Nové knihy za únor 2015

CooBoo v únoru završilo Svůdnou trilogii a odstartovalo sérii ZOM-B, Fragment nabídl novinku Zakázaná hra, FantomPrint se vrátil s Riley Jensonovou a Heitzovou sérií Jidáš, Crew se vytasil s komiksy Zaklínač a Farma zvířat, do Florencie se můžete podívat s Reynardovým Princem.

Heitz_Syn-Jidasuv
Markus Heitz: Syn Jidášův (Jidáš 2)
Theresia Sarkowitzová, zvaná Sia, je „dítě Jidášovo“, prastará, a přece věčně mladá. V pečlivém utajení bdí nad svými potomky, nevinnou mladou ženou a její dcerou, aby je nepotkal stejně tragický osud jako ji a ony se nemusely znovu zrodit jako nemrtvé. Ovšem pak se objeví někdo, kdo po ní už celá staletí pátrá. Někdo, jehož schopnosti jsou dostatečně velké na to, aby ji zabil. A který přetéká touhou po pomstě…
Vydal: Fantom Print; 2015
Překlad: Svatava Kretková
Vazba: brožovaná
400 stran / 319 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

Higgins_Svudne_zuctovani
Wendy Higginsová: Svůdné zúčtování
Pekelné zlo ovládá svět a jeho terčem se stala osmnáctiletá Anna Whittová, napůl anděl a napůl démon. Knížata démonů se obávají, že právě ona je tím „nefilem čistého srdce“ z dávného proroctví, který je jediný může vyhnat ze zemského povrchu. A hodlají udělat všechno, co je v jejich silách, aby se jí zbavila.
Anna ví, že teď je v sázce všechno. To, jak dopadne rozhodující bitva mezi dobrem a zlem, bude záviset hlavně na ní a jejích spojencích z řad nefilů, potomků padlých andělů. Doufá, že jí sílu dodá její láska ke Kaidanovi, synovi Knížete smilstva. Tahle láska ale zároveň pro ně oba představuje smrtelné nebezpečí. Nejen pro ni je ovšem Anna ochotná všechno riskovat…
V poslední Svůdné knize, při posledním zúčtování, se nefilští přátelé naposledy spojí, aby bojovali nejen za svou vlastní svobodu, ale i za svobodu celého světa.
Vydal: CooBoo; 2015
Překlad: Jana Jašová
Vazba: pevná
368 stran / 299 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

Arthur_Nebezpecne-hry
Keri Arthur: Nebezpečné hry (Strážkyně Riley Jenson 4)
V melbournském podsvětí existuje noční klub, kde se dají ukojit všechny touhy a naplnit všechny fantazie. Pro Riley Jensonovou se však jeden takový klub stal posedlostí. Riley, vzácný hybrid upíra a vlkodlaka, se sem ale nežene za vášněmi, nýbrž sleduje neznámého zabijáka, pro kterého se žhavý noční podnik stal loveckým revírem.
Riley si má naklonit jedinou „vstupenku“ do přísně střeženého klubu: Jina, barmana s neodolatelným tělem, který by jí mohl poskytnout klíč k odhalení vraha, jakého Direktorium nepamatuje. Riley, která se musí vypořádat s bývalým zvlčilým kolegou, a také s pozorností bývalého milence, následuje Jina do říše rozkoší, o jakých se jí ani nesnilo.
V zápalu vášně a ve stínu nebezpečí se rozkrývá šokující tajemství, a sama Riley se stane předmětem touhy číslo jedna.
Vydal: FantomPrint; 2015
Překlad: Petra Kubašková
Vazba: vázaná
240 stran / 279 Kč
Ukázka

 

 

