Nové knihy za červen 2013

Z FantomPrintu se na knižní pulty probojovali Noční lovci 4, Dušan D. Fabian zahrál Sonátu pro Azazela, Cassie Palmerová se již potřetí představila v románu Obejmi noc, dočkali se i fanoušci Školy noci a z Talpressu nám nabídli rovnou tři díly Elegie pro ovečku. Anebo vám ještě chybí do sbírky románů o Vladovi Rozesmátá smrt? Netopejr pro čtenáře připravil nové vydání.

 

 

Frost_Predurcena_do_hrobuJeaniene Frost: Předurčena do hrobu (Noční lovci 4)
Poloviční upírka Cat Crawfieldová a její nemrtvý milenec Bones se potkali před šesti lety a od té doby bojovali proti zákeřným nemrtvým, utkali se s pomstychtivým Mistrem upírem a stvrdili své vzájemné pouto krví. Nyní je čas dát si oddych. Ale naděje na bezchybnou dovolenou v Paříži se zhroutí v okamžiku, kdy se Cat jedné noci probudí z hrůzostrašného snu. Pronásledují ji vidiny, v nichž se zjevuje upír jménem Gregor. Ten je mocnější než Bones a má vazbu na její minulost, o níž neví ani sama Cat.
Gregor věří, že Cat patří jemu a nedá pokoj, dokud ji nedostane. Začíná bitva mezi upírem, který ji straší ve snech, a tím, kdo má její srdce, a je to jedině Cat sama, kdo dokáže Gregorovu moc zlomit. Aby zničila nejhoršího krvesaje, jakému kdy čelila, bude muset sebrat veškerou možnou sílu… I kdyby takové síly mohla dosáhnout jedině předčasnou cestou do hrobu.
Vydal: Fantom Print; 2013
Překlad: Petra Kubašková
Obálka: Larry Rostant
Vazba: pevná
240 stran / 239 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

Fabian_Sonata

 

Dušan D. Fabian: Kladivo na čaroděje 04 – Sonáta pro Azazela
Na tajném místě se chystá dražba. Ale dřív, než stihne dražený předmět změnit majitele, zhasnou v budově všechna světla.
Obchodníci záhy zjistí, že jsou uvěznění v betonovém bludišti. V silném mrazu, bez elektřiny. Ve vzduchu visí dusivý zápach síry, za každým druhým rohem číhá smrtelné nebezpečí a v uších všech přítomných šumí podivná hudba, která je přivádí k šílenství.
Jediný, kdo zatím neztrácí duchapřítomnost, je Felix Jonáš. Bude ale schopen vyřešit tuhle záhadu dříve, než sám ztratí zdravý rozum?
Vydal: Epocha; 2013
Překlad: Robert Pilch
Obálka: Lubomír Kupčík
Vazba: brožovaná
168 stran / 159 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

Skola_noci10

 

Castová P. C., Castová Kristin: Škola noci 10: Skrytá
Neferet konečně ztratila důvěru upíří rady a byla sesazena z pozice velekněžky tulské Školy noci. Její moc to však téměř neoslabilo, a svými kouzly a krásou navíc dokáže snadno oklamat lidské obyvatele města a strhnout je na svou stranu. Zoey a její přátelé proti tomu bojují všemi možnými prostředky, ale v jejich vlastních řadách se objeví trhliny a kruh moci, na nějž spoléhají, není úplný. Další Neferetiny intriky, které ohrožují Zoeyinu nejbližší rodinu, by mohl překazit záhadný býčí chlapec Aurox, velekněžčin zdánlivě poslušný nástroj – pokud dokáže odolat Temnotě, která ho proti jeho vůli stále ovládá. Dostane šanci zvolit si správnou stranu?
Vydal: Knižní klub; 2013
Překlad: Jana Kunová
Vazba: pevná
320 stran / 299 Kč
Ukázka

Koupit knihu

 

 

Chance_Obejmi_noc

 

Karen Chance: Obejmi noc
Cassandra Palmerová, která byla nedávno jmenována hlavní světovou jasnovidkou, má pořád velký problém. Dokud jsou k sobě Cassie a jistý mistr upír – neuvěřitelně sexy Mircea – vázáni magií, její život nikdy nebude patřit jenom jí…
Kouzlo, které je svazuje, může být zlomeno jenom s pomocí zaklínadla ze starověké zaklínací knihy Codex Merlini. Místo, kde se kodex nachází, není v současnosti známo, takže Cassie musí pátrat na jediném místě, kde jej ještě lze najít – v minulosti.
Ale Cassie brzy zjišťuje, že kodex byl ztracen z určitého důvodu. Říká se, že kniha obsahuje jistá skutečně nebezpečná kouzla, a její získání sice může Cassii pomoci vypořádat se s Mirceou, ale také tím může ohrozit celý svět…
Vydal: Baronet; 2013
Překlad: Martin König
Obálka: Larry Rostant
Vazba: pevná
468 stran / 349 Kč
Koupit knihu

