Nové knihy za leden 2013

CooBoo představuje další příběh Aeriel v Ravennině perle, Baronet s Annou krví oděnou započal novou duchařskou sérii, Triton dodal pátý příběh čaroděje Harryho Dresdena, Knižní klub znovu vydává Kroniku prokletých zaklínačů a Fantom Print nás potěšil třetím dílem Alfy a omegy.

Pierce_Ravennina_perlaMeredith Ann Pierceová: Temný anděl 3 – Ravennina perla
Vojska proti čarodějnici z Mrtvého jezera byla shromážděna, ale kde je Aeriel? Co se s ní stalo? Podaří se rozluštit tajemství zbývající věštby včas, aby byla planeta zachráněna?
Mezitím Aeriel zoufale bloudí podzemním labyrintem, bez jediné vzpomínky, ztracená a vyčerpaná. Jediným světlem v temnotách jí je bledá perla na hrudi. Dokáže najít pomoc dřív, než ji vyčmuchají čarodějnické lasičky?
A jak se nakonec rozhodne Irrylath? Bude jeho srdce patřit Aeriel, nebo ji zradí? Pronásledován nočními můrami od vodní víly se utápí v pochybách o vlastní statečnosti.
Má Aerielin svět vůbec naději na přežití?
Vydal: Albatros – CooBoo; 2013
Originální název:  The Pearl of the Soul of the World
Překlad:  Dana Stuchlá
Vazba: pevná
216 stran / 249 Kč
Ukázka
Koupit knihu

 

Blake_Anna krvi odenaKendare Blake: Anna krví oděná
Cas Lowood zdědil vzácné poslání: zabíjí mrtvé. Před ním to dělal jeho otec, dokud nebyl hrůzně zavražděn duchem, kterého měl zabít. Vyzbrojen otcovým tajemným a smrtícím athame, Cas cestuje po zemi se svou čarodějnickou matkou a kocourem, který větří duchy. Společně se vydávají po stopách legend a místního folklóru a snaží se držet krok s mrtvými zabijáky. Otravné věci jako budoucnost neřeší a přátele si drží od těla.
Když přijedou do nového města, aby našli ducha, jemuž místní říkají Anna krví oděná, nečeká Cas nic než obvyklou rutinu: nastěhovat se, vypátrat a zabít. Místo toho ale najde běsnící prokletou dívku, přízrak, s jakým se dosud nesetkal. Stále nosí šaty, které měla na sobě v den své brutální vraždy roku 1958. Tehdy byly bílé, ale teď jsou rudě potřísněné a kape z nich krev. Od své smrti Anna zabíjí každého, kdo se opováží vstoupit do jejího opuštěného viktoriánského domu, kterému kdysi říkala domov. Avšak z nějakého důvodu Casův život ušetří.
Vydal: Baronet; 2013
Původní název: Anna Dressed in Blood
Překladatel: Vašíčková, Andrea
Vazba: vázaná
272 stran / 269 Kč
Ukázka
Koupit knihu

Masky smrtiJim Butcher: Masky smrti (Harry Dresden 5)
Harry Dresden, jediný praktikující profesionální čaroděj v Chicagu, by mohl být rád, že živnost konečně šlape bez větších problémů. Jenže najednou se začínají vršit události, s nimiž rozhodně nepočítal:
Lord Rudého dvora upírů vyzývá Harryho na souboj, chce ho zabít, aby ukončil válku mezi upíry a čaroději…
Profesionální zabiják si zkouší na Harrym svou mušku…
Je ukradeno Turínské plátno…
Chicagská policie nedokáže identifikovat jisté tělo…
Navíc se vrací Harryho bývalá přítelkyně Susan, která stále těžce zápasí se svým polovičním upírstvím. A v jejím životě se zřejmě objevuje jiný muž…
Někdy je prostě nejlepší vůbec nevylézat z postele.
Vydal: Triton; 2013
Překlad: Zdeněk Uherčík
Obálka: Chris McGrath
Vazba: brožovaná
440 stran / 299 Kč
Ukázka

 

Mechanicky_anjelCassandra Clare: Mechanický anjel (Pekelné stroje 1)
Šestnásťročná Tessa Grayová sa vydáva na dlhú zaoceánsku plavbu, aby vo viktoriánskom Anglicku našla brata. V Londýne plnom upírov, bosorákov a iných nadprirodzených bytostí, ju čaká doslova hrôza. Útočisko nájde u Tieňolovcov, ktorí jej prisľúbia pomoc, ak im na oplátku poskytne svoje tajomné schopnosti.
Tessu očaria najmä dvaja najlepší priatelia: Jem, za ktorého peknou tvárou sa skrýva temné tajomstvo, a modrooký Will, ktorý od seba všetkých odháňa štipľavými komentármi a nevyspytateľnými náladami. Tessa pochopí, že si bude musieť vybrať, či zachráni brata, alebo pomôže novým priateľom zachrániť svet a že láska je to najnebezpečnejšie kúzlo zo všetkých.
Vydal: Slovart; 2013
Originální název: Clockwork Angel
Jazyk: slovenština
Vazba: pevná
400 stran / 376 Kč

Kudlac_Cary_rubase

 

 

 