Reynard_Princ
Sylvain Reynard: Princ
Miliony čtenářů po celém světě milují Gabrielovu trilogii. Autor vyslyšel jejich přání a přichází s novou třídílnou sérií. Ještě před ní vychází novela Princ, která obě trilogie propojuje. Lze ji číst samostatně, bez znalosti předchozích knih, ale čtenáře bude určitě zajímat, jak autor spojil svět profesora Gabriela Emersona s temným a tajemným podsvětím florentského prince.
Novela Princ zkrátka propojuje Gabrielovu trilogii a zbrusu novou florentskou sérii. Setkáte se v ní s profesorem Gabrielem Emersonem a jeho krásnou ženou a také poznáte nové postavy z florentské série.
Profesor Gabriel Emerson a jeho krásná žena Julia musejí společně čelit záhadnému nepříteli. Ilustrace Dantovy Božské komedie, které profesor nechá vystavit v galerii Uffizi ve Florencii, totiž dříve patřily přímo vládci florentského podsvětí. To profesor netuší a neví ani o tom, že je florentskému princi někdo ukradl. Tato tajemná a nebezpečná bytost chce své ilustrace za každou cenu zpět. A navíc prahne po pomstě. Nejprve ale musí odhalit, co je na krásné Julianne tak znepokojivého…
Vydal: XYZ; 2015
Překlad: Hana Netušilová, Kristýna Vítková
Vazba: brožovaná
120 stran / 149 Kč
Ukázka / recenze

 

Cast_Kalonuv-pad
P. C. Castová, Kristin Castová: Škola noci – Kalonův pád
Kdysi oddaný a láskyplný, poté nepřítel a zrádce: strašlivá tajemství Kalonovy minulosti byla odhalena… Bohyně Nyx je věrná, milující a spravedlivá, ale také osamělá. Z moci slunce a měsíce se proto zrodí dva bratři – zlatokřídlý Erebus, zábavný společník a dobrý přítel, a stříbrokřídlý Kalona, odvážný bojovník a vášnivý milenec. Kalona miluje svou bohyni z celého srdce, tíží ho však nejistota a užírá se žárlivostí. Stále více touží být pro Nyx tím jediným a jeho nenávist k bratrovi den ze dne sílí. Netuší, že jeho hněv může ohrozit nejen bohynino štěstí, ale i rovnováhu celého vesmíru. Na svou příležitost totiž číhá Temnota…
Vydal: Knižní klub; 2015
Překlad: Jana Kunová
Vazba: pevná
152 stran / 179 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

 

Myty2_Farma-zvirat
Bill Willingham, Mark Buckingham: Mýty 2 – Farma zvířat
Mýty všech zemí, spojte se!
Od té doby, co Nepřítel vyhnal Mýty z jejich původní vlasti, žijí ty nehumanoidní z nich na Farmě na severu státu New York, skrytí před všetečnými zraky lidí.
Nyní ovšem po mnoha stech letech izolace doutná na Farmě revoluce. Rozdmýchává ji štvavá rétorika Zlatovlásky a třech malých prasátek. A když Sněhurka a její sestra Růženka náhodou odhalí jejich plán osvobodit původní vlast, jsou komisaři na Farmě připraveni umlčet je… a to jakýmikoli prostředky!
V této knize najdete další pět sešitů jedné z nejúspěšnějších a nejoriginálnějších komiksových řad současnosti a zjistíte, že i pohádkové bytosti jsou postavy z masa a krve… případně dřeva a barvy.
Vydal: Crew; 2015
Překlad: Viktor Janiš
Vazba: brožovaná
Typ: barevný
128 stran / 389 Kč
Recenze
Koupit komiks

 

Shan_Zom_B
Darren Shan: ZOM-B
Když se na YouTube objeví první záběry útoků zombií, nikdo jejich pravosti nevěří. I když hrozí, že oživlí mrtví zpustoší celý svět. Avšak pro B je mnohem důležitější, aby přežila na střední škole a vyhnula se svému alkoholickému a tyranskému otci.
Když zombie dorazí k nim do školy, B bude muset rychle najít ještě někoho dalšího, kdo přežil, aby se zachránila. Musí vyměnit školní chodby za ulice vymřelého Londýna a hlavně přežít!
Vydal: CooBoo; 2015
Překlad: Jakub Kalina
Vazba: vázaná
216 stran / 249 Kč
Ukázka

 

 

