělo šanci ve válce zvítězit, vydávají se Arlen, Renna a Jardir do Jádra, nejtemnějších hlubin zla, odkud podle jejich očekávání není už pro nikoho návratu…
Vydal: Triton, 2018
Překlad: Mirka Polová
Obálka: Larry Rostant
Vazba: pevná
752 stran / 529 Kč
Ukázka

Alwyn Hamiltonová: Zrádce trůnu (Poušť v plamenech 2)

Amání utekla ze svého rodného města na konci světa společně se záhadným cizincem Jinem na hřbetě mytického koně. Tehdy šla jen za svou vlastní svobodou, ale nyní bojuje za svobodu celého Mirádži. Tomu panuje krvežíznivý sultán, který neváhal zavraždit svého otce, by se dostal na trůn. Amání se ocitne jako zajatkyně přímo v sultánově paláci a je odhodlána udělat vše, aby ho sesadila. Zatímco se pídí po tajných informacích na jeho dvoře, snaží se zapomenout, že Jin zmizel, zrovna když to vypadalo, že k sobě mají opravdu blízko, – a taky že je vlastně vězenkyní nepřítele. Čím dele však v paláci je, tím víc pochybuje, jestli je sultán opravdu tak hrozný, jak jí tvrdili, a přemýšlí, kdo je v její rodné vlastně ten zrádce.
Vydal: CooBoo, 2018
Překlad: Martina Buchtová
Vazba: brožovaná
440 stran / 299 Kč
Ukázka

David Eddings: Tamuli

Bůh Azaš byl poražen a elénská království se těší z míru a prosperity. Náhle však přichází znepokojivé zvěsti z dalekého Tamulského císařství. Sparhawk se starými přáteli musí opět obléct zbroj a vyrazit do boje s temnou magií…
Hrdinové slavné trilogie Elénium trochu zestárli, ale neztratili nic na své zábavnosti. Opět se můžeme těšit na jiskrné dialogy, bleskové souboje chladných mečů i žhavých kouzel, na odzbrojující šarm hrdinů i záludné intriky padouchů. David Eddings se vrátil ke svému nejslavnějšímu příběhu v oslňující formě a znovu dokázal, jak podmanivá může být fantasy v rukou mistra!
Souborné vydání románů Duhové paláce, Zářící a Skryté město.
Vydal: Triton, 2018
Překlad: Adéla Bartlová
Vazba: pevná
984 stran / 699 Kč
Ukázka

Sarah J. Maasová: Dvůr křídel a zmaru

Freye se vrací zpátky na Jarní dvůr, aby získala informace o Tamlinově armádě a odhalila plán krále, který hodlá království Prythian napadnout a zničit. K tomu všemu musí předstírat lásku k muži, kterého ve skutečnosti ze srdce nenávidí. Její život tak visí na vlásku a nemůže si dovolit udělat jedinou chybu, jinak to bude stát život nejen ji, ale způsobí zkázu celého království.
Vydal: CooBoo, 2018
Překlad: Ivana Svobodová
Vazba: brožovaná
720 stran / 399 Kč
Ukázka

Sebastien de Castell: Černé znamení (Divotvůrce 2)

Kellen opustil lid Jan’Tepu a v šestnácti letech se stal psancem. Teď se musí víc než kdy jindy spoléhat na svůj důvtip, aby přežil v zemi Sedmi písků. Chybí mu domov, rodina a Nephenie, kterou nepřestal milovat. Pak se ale potká se Seneirou, dívkou se zavázanýma očima ukrývající velké tajemství. Společně s Ferius se rozhodnou pomoct, jenže v sázce je víc, než oba tuší. Moc černého stínu sílí a Kellen má podezření, že za vším stojí jeho vlastní lid.
Vydal: Egmont, 2018
Překlad: Peter Kadlec
Vazba: pevná
360 stran / 299 Kč
Ukázka

Leigh Bardugo: Zkáza a naděje (Griša 3)