 

 

Kei Toume: Elegie pro ovečku 5
Jak daleko zajdou sourozenci, aby ochránili jeden druhého? Chizuna utiší Kazunovu žízeň po krvi, protože netouží po ničem jiném než být se svým bratrem jedno tělo a jedna duše. Ale ačkoli ji ta představa láká, stejně se odmítne napít jeho krve – Kazuna jí až příliš připomíná jejich mrtvého otce. Ale odmítání nasytit svůj hlad z bratrových žil Chizunu oslabí natolik, že jí Minase ze strachu o její život zakáže brát léky. Bude pro ni další upíří záchvat tím posledním?
Vydal: Talpress
188 stran / 269 Kč

 

 

 

Kei Toume: Elegie pro ovečku 6
Shinobu, bývalá sestra z kliniky doktora Takeshira, se pomalu propracovává k odhalení pravdy o smrti svého bývalého zaměstnavatele. Kazuna a Chizuna se zatím snaží vést pokud možno normální život. Kazuna se konečně přizná k tomu, proč se tak usilovně vyhýbá Yaegashi. A Chizuna se zatím skamarádí se Sasaki, kterou její nemoc ani v nejmenším netrápí. V noci se jí ale zdají příšerné sny o její matce – o ženě, kterou téměř neznala, ale jejíž osud bude v nejbližší době nejspíš následovat…
Vydal: Talpress
192 stran / 269 Kč

 

 

 

 

Kei Toume: Elegie pro ovečku 7
Chizuna upadne do bezvědomí, během kterého si vybaví šokující pravdu o své minulosti – a o pravé povaze své nemoci. Kazuna zatím podlehne dalšímu záchvatu a zjistí, že jediná možnost, jak ho zvládnout, je udělat něco nepředstavitelného… A aby toho nebylo málo, sourozenci musejí řešit nečekanou otázku: je možné, že je jejich matka stále naživu? A opravdu jejich otec spáchal sebevraždu? Chizuna a Kazuna se každý po svém snaží vyrovnat se svojí tajemnou chorobou. Pomalu jim ale dochází, že je jen jeden způsob, jak najít klid a mír…
Vydal: Talpress
248 stran / 279 Kč

 

 

Nowak_Rozesmata_smrt

 

 

Jenny Nowak: Rozesmátá smrt
Nekonečná životní pouť zavede knížete Draculu až do Petrohradu, ke dvoru ruského cara, kde hodlá získat důstojnickou hodnost, aby v nadcházející válce mohl pokračovat v boji proti nenáviděným Turkům.
Po válce, která vůbec nedopadne podle jeho představ, a po tragicky neúspěšném pokusu žít zase jednou mezi lidmi, kupuje v náhlém popudu středověké opatství a odjíždí do Londýna…
A pokud by vám další události něco připomínaly, vězte, že ve skutečnosti to bylo úplně jinak, než jak to ve svém slavném románu vylíčil pan Stoker.
Ten se ostatně sám stává jednou z postav v příběhu, v němž se ustrašená Mina mění v mile nekonvenční dívku a neohrožení bojovníci s temnotou v bandu nelítostných fanatiků…
Vydal: Netopejr, 2013
Vazba: pevná
344 stran / 289 Kč
Koupit knihu

 

Hart_Upirova_odplata

 

Raven Hartová: Upírova odplata
Na Jacka McShana přešla po smrti Williama veliká zodpovědnost. Už není jen milenec, zabiják, svůdník, rodinný typ a upír. Stal se poslední křehkou nadějí pro svět. On a hrstka jeho věrných jsou nyní jedinou překážkou proti ničivým silám, pronikajícím z temnot do našeho světa. Ve stínech města Savannah s jeho moderními bary a mechem obalenými duby se Jack snaží ochránit lidi před hrozbou, o které oni sami netuší, že jí čelí – před zvyšujícím se počtem bytostí z jiného světa; bytostí podivných, bezohledných a zlých.Zároveň však musí ovládnout svou touhu po Connie Jonesové, krásné policistce, která se i jeho přičiněním proměnila v Zabijáka upírů. Jestli chce Connie ochránit před útoky ostatních upírů, musí ji přenechat jinému muži, ďábelské intriky jsou prostě součástí Jackova života. Vítejte do světa Jacka McShana, modrookého upíra, který ví, jak se věci mohou začít vymykat kontrole – když jednou trochu ochutnáte krev.
Vydal: Levné knihy; 2013
Vazba: brožovaná
304 stran / 89 Kč