Comic-Con Prague 2022 již příští týden! (PR)

Již příští týden se otevřou brány pražského O₂ universa, aby přivítaly všechny fanoušky sci-fi, fantasy a hororu. V termínu od 22. do 24. dubna 2022 zde proběhne třetí ročník celosvětově nejslavnějšího festivalu popkultury Comic-Con Prague.

Návštěvníci Comic-Conu Prague se mohou těšit nejen na fotografování, autogramiády a besedy se zahraničními i domácími herci a umělci, ale i na promítání, workshopy, soutěže, výstavy, koncerty a také na hraní videoher a stolních her. Na místě si také mohou zakoupit fanouškovský i profesionální merch spojený s populárními franšízami.

Hvězdní hosté

„Mám radost, že mohu prozradit další hvězdná jména. Nově svoji účast potvrdili Bernard Hill, Finn Jones, Victoria Yeates a Richard Coyle. Na Comic-Con Prague rovněž dorazí herci Christopher Lambert, Julian Glover, Sam Witwer, Tony Amendola a Robert Picardo, z hereček pak Hattie Hayridge nebo Cara Buono,“ vyjmenovává Pavel Renčín, marketingový ředitel Active Radio, jejíž produkční divize NoLimits akci spolupořádá. A to je pouze výčet největších hereckých hvězd. Vedle nich dorazí spousta hostů z řad komiksových tvůrců, spisovatelů i cosplayerů.

Anglický herec Bernard Hill byl součástí hned dvou nejúspěšnějších filmových projektů všech dob, zahrál si krále Théodena ve filmové trilogii Pán prstenů a také kapitána Edwarda Jamese Smitha ve snímku Titanic. Nejznámější role britského herce Finna Jonese je Ser Loras Tyrell v seriálu Hra o trůny. Proslavil se také seriály Marvel jako Iron Fist, Defenders a Luke Cage. Anglická herečka Victoria Yeates si zahrála ve snímcích Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny a Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství Bunty, asistentku Mloka Scamandera. Anglický herec Richard Coyle je znám z filmů jako Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství, Princ z Persie: Písky času, Dobrý ročník, Zaslaná pošta nebo Human Traffic.

Ze zahraničních komiksových tvůrců dorazí David Lloyd, Lee Sullivan, James O’Barr, Kevin J. Anderson nebo Stewart Kenneth Moore. Domácí scénu pak budou reprezentovat Petr Kopl, Nikkarin, Dan Černý a Alice Slavíčková. Všechny výtvarníky budou moci návštěvníci pozorovat při práci.

Vzácný host, astronom a popularizátor vědy Jiří Grygar na přednášce poradí, jak otevřít okna vesmíru dokořán.

Zatímco všechny přednášky s hosty jsou již v ceně vstupenky, kterou je možné zakoupit v síti Ticketmaster, tak setkání, fotografování a podepisování s herci je třeba dokoupit přes e-shop.
Lístky: www.ticketmaster.cz
E-shop: shop.comiccon.cz/

Program

„Vizuálně nejzajímavější je pro všechny návštěvníky jistě část týkající se kostýmů. Kromě toho, že na chodbách potkají nepřeberné množství cosplayerů, proběhne opět kostýmová soutěž PragoCosplay a nesoutěžní přehlídka dětských kostýmů. Při hodnocení soutěže nezáleží jen na kvalitě samotného kostýmu, ale i na celkovém hereckém ztvárnění vybrané postavy,“ vysvětluje programový ředitel festivalu Václav Pravda.

Videoherně a deskoherně bude vyhrazena plocha přes 1400 m2. V rámci obří videoherny budou
představeny nové i retro konzole, videohry, virtuální realita, ale také herní počítače, notebooky atd.
Deskoherna pak nabídne desítky stolů pro karetní a deskové hry a hlavolamy.

Bohatý fanouškovský program připravuje komunita známá z dalších českých conů.

Na programu Comic-Conu Prague je rovněž řada dalších specialit a skvělých projektů. Speciální expozice s názvem FutureCity přenese zájemce pomocí nejmodernějších virtuálních technologií do Prahy blízké budoucnosti. Za zmínku stojí také muzikál 2116 známého sci-fi spisovatele Raye Bradburyho v podobě inscenovaného koncertu v kostýmech nebo výstavy Lego soch v životní velikosti a Star Trek kostýmů a rekvizit.

Organizátoři a partneři
Comic-Con Prague 2022 společně organizují společnosti Active Radio a.s. a Comic-Con Prague s.r.o., hlavním mediální partnerem je hudební rádio Evropa 2. Záštitu převzali kulturní atašé Velvyslanectví USA v Praze paní Natalie D. Wilkins, primátor hlavního města Prahy MUDr. Zdeněk Hřib a starosta Městské části Praha 9 Mgr. Tomáš Portlík. Hlavními partnery jsou Coca-Cola, LEGO, Prusa Research a Leukoplast.

Novinky a aktuality o akci můžete sledovat na webu a sociálních sítích, kam budou postupně přidávány nové podrobnější informace:
Web: www.comiccon.cz
Facebook: www.facebook.com/comicconprague
Instagram: www.instagram.com/comiccon_prague