Nové knihy za červen 2016

Červnové knižní novinky jsou ve znamení čarodějů všeho druhu a stáří a ostřílených hrdinek současné urban fantasy.

Tregillis_Nejstudenejsi-valka

 

Ian Tregillis: Nejstudenější válka
Druhý díl románového triptychu, ve kterém si Otčina Roberta Harrise podává ruku s Alanem Moorem.
Dvacet dva let po druhé světové válce panuje mezi britským impériem a SSSR jen křehká rovnováha sil. Sovětský svaz se táhne od Tichého oceánu po kanál La Manche a Britům už desítky let skýtají jedinou obranu jejich čarodějové – kteří však nyní za podezřelých okolností jeden po druhém umírají.
Z přísně tajného výzkumného střediska hluboko za Železnou oponou mezitím prchá dvojice sourozenců, kterou kdysi zvrhlý nacistický vědec obdařil nadlidskými schopnostmi. Cílem jejich útěku před Sověty, kteří se německý program pokoušejí v co nejrozsáhlejším měřítku napodobit, je Londýn. V britské metropoli totiž žije někdejší vyzvědač Raybould Marsh, s nímž má šílená vědma Gretel své plány. A jak Marsh záhy zjistí, když se nechá znovu zatáhnout do světa tajné organizace Milkweed, ani Británie své nejzlověstnější operace neuzavřela s koncem války. Jakou cenu bude ochoten splatit, aby ochránil vlast a královnu?
Vydal: Argo, 2016
Překlad: Pavel Bakič
Vazba: brožovaná
312 stran / 298 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

McGuire_ragnarok-za-polovic

 

Seanan McGuire: Ragnarok za polovic (InCryptid 3)
Když Alex Price souhlasil, že se vypraví do Ohia, aby dohlížel na chovný program bazilišků a pomohl své sestřenici-telepatce při zotavování, nečekal, že kolem toho bude tolik mrtvých. V zoo, kde Alex pracuje, se však objevují mrtvoly a jeho přítelkyně – Shelby Tannerová, australská zooložka se zálibou ve velkých kočkovitých šelmách – začíná být nedůvěřivá.
A co hůř; všechna těla byla částečně proměněna v kámen…
Třetí kniha série InCryptid přivede čtenáře na nová místa a seznámí ho s novým členem rodiny, přičemž se Alex snaží ustát náročnou pozici mezi běžným životem, prací a touhou nenechat se proměnit v zahradní sochu. Na scéně se objevují staří i noví přátelé a nebezpečí číhá na každém rohu.
Vydal: Fantom Print, 2016
Překlad: Petra Kubašková
Vazba: brožovaná
256 stran / 259 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

Briggs_ohnivy-dotyk

 

Patricia Briggs: Ohnivý dotyk
Mercy Thompsonová je oslavována jako „hrdinka, která nepřestává růst a přesto zůstává věrná sama sobě.“ A nyní je zpátky a brzy zjistí, že když se fae rozhodnou ublížit lidem, nejvíce trpí děti…
Napětí mezi fae a lidmi vrcholí. A když jsou kojotí měňavkyně Mercy a její druh, alfa vlkodlak Adam, povoláni zastavit zuřícího trolla, padne jim do rukou něco, čím by bylo možné donutit fae stáhnout se a zastavit otevřenou válku: lidské dítě, které fae kdysi dávno ukradli.
Mercy, Adam a jejich smečka se však rozhodnou vzepřít se nejmocnějšímu vlkodlakovi v zemi, lidem i fae a ochránit chlapce za každou cenu. Kdo ale ochrání je samotné před chlapcem s ohnivým dotykem?
Vydal: Fantom Print, 2016
Překlad: Kateřina Niklová
Obálka: Daniel Dos Santos
Vazba: pevná
272 stran / 289 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

Arthur_naruci-temnoty

 

Keri Arthur: V náručí temnoty (Riley Jenson 5)
Riley Jensonová, zčásti upír, zčásti vlkodlak, hraje podle vlastních pravidel, ať už je řeč o bouřlivém milostném životě či o její práci strážkyně. Když po ní však alfa samec z její bývalé smečky žádá, aby vyřešila případ zmizelé dívky, Riley vycítí, že se kolem ní utahuje smyčka. Její úkol má totiž háček: pokud Riley neuspěje, její matka zemře. Hraje se o hodně, lov začal…, a když zmizí další ženy, ocitá se Riley v takřka neřešitelné situaci mezi milencem, který na ni naléhá, aby se vzdala své práce, sériovým vrahem, který nezná hranice, a nočním klubem, kde se lidé potkávají s nadpřirozenými – na vlastní nebezpečí. Riley, vržena do říše svodů a násilí, jež předčí veškeré její představy, musí bojovat za záchranu všeho, co je jí drahé. Ten největší hon však teprve začíná…
Vydal: Fantom Print, 2016
Překlad: Petra Kubašková
Obálka: Larry Rostant
Vazba: vázaná
288 stran / 299 Kč
Ukázka

 

 

 

Dame Darcyová: Příručka sexy čarodějky
Sem tam nějaké to kouzlo přijde vždycky vhod! Chceš se naučit číst z dlaně a rozumět řeči snů? Přičarovat si lásku nebo kámošky? Co takhle čas od času promluvit s nadpřirozenými bytostmi nebo si vyrobit vlastní kouzelné mýdlo? Příručka sexy čarodějky je plná osobitých ilustrací a nápadů pro mladé čarodějky, které touží po neobyčejném životě plném magie. Na začátku knížky najdeš test, který ti řekne, jaký druh čarodějky jsi. Pak už nezbývá než se začíst a pustit se do kouzlení!
Vydal: Knižní klub, 2016
Překlad: Tereza Wongová
Vazba: pevná
208 stran / 199 Kč