Antonín K.K. Kudláč (ed.): Cáry rubáše
Duchové, paranormální jevy, pomsta ze zásvětí… Každý milovník hrůzostrašné četby ví, že bez doteku onoho světa není správný strašidelný příběh úplný. A neplatí to jen pro zahraniční literaturu, i v Čechách máme přece své přízraky. V této knížce zjistíte, jak si s nimi poradili čeští spisovatelé. Stíny mrtvých se zjevují na venkově i v ulicích města, hrozí, připomínají, děsí i vzrušují. Kdo by jejich volání odolal? Vzhůru do záhrobí!
Antologie duchařských povídek od předních představitelů české fantastiky.
Vydal: Epocha (jako příloha časopisu Pevnost 1/2013)
Vazba: brožovaná
Cena: 149 Kč

 

 

Wharton_Triumf_nociEdith Whartonová: Triumf noci
Edith Whartonová (1862 – 1937), držitelka prestižní Pulitzerovy ceny, je právem označována za první dámu americké strašidelné povídky. Třebaže tento žánr tvoří jen pramalou část její tvorby, autorka v něm vytvořila dílo impozantních kvalit. Především je spojovacím článkem mezi gotickou tradicí americké ghost story a moderní hororovou povídkou, v němž jsou gotické prvky rafinovaně vtěleny do kulis současnosti – moderních domů, aut, rozhlasu, ale i podnikatelského způsobu myšlení či frivolnosti ve vztazích mezi muži a ženami. Proč jsou povídky Whartonové stále moderní, jako by je autorka napsala včera a ne před více než 80 lety? Jsou strašidelné, jistě, ale jsou víc než to, daleko spíše strachuplné, jsou více o strachu – iracionálním a všudypřítomném – než o strašidlech. A povídky Whartonové jsou plné obav – obav z plíživé nemoci, ze smrti, z temnoty za zdmi našeho domova, obav z druhého, obav z toho, že každý náš vztah zůstane vposledku nejasný a nenaplněný. A ještě jednomu autorčinu mistrovství se můžeme obdivovat: její povídky jsou završené začasté nečekaným finále, jak se na tento žánr sluší, a přesto zůstávají dvojznačné, těžko vyložitelné, takže se k nim čtenáři vracejí znovu a znovu. Tento výbor přináší v češtině vůbec poprvé v jednom svazku to nejlepší, co Whartonová v tomto žánru vytvořila.
Vydal: Albatrosmedia – Plus; 2013
Překlad: Stanislava Menšíková
Vazba: pevná
304 stran / 299 Kč
Ukázka
Koupit knihu

Garcia_Nadherne_bytostiKami Garcia, Margaret Stohl: Nádherné bytosti
První kniha série Kronika prokletých zaklínačů.
Všechno nasvědčuje tomu, že druhý ročník na Jacksonově střední škole v jihokarolínském zapadákově Gatlinu přinese Ethanu Wateovi jen další trápení. Nedávno mu umřela máma, truchlící otec se před světem zavřel do pracovny a městečko jako obvykle vede nanicovatý život plný vzpomínání na „zlaté časy“ otrokářského Jihu. Jenže tahle ospalá díra, odkud se Ethan chystá zmizet, co nejdřív to půjde, si pro něj schovává překvapení. Nestačí, že mu iPod vyhrává prapodivnou písničku, kterou vůbec nemá v playlistu, a noc co noc se mu vrací sen o nádherné černovlasé dívce. Když totiž tahle dívka osobně nakráčí do jejich třídy a do Ethanova života, nikdy už nic nebude jako dřív.
Lenna Duchannesová, dívka, která se Ethanovi zjevovala ve snech, je neteř a chráněnka místního podivína, Macona Ravenwooda. Lena se nebojí být jiná než všichni ostatní: koneckonců taková byla celý život. Ona a její příbuzní jsou Zaklínači, mocné bytosti s pozoruhodnými schopnostmi, a nad její hlavou visí kletba. Ethan si postupně uvědomuje, že ho k Leně váže pouto, které ani jeden z nich nechápe a které vzniklo kdesi hluboko v minulosti jejich rodin. Lenin příchod rozvíří stojaté vody, vyvolá v městečku strach a dívka musí čelit nejen nadpřirozené hrozbě, ale i předsudkům a zášti spořádaných občanů. Jenom Ethan zůstane navzdory všemu při ní – ačkoli začíná chápat, že být Leně nablízku znamená nutnost, čelit nejen smrtelnému nebezpečí, ale také vlastním citům…
Vydal: Knižní klub; 2013
Originální název: Beutiful Creatures
Překlad: Jana Jašová
Obálka: Bontonfilm
Vazba: vázaná
512 stran/ 349 Kč
Recenze

Briggs_Dvoji_spravedlnostPatricia Briggs: Dvojí spravedlnost (Alfa a Omega 3)
Poté, co vlkodlaci vystoupili na veřejnost, si nemohou dovolit špatnou publicitu. Přestupky, které by se v minulosti daly přehlédnout, musí být nyní tvrdě potrestány. Jenže napětí ze špinavé práce, kterou Charles pro otce odvádí, si na něm vybírá krutou daň. Hrozí, že z kata se stane oběť…
Takže když FBI požádá smečku o pomoc s případem sériového vraha, jsou Charles a Anna posláni do Bostonu, v naději, že Charlese změna práce zklidní.
Oba brzy zjistí, že nejen poslední oběti byli vlkodlaci. Někdo si bere na mušku jejich druh. A Anna s Charlesem ze sebe udělali cíl…
Vydal: Fantom Print; 2013
Originální název: Fair Game
Překlad: Kateřina Niklová
Obálka: Daniel Dos Santos
Vazba: vázaná
256 stran/ 259 Kč
Ukázka/recenze