Smith_Zakazana-hra
L. J. Smith: Zakázaná hra – Lovec
Když vcházela do obchodu, myslela si, že jen koupí dárek k narozeninám a zase půjde. Prodavačovy bledě modré oči ji ale zcela uhranuly. Když odcházela, v ruce nesla Hru a také mrazivou jistotu, že ten pohled neviděla naposled. Na oslavě Tomových narozenin začne Jenny společně s ostatními novou Hru hrát. Večer plný zábavy se však změní v noc hrůzy a posedlosti láskou. Hra se totiž pro sedm přátel stane novou realitou, které vládne Julian – Princ stínů. Démonický prodavač z obchodu, nemilosrdný lovec, který se nezastaví před ničím.
Zakázaná Hra začala a kdo prohraje, zaplatí…
Vydal: Fragment; 2015
Překlad: Zdík Dušek
Vazba: brožovaná
224 stran / 199 Kč
Ukázka

 

 

Bez názvu-1

 

 

Paul Tobin, Joe Querio: Zaklínač – Skleněný dům
První díl nové komiksové série ze světa Zaklínače!
Zaklínač Geralt potkává rybáře, jehož mrtvá a vražedně nebezpečná žena ovládá tajemný dům se zdánlivě nekonečným množstvím prázdných pokojů. Zdá se, že to je jen další práce pro zaklínače… jenže dům skrývá za každým rohem nějaké nové děsivé překvapení a tajemství.
Vydal: Crew; 2015
Překlad: Martin D. Antonín
Vazba: brožovaná
Typ: barevný
136 stran / 329 Kč
Koupit komiks

 

 

DeCandido_Ospala-dira
Keith R. A. DeCandido: Ospalá díra – Děti revoluce
Ichabod Crane, voják armády bojující za nezávislost amerických kolonií, je v bitvě roku 1781 smrtelně raněn a vzápětí procitá o více než dvě století později v moderním americkém městě Sleepy Hollow – Ospalá Díra. Netuší sice, k čemu přesně došlo, ale záhy zjišťuje, že jeho novým posláním je bojovat společně s místním detektivem Abbie Millsovou proti stoupencům zla. Ve snu se mu zjevuje jeho dávná žena Katrina a předává mu podivné poselství: musí za každou cenu najít a získat do svých rukou vyznamenání jménem Kongresový kříž, jež mu bylo před staletími uděleno za statečnost Druhým kontinentálním kongresem. Po tomto vyznamenání, které v sobě skrývá dosud utajovanou moc, ale pátrají rovněž jeho protivníci, jimž má pomoci při vzkříšení čarodějnice Serildy, upálené v době americké revoluce. Crane a Millsová proto musí získat Kongresový kříž dříve, než tak učiní druhá strana a než vzkříšená Serilda rozpoutá nad Sleepy Hollow nemilosrdnou odplatu.
Vydal: Baronet; 2015
Překlad: Lumír Mikulka
Vazba: pevná
272 stran / 299 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 


D. M. Cornish: Lampář (Tetování krví 2)
Polokontinent – země plná přetvářky, intrik a zlých úmyslů, kde jsou lidé zrůdní a nestvůry lidské.
Dokáže Rosamunda poznat, kdo je kdo?
Nalezenec s dívčím jménem Rosamunda přežil nebezpečnou cestu do Železné bašty a stává se lampářským učněm. Na výcvik do pevnosti přijíždí také mladá lampářka Threnody. Její vzdorovitá povaha je chlapci sympatická a okamžitě v ní nachází spřízněnou duši. Společně prozkoumávají podzemní chodby pod pevností a zjišťují, že se v nich odehrávají podivné a nekalé věci.
Výcvik nováčků je předčasně ukončen a Rosamunda se musí stěhovat na odlehlé a velmi nebezpečné místo. Do malé pevnosti nedaleko Krvavého močálu. Teprve tam, mezi ostřílenými chlapíky, kteří denně čelí útoku zabijáckých bestií, začíná skutečná a těžká služba. Přežije Rosamunda tuto nelehkou zkoušku, nebo se stane jen další položkou na seznamu mrtvých?
Druhý díl strhující fantasy trilogie plné akce, napětí a nečekaných zápletek, která uchvátila čtenáře po celém světě. Do detailů propracovaný fantasy svět vás ohromí, uhrane, okouzlí…
Vydal: Fragment; 2015
Překlad: Drahomíra Michnová
Vazba: brožovaná
576 stran / 299 Kč