Hlavní město Ravky padlo a na trůn usedl Temnyj. Zesláblá Alina se skrývá hluboko pod zemí ve starobylém jeskynním labyrintu a nabírá síly k dalšímu boji. Jen s velkým přemáháním snáší nechtěnou péči fanatiků, kteří ji začali uctívat jako svatou. V hlavě se jí rodí plán, postavený na nejistých základech. Dočká se pomoci od svého spojence prince Lantsovova, po kterém se ale slehla zem? Podaří se jí najít bájného ohnivého ptáka a využít jeho moc v boji proti temnotě? Jisté je, že válka je na spadnutí a Alinin neúspěch bude znamenat zkázu nejen pro ni, ale i pro celou zemi.
Vydal: Fragment, 2018
Překlad: Julie Žemlová
Vazba: vázaná
344 stran / 349 Kč
Ukázka

Anna Day: Fandom

Violet, její bratr Nate a dvě kamarádky Alice a Katie se chystají na sraz fanoušků veleúspěšného filmu Šibeniční tanec, kterého se účastní i představitel hlavní postavy. Pečlivě vyrobené kostýmy jsou připravené, vysněná chvíle je na dosah. Ale při Comic Conu dojde k nevysvětlitelnému posunu v čase, při němž se Violet s ostatními ocitá ve skutečném světě svých fiktivních idolů, v dystopické společnosti plné násilí a chaosu. Během prvních vteřin ve smyšlené říši však Violet zaviní smrt hlavní hrdinky a je nucena sehrát její roli přesně tak, jak byla napsaná ve filmovém scénáři, tedy včetně úkladů, milostného vztahu i konečného završení. Avšak i fiktivní postavy a příběhy žijí svým vlastním životem…
Vydal: Baronet, 2018
Překlad: Jiřina Stárková
Vazba: vázaná
400 stran / 349 Kč
Ukázka

Natalja Ščerba: Číselné jméno (Časodějové 4)

Ve čtvrtém díle ságy o kouzelnících, kteří umí čarovat s časem, budou klíčníci hledat Rozeklaný zámek… Vasilisa začala konečně studovat skutečné časodějnictví. Na Černovílu – zámku Královny temných víl zdokonaluje po boku své kamarádky Bouře své bojové schopnosti. Doba je zlá a je potřeba, aby se uměla postarat sama o sebe. Feš se Vasilise stále vyhýbá, zato Mark se podezřele snaží vloudit do její přízně. Vasilisa netuší, že chce na Astragorovo přání zjistit její číselné jméno. Klíčníci se chystají prohledat komnaty Rozeklaného zámku, k nimž mají klíče. Nejsou však sami, o odhalení tajemství usiluje celá řada mocných časodějů. Podaří se klíčníkům najít tajemnou Černou komnatu? Usmíří se Vasilisa s Fešem? Vyhraje tempohoničku se svým Lunoptákem Sněženkou? Objeví znovu svůj vzácný dar – časový flér?
Vydal: Fragment, 2018
Překlad: Martina Pálušová
Vazba: pevná
368 stran / 349 Kč

Gena Showalter: První život

Tenley „Ten“ Lockwood je obyčejná sedmnáctiletá dívka, která posledních třináct měsíců strávila zamčená v Prynne Asylumu. Důvod? Není to její posedlost čísly, ale odmítnutí, aby rodiče určili místo, kde bude žít poté, co zemře.
Toto je pravda, kterou svět musí přijmout: Zaprvé – život je jen generálka; za druhé – skutečný život začíná až po smrti.V Everlife jsou u moci dvě síly: Troika a Myriad, dlouhodobí nepřátelé a smrtící soupeři. Oba udělají cokoliv, aby Ten zlanařili do svých služeb, posílají své nejlepší nohsledy, aby ji nalákali na svou stranu. Brzy se Ten ocitne na útěku a ve válce mezi těmito dvěma silami, z nichž každá udělá cokoli, aby vyhrála právo na její duši. Komu může věřit? Ona prostě musí zůstat naživu dostatečně dlouho, aby se mohla rozhodnout…
Vydal: Omega, 2018
Překlad: Blanka Rozsypalová
Vazba: vázaná
440 stran / 399 Kč

Yamazaki Koré: Čarodějova nevěsta 2

Čise si začíná v Eliasově domě zvykat, avšak stále ji trápí nejrůznější otázky. Proč se jí vlastně čaroděj Elias ujal? Jaké jsou jeho skutečné záměry? Proč jí neřekl, jaké nebezpečí jí hrozí? A v neposlední řadě – co je to za podivnou bestii, která obchází nedaleký kostel a trhá na kusy místní obyvatele?
Vydal: Crew, 2018
Překlad: Anna Křivánková
Vazba: brožovaná
184 stran / 199 Kč