 

 

 

 

Chris Metzen, Matt Burns, Robert Brooks: World of WarCraft – Kronika
Fenomenální fantasy svět Warcraft u nás znovu naplno ožije spolu s velkofilmem Warcraft: První střet. Než se tak stane, můžete se seznámit se světem a historií tohohle magického vesmíru v první knize ze série World of Warcraft: Kroniky.
První svazek Kronik vás vezme na úžasnou cestu skrz mýty a legendy, do prastarých dob ještě před Hordou a Aliancí. Tento velkolepý svazek obsahující historii Warcraftu, odhaluje zatím nikdy nevyprávěné příběhy o zrodu vesmíru, povstání starověkých říší a o silách, které formovaly svět a lidi Azerothu.
První kroniky World of Warcraft se věnují nejstarší historii tohohle magického světa. Začínají mýty o stvoření světa a končí 45 let před událostmi kolem Temného portálu, které natrvalo změnily tvář Azerothu. Vypráví o tajemných mocích, hrdinstvích a tragédiích, jejichž echo se odráží i v současných konfliktech.
Vydal: Fantom Print a Crew, 2016
Překlad: Tomáš Kratochvíl, Zuzana Komprdová
Vazba: pevná
176 stran / 549 Kč
Koupit knihu

 

Janisova_Erilian-audio

 

Tereza Janišová: Erilian – Město čarodějů (audiokniha)
Erilian – mocné město, které řídí Velká rada čarodějů. Není jednoduché se stát jejím členem. Někteří se chtějí do Rady dostat i za cenu zločinu. To ale hlavní hrdinka Kiara, vyrůstající u svého poručníka lorda Tesiana, zatím netuší. Stejně tak nezná pravdu o smrti svých rodičů…
S Kiarou se setkáváme v okamžiku, kdy vstupuje na Univerzitu magických věd jako studentka prvního ročníku. Od toho okamžiku je konec bezstarostnému dětství. Do jejího života vstupuje láska, zklamání a nečekané odhalení vlastní minulosti… To vše za pomoci všudypřítomných kouzel.
Město čarodějů – svět magie, v němž dobro bojuje se zlem a který skrývá nejedno tajemství…
Vydal: Wolker & Volf, 2016
Čte: Lucie Šternerová a Jiří Klem
Délka: 7 hodin, 1 minuta
Formát: MP3
Cena: 199 Kč

 

Dvorak_Sekerastrazcu

 

Otomar Dvořák: Sekera Strážců
Za neprostupným lesem se nachází tajemná říše, se kterou už dávno ztratili obyvatelé poklidného Údolí veškerá spojení. Vesničané si o ní vyprávějí bájné příběhy, ale netuší, jaká hrozba tam číhá a jak náročná je služba Strážce, který brání zlu v překročení hranice. Strážcův syn Jan z nezralé touhy po dobrodružství způsobí tragédii, a proti své vůli se tak stane hlavní postavou osudové hry. Pouze na něm teď záleží, jestli svět, jaký dosud znali, bude existovat dál. Jan se musí vydat na cestu do neznáma a věřit jen v rady moudrého skřítka Gnóma, v tajemství otcovy sekery a v lásku dívky Modroočky. Podaří se hrdinům dojít včas do Severních hor, kde sídlí ledový netvor Gidžich, a přemoci ho?
Zkušený autor historických románů Otomar Dvořák vytvořil netradiční fantasy, ve které zúročil i prvky, jež mohou čtenáři znát z jeho oblíbené „záhadologické“ tvorby. Příběh je zasazen do bájné, a přesto každému čtenáři velmi povědomé krajiny, v níž jako by ožívala atmosféra Erbenových balad. Autor vás svým poutavým stylem vezme na dobrodružnou cestu pohádkovým světem pro dospělé, na níž vás provede všemi ročními obdobími, přes různá nebezpečí a nejednu slepou uličku až do spásného cíle. Na konci cesty však už nemusíte být těmi, jimiž jste byli na jejím začátku.
Okamžiky téměř hororové jsou odlehčeny svérázným humorem ješitného Gnóma, jehož „trpasličí přísloví“ vám uvíznou v paměti.
Vydal: Černý drak, 2016
Obálka: Roman Koňařík
Vazba: brožovaná
338 stran / 212 Kč
Ukázka

 

Magdalena Zachardová: Magická tajemství dávných Čech
Propast času ukrývá dosud mnoho nevyřešených otázek, o kterých nevíme, zda na ně někdy naleznou historikové odpověď. Při nedostatku písemných a archeologických materiálů, které marně hledáme, nejsou stále některá bílá místa naší historie objasněna.
Pojďme tedy a buďme svědky uplynulých věků, ve kterých se v Čechách vyskytovali čerti, čarodějnice, draci, létající hadi, pekelní psi, trpaslíci, obři, upíři a fexti.
Prozkoumáme záhadné hrady, oplývající nevysvětlitelnými jevy a poodhalíme závoj tajemství, obestírající starodávný Vyšehrad, katedrálu sv. Víta a Staroměstský orloj. Setkáme se s doktorem Faustem, Edwardem Kelleym a zúčastníme se napínavého pátrání po bájném Golemovi.
Vydal: Olympia, 2016
Vazba: brožovaná
240 stran / 259 